ΚΑΛΩΔΙΟ DVI VS HDMI ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Reaction score
0
Παίδες έχω μια απορία που ίσως και να είναι λίγο χαζή (καθότι άσχετος στον χώρο). Έχω αρχίσει και σχεδιάζω την καλωδίωση για Home Cinema για το χώρο μας και με προβληματίζει πολύ το καλώδιο HDMI στην σύνδεση DVD - προβολέα. Σκέφτομαι αυτή η σύνδεση να γίνει μέσω ενισχυτή.Εκεί λοιπόν που διάβαζα σε ένα site για καλώδια – τύπους – και ορολογίες , διαπίστωσα ότι το καλώδιο DVI είναι για εικόνα και το HDMI για εικόνα και ήχο. H σκέψη λοιπόν είναι η εξής, από τοDVD στον ενισχυτή ένα καλώδιο HDMI, και μετά από ενισχυτή για προβολέα ένα DVI. Εκείνο λοιπόν που με προβλημάτισε είναι για πιο λόγο οι προβολείς έχουν εισόδους HDMI και ποιος ο λόγος να μεταφέρεται και ήχος σε προβολέα ( και μάλιστα ψηφιακός).
Και κατά δεύτερο κατά ποσό θα χάνω στην ποιότητα εικόνας σε ένα καλώδιο DVI από ένα καλώδιο HDMI.

Reaction score
164
Δεν νομίζω να υπάρχει καμία αξιόλογη διαφορά στην ποιότητα της εικόνας ανάμεσα σε DVD και HDMI. Το HDMI 1.3 έχει μεγαλύτερο bandwidth, αλλά στην πράξη δεν εφαρμόζεται ακόμα. Φαίνεται ότι το HDMI είναι το μέλλον.
Αν προβληματίζεσαι για το τι καλώδιο θα περάσεις, δαγκωτό HDMI μιας και τείνει να γίνει στάνταρ.
Γιατί το προτίμησαν για τους προβολείς; Μάλλον επειδή είναι πιο φτηνό και είναι καλύτερα να έχουμε ένα πρότυπο, παρά δύο.

Reaction score
4
Φθηνοτερο το hdmi καλωδιο απο το dvi εννοεις?
Δεν νομιζω...

Φιλε tartoufos η αγορα του Hdmi ειναι περισσοτερo ψυχολογικη αποφαση γιατι συνδεεις απευθειας το hdmi του dvd σου με την εισοδο του hdmi του προβολεα σου.

Και με το dvi την ιδια εικονα θα παρεις!
Ακομα και με VGA τα ιδια αποτελεσματα θα εχεις!

Εγω εχω συνδεσει το pc με VGA στον προβολεα και βελπω τις HD ταινιες μου μια χαρα!
Δοκιμασα και με συνδεση απο το pc DVI στο HDMI του προβολεα και ειχα τα ιδια αποτελεσματα...

Απλα το HDMI επειδη τα καινουρια dvd players θα εχουν μονο μια εξοδο HDMI που θα μεταφερει εικονα και ηχο <<αναγκαστικα>> εκει θα παιζουμε μονο με αυτο το καλωδιο...

Ο ηχος ειναι που δημιουργει κυριως την αναγκαιοτητα και την χρησιμοτητα αυτου του καλωδιου.
Την εικονα την παιρνουμε και με το DVI εξισου καλα..

Το HDMI στην πραξη μπορεις να το αποφυγεις ομως και εντελως!
Μπορεις να συνδεσεις αναλογικα τα Blu ray και HD dvd με τον ενισχυτη σου για να παρεις high definition ηχο και απο την εξοδο HDMI του dvd να παρεις μετατροπεα σε DVI για την εικονα σου!

Απο την στιγμη ομως που γλυτωνεις ολες αυτες τις παραξενες συνδεσεις με την χρηση ενος μονο καλωδιου (hdmi) το 90% αγοραζει πλεων μονο αυτο το καλωδιο.

Αν κανω λαθος οτι στην πραξη το HDMI δεν ειναι αναγκαιο η εστω ο μονος τροπος για να παρουμε high definition εικονα και ηχο ας με διορθωσει καποιος...

Reaction score
0
Supra HDMI Cable HDMI->HDMI (Type-A) 8m , Καλώδιο HDMI με τριπλή θωράκιση, Επάργυροι αγωγοί, Επίχρυσοι ακροδέκτες με 0.8m 24Κ χρυσό, M/M, 8m Τιμή: 69,74 €
Με φπα 19%: 82,99 €

Supra DVI Cable DVI->DVI (DVI - D, Dual Link) 8m , Καλώδιο DVI με τριπλή θωράκιση, Επάργυροι αγωγοί, Επίχρυσοι ακροδέκτες με 0.8m 24Κ χρυσό Τιμή: 72,26 €
Με φπα 19%: 85,99 €

Link

Ίδιος κατασκευαστής, ίδια ποιότητα καλωδίου και η τιμή ελαφρώς καλύτερη στο HDMI… καλά θα μας τρελάνουν τελικά…!!!

Reaction score
383
Και γιατι περιμενες το DVI να ειναι φτηνοτερο?
Τα βυσματα ειναι βιδωτα, κλπ. να μην ειναι και πιο ακριβο?

Reaction score
0
Να ειναι , δεν ειπα εγω να μην ειναι, αλλα για πιο λογο να αγορασουμε τοτε το DVI καλωδιο και οχι ενα HDMI? Εμπορικα η διαφορα της τιμης δεν στεκη κατα την αποψη μου, τι στηγμη μαλιστα που το DVI κανει την μιση δουλει απο ενα HDMI.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.495
Members
38.189
Νεότερο μέλος
gianniszaza