ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
ΝΑΙ! Ολες οι παραλιες δεν ειναι για ολους ελευθερες. Εχουμε και... υποχρεωσεις! ΠΟΙΟΣ το λεει;Διαβαστε πρωτα:

"Παρασκευή, Ιούνιος 08, 2007

Δεν πρέπει να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες...‎
...υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Του Δήμου Πικρολίμνη

Δεν πρέπει να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες‎... Αυτά τα ωραία λέει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του σήμερα στην ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13.
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ:

ΕΡ.Θα πηγαίνατε σε κάποια κινητοποίηση σαν αυτή που έγινε τις προάλλες στο Ελληνικό, για να πέσουν τα συρματοπλέγματα που κάποιοι έχουν βάλει εμποδίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες;
ΑΠ.Θεωρώ ότι υπάρχει ένα θέμα όσον αφορά τη διαχείριση των ελευθέρων παραλιακών χώρων.
ΕΡ.Γιατί κάνετε αυτό το διαχωρισμό; Υπάρχουν ελεύθερες και δεσμευμένες παραλίες;
ΑΠ.Υπάρχουν παραλίες οι οποίες έχουν παραχωρηθεί βάσει συμβάσεων που έχει υπογράψει το ελληνικό κράτος με κάποιους αντισυμβαλλόμενους.
ΕΡ.Το Σύνταγμα δεν είναι υπεράνω αυτών των νόμων που ρητά λέει πως πρέπει να είναι ελεύθερη και απρόσκοπτη η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες;
ΑΠ.Οφείλω να επισημάνω ότι αυτές οι συμβάσεις δεν υπογράφηκαν από την κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Άρα θεωρώ άκρως υποκριτική την εμφάνιση του κυρίου Παπαναδρέου στη συγκεκριμένη κινητοποίηση των κατοίκων του Ελληνικού για την οποία νομίζω πως δέχτηκε και πολλή κριτική από το ίδιο του το κόμμα. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών σε όλες τις παραλίες. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να υπάρχει αρκετή πρόσβαση όλων των πολιτών σε αρκετές παραλίες.

Αυτός είναι αντιπρόσωπος του λαού. Είναι δυνατόν ο χωριάτης να πάει στην ίδια παραλία με την glamouria του τόπου;"
Εσεις τι λετε;

Απο το:http://www.press-gr.blogspot.com/

Reaction score
14
Η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών σε όλες τις παραλίες. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να υπάρχει αρκετή πρόσβαση όλων των πολιτών σε αρκετές παραλίες.

Σχεδόν....δεν μπορώ να πιστέψω....ότι...είπε...τέτοια μ@λ@κία! :shock:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.498
Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να υπάρχουν παραλίες για όλους αλλά χωριστά.
Δηλαδή να υπάρχει εξειδίκευση.
Άλλες να είναι με beach bar και μουσική, άλλες για θαλάσσια (και παραθαλάσσια) σπορ όπως surfing, skiing, ρακέτες, βόλεϊ κλπ, άλλες για οικογένειες, άλλες για μοναχικούς και ούτω καθεξής.
Αυτός ο αχταρμάς που επικρατεί, η κατάσταση του "λίγο απ' όλα" με χαλάει. Ευτυχώς που δεν είμαι πια φανατικός με τη θάλασσα και δε θα με ενοχλήσει να μην ξαναπάω ποτέ. Αλλά η γυναίκα βλέπεις...:happy_5:

Reaction score
7.089
Ο υιος Μητσοτακης ειναι μεγαλος τρομπας και το επιβεβαιωνει καθημερινα με αυτα που λεει.Αλλα βλεπετε ανηκει σε "οικογενεια" και εχει εξασφαλισει το πολτικο του μελλον.Σε οικογενεια φυσικα ανηκει και ο Παπανδρεου που μαλλον δεν καταλαβε για ποιο λογο βρισκοταν στη παραλια πριν λιγες μερες,απλα ειδε μπουγιο και ειπε να κανει ενα περασμα, εκλογες ερχονται αλλωστε
Το να κανεις αντιπολιτευση σε αποφασεις που παρθηκαν οταν το κομμα σου ηταν κυβερνηση και εσυ ησουν....ΥΠΟΥΡΓΟΣ ειναι το λιγοτερο βλακωδες.

Reaction score
7
Μήπως η αλήθεια πειράζει; Αφήστε τον Μητσοτάκη απέξω, είπε απλά αυτό το πράγμα που γίνεται χρόνια τώρα παντού. Οταν θέλεις οργανωμένες παραλίες ποιός θα τις οργανώσει, ο Δήμος; πουθενά δεν πέτυχε το δημόσιο και ο δήμος σαν επιχειρηματίας! να το αφήσουμε στην καλή διάθεση και παιδεία του Έλληνα μήπως; το είδαμε το σκοπυπιδαριό τόσα χρόνια! στο φιλότιμο του Έλληνα; μη χ@σω, μας τελέιωσε. Οτι είναι ταξικός διαχωρισμός, σαφώς και είναι κια ποιός είπε ότι υπάρχει ισόττηα, μήπως ζω σε άλλη ΄χωρα και δεν το ξέρω; Συγνώμη τα παρκόμετρα τι είναι; πληρώνεις πρόστιμο για κάτι που εσύ έφτιαξες με τα δημοτικά τέλη που πληρώνεις; Απλά είναι πιασιάρικο το θέμα. Χοντρή μαμακια του Παπανδρέου που πήγε. Δείτε πόσο ικανό επιτελείο για να κυβερνήσε διαθέτει, δεν ήξεραν ότι οι συμβάσεις υπογράφηκαν επι ημερών τους.

Reaction score
14
Οταν θέλεις οργανωμένες παραλίες ποιός θα τις οργανώσει, ο Δήμος;

Ποιός θέλει;;;;
Εγω δεν θέλω!
Ποτέ δεν ήθελα.
Κάποιοι άλλοι βέβαια ήθελαν διακαώς να πωλούν το δωρεάν αγαθό της θάλασσας με την δικαιολογία της "ομπρέλλας" :happy_6:

Ακούς εκεί "θέλεις".....

Reaction score
0
Απάντηση: ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ελύτη, με όλα αυτά που γίνονται

Reaction score
14
βρε 'σείς παραλία όπως την εχω ζήσει εγώ επι 18 χρόνια στην Γλυφάδα απο το 1965 έως το 1983 ήταν απλά βοτσαλάκια, πετσετούλα, κανα φουσκωτό στρώμα αν ήσουν προύχοντας και φυσικά βατραχοπέδιλο GlaroSUB και μάσκα με μπαλάκι πινγκ πόνγκ!

Τώρα ξαπλώστρες σαιζλόνγκ, καθέκλες γκλόριφάϊντ γύφτου, φραππέδες 6 ευρώ ο ένας, τυρόπιττα 6 ευρώ και αυτή και φυσικά εισοδος 15 Ευρώ το άτομο... εμμμ σόρρυ καλά να πάθουμε... αφού υπάρχουν ζώα που πανε να κολυμπήσουν γιαμπαν"αλ"άκι και στο "Γλ"Αστέρα και στο δεν ξέρω ποιόν Μωραίτη και "Αηδονοπούλου"... είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Η Παραλία δεν ανήκει σε κανέναν και φυσικά ούτε κάν στους οικοπεδούχους σπιτιών που βρέχονται απο το κύμα. Τώρα αν ο κάθε δήμαρχος θέλει να γίνει πλούσιος εύκολα βέβαια είναι μεγάλο business opportunity η εκμετάλευση των ακτών... μεγάλη μπίζνα σας λέω και γνωρίζω καλά νούμερα!!!

Reaction score
3
Τώρα ξαπλώστρες σαιζλόνγκ, καθέκλες γκλόριφάϊντ γύφτου, φραππέδες 6 ευρώ ο ένας, τυρόπιττα 6 ευρώ και αυτή και φυσικά εισοδος 15 Ευρώ το άτομο... εμμμ σόρρυ καλά να πάθουμε... αφού υπάρχουν ζώα που πανε να κολυμπήσουν γιαμπαν"αλ"άκι και στο "Γλ"Αστέρα και στο δεν ξέρω ποιόν Μωραίτη και "Αηδονοπούλου"... είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Friend Dream για κάποιους αυτά που περιγράφεις είναι λόγος ύπαρξης. Αλλά τη σου γράφω, σίγουρα τα γνωρίζεις και από την επαγγελματική σου δραστηριότητα ( αν την έχω καταλάβει καλά:happy_9:)

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Ποιός θέλει;;;;
Εγω δεν θέλω!
Ποτέ δεν ήθελα.
Κάποιοι άλλοι βέβαια ήθελαν διακαώς να πωλούν το δωρεάν αγαθό της θάλασσας με την δικαιολογία της "ομπρέλλας" :happy_6:

Ακούς εκεί "θέλεις".....

Ο μοντερνος καπιταλισμος ειναι να πουλας η να νοικιαζεις κατι που δεν σου ανηκει .....οπως παραλιες , θεσεις παρκινκ σε δρομους που δεν εφτιαξες και δεν συντηρεις , κτηματα και δαση που καταπατησες κλπ κλπ .

Νικο μου θα πεθανεις φτωχος :happy_5: :happy_5:

Reaction score
14
Friend Dream για κάποιους αυτά που περιγράφεις είναι λόγος ύπαρξης. Αλλά τη σου γράφω, σίγουρα τα γνωρίζεις και από την επαγγελματική σου δραστηριότητα ( αν την έχω καταλάβει καλά:happy_9:)
Ετσι είναι φίλε "JO" λόγος ύπαρξης... κατι σαν πάω με Cayenne στην δουλειά αλλά δεν έχω έπιπλα στο σπίτι λόγω αφραγκιάς!

Reaction score
174
Για να βγάλω 10 ομπρέλες και 20 ξαπλώστρες σε μια παραλία και να πουλάω καφέδες πρέπει να απευθυνθώ σε ποιον? Στην εφορία? Στον Δήμο? Στην κοινότητα? Στην κυβέρνηση? Στους Πολίτες? Γνωρίζει κανείς? Ποιός τα διαχειρίζεται?

Επίσης το ίδιο σκέφτομαι και για το χειμώνα είτε στην πλατεία Αριστοτέλους είτε στο Λευκό Πύργο. Καμμιά 10ριά τραπεζάκια και καρεκλες.

Οι παραλίες έχουν το ίδιο νομικό καθεστώς με τις πλατείες? Με τα Δάση? Που να απευθυνθώ?

Reaction score
14
Για να βγάλω 10 ομπρέλες και 20 ξαπλώστρες σε μια παραλία και να πουλάω καφέδες πρέπει να απευθυνθώ σε ποιον? Στην εφορία? Στον Δήμο? Στην κοινότητα? Στην κυβέρνηση? Στους Πολίτες? Γνωρίζει κανείς? Ποιός τα διαχειρίζεται?

Επίσης το ίδιο σκέφτομαι και για το χειμώνα είτε στην πλατεία Αριστοτέλους είτε στο Λευκό Πύργο. Καμμιά 10ριά τραπεζάκια και καρεκλες.

Οι παραλίες έχουν το ίδιο νομικό καθεστώς με τις πλατείες? Με τα Δάση? Που να απευθυνθώ?
Στον Δήμο και φυσικά μην ξεχάσεις να κάνεις συνεταιριλίκι 50-50 με τον κύριο Δήμαρχο!

αααα με 10 ομπρέλες δεν πάς πουθενά!!! Τι θα δίνεις πάνω απο 9 τετραγωνικά για κάθε παρέα? Αν δεν βάλεις 30 ομπρέλες σε χώρο που χωράει 10 δεν κάνεις μπίζνα.. να φαίνεται αραιοκατοικημένη η παραλία!!! Τσσσσ

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Την άποψή μου για τις ακτές που πραγματικά αξίζουν τον κόπο αν κάποιος θέλει να απολαύσει τη θάλασσα, την είπα παραπάνω.

Πιστεύω ότι οι οργανωμένες ακτές είναι κατάλοιπο εποχών όπου τα "γιωταχί" σπάνιζαν και η πλειοψηφία του κόσμου πήγαινε για μπάνιο με το λεωφορείο, οπότε μοιραία βρίσκονταν όλοι στο ίδιο μέρος και χωρίς τη δυνατότητα να μεταφέρουν π.χ. μια ομπρέλα για να μην τους φάει ο ήλιος. Και ασφαλώς δεν είναι απαραίτητα οι καλύτερες, αλλά οι ευκολότερα προσβάσιμες, οπότε το μόνο που εξασφαλίζει κανείς σίγουρα είναι η πολυκοσμία. Σήμερα όμως, διασχίζοντας κάποιος την πόλη τις καλοκαιρινές μέρες σπάνια θα δει άτομα και οικογένειες να περιμένουν στη στάση το λεωφορείο για να πάνε στη θάλασσα. Αν δεν έχει αυτοκίνητο η μία οικογένεια, έχει η συγγενική ή η φιλική. Άρα η ανάγκη έχει εκλείψει, κι έχει μείνει η συνήθεια της "οργανωμένης παραλίας", που έχει μετατραπεί σε ναό της πλαστικοφραπεδούμπας, του θεάσθαι και του θεαθήναι.

Τώρα, ως προς τις κατοικίες πάνω στο κύμα... δεν διαθέτω και δεν διέθετα ποτέ, οπότε νομίζω ότι μπορώ να μιλήσω χωρίς να υπερασπίζομαι κάτι. Πιστεύω ότι σε περίπτωση που η κατοικία βρισκεται π.χ. στη μέση μιας μεγάλης ελεύθερης παραλίας - αν και η οικοδόμηση και η περίφραξη στην ακτή είναι παράνομη και κανονικά δεν θα έπρεπε κάν να βρίσκεται εκεί -, ασφαλώς και ο κόσμος δικαιούται να χρησιμοποιήσει και αυτό το κομμάτι της ακτής όταν η υπόλοιπη είναι γεμάτη. Αλλά σε δυσπρόσιτα μέρη, όπου η πρόσβαση π.χ. σε ένα κολπάκι που χωράει βία-βία δύο παρέες είναι εφικτή μόνο μέσω της κατοικίας ή με πλωτό μέσο, ο ερχόμενος από τη θάλασσα μπορεί να έχει το δικαίωμα να πάει, αλλά κατά 99% για λόγους λεπτότητας δεν πάει (οι κινούμενοι στη θάλασσα έχουν γενικά πολύ καλή σχέση με τους άγραφους νόμους). Ας μη ζητάμε ένα νόμο για τα πάντα... Δεν ξέρω βέβαια τη μορφολογία όλων των ακτών της Ελλάδας, αλλά το "δεν έχω πού αλλού να πάω" δεν μου κάθεται καλά για δικαιολογία! Καλά, πώς βρέθηκες στο μέρος από το οποίο δεν έχεις πού αλλού να πας?

Reaction score
3
Αν μια παραλία δεν έχει εκχωρηθεί με κάποιο τρόπο σε κάποιον ιδιώτη τότε τη διαχειρίζεται ο Δήμος ο οποίος με πλειοδοτικό διαγωνισμό παραχωρεί την εκμετάλλευση της παραλίας (ενοικίαση ξαπλώστρας, ομπρέλας, χώρου για καντίνα κ.ο.κ) ή την εκμεταλλεύεται ο ίδιος μέσα από κάποια δημοτική επιχείρηση.
Αυτά όμως με κάποιους περιορισμούς που αφορούν το ποσοστό της κατάληψης της παραλίας από ξαπλώστρες, την καντίνα να μην εξελιχθεί σε παράκτιο εστιατόριο, αλλά και το κεντρικό θέμα δηλαδή την πρόσβαση στη θάλασσα και τον ορισμό της παραλίας (από πού αρχίζει, που τελειώνει, για κάποιους απλά δεν υφίσταται).
Βέβαια το πόσο σέβεται κάποιος τους περιορισμούς είναι μια άλλη ιστορία αφού τις περισσότερες φορές ελεγκτής και ελεγχόμενος είναι το ίδιο πρόσωπο…:crazy_1:

Reaction score
14
Σήμερα όμως, διασχίζοντας κάποιος την πόλη τις καλοκαιρινές μέρες σπάνια θα δει άτομα και οικογένειες να περιμένουν στη στάση το λεωφορείο για να πάνε στη θάλασσα. Αν δεν έχει αυτοκίνητο η μία οικογένεια, έχει η συγγενική ή η φιλική. Άρα η ανάγκη έχει εκλείψει, κι έχει μείνει η συνήθεια της "οργανωμένης παραλίας", που έχει μετατραπεί σε ναό της πλαστικοφραπεδούμπας, του θεάσθαι και του θεαθήναι.
Τι μου θύμισες.... στα 15μου μου είχαν πεί (για πλάκα και εγώ τσίμπησα) ότι μέσα σε τέτοια λεωφορεία γίνονται φοβερά "κοννέ" και είναι ευκαιρία για καμάκι... και πάω με ένα κολλητό και πέρνουμε το "θαλάσσια μπάνια" ΚΤΕΛ για να πάμε Βραυρωνα... μόλις μπήκαμε μέσα είδαμε ότι εγώ και ο κολλητός ρίξαμε τον μέσο όρο ηλικίας κατά 30 χρόνια όποτε όπως μπήκαμε βγήκαμε.. άρων άρων!!!!!

Reaction score
9
Επειδη ειμαι κατοικος Ελληνικου τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα.Δεν μιλαμε για πλαζ αλλα για νυχτερινα μαγαζια.Ο αντιδημαρχος απ οτι ακουσα δεχτηκε επιθεση απο αγνωστους,ο δημαρχος μας διανυει την 21η ημερα απεργιας πεινας.Βλεπεται ανηκει στα μικρα κομματα οποτε...Δεν μπορω να καταλαβω εκταση η οποια ανηκει στο δημο Ελληνικου δινεται χωρις την συγκαταθεση του δημου σε καποιον επιχειρηματια?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef