DVD Player με 1080p upscaling...

Reaction score
3
Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι χρησιμοποιησα τη λεξη "πανακριβο" χωρις να θελω να θιξω το συγκεκριμενο player αλλα γενικα τα DVD upscalers. Γιατι οτι και να κανουν δεν παυουν να ειναι κατα βασην DVD players, ουτε HD αρχεια μπορουν να αναπαραγουν, ουτε HD-DVD, ουτε Bluray.

Αποκει και περα τα πραγματα ειναι υποκειμενικα, εγω δε δινω ουτε 100 ευρω για DVD player ακομα και καφετιερα να εχει ενσωματωμενη , αλλος δινει και 300 για να κανει upscale σε 1080p. Καθενας ας πραξει οπως νομιζει.
Και όλοι είναι χαρούμενοι.:happy_4: Αλλά για καφετιέρα θα ήθελα Dedicated μηχανάκι.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: DVD Player με 1080p upscaling...

Προσωπικά δεν πρόκειται να πετάξω τη συλλογή μου απο DVD...Και θα περάσει καιρός μέχρι να αποκτήσω ΤΗ συλλογή σε HD δισκάκια.
Τα 200-300 ευρώ είναι λογικό ποσό πιστεύω για ένα DVD με upscaling.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: DVD Player με 1080p upscaling...

Σαν αντιπροσωπος της Oppo στη Ελλαδα, εχω να πω οτι το πανακριβο oppo ειναι το φτηνοτερο 1080p dvd upscaling της αγορας και μαλιστα απ οτι ακουω θα τσιμπισει 10-15 ευρω απο Σεπτεμβριο....αυτο με επιφυλαξη.
Aυτό δεν ισχύει... Το απολύτως φτηνότερο 1080p που μπορεί κάποιος να αγοράσει, είναι το H4000 (140€ + μεταφορικά, έχω ένα)

Να πω ότι από τοτε που ξεκίνησα και βλέπω καθαρό 720p (έστω και reencoded x264/mkv), το Η4000 μου και τα dvd μου τα έχει φάει η σκόνη... κυριολεκτικά.

Το upscale δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με πραγματικό HD. Θεωρώ λάθος να δώσει κανείς τόσα πολλά χρήματα για upscaler.

Reaction score
10
Οντως εχεις δικιο για τη τιμη.
Θα ηταν ενδιαφερον να μπορουσε να γινει μια συγκριση των δυο μηχανηματων.
Υπαρχει βεβαια εδω
http://www.hometheaterhifi.com/cgi-bin/shootout.cgi?articles=all&function=search
και αναφερεται στο 5000, αλλα μια συγκριση με τα ματια των...ειδικων... του φορουμ θα ειχε πολυ ενδιαφερον.

Reaction score
0

Οντως εχεις δικιο για τη τιμη.
Θα ηταν ενδιαφερον να μπορουσε να γινει μια συγκριση των δυο μηχανηματων.
Υπαρχει βεβαια εδω
http://www.hometheaterhifi.com/cgi-bin/shootout.cgi?articles=all&function=search
και αναφερεται στο 5000, αλλα μια συγκριση με τα ματια των...ειδικων... του φορουμ θα ειχε πολυ ενδιαφερον.
Το Χ5000 είναι media player/streamer, ενώ τα oppo dvd upscalers... Δεν νομίζω ότι εχουν καμία σχέση σαν μηχανήματα, ούτε ότι μπορούν να συγκριθούν... Αυτά τα μηχανάκια (Χ3000/Χ5000, Snazio, KISS, Ziova, Netgear EVA, momitsu κλπ) κάνουν παπάδες...

Με το μόνο που θα είχε νόημα μια σύγκριση, είναι το Η4000 που είναι και αυτό απλό dvd upscaler... Αλλά και πάλι νομίζω ότι και αυτό είναι αρκετά διαφορετικής λογικής μηχάνημα...

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Re: DVD Player με 1080p upscaling...

Αυτά τα μηχανάκια (Χ3000/Χ5000, Snazio, KISS, Ziova, Netgear EVA, momitsu κλπ) κάνουν παπάδες...
Υπόσχονται παπάδες...
Το πολύ πολύ να κάνουν κανένα διάκο. Και αυτόν χωρίς ράσα γιατί στην τρέχουσα έκδοση του firmware δεν τα υποστηρίζουν. :happy_8:

Reaction score
3

Το Χ5000 είναι media player/streamer, ενώ τα oppo dvd upscalers... Δεν νομίζω ότι εχουν καμία σχέση σαν μηχανήματα, ούτε ότι μπορούν να συγκριθούν... Αυτά τα μηχανάκια (Χ3000/Χ5000, Snazio, KISS, Ziova, Netgear EVA, momitsu κλπ) κάνουν παπάδες...

Με το μόνο που θα είχε νόημα μια σύγκριση, είναι το Η4000 που είναι και αυτό απλό dvd upscaler... Αλλά και πάλι νομίζω ότι και αυτό είναι αρκετά διαφορετικής λογικής μηχάνημα...
Αυτό το οποίο ήθελε να πει ο Απόστολός, υποδεικνύοντας το συγκεκριμένο link, είναι ότι το oppo έχει ανώτερα bench από τις περισσότερες συσκευές αναπαραγωγής και ότι σύμφωνα με αυτό το site το oppo είναι τόσο καλύτερο από όποια άλλη συσκευή όπου η θέση του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δεσπόζουσα.
Πέρα από αυτό είναι λογικό κάποιος να έχει την άποψη ότι μια αγορά DVD player με upscaler είναι λανθασμένη σήμερα στο παρακάτω πλαίσιο:
  • Να γνωρίζει καλά Αγγλικά, αφού σχεδόν ότι κυκλοφορεί σε HD format δεν έχει Ελληνικούς υπότιτλου.
  • Να έχει αποκηρύξει οποιαδήποτε μη νέα ταινία.
  • Να ζει πολύ κοντά σε μεγάλα DVD-Club από όπου μπορεί να δανειστεί αυτούς τους τίτλους που κυκλοφορούν.
  • Να είναι ανεκτικός στην πειρατεία για να κατεβάζει και να βλέπει.
  • Να του περισσεύουν περί τα 800€ για να αγοράσει έναν HD Player που να κάνει πραγματικά τη διαφορά.
  • Να έχει αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσεις (BR ή HD-DVD αν και με κάποια combo που κυκλοφορούν στην αγορά το μόνο που θα χρειαστεί είναι να δώσει κάποια χρήματα ακόμα)
Κλείνοντας θα ήθελα να ρωτήσω πόσοι από όσους εκφέρουν άποψη για συσκευές, οποιασδήποτε κατηγορίας, έχουν ίδια γνώμη, ή απλά αναπαράγουν απόψεις που διάβασαν ή άκουσαν. Επειδή έχω πολλές φορές εκτεθεί ακολουθώντας τέτοιες πορείες θα ήθελα απλά να προτείνω να βλέπουμε, να ακούμε, να γευόμαστε και μετά τα υπερασπιζόμαστε μια θέση διότι μπορεί να χάνουμε μια πολύ όμορφη εμπειρία μόνο και μόνο επειδή μια άποψη άλλου ήταν πολύ πειστική.
Αλλά και αυτό μια άποψη είναι οπότε ελέγξτε την!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DVD Player με 1080p upscaling...

Υπόσχονται παπάδες...
Το πολύ πολύ να κάνουν κανένα διάκο. Και αυτόν χωρίς ράσα γιατί στην τρέχουσα έκδοση του firmware δεν τα υποστηρίζουν. :happy_8:

χε χε χε... κάτοχος KISS ε?... "happy_1"

Αυτό το οποίο ήθελε να πει ο Απόστολός, υποδεικνύοντας το συγκεκριμένο link, είναι ότι το oppo έχει ανώτερα bench από τις περισσότερες συσκευές αναπαραγωγής και ότι σύμφωνα με αυτό το site το oppo είναι τόσο καλύτερο από όποια άλλη συσκευή όπου η θέση του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δεσπόζουσα.
Πέρα από αυτό είναι λογικό κάποιος να έχει την άποψη ότι μια αγορά DVD player με upscaler είναι λανθασμένη σήμερα στο παρακάτω πλαίσιο:
  • Να γνωρίζει καλά Αγγλικά, αφού σχεδόν ότι κυκλοφορεί σε HD format δεν έχει Ελληνικούς υπότιτλου.
  • Να έχει αποκηρύξει οποιαδήποτε μη νέα ταινία.
  • Να ζει πολύ κοντά σε μεγάλα DVD-Club από όπου μπορεί να δανειστεί αυτούς τους τίτλους που κυκλοφορούν.
  • Να είναι ανεκτικός στην πειρατεία για να κατεβάζει και να βλέπει.
  • Να του περισσεύουν περί τα 800€ για να αγοράσει έναν HD Player που να κάνει πραγματικά τη διαφορά.
  • Να έχει αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσεις (BR ή HD-DVD αν και με κάποια combo που κυκλοφορούν στην αγορά το μόνο που θα χρειαστεί είναι να δώσει κάποια χρήματα ακόμα)
Κλείνοντας θα ήθελα να ρωτήσω πόσοι από όσους εκφέρουν άποψη για συσκευές, οποιασδήποτε κατηγορίας, έχουν ίδια γνώμη, ή απλά αναπαράγουν απόψεις που διάβασαν ή άκουσαν. Επειδή έχω πολλές φορές εκτεθεί ακολουθώντας τέτοιες πορείες θα ήθελα απλά να προτείνω να βλέπουμε, να ακούμε, να γευόμαστε και μετά τα υπερασπιζόμαστε μια θέση διότι μπορεί να χάνουμε μια πολύ όμορφη εμπειρία μόνο και μόνο επειδή μια άποψη άλλου ήταν πολύ πειστική.
Αλλά και αυτό μια άποψη είναι οπότε ελέγξτε την!
Συμφωνα με αυτό το λινκ, ναι πραγματι το συγκεκριμένο μηχάνημα φαίνεται να εχει δεσπόζουσα θέση, όπως είπες, στην αναπαραγωγή dvd. Η διαφωνία μου (ή η ένσταση μου καλύτερα) είναι στο αν αξίζει κανείς να δώσει 260€ (ή από Σεπτέμβρη περισσότερα όπως γραφηκε παραπάνω :crazy_1: ) απλά και μόνο για να λεει ότι έχει το μηχάνημα που εχει την καλύτερη εικόνα σε dvd.... Εγώ προτιμώ (εστω και reencoded όπως εγραψα παραπάνω) x264/mkv στα πραγματικά 720p. Και HTPC, φυσικά & αναγκαστικά.

Σαφώς και την παρούσα στιγμή το HD είναι κάπως δύσκολο για το ευρύ κοινό, με τα προβλήματα που αναφερεις να ισχύουν. Ακριβώς και αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ λάθος την αγορά ακριβού dvd player... Σε μια μεταβατική περίοδο όπως αυτή, εγώ βρίσκω λογικότερο να κρατήσει κάποιος τα λευτάκια του λίγο ακόμα, να πεσουν οι τιμές και να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα φορμάτ, και μετά αγορά -εννοείται- HD συσκευής / υλικών HTPC. Με ταυτόχρονη αγορά ενός φτηνού, έστω απλά καλού dvd player με τα μισά -και βγάλε- χρήματα.

Για το τελευταίο σχόλιο συμφωνώ απολύτως... Επίσης σε αυτά που γράφεις ότι χρίζουν προσοχής, να προσθέσω ότι υπάρχει το φαινόμενο, ο καθένας να υπερασπίζεται τις επιλογες (αγοράς) του, με νύχια και με δόντια...

Reaction score
3

... Επίσης σε αυτά που γράφεις ότι χρίζουν προσοχής, να προσθέσω ότι υπάρχει το φαινόμενο, ο καθένας να υπερασπίζεται τις επιλογες (αγοράς) του, με νύχια και με δόντια...

Συμφωνώ απόλυτα:cool_4:, όπως γνωρίζω πολύ κόσμο ο οποίος περιμένει, με τεράστια ανυπομονησία να διαβάσει κάποιο συγκριτικό για τη συσκευή του και αγωνιά για τις επιδόσεις της σαν να ήταν το παιδί του που περνάει «πανελλήνιες εξετάσεις».
Να σε ρωτήσω όμως, το oppo το έχεις δει ποτέ;
Αν όλα πάνε καλά θα το τσεκάρουν (τσεκάρουμε) στο επόμενος συγκριτικό των χαμηλού κόστους 1080p προβολέων, την Τετάρτη αν όλα πάνε καλά!:happy_4:

Reaction score
0

Να σε ρωτήσω όμως, το oppo το έχεις δει ποτέ;
Οχι, δεν το έχω δει να παίζει...
Ομως είχα μπει και εγώ στο ίδιο τριπάκι για φτηνό 1080p upscaler, και πήρα όπως εγραψα παραπάνω ένα Η4000.

Reaction score
3

Οχι, δεν το έχω δει να παίζει...
Ομως είχα μπει και εγώ στο ίδιο τριπάκι για φτηνό 1080p upscaler, και πήρα όπως εγραψα παραπάνω ένα Η4000.
Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια παραπάνω για τον Η4000;

Reaction score
3

Reaction score
0
Εγώ είμαι κάτοχος του προηγούμενου hvd2085 από το Η4000, η διαφορά είναι ότι δεν παίζει divx. Σαν upscaler είμαι υπερευχαριστημένος κ έχω γράψει τις απόψεις μου. Θεωρώ ότι στα χρηματά του είμαι από τα καλύτερα για να μην πω το καλύτερο. Έχω δει το oppo κ είναι επίσης πάρα πολύ καλό. Πιο είναι καλύτερο ? Δεν ξέρω γιατί δεν τα έχω δει δίπλα-δίπλα...

υγ: στο παρακάτω link έχω κάνει μια παρουσίαση του κ υπάρχουν σχόλια από διάφορους ανθρώπους του χώρου.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=981&highlight=neodigits

Reaction score
0

Για αυτό τι λέτε

High Definition Video Upscaling ( 720p / 1080i / 1080p)
και εχει και USB

http://www.apothema.gr/default.asp?pid=5&itmId=8981&catId=185&la=1

Oτι μάλλον είναι η απάντηση στην αρχική ερώτηση του θέματος:

To πιο οικονομικο 1080p που κυκλοφορει στην Ελληνικη αγορα ποιο ειναι?
Τωρα αν δεν το παρει κανείς να το δοκιμάσει... :sad::sad:

Reaction score
1

Για αυτό τι λέτε

High Definition Video Upscaling ( 720p / 1080i / 1080p)
και εχει και USB

http://www.apothema.gr/default.asp?pid=5&itmId=8981&catId=185&la=1
Σ'αυτη η τιμη μαλιστα, αξιζει να το παρει κανεις αν δεν μπορει να περιμενει για bluray/hddvd player.

Τωρα αν δεν το παρει κανείς να το δοκιμάσει...
Δεν τρεχει και τιποτα, ουτως ή αλλος το upscale για κανα εξαμηνο ακομα θα το χρειαζομαστε...

Reaction score
3

Δεν τρεχει και τιποτα, ουτως ή αλλος το upscale για κανα εξαμηνο ακομα θα το χρειαζομαστε...
Πόθεν τεκμαίρεται τοιούτο;

Θεωρείς ότι τα Χριστούγεννα φέτος θα ζήσουμε το θάνατο του DVD και την θριαμβευτική είσοδο της νέας τεχνολογίας;
Με ενδιαφέρει πραγματικά!
:happy_4:

Reaction score
0
Οποιος εχει PC και ασχολειται, εχει καταλαβει εδω και καιρο οτι το DVD εχει πεθανει και μαζι του και το upscaling. (ισως γι'αυτο ειμαι και τοσο αρνητικος με το ολο θεμα του upscaling).

Τωρα για τον μεσο χρηστη που παει στο video club μια στο τοσο και παιρνει μια ταινια να δει με την παρεα του, γι'αυτον το DVD θα αργησει να πεθανει...

Απλα τα Χριστουγεννα που θετει σαν οριο ο φιλος απο πανω, μαλλον εννοει οτι τοτε θα εχουμε συσκευες αναπαραγωγης hd-dvd/bluray γυρω στα 300 ευρω το μεγιστο, θα ειναι και η διεισδηση των δισκων στην αγορα μεγαλυτερη , πιθανον να υπαρχει και dual player φτηνο (<500) ή να εχει κερδισει καποιο format (μαλλον οχι). Παλι δε θα ειναι αρκετα φτηνα και "ευκολα" για το μεσο χρηστη αλλα τουλαχιστον για τους χρηστες αυτου του forum, την πλειοψηφια θα την καλυπτουν οι τιμες.

Reaction score
3

Απλα τα Χριστουγεννα που θετει σαν οριο ο φιλος απο πανω, μαλλον εννοει οτι τοτε θα εχουμε συσκευες αναπαραγωγης hd-dvd/bluray γυρω στα 300 ευρω το μεγιστο, θα ειναι και η διεισδηση των δισκων στην αγορα μεγαλυτερη , πιθανον να υπαρχει και dual player φτηνο (<500) ή να εχει κερδισει καποιο format (μαλλον οχι). Παλι δε θα ειναι αρκετα φτηνα και "ευκολα" για το μεσο χρηστη αλλα τουλαχιστον για τους χρηστες αυτου του forum, την πλειοψηφια θα την καλυπτουν οι τιμες.
Αν και πολύ θα μου άρεσε δε νομίζω...
Αλλά πάντα υπάρχει το θέμα τη διανομής των ταινιών.
Και μην απαξιώνεις έτσι αυτούς οι οποίοι προμηθεύονται τις ταινίες τους από τα Video Club, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν αποδέχονται την πειρατεία!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.361
Members
38.304
Νεότερο μέλος
PanagiotisAng