DVD Player με 1080p upscaling...

Reaction score
0
Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση βρε παιδιά ... όποιος νοικιάζει έστω και ένα dvd την εβδομάδα, ας φυλάξει τα λεφτά του (ακόμα και τα 80 αν είναι να βοηθήσουν) για να πάρει φτηνό BR player στις γιορτές.
(θα αξιοποιήσει σωστά την επένδυση που έκανε για HD τηλεόραση και θα το ευχαριστηθεί πραγματικά.)

ΥΓ
Όταν δούμε πολλές νέες BR κυκλοφορίες δίπλα στα καινούργια dvd, δεν αργεί το τέλος τους.
(για εμένα, συσκευές upscaling σαν το oppo θα συνεχίσουν να έχουν αξία εφόσον κάνουν καλύτερη δουλειά από τo upscalling των BR-players, σαν δεύτερη συσκευή όμως και για όσους θέλουν πάντα το καλύτερο.)

Reaction score
1
Απάντηση: Re: DVD Player με 1080p upscaling...

Απλα τα Χριστουγεννα που θετει σαν οριο ο φιλος απο πανω, μαλλον εννοει οτι τοτε θα εχουμε συσκευες αναπαραγωγης hd-dvd/bluray γυρω στα 300 ευρω το μεγιστο, θα ειναι και η διεισδηση των δισκων στην αγορα μεγαλυτερη , πιθανον να υπαρχει και dual player φτηνο (<500) ή να εχει κερδισει καποιο format (μαλλον οχι). Παλι δε θα ειναι αρκετα φτηνα και "ευκολα" για το μεσο χρηστη αλλα τουλαχιστον για τους χρηστες αυτου του forum, την πλειοψηφια θα την καλυπτουν οι τιμες.
Αυτο ακριβως εννοουσα. Με μια δοση αισιοδοξιας φυσικα.

ΥΓ νομιζω οτι ηδη αρχισαν να βγαινουν ολοενα και πιο πολλοι τιτλοι (τουλαχιστον blu ray) απλως εδω βλεπουμε λιγους τιτλους επειδη δεν φερνουν ελεω υποτιτλων.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: DVD Player με 1080p upscaling...

Αν και πολύ θα μου άρεσε δε νομίζω...
Αλλά πάντα υπάρχει το θέμα τη διανομής των ταινιών.
Και μην απαξιώνεις έτσι αυτούς οι οποίοι προμηθεύονται τις ταινίες τους από τα Video Club, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν αποδέχονται την πειρατεία!
Εδω ειμαστε και εδω θα ειμαστε και τα Χριστουγεννα και θα δουμε. Το εργο το εχουμε ξαναδει παντως, και στα DVD (που συνδεονται πιο αμεσα) αλλα και σε αλλα τεχνολογικα αγαθα. Και περσι τετοια εποχη οταν λεγαμε οτι σε 1 χρονο θα υπαρχουν 1080p προβολεις κατω απο 3 χιλιαρικα, πολλοι το αμφισβητουσαν.

Δεν ειχα προθεση να απαξιωσω τα DVD παντως, απλα οταν δεις μια ταινια εστω και σε 720p και συμπιεσμενη με Χ.264 σε μεγεθος που να χωραει σε DVD δισκακι (δηλαδη την χειροτερη περιπτωση HD εκει εξω) και συγκρινεις με το DVD ε εκει καταλαβαινεις οτι το upscaling ειναι φουμαρα, και αν βλεπεις τη διαφορα ακομα και σε αυτη τη συγκριση, τοτε φαντασου διαφορα με πραγματικα δισκακια σε 1080p και το 10πλασιο μεγεθος (=10πλασιο bitrate στο ιδιο codec).

Reaction score
3
Απάντηση: DVD Player με 1080p upscaling...

Μάλλον δεν έχεις δει καλό upscaling

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: DVD Player με 1080p upscaling...

Δεν ειχα προθεση να απαξιωσω τα DVD παντως, απλα οταν δεις μια ταινια εστω και σε 720p και συμπιεσμενη με Χ.264 σε μεγεθος που να χωραει σε DVD δισκακι (δηλαδη την χειροτερη περιπτωση HD εκει εξω) και συγκρινεις με το DVD ε εκει καταλαβαινεις οτι το upscaling ειναι φουμαρα, και αν βλεπεις τη διαφορα ακομα και σε αυτη τη συγκριση, τοτε φαντασου διαφορα με πραγματικα δισκακια σε 1080p και το 10πλασιο μεγεθος (=10πλασιο bitrate στο ιδιο codec).
Όντως έτσι είναι, αλλά πρέπει να σκεφτείς ότι το upscaling δεν βελτιώνει την ποιότητα εικόνας που δίνει το DVD αλλά λειτουργεί σαν damage control για την όσο το δυνατόν καλύτερη προσαρμογή των "φτωχών" 720x576 pixels του DVD σε πάνελς υψηλής ανάλυσης. Την καλύτερη εικόνα το DVD θα την δώσει πάντα στην εγγενή του ανάλυση και όχι μέσω οποιουδήποτε scaling, άλλά τα καλύτερα (μην πω σχεδόν όλα τα) μέσα προβολής είναι πλέον HD ready οπότε και χρειαζόμαστε τα upscaling players για να κάνουν τα DVD μας πιο υποφερτά όταν συνδέονται σε αυτά. Καμία σχέση με το πραγματικό HD, ακόμη και το καρασυμπιεσμένο...

Reaction score
0

Μάλλον δεν έχεις δει καλό upscaling
Ιωσήφ (προφανώς, ε?) έχεις δει HD? Εστω και reencoded σε 720p, mkv/x.264 που γραφουν τα παιδιά πιο πάνω?

Eγώ που βλέπω upscaled είτε από το Η4000, είτε από τους scalers της samsung lcd 32', είτε από του TW600 (πάντα στα 720p), ακόμα και αυτο το reencoded HD, είναι πολλά χρόνια μπροστά από το upscaled σε ποιότητα εικόνας... ΟΚ, θα παραδεχτώ χωρίς καμία κουβέντα ότι το οππο είναι ένα (ή και περισσότερα) κλικ καλύτερο και από τους 3 scalers που εχουν οι συσκευές μου, αλλά... μεχρι εκει. Διαβασε τα λεγόμενα από συμφορουμίτες, που γραφουν ότι όταν είδαν HD δεν ξαναγύρισαν ποτέ πίσω σε SD... Λες ότι η (οποιαδήποτε) όππο να έχει το μαγικό ραβδί?

Reaction score
0
Δεχομαι οτι δεν εχω δει ποτε σοβαρο upscaler , εχω δει τα "μετρια". Αλλα ειναι απλη λογικη βρε παιδια. Αμα εχεις ενα video 720χ576 οτι και να κανεις η χρησιμη αναλυση τοση θα ειναι, να δημιουργησεις λεπτομερεια απο το τιποτα δε μπορεις. Αμα γουσταρεις το κανεις και upscale σε 5000χ3000 να χαιρεσαι τα 15 εκατομμυρια pixels σου, αλλα τι θα καταλαβεις?

Η πραγματικη σημασια του upscaler ειναι αυτη που λεει ο Marvin, να διορθωσει ενα αναποφευκτο προβλημα, αναποφευκτο γιατι ολοι πλεον αγοραζουν LCD και χαμηλοτερη απο 720p δε βρισκεις. Αν ειχες μια CRT 16:9 δε θα το χρειαζοσουνα καν για να βλεπεις DVD και πολυ ωραια μαλιστα.

Αποκει και περα το να δεις διαφορα απο ενα μετριο σε ενα καλο upscaler προφανως μπορει να δεις, επειδη το δευτερο κανει τη δουλεια του καλυτερα, αλλα πρεπει να ξερεις εξαρχης ποια ειναι αυτη η "δουλεια" , οχι να σου κανει την εικονα μαγικα 1080p , αλλα να προσπαθησει να σου δειξει το 576p με οσο το δυνατον μικροτερη απωλεια σε μια οθονη (1080p) που δεν ειναι σχεδιασμενη για να το παιζει στην αρχικη αναλλοιωτη μορφη του (που ειναι και η καλυτερη δυνατη).

Reaction score
3

Ιωσήφ (προφανώς, ε?) έχεις δει HD? Εστω και reencoded σε 720p, mkv/x.264 που γραφουν τα παιδιά πιο πάνω?
Ναι και στα δυο:happy_5:

Eγώ που βλέπω upscaled είτε από το Η4000, είτε από τους scalers της samsung lcd 32', είτε από του TW600 (πάντα στα 720p), ακόμα και αυτο το reencoded HD, είναι πολλά χρόνια μπροστά από το upscaled σε ποιότητα εικόνας... ΟΚ, θα παραδεχτώ χωρίς καμία κουβέντα ότι το οππο είναι ένα (ή και περισσότερα) κλικ καλύτερο και από τους 3 scalers που εχουν οι συσκευές μου, αλλά... μεχρι εκει. Διαβασε τα λεγόμενα από συμφορουμίτες, που γραφουν ότι όταν είδαν HD δεν ξαναγύρισαν ποτέ πίσω σε SD... Λες ότι η (οποιαδήποτε) όππο να έχει το μαγικό ραβδί?
Κοιτάξτε αξιώτικα σχόλια της μορφής "καταλαβαινεις οτι το upscaling ειναι φουμαρα", με οδηγούν στο να απαντήσω ότι "Μάλλον δεν έχεις δει καλό upscaling".
Αν θες διαφώνησε σε αυτό.
Καλό είναι να διαβάζει κανείς τα σχόλια που παραθέτει κάποιος άλλο όταν θέλει να απαντήσει σε αυτά. Όταν λοιπόν η συζήτηση έχει θέμα αν αξίζει ένα DVD player με καλό 1080p upscaling θα πω ότι αξίζει. Αν τώρα θες σύγκρισή του με ένα οποιασδήποτε συμπίεσης HD υλικό θα απαντήσω πως μπερδεύεις σώβρακα με γραβάτες! Άλλη η δουλειά του ενός και άλλη του άλλου.

Reaction score
0

Κοιτάξτε αξιώτικα σχόλια της μορφής "καταλαβαινεις οτι το upscaling ειναι φουμαρα", με οδηγούν στο να απαντήσω ότι "Μάλλον δεν έχεις δει καλό upscaling".
Αν θες διαφώνησε σε αυτό.
Καλό είναι να διαβάζει κανείς τα σχόλια που παραθέτει κάποιος άλλο όταν θέλει να απαντήσει σε αυτά. Όταν λοιπόν η συζήτηση έχει θέμα αν αξίζει ένα DVD player με καλό 1080p upscaling θα πω ότι αξίζει. Αν τώρα θες σύγκρισή του με ένα οποιασδήποτε συμπίεσης HD υλικό θα απαντήσω πως μπερδεύεις σώβρακα με γραβάτες! Άλλη η δουλειά του ενός και άλλη του άλλου.
Και όμως Ιωσήφ... Ο κοινός παρονομαστής είναι το κόστος. 270€ για ένα απλό dvd player είναι πολλά χρήματα, αντικειμενικά.

Reaction score
3

Και όμως Ιωσήφ... Ο κοινός παρονομαστής είναι το κόστος. 270€ για ένα απλό dvd player είναι πολλά χρήματα, αντικειμενικά.
Δε διαφωνώ (αν και 260€), αλλά παίρνεις ότι πληρώνεις.

Όποιος έχει μεγάλη συλλογή από DVD, όποιος δεν έχει τη δυνατότητα να δει ταινίες χωρίς Ελληνικούς υπότιτλους, όποιος θέλει να βλέπει παλαιότερες παραγωγές, όποιος δεν έχει να δώσει περισσότερα από 600€ για ένα μηχάνημα για BR ή HD, έχει τη λύση του upscaling την οποία θεωρώ συμφέρουσα οικονομικά.

Σε ένα χρόνο και βάλε όταν ξεκαθαρίσει η κατάσταση τότε με ~350€ θα αγοράζεις πολύ καλό player για όποιο HD υλικό.
Η λύση HTPC είναι απαιτητική, δεν μπορεί ο κάθε χρήστης να την εφαρμόσει, την θεωρώ ακριβή και κυρίως είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
Ανεξάρτητα με το τι κάνω ως ιδιώτης στο σπίτι μου, μου είναι αδύνατο να το προτείνω σε δημόσιο χώρο όπως αυτό το forum.

Τελικά θεωρώ τη λύση του upscaling τη βέλτιστη για την ενδιάμεση αυτήν εποχή, μέχρι να ολοκληρωθεί το paradigm shift των ψηφιακών ταινιών.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: DVD Player με 1080p upscaling...

260.....Δεν ακριβηνε ακομα.
Και μιας και η κουβεντα γυριζει μονο γυρω απο το 981, ενω υπαρχουν κι αλλα οχι μονο φθηνοτερα αλλα και 2 και 3 και 4 φορες πιο ακριβα, το μικρουλι που εχω τη τιμη να αντιπροσωπευω στην Ελλαδα, βγαζει μεγαλη γλωσσα στα Blu-ray παιζοντας 10% χειροτερα απο αυτα.
Μεχρι λοιπον τα νεα φορματ να ξεπερασουν τα προβληματα της εφηβιας τους, μεχρι να γινουν προσιτα απ ολους οχι μονο στη τιμη αλλα και στη γλωσσα και στη ποικιλια....το 981 αλλα και τα υπολοιπα upscalers που κυκλοφορουν και θα κυκλοφορισουν, θα συνεχιζουν να βγαζουν γλωσσα ειτε με 30 ειτε με 300 ειτε με 900 ευρω.
Να ευχεστε μονο μη γινει οπως με το SACD που λεγανε οτι το CD πεθανε....

Reaction score
10
Συμπληρωμα....
Ξερετε γιατι πεθανε το laser-disc ?
Λογω κοστους και γλωσσας.....

Ξερετε ποτε θα αγοραζουμε κενο blu-ray με 30 λεπτα ?
Εγω και ο καφατος θα κοντευουμε στη συνταξη.....

Reaction score
0
Συμπληρωμα....

Ξερετε ποτε θα αγοραζουμε κενο blu-ray με 30 λεπτα ?
Εγω και ο καφατος θα κοντευουμε στη συνταξη.....
Τόσο μεγάλοι είστε...???? "happy_1":crazy_3::cool_4:

Πέρα από την πλάκα, το upscaled σήμα από τα απλά dvd που παίρνω από το helios hvd2085 είναι το ίδιο με αυτό που παίρνω από το sony ps3 μετά το firmware upgrade, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια κ στην δική μου αμοι 37άρα.

Η τεχνολογία πάντως είναι τέτοια πια κ εξελίσσεται τόσο ραγδαία που το dvd έχει φτάσει στα μέγιστα κ μάλλον ήρθε η ώρα σιγά-σιγά να δώσει την θέση του σε κάποιο άλλο μέσο...τι θα είναι δεν ξέρω...ελπίζω να είναι το καλύτερο...αδιάφορω αν θα λέγεται br/hd-dvd/bour/vour/hdddd κτλ...:cool_3:

Reaction score
0
oppohellas , ίσως εχεις δίκιο σε πολλά αλλά εγώ θεωρώ πραγματικά κρίμα για αυτόν που έχει σκάσει τόσα λεφτά για HD-τηλεόραση , για να ενοικιάζει dvd και μετά για το oppo, να μην μπορεί να δει την ποιότητα μιας πραγματικής HD ταινίας.

Θα έρθουν οι γιορτές με φτηνότερα player συν πάρα πολλές ταινίες, και τουλάχιστον τότε θα είναι τεράστιος ο πειρασμός.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: DVD Player με 1080p upscaling...

Τόσο μεγάλοι είστε...???? "happy_1":crazy_3::cool_4:
Ναι τόσο μεγάλοι είναι:happy_5:
αλλά ντρεπόμουνα να το γράψω...
...επειδή φοβάμαι πως έτσι που πάει το ασφαλιστικό
εγώ δε θα πάρω σύνταξη ποτέwall_1

Reaction score
0

Δε διαφωνώ (αν και 260€), αλλά παίρνεις ότι πληρώνεις.

Όποιος έχει μεγάλη συλλογή από DVD, όποιος δεν έχει τη δυνατότητα να δει ταινίες χωρίς Ελληνικούς υπότιτλους, όποιος θέλει να βλέπει παλαιότερες παραγωγές, όποιος δεν έχει να δώσει περισσότερα από 600€ για ένα μηχάνημα για BR ή HD, έχει τη λύση του upscaling την οποία θεωρώ συμφέρουσα οικονομικά.

Σε ένα χρόνο και βάλε όταν ξεκαθαρίσει η κατάσταση τότε με ~350€ θα αγοράζεις πολύ καλό player για όποιο HD υλικό.
Η λύση HTPC είναι απαιτητική, δεν μπορεί ο κάθε χρήστης να την εφαρμόσει, την θεωρώ ακριβή και κυρίως είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
Ανεξάρτητα με το τι κάνω ως ιδιώτης στο σπίτι μου, μου είναι αδύνατο να το προτείνω σε δημόσιο χώρο όπως αυτό το forum.

Τελικά θεωρώ τη λύση του upscaling τη βέλτιστη για την ενδιάμεση αυτήν εποχή, μέχρι να ολοκληρωθεί το paradigm shift των ψηφιακών ταινιών.
Γιατί Ιωσήφ είναι παράνομα τα HTPC? Οπως εσύ νοικιάζεις την ταινία σου και την ρίχνεις στο standalone σου, ετσι εγώ και οι υπόλοιποι την ίδια ταινία την ρίχνουμε στο htpc μας... (ασε που εγω ακομα δεν το εχω ολοκληρώσει, και "ταλαιπωριέμαι" με το λάπτοπ, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Και μάλιστα όποιος θέλει να ψαχτει με το htpc θα πάρει την καλύτερη εικόνα, ακόμα και σε dvd. Το ότι το htpc μπορεί να παίξει ΚΑΙ αρχεία ριπαρισμένα, δεν το κάνει παράνομο... Αλλωστε, και το standalone σου μπορεί να παίξει αντιγραμένα dvd, μήπως και μόνο αυτή η δυνατότητα τα κάνει και αυτά και εσένα σαν χρηστη τους παράνομο? :crazy_1:

Από εκεί και πέρα, νομίζω οτι οτι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε. Ουτε 1 1/2 χρόνος θα χρειαστεί για HD, ούτε 600€ θα κάνουν οι συσκευές σε 3-4 μήνες, ούτε πρόβλημα με υπότιτλους θα υπάρχει τότε, ούτε θα πρότινα σε κανέναν να δώσει τόσα χρηματα για μια τεχνολογία που δύει... Οταν τα ίδια πραγματα (upscale) θα γίνονται τα ίδια και καλύτερα από τις ιδιες τις συσκευές HD. Τέλος... :happy_4:

Συμπληρωμα....
Δηλαδή οι υπόλοιπες συνθήκες ήταν ίδιες? Ας πούμε η διείσδυση των νέων τεχνολογιών εκείνη την εποχή, η πρόοδος της τεχνολογίας, οι τιμές των ηλεκτρονικών γενικότερα, οι κινέζοι φτηνοί κατασκευαστές, το πλήθος του κόσμου στο οποίο απευθυνόταν, η ετοιμότητα και η κατάσταση τους ώστε να δεχτούν κάτι τόσο πρωτοποριακό για την τότε εποχή, ακόμα και το homecinema τότε ήταν κάτι άγνωστο... Ας μην συγκρίνουμε λοιπόν διαφορετικές εποχές.

Το 10% που αναφέρεις, ποια ακριβώς διαφορά είναι και ποιος το συμπέρανε?

Reaction score
3

Γιατί Ιωσήφ είναι παράνομα τα HTPC? Οπως εσύ νοικιάζεις την ταινία σου και την ρίχνεις στο standalone σου, ετσι εγώ και οι υπόλοιποι την ίδια ταινία την ρίχνουμε στο htpc μας... (ασε που εγω ακομα δεν το εχω ολοκληρώσει, και "ταλαιπωριέμαι" με το λάπτοπ, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Και μάλιστα όποιος θέλει να ψαχτει με το htpc θα πάρει την καλύτερη εικόνα, ακόμα και σε dvd. Το ότι το htpc μπορεί να παίξει ΚΑΙ αρχεία ριπαρισμένα, δεν το κάνει παράνομο... Αλλωστε, και το standalone σου μπορεί να παίξει αντιγραμένα dvd, μήπως και μόνο αυτή η δυνατότητα τα κάνει και αυτά και εσένα σαν χρηστη τους παράνομο? :crazy_1:
Επειδή έχω δει και έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα του HTPC, αν το ζήτημα είναι περί custom μηχανήματα έχω καταλήξει πως το αποτέλεσμα θα είναι κατώτερο από μια dedicated υλοποίηση. Ό μόνος λόγος που υπάρχει για να χρησιμοποιεί κάποιος HTPC είναι ΑΡΧΕΙΑ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ.
Έχω δει και HD και BR από HTPC και demo αλλά και πειρατικά, κατεβασμένα ή απλά αντιγραμμένα και το μόνο που έχω να πω είναι ότι όταν βάλαμε δίπλα του κάποιοn καλό player (Toshiba HD-XE1), η διαφορά ήταν παντού εμφανής.
Κοίτα γενικά είμαι υπέρ των dedicated μηχανημάτων οπότε έχω αρκετά biased θέση σε αυτό.

Reaction score
0
Θα διαφωνησω καθετα με αυτο, το HTPC εχει απεριοριστες δυνατοτητες και φυσικα δεν περιοριζεται η χρηση του στο γεγονος οτι εχει σκληρο δισκο. Και εννοειται οτι ποιοτικα δεν υστερει πουθενα, ισως θα μπορουσες να μας πεις παραπανω για αυτη τη συγκριση που εκανες με το toshiba? τι υλικο επαιξε στο καθε μηχανημα?

Αλλου ειναι το προβλημα του HTPC....οτι χρειαζεται σωστο στησιμο (και σε hardware και σε software) , και οτι ποτε δεν θα εχει την "ευκολια στη χρηση" μιας dedicated συσκευης. Ειναι το τιμημα των απειρων δυνατοτητων που σου δινει...
Σε καποιους δεν αρεσει, και δικαιολογημενα, αφου δε γουσταρουν να ασχοληθουν, αλλους ομως τους συναρπαζει η ελευθερια που δινει και το οτι ποτε δε θα περιμενουν καμια Kiss ή αντιστοιχη εταιρεια να βγαλει firmware update για να διορθωθει το προβλημα για το οποιο δε μπορουν να κανουν τιποτα.

Για την παρανομια εχεις δικιο, οτιδηποτε κατεβασεις απο το net παρανομο ειναι πρακτικα, αλλα η δυνατοτητα ειναι ακρως δελεαστικη....δε θα προτεινω σε κανεναν να το κανει, αλλα ουτε θα τον κατακρινω αν εχει τη δυνατοτητα και το κανει.

Πισω στο θεμα παντως , και επειδη βλεπω οτι το κοστος παιζει μεγαλο ρολο στη συζητηση (και καλα κανει), βλεπω να λετε πολλοι οτι τα 260 ευρω ειναι πολυ λογικα αντι για 600 για μια HD συσκευη , και συμφωνω σε αυτο. Αλλα δε βλεπω να σκεφτεστε αντιστοιχα αν αξιζουν αυτα τα 260 ευρω οταν παιρνεις ενα απλο DVD player με κατω απο 50...εκει δηλαδη αξιζει η διαφορα στην ποιοτητα το 5πλασιο κοστος?

Reaction score
0

Επειδή έχω δει και έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα του HTPC, αν το ζήτημα είναι περί custom μηχανήματα έχω καταλήξει πως το αποτέλεσμα θα είναι κατώτερο από μια dedicated υλοποίηση.
Eδω: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=37857 γραφονται τα αντίθετα... :prof:

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.313
Members
38.298