BenQ W9000 VS Epson TW1000 - Τι είδαμε!

Reaction score
5

Ένας 1080p DLP προβολέας εναντίον ενός 1080p LCD προβολέα. Είδαμε τα πάντα.

Blu-Ray, HDDVD, DVE, πατερνάκια και τώρα είμαστε έτοιμοι να σας τα παρουσιάσουμε. Όπως πάντα σιγά σιγά ώστε να απολαύσετε την παρουσίαση. :bravo:

Attachments

Reaction score
5
Μια εικόνα του λαού εκει...

Φωτογραφίες απο το τι είδαμε κλπ θα ανεβάσω λίγο αργότερα γιατί περιμένω να μου στείλουν και τις φωτό απο την άλλη φωτογραφική μηχανή που τράβαγε τον Epson :cool_3:

Attachments

Reaction score
2
Παιδια δυστυχως οι φωτογραφιες απο την Canon δεν ηταν οι καλυτερες δυνατες. Αν μου λεγατε οτι θελετε 2ο φωτογραφο θα ειχα φροντισει να βρω τριποδο, να ψαξω τις ρυθμισεις μου κλπ, αλλα τετοιαν ωρα, τετοια λογια...

Reaction score
0
Με την πρωτη ματια ο Benq φαινεται οτι ξεκαθαρα να εχει πολυ μεγαλυτερη ευκρινια.
Οπως και σε μαυρο αλλα χανει σε διαβαθμιση στα σκοτεινα σημεια σε αντιπαραθεση με τον Epson.

Να σημιωσω οτι δεν ημουν στην παρουσιαση αν και το ηθελα πολυ.

Reaction score
164
Ερώτηση: όταν τραβάτε φωτογραφίες για συγκρίσεις το κάνετε στο αυτόματο;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Λιγα λογια για το set up:

Προβολεις
Benq W9000
Epson TW1000
Benq W500
Panasonic PT AX100

Πηγες
Toshiba HD E1
Toshiba HD XE1
Samsung BD P-1000

Οθονες
Screenline 1.1
demo Stewart Firehawk 1080p

Καλωδια
Oelbach HDMI X2
Profigold HDMI X1

Software
HD DVE(HD)
Zoglairs/AVSite evaluation disk(SD)
Algorith evaluation disk(SD)
Riddick(HD)
Sony demo(HD)
The last Samurai(HD)
Fantastic 4(BD)

Αποψε ειχαμε δυο προβολεις που παρουσιαστηκαν πρωτη φορα στην χωρα μας(Benq W9000 & W500) αλλα το σημαντικοτερο ειναι πως ειχαμε πολλα νεα μελη που μας τιμησαν με την παρουσια τους για πρωτη φορα.
Δυστυχως, οπως ειχε προβλεψει ο zoglair, αναγκαστηκαμε να καθησουμε σχεδον ο ενας επανω στον αλλον αλλα αυτο δεν ηταν και τοσο δυσαρεστο καθως υπηρχαν και γυναικειες παρουσιες:oops:

Παρακαλω πολυ για τις αποψεις σας, και ιδιαιτερως των νεων μελων/αυτων που ηταν παροντες για πρωτη φορα...

Reaction score
5
Λοιπόοοον. Η ώρα της αλήθειας του ματιού...

Θα αγόραζα τον Epson για τα 2,5 χιλιαρικάκια που κάνει περίπου; Ναι. Είναι 2500€, είναι αρκετά φθηνός σε σχέση με άλλους που κυκλοφορούν στην αγορά και παίζει μια χαρούλα (για τα δικά μου μάτια πάντα...). Σε σχέση με τον BenQ όμως, τί γίνεται;

Ωωω ναι. Αν η διαφορά στην τιμή είναι μικρή! Καλύτερος απ'όλες τι πλευρές μου φάνηκε ο BenQ. Δεν εντυπωσιάστηκα απο την απόδοσή του. Αλλά φάνηκε τίμιο μηχάνημα, με διάθεση να προβάλει και σε καλύτερη ποιότητα.

Με το μυαλό και μόνο συγκρίνοντας (δηλαδή δύσκολα υπάρχει θέμα τέτοια σύγκρισης) μου φάνηκε να παίζει καλύτερα και απο τον Blackwing που παρουσιάσαμε 2-3 εβδομάδες πριν.

Τις πολύ τεχνικές λεπτομέρειες καλύτερα να τις αφήσω για τους άλλους γιατί εγώ δεν τις πολυκαταλαβαίνω. ξέρω να εμπιστεύομαι το μάτι μου. Και το μάτι μου, μου είπε οτι ο BenQ ήταν καλύτερος απο τον epson κατα ενάμισι χιλιάρικο ΜΑΞΙΜΟΥΜ. Αν ο Epson κανει 2500€ τότε για τον BenQ δεν θα έδινα πάνω απο 3,5-4 χιλιάρικα.

Reaction score
164
Όχι Βασίλη. Όσο μπορώ τις έχω στο manual
Αν και στις δύο φωτό έχεις ις ίδιες τιμές ταχύτητας και διαφράγματος, είσαι μια χαρά. Αν όχι δεν μπορούμε να βγάλουμε και πολλά συμπεράσματα. Μην ξεφεύγουμε όμως άλλο. Ας τα πούμε κάποια στιγμή στο χωριό του Preve. :happy_8:

Reaction score
2
Οχι, οι μηχανες ηταν με manual ρυθμισεις.

Να ξεκινησω πρωτος? Πρεπει να ηταν η 3η φορα που εβλεπα προβολεα, οποτε μην περιμενετε καμια τραγικη τεχνικη αναλυση, αυτα θα τα σχολιασουν οι εχοντες τα γαλονια. Αναμεσα στους 2, αδιαμφισβητητη η υπεροχη του Benq παντου (για μενα που δεν καταλαβαινω και τπτ απο rainbow). Πιο ευκρινης, πιο ζωντανα χρωματα, απιστευτη κινηση, ολα. Ο Epson απο την αλλη με ψιλοαπογοητευσε, μετα απο ολα τα καλα λογια που ειχα ακουσει για τους Epson. Αφηστε που αν δεν γινοντουσαν καποιες συγκεκριμενες ρυθμισεις (που δεν ξερω κατα ποσο ενας n00b user σαν και εμενα θα τις εβρισκε ποτε), εχανε την μιση πληροφορια, ειδικα σε σκοτεινα πλανα.

Πολυ καλα μηχανηματα και τα 2, αλλα οταν μπηκε στο παιχνιδι ο W500 καταλαβα οτι (για τα δικα μου γουστα και κυριως την δικη μου τσεπη) το 720p ειναι παρα πολυ ικανοποιητικο για εναν νεο user σαν και εμενα. Οι 1080 ειναι για τους... ψειρες :happy_8: Και δεν εχω δει καν ακομα τον mitsu...

Ρε μ@λακα Λαμπρο, πιασε μια μπυρα...

Reaction score
164
Οχι, οι μηχανες ηταν με manual ρυθμισεις.
Τις ίδιες;
Πολυ καλα μηχανηματα και τα 2, αλλα οταν μπηκε στο παιχνιδι ο W500 καταλαβα οτι (για τα δικα μου γουστα και κυριως την δικη μου τσεπη) το 720p ειναι παρα πολυ ικανοποιητικο για εναν νεο user σαν και εμενα. Οι 1080 ειναι για τους... ψειρες :happy_8: Και δεν εχω δει καν ακομα τον mitsu...
Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα.

Reaction score
1
Οι φώτο ελπίζω (παρά το 3ποδο) να βγήκαν με χρονοδιακόπτη και ΟΧΙ με χέρι (προκαλεί ελαφρό ταρακούνημα).

Αντε να κάνουμε κανα τέτιο Σαλόνικα...
Μπράβω παιδιά πάντα τέτια τέστ

Reaction score
2
Τις ίδιες;
Ελα ντε! Στα λεγα Λαμπρουκο? Απ οτι βλεπω αυτη που τραβηξε ο ρεγουνας ειναι στο 1 sec με 7.1 και η δικη μου ειναι στο 1/2 sec σε 6.3. Δυστυχως μιας και δεν ειχα τριποδο, οι φωτο ειναι με την μηχανη ακουμπισμενη στον προβολεα και με χερι... Νταξ, μην υπερβαλλουμε, ο Benq ηταν χαλαρα μπροστα, αλλα ο Epson αδικειται λιγουλακι απο τις φωτογραφιες.

Εδω η ιδια φωτο απο την Canon στον Epson με 1 sec και 6.3

Epson

BenQ

Attachments

Reaction score
62
Ενώ ψηνόμουν πολύ να πάρω τον Epson, τελικά είπα να το τρενάρω να δώ τι θα γίνει κατα χριστούγεννα μεριά. Γιατί, απ' ότι κατάλαβα απο τα αρχικά, ο Epson (ίσως και λόγω τιμής), παρότι είναι 1080p, δεν μπορεί να χτυπήσει ένα καλό 720p...

Reaction score
4
Εγώ γιατί στην τελευταία φώτο που είναι απο την ίδια μηχανή και με τις ίδιες ρυθμίσεις τραβηγμένη, βλέπω τον Epson πολυ ποιό κοντά στην πραγματικότητα?

Πολύ ψυχρός δεν είναι ο BenQ?

edit: δεν πιστεύω να είχατε το white balance στο auto... ???

Reaction score
170
Απάντηση: Re: BenQ W9000 VS Epson TW1000 - Τι είδαμε!

Αν και στις δύο φωτό έχεις ις ίδιες τιμές ταχύτητας και διαφράγματος, είσαι μια χαρά. Αν όχι δεν μπορούμε να βγάλουμε και πολλά συμπεράσματα.
Λάθος. Αν έχεις τις ίδιες τιμές έκθεσης και για τους δύο, τότε σίγουρα αδικείς τον ένα από τους δύο, καθώς σωστή φωτομέτρηση θα έχει γίνει μόνο για τον ένα. Ο δεύτερος είτε θα έχει υποέκθεση είτε υπερέκθεση. Εκτός κι αν γίνει φωτομέτρηση και για τους δύο προβολείς και επιλεγεί ο μέσος όρος των δύο μετρήσεων, χωρίς όμως και πάλι να είμαστε 100% σίγουροί ότι θα έχουμε σωστή αποτύπωση της πραγματικότητας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω ότι οι φωτό από δοκιμαστικά προβολέων είναι άσκηση στη ματαιότητα, αλλά ο λαός τις θέλει, οπότε...

Στο ψητό τώρα:
Ο W9000 είχε τα εξής θετικά στοιχεία: εμφανώς περισσότερη φωτεινότητα από τον Epson, ακόμα και με τον δεύτερο σε high brightness και με τους δύο προβολείς να έχουν μηδέν ώρες στη λάμπα. Ελαφρώς καλύτερη ευκρίνεια από τον Epson (πρόκειται για τον τρίτο TW1000 που βλέπω και για άλλη μια φορά είχαμε εξαιρετική σύγκλιση, με μόνο πρόβλημα κάποιες χρωματικές διαθλάσεις του φακού που δεν υπήρχαν στον W9000, εξ ου και η, ελαφρώς το τονίζω, υψηλότερη ευκρίνεια). Καλά χρώματα, αν και εδώ εμπιστεύομαι τις μετρήσεις του Βαγγέλη Λάμπρου, καθώς όταν έφτασα οι ρυθμίσεις που είχε κάνει είχαν χαθεί από ακούσιο reset, με αποτέλεσμα τα χρώματα (ειδικά το πράσινο) να απέχουν αρκετά από το ιδανικό. Κίνηση πολύ καλή για την κατηγορία τιμής, απόπλεξη 1080i->p επίσης καλή, αν και εδώ ο Epson φάνηκε να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα στο τεστ "ρολογιού" από το Algolith test dvd (upscaled). Μόνο ουσιαστικό μελανό σημείο του W9000 θα έλεγα ότι ήταν o θόρυβος που γινόταν εμφανής σε σκηνές με ενιαίο χρώμα (π.χ. ουρανός). Μου θύμισε το αντίστοιχο πρόβλημα του Optoma HD70 (όχι τόσο έντονο όσο στον Optoma) και ομολογώ ότι είναι το μοναδικό στοιχείο που με κάνει να είμαι διστακτικός στο να τον προτείνω ανεπιφύλακτα. Για την τιμή του βέβαια δεν αποδίδει καθόλου άσχημα και κοιτώντας τον συνολικά θα έλεγα ότι είναι ένα τίμιο μηχάνημα. Ο TW1000 πάντως συνεχίζει να αποτελεί για μένα άριστη αγορά στην κατηγορία τιμής του και δεν θεωρώ ότι η έλευση του W9000 τον καθιστά παρωχημένο, αντίθετα και οι δύο τους προσφέρουν επαρκή ποιότητα εικόνας για τα λεφτά που ζητάνε.

Τώρα όσον αφορά την έκπληξη της βραδιάς, τον BenQ W500, θα έλεγα ότι δεν με εντυπωσίασε. Ο Panasonic είναι πιο ευέλικτο μηχάνημα, με καλύτερο μαύρο, χαμηλότερο pixelation και σαφώς καλύτερη ομοιομορφία (τουλάχιστον στα κομμάτια που είδαμε). Ο ΑΧ100 σίγουρα αξίζει τα (αν θυμάμαι καλά) 200 ευρώ επιπλέον που ζητάει. Να προσθέσω βέβαια ότι αυτοί οι δύο προβολείς δοκιμάστηκαν στο τέλος του συγκριτικού, με γρήγορες ρυθμίσεις άνευ οργάνων, οπότε δεχτείτε τα παραπάνω συμπέρασματα με κάποιες επιφυλάξεις (πλην ομοιομορφίας, η οποία είναι ανεξάρτητη ρυθμίσεων).

Reaction score
3
Απάντηση: BenQ W9000 VS Epson TW1000 - Τι είδαμε!

Μια πρώτη κουβέντα, περισσότερα, αν χρειαστεί αύριο, αλλά τότε θα έχουν ανάψει τα πληκτρολόγια οι (γκουρού) moderators οπότε δεν θα έχουμε πολλά να πούμε ημείς.:respect:
Το πρώτο που παρατήρησα μέσα από τη διαδικασία, και αυτή τη φορά, είναι πως όταν κάποιος, χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις, αποκτήσει κάποιον προβολέα καλό είναι αρχικά να εμπιστευτεί έναν επαγγελματία για την εγκατάσταση και ρύθμιση της συσκευής. Η διαφορά μιας αρρύθμιστης ή κακά ρυθμισμένης συσκευής από μια προσεγμένη είναι τεράστια, άσε που παρακολουθώντας συστηματικά μια κακή εικόνα το μάτι εξοικειώνεται με το λάθος και τότε το έχουμε χάσει το παιχνίδι.
Τώρα για τους δυο πρώτους προβολείς. Η παρακολούθησή τους μου ενίσχυσε την άποψη ότι η μεσαία κατηγορία τιμής είναι μια μετριότητα από κάθε άποψη, πάντα και παντού υπάρχουν μικροί ή μεγάλοι συμβιβασμοί που πρέπει να κάνουμε. Δηλαδή αν ήταν να προβώ στην αγορά κάποιου προβολέα με τιμή 2500€ έως 4500€ θα προσπαθούσα να βρω από όπου αλλού χρήματα, να περιμένω μερικούς μήνες και να ανέβω κατηγορία (μέχρι τις 7500€ και καταλαβαίνετε τι θέλω να πω).
<o:p> </o:p>
Μια παρατήρηση…
Μεγάλο κομμάτι των προβολών έγινε με πηγή 1080i οπότε πρακτικά τεστάραμε και τη συμπεριφορά του σκεϊλερ!

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Re: BenQ W9000 VS Epson TW1000 - Τι είδαμε!

Λάθος. Αν έχεις τις ίδιες τιμές έκθεσης και για τους δύο, τότε σίγουρα αδικείς τον ένα από τους δύο, καθώς σωστή φωτομέτρηση θα έχει γίνει μόνο για τον ένα. Ο δεύτερος είτε θα έχει υποέκθεση είτε υπερέκθεση. Εκτός κι αν γίνει φωτομέτρηση και για τους δύο προβολείς και επιλεγεί ο μέσος όρος των δύο μετρήσεων, χωρίς όμως και πάλι να είμαστε 100% σίγουροί ότι θα έχουμε σωστή αποτύπωση της πραγματικότητας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω ότι οι φωτό από δοκιμαστικά προβολέων είναι άσκηση στη ματαιότητα, αλλά ο λαός τις θέλει, οπότε...
Λάθος! :happy_8:
Αν η μηχανή είναι στο αυτόματο θα προσπαθήσει να φέρει τους μεσαίους τόνους στο 18% gray. Έτσι δουλεύουν τα φωτόμετρα ανακλώμενου φωτός που έχουν οι μηχανές, σε αντίθεση με τα φωτόμετρα προσπίπτωντος. Αν φωτογραφίσεις δύο λευκές οθόνες, διαφορετικής φωτεινότητας, αν η μηχανή φωτομετρά σωστά θα τις βγάλει και τις δύο ίδιες στο 18% γκρίζο. Το σωστό είναι να φωτομετρηθεί κάτι το οποίο θα είναι σημείο αναφοράς και να κλειδωθούν οι τιμές έκθεσης και να βγουν συμπεράσματα συγκριτικά ως προς το σημείο αναφοράς. Θα συμφωνήσω όμως 1000% στην τελευταία σου πρόταση. Φωνή λαού.... :cool_3:

Reaction score
108
Κ εγω με τις σειρα μου να πω τις εντυπωσεις μου απο το το τεστ μια κ ημουν απο τους τυχερους που παρευρεθησαν!
Η διαφορα του Benq ως προς τον Epson ηταν μεγαλη ακομη κ οταν εγιναν καποιες ρυθμισεις στον τελευταιο οι οποιες βελτιωσαν την αρχικα απαραδεκτη εικονα αρκετα, αλλα παρ'ολα αυτα η φωτεινοτητα, η αντιθεση κ η ευκρινεια του Benq W9000 εβγαζαν ματι. Αν δεν εβλεπα κ το ενοχλητικο rainbow που υπηρχε και εδω παρα τον x6 χρωματικο τροχο, θα ελεγα οτι αποτελει απο τις καλυτερες υλοποιησεις στην κατηγορια του!
Ο Benq W500 τωρα ειχε αρκετα καλη επιδοση γενικα(ειδικα για τα λεφτα του κ για lcd η εικονα του ηταν παρα πολυ καλη) με πολυ εντονο μειονεκτημα ομως που ισως να οφειλεται στο συγκεκριμενο μοντελο της δοκιμης, την ανομοιορφια του. Εβγαζε ματια! Σε λευκο πατερν εδειχνε προς το κοκκινο αριστερα κ γινοταν πρασινολευκο στα δεξια! Κατα τα αλλα αξιζει κ με το παραπανω τα λεφτα του...
Συμπερασμα, κατα τη γνωμη μου η τεχνολογια DLP εδειξε κ παλι την υπεροχη της παρα τα οποια μειονεκτηματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.735
Members
38.604
Νεότερο μέλος
Pamagelo