- Reaction score
- 100
Ξέρει κανεις αν και πως διορθώνοντε βινύλια που έχουν στραβόσει?
Θα προτεινα να τον θερμανεις μ ενα καυτο σιδερο (σιδερωματος) μ ενα χοντρο βαμβακερο πανι αναμεσα , οπως σιδερωνουμε τα μαλλινα (αν οχι εμεις ...οι μαμαδες η οι γυναικες μας ) .Προ ετών είχα ακούσει για ένα τρόπο σύμφωνα με τον οποίο το βινύλιο θερμαινόταν ελάχιστα και για μικρό χρονικό διάστημα. Υστερα πιεζόταν με κάποιο βάρος ( πχ. βιβλία ). Μετά από 48 ώρες τα ελαφρώς παραμορφωμένα βινύλια επανέρχονταν - υποτίθεται - στην πρότερη καλή τους κατάσταση.
Είναι ένα θέμα τα στραβωμένα βινύλια.
Φοβάμαι να κάνω κάτι μήπως τα καταστρέψω.
Όπως και να'χει,όμως στη συλλογή μου θα μείνουν!
ας είναι στραβά,ακόμη και έτσι δεν μπορούν να συγκριθουν με κανένα ψηφιακό,λοιπόν κανένα πρόβλημα και είναι και έργα τέχνης και θα ζήσουν δές γραμμόφωνο,μήπως κάτι ψηφιακά αρχίζουν να χαλάνε σε μερικούς;Ξέρει κανεις αν και πως διορθώνοντε βινύλια που έχουν στραβόσει?
Νάσαι καλά, μου έφτιαξες την διάθεση........ :happy_5:Λοιπόν κάποτε δοκίμασα εκτενέστατα αυτό που οι περισσότεροι λέτε: να ισιώσω στραβωμένα βινύλια με θέρμανση.
Είχα στην διάθεσή μου πάνω απο δέκα δίσκους να πειραματιστώ.
Τα αποτελέσματα ήταν για πολλά γέλια....!!!!!
Ένας δίσκος θυμάμαι ξεστράβωσε, αλλά απο στρογγυλός έγινε λίγο οβάλ(!!!) γιατί τον είχα βάλει στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία αλλά σε ΣΤΡΑΒΟ ταψί!!!
Το επόμενο πείραμα έγινε με ίσιο ταψί αλλά μάλλον δεν ήταν αντικολλητικό και Ταψί-Δίσκος έγιναν ένα...όπως καταλάβατε με "έχεσε" η μάνα μου που κατέστρεψα το ταψί και μου το έφερε "καπέλο".
Το επόμενο πείραμα ήταν να μπει ο δίσκος ανάμεσα απο δύο κρύσταλλα(τζάμια χοντρά) -που θεωρητικά είναι απολύτως ίσια- και να θερμανθεί απο τις δυο πλευρές.Αυτό πέτυχε αλλά όταν έβαλα τον δίσκο να παίζει ήταν σαν να τρίβεις με τριβείο πάνω σε λαμαρίνα!!!
Να μην σας ζαλίζω περισσότερο δεν βρήκα αξιόπιστη λύση και τώρα που ξανασκέφτομαι αυτα που είχα κάνει τοτε "λιώνω" απο τα γέλια!!
Βλέπετε η "πατέντα" είναι στο αίμα του έλληνα απο γέννήσεως του!!
Το οτι δεν είχα καθόλου γνώσεις για την συμπεριφορά του βινυλίου σαν υλικό δεν με πτόησε καθόλου και έκανα τις "μαστοριές" μου.
Όλα αυτά εν έτη 1988 σε ηλικία 15 χρονών!!!