Network Music Players

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Roku Soundbridge M1001

Kαι τα σχόλια του Atkinson απο το review του Squeezebox στο Sterophile:

"Summing up
While the Slim Devices Squeezebox with stock power supply (footnote 1) offers generally good performance from its analog outputs, it was the sound it produced driving a high-end DAC from its digital output that persuaded me to purchase the review sample. While I still turn to a dedicated disc player for the highest sound quality, much of my listening to music is done while I'm doing something else—writing, editing, reading—and for that, the Squeezebox has become my primary source. As I wrote in the mid-April eNewsletter, "physical discs seem so 20th century!" Very highly recommended."

Και απο το εργαστήριο:

"Considering its low price and the fact that it uses a minuscule wall-wart power supply, the Squeezebox measures very well. Its noise floor is higher than that of good CD players, but the excellent jitter rejection came as a welcome surprise."
Το έχω ακούσει και εγώ και όντως είναι πολύ καλό!
Έχει και δύο "αναλογικά" VU meters, που εμφανίζονται στο display,
πολύ εφετζίδικα!
Από τις πιο αξιόλογες συσκευές του είδους.
Αν και εγώ θα προτιμούσα το "μεγάλο" μοντέλο: transporter (αλλά 2000$ είναι πολλά)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Roku Soundbridge M1001

Αν και εγώ θα προτιμούσα το "μεγάλο" μοντέλο: transporter (αλλά 2000$ είναι πολλά)
Εμμ... Με 2 χιλιάρικα και κάτι ψιλά χτυπάω ένα Benchmark USB κι ένα ζευγαράκι Murano ρε σύντεκνε! :respect:

Reaction score
830
Re: Απάντηση: Re: Roku Soundbridge M1001

Όχι, δυστυχώς και με εξωτερικό DAC έχει το ίδιο πρόβλημα. Εγώ το έχω συνδεδεμένο μέσω του Harman Kardon HD970 που δουλεύει και σαν DAC και το πρόβλημα παραμένει. Την Slim Devices την αγόρασε η Logitech και το καλό είναι ότι θα δούμε το Squeezbox σύντομα Ελλάδα (με λογότυπο Logitech). Βέβαια άν η τιμή είναι εξωφρενική, υπάρχει και το Internet...
Το δικό μου Soundbridge, πάντως, δεν εμφανίζει τέτοιου είδους πρόβλημα. Παίζει εδώ και κανένα 8άμηνο, συνδεμένο (με coaxial) σε ένα λαμπάτο DAC της Ypsilon και το αποτέλεσμα -τηρουμένων των αναλογιών- είναι παραπάνω από καλό.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Roku Soundbridge M1001

Kι ένα φρέσκο review του Squeezbox...

"Perhaps the Squeezebox’s user interface is a bit clunky (it is, believe me), but its audio performance is exemplary. It would be a decent buy at $1500. For $600 it’s a steal, and if I had to replace my Rega Planet tomorrow, the Squeezebox would be right at the top of my list. Is that the sound of someone opening a can of worms?"

Περισσότερα: Audioenz.co.nz

Reaction score
0
Re: Roku Soundbridge M1001

Ενφιαφέρομαι εδώ και καιρό για αγορά μιας internet radio συσκευής. Mε μια μικρή έρευνα αγοράς κατέληξα στο Logitech Squeezebox Digital Music Player το βρήκα εδώ στα 273e.Αξίζει, το χει αγοράσει κανείς?...χρείαζεται να συνδεθούν πάνω του ηχεία για να παίξει, λειτουργεί άμα είναι κλειστό το pc?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.500
Re: Roku Soundbridge M1001

Χμ, ναι, δικτυακή μηχανή εν τη εκπνεύσει του έτους 2007, εξοπλισμένη με Ethernet 10BaseT. Σούπερ ουάου...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Ενφιαφέρομαι εδώ και καιρό για αγορά μιας internet radio συσκευής. Mε μια μικρή έρευνα αγοράς κατέληξα στο Logitech Squeezebox Digital Music Player το βρήκα εδώ στα 273e.Αξίζει, το χει αγοράσει κανείς?...χρείαζεται να συνδεθούν πάνω του ηχεία για να παίξει, λειτουργεί άμα είναι κλειστό το pc?
Το μηχανάκι είναι πολύ καλό αλλά ίσως δεν είναι αυτό που ψάχνεις ακριβώς.
Το λέω διότι, δυστυχώς, θα πρέπει να έχεις κάποιο PC ανοιχτο για να κάνει streaming τη μουσική στο Squeezebox. Εγώ έχω ήδη δίκτυο στο σπίτι οπότε θα πάρω ένα τέτοιο, θα του βάλω κι ένα δίσκο γεμάτο μουσική επάνω και έτσι δεν θα χρειάζεται να έχω το PC μου ανοιχτό αλλά μόνο το NAS της Linksys.

Τα ηχεία δεν μπαίνουν επάνω στο Squeezebox. Σκέψου το σαν ένα CD Player. Πρέπει να μπει πάνω σε ενισχυτή.

Χμ, ναι, δικτυακή μηχανή εν τη εκπνεύσει του έτους 2007, εξοπλισμένη με Ethernet 10BaseT. Σούπερ ουάου...
Γκρινιάρη! :mrgreen:
Και το wireless και το wired δίκτυο επαρκούν ως bandwidth για την εφαρμογή αυτή.
Θα μου το πάρω δώρο τα Χριστούγεννα εκτός απροόπτου. Έχω ένα AP και κάθεται οπότε δε θα τραβάω καλώδια... Το 802.11g Wi-Fi να είναι καλά.
Όταν κατέβεις Κρήτη να πιούμε ρακές θα το δεις και θα το ακούσεις. :happy_6:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Καλά, οι τύποι δεν την παλεύουν...

inguz, room correction system για το Slimserver (το πρόγραμμα της SlimDevices για τα Squeezebox, Transporter). :respect:

Βρήκα παιχνίδι για τις γιορτές. :mrgreen:

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους,

Πρώτη φορά στο forum και σας συγχαίρω όλους για την καλή δουλειά που κάνετε.

Θα ήθελα να αγοράσω ένα Network Music Player, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορεί να λειτουργήσει κάνοντας streaming από έναν εξωτερικό σκληρό που έχω ο οποίος είναι ΝAS και υποστηρίζει UPNP, χωρίς να είναι απαραίτητο να λειτουργεί και το PC. Έχω δει αυτον http://www.rokulabs.com/products_soundbridge_specs.php που αναφέρετε στο πρώτο post και το SqueezeBox. Θα λειτουργούν έτσι όπως θέλω? Από ποιότητα ήχου τι λένε?

Thanxxx!!!

Reaction score
0
Για το soundbridge και το πρόβλημα με το resample που απαιτείται, έχει αναφέρει ο subcode και άλλοι σε προηγούμενα post.

Μια συζήτηση για τα δύο και πληροφορίες για το πρόβλημα:

http://whathifi.com/forums/p/2828/24268.aspx

Κάποιοι έχουν δουλέψει το soundbridge με το

LACIE 1TB ETHERNET BIG DISK GIGABIT

LACIE 1TB ETHERNET BIG DISK GIGABIT

και το READYNAS™ NV+ 1 TB GIGABIT DESKTOP NETWORK STORAGE

Περισσότερες πληροφορίες για soundbridge και nas:

http://forums.rokulabs.com/viewtopic.php?t=6022

Το squeezebox πρέπει να έχει καλύτερη υλοποίηση στο τμήμα ήχου, αλλά βασίζεται στο proprietary squeezenetwork και όχι στο UPnP.

Για να δουλέψει το squeezebox, χρειάζεται οπωσδήποτε ο slimserver.
Υπάρχουν κάποια nas όπως το READYNAS στα οποία τρέχει ο slimserver.

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=94558

Λίγα ακόμα εδώ:
http://forums.slimdevices.com/archive/index.php/t-25742.html

Κάτι τελευταίο, αν και έχουν βγει αρκετά nas ή hdd με upnp, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ασυμβατότητας και θέλει λίγο ψάξιμο.

Τωρα έχω ξεκινήσει και εγώ να ψάχνω για παρομοίες λύσεις, οπότε ίσως να μου διαφεύγει κάτι ή και να κάνω κάπου λάθος.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Network Music Players

Για τα NAS που είναι συμβατά με το Squeezebox κοίτα και εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις με μία αναζήτηση στο επίσημο forum.
Εγώ θα "χτυπήσω" τo Linksys που είναι στα 100 ευρώ περίπου. Οι δίσκοι κάθονται και το περιμένουν. :mrgreen:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Χμμφφφ!! :mad_3:

Έχει βρει κάποιος το SB στο Ελλαδιστάν;!

Μόνο στο επίσημο site μπορώ να το βρω διαθέσιμο αλλά η τιμή ξεφεύγει... 330 ευρώ με τα μεταφορικά τη στιγμή που στην Αγγλία το βρίσκω κάτω από 250 (αλλά δυστυχώς δεν στέλνουν Ελλάδα) ενώ από Αμερικη (eBay) το έχω βρει και με 160 ευρώ!! Απλά θέλω να αποφύγω το eBay λόγω τελωνείου και εγγύησης...

Στο forum της Slim Devices λένε πως η συσκευή δεν διατίθεται επίσημα στη χώρα μας διότι δεν έχει μεταφραστεί το manual στα ελληνικά (αυτό πριν δύο μήνες).. Έλεος;!
Πάντως διαβάζω και ότι:
...they engage with any commercial request we get from Greece or Cyprus.

Eν τω μεταξύ η Pixmania το έχει στο κυπριακό site της αλλά όχι στο ελληνικό.

Go figure...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Network Music Players

Για να καταλαβω: προκειμενου να δουλεψει το squeezebox δεν ειναι τοσο απλο; δηλ. δεν το συνδεεις με ethernet και παιζει αμεσως; αφου κανεις βεβαια τις τυπικες και απαραιτητες ρυθμισεις. Θελει κι αλλο μπελλαλιδικο προγραμμα για να δουλεψει;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Network Music Players

Για να καταλαβω: προκειμενου να δουλεψει το squeezebox δεν ειναι τοσο απλο; δηλ. δεν το συνδεεις με ethernet και παιζει αμεσως; αφου κανεις βεβαια τις τυπικες και απαραιτητες ρυθμισεις. Θελει κι αλλο μπελλαλιδικο προγραμμα για να δουλεψει;
Λάκη, πρέπει κάπου να τρέχει το Slimserver. Aπό εκεί "τραβάει" μουσική το Squeezebox. Αυτό το πρόγραμμα μπορείς να το τρέχεις σε κάποιο PC ή, ακόμη καλύτερα, σε κάποιο NAS.

Και μια ερωτηση: αυτο που εχει το pixmania (http://www.pixmania.com/gr/gr/451855/art/pinnacle-systems/pinnacle-podcast-factory.html)
ειναι το ιδιο για το οποιο λετε εδω μεσα;
Αυτό πρέπει να είναι μία "μικρότερη" έκδοση του player που παρουσίαζα στο πρώτο post του thread.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: Network Music Players

Αυτό πρέπει να είναι μία "μικρότερη" έκδοση του player που παρουσίαζα στο πρώτο post του thread.
Εγω θελω να "τραβω" μουσικη απο το πισι με ενσυρματο ή ασυρματο δικτυο και ιντερνετικους ραδιοσταθμους (απο αυτο) και να τους παιζω μεσω ενισχυτη. Αρα να αρκεσθω σ' αυτην την εκδοση;

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Network Music Players

Λάκη, πρέπει κάπου να τρέχει το Slimserver. Aπό εκεί "τραβάει" μουσική το Squeezebox. Αυτό το πρόγραμμα μπορείς να το τρέχεις σε κάποιο PC ή, ακόμη καλύτερα, σε κάποιο NAS.
Ακόμα και για τους διαδικτιακούς ραδιοσταθμούς πρέπει να είναι ανοιχτός ο Η/Υ;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.422
Νεότερο μέλος
dimkkk