ForthNet 2play: Με τι ταχύτητες κατεβάζετε;

Reaction score
0
Κατεβάστε αυτό το αρχείο για να μετρήσετε την ταχύτητά σας:
ftp://ftp.forthnet.gr/pub/CentOS/5.0/isos/i386/CentOS-5.0-i386-LiveCD.iso

Αυτό αν και είναι της Forthnet είναι πολύ αξιόπιστο τεστ (το έχω δοκιμάσει και από άλλες συνδέσεις). Ξεκινήστε να κατεβάζετε το αρχείο και κρατήστε το τουλάχιστον 1 λεπτό μέχρι να σταθεροποιηθεί η ταχύτητα. Μετά διακόψτε ή συνεχίστε μέχρι το τέλος (680ΜΒ) για να υπολογίσετε την κρατημένη ταχύτητα με μεγαλύτερη σιγουριά. (Μεγαμπίτ = (678.91/δευτερόλεπτα κατεβάσματος) x8 = 5431.28 / δευτερόλεπτα )

Για το τεστ ταχύτητας χρησιμοποίησα τον internet download manager v5.11 με διπλό αυτόματο download (στο μονό πέφτει λίγο, στα 4 και περισσότερο κατεβάζει το ίδιο ή χειρότερα όταν είναι γρήγορο το site). Αν έχετε nvidia nforce δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε το hardware tcp acceleration αφού απενεργοποιήσετε το Windows Firewall (μόνο αν έχετε άλλο firewall παράλληλα).

Στις 6/7 έκανα την αίτηση για Forthnet 2play 24Mbit σε έναν μεταπωλητή και στις 24/7 έγινε η ενεργοποίηση όπως προέβλεπε η Forthnet. Η σύμπτωση των μεγαμπίτ με την ημερομηνία ήταν ειρωνία της τύχης τελικά αφού η μέγιστη σταθερή ταχύτητα κυμάνθηκε λίγο πάνω από το μισό δηλαδή 13.2Μbit (1.65MB) στο τεστ της forthnet και σε κάποια γρήγορα site, και στα 10Mbit (1.25MB) με το utorent.

Η ποιότητα στο τηλέφωνο ήταν απογοητευτική. Άρχισαν τα "Συγνώμη δεν σε ακούω καλά, δεν ξέρω γιατί" , μέχρι που είπε και ένας φίλος ραδιοερασιτέχνης χωρίς να γνωρίζει ότι έβαλα Forthnet "ακούγεται σαν φερέσυχνο"!

Στα θετικά είναι τα απεριόριστα αστικά και υπεραστικά τηλέφωνα, η μείωση του λογαριασμού του OTE (τηλέφ + ιντερνετ) κατά 50% και η αύξηση της ταχύτητας του internet 13 φορές...

Πληκτρολογώντας 192.168.1.1 στη γραμμή διευθύνσεων μπαίνετε στο siemens CL-110 router σας και μετά κάνοντας κλικ επάνω στο status και αριστερά στο ADSL Line θα σας βγάλει την παρακάτω φόρμα με τα στατιστικά στοιχεία της σύνδεσής σας που είναι πολύ σημαντικά:

To noise margin πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο (και όχι μικρότερο από 6), το Line Attenuation όσο γίνεται μικρότερο και το Output Power επισης μικρό (και κάτω του 15). Το μήκος της γραμμής σε χιλιόμετρα από το dslam βρίσκεται διαιρώντας τα db του Line Attenuation με το 13.81.

Εγώ π.χ έχω μικρό noise margin 6.5db (μεγάλο θόρυβο γραμμής) που μειώνει την ταχύτητα γιατί σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα θα έπρεπε να είχα ταχύτητα γύρω στα 19Mbit.

Υ.Σ Έψαχνα για ώρα να βρώ τον τρόπο να ενσωματώσω δημοσκόπηση στο θέμα αυτό χωρίς αποτέλεσμα. Το FAQ είναι εντελώς ασαφές -δεν βλέπω κανένα μαγικό κουμπί "Δημιουρία Δημοσκόπησης". Γίνεται αυτό ή όχι; Θα είχε ενδιαφέρον σαν στατιστική για τις ταχύτητες κατεβάσματος.

Attachments

Reaction score
0
Απάντηση: ForthNet 2play: Με τι ταχύτητες κατεβάζετε;

Να διορθώσω οτι έγραψα από λάθος μείωση κατά 50% αντί να γράψω οτι ο ΟΤΕ ήταν 50% πιο ακριβός. Οπότε η μείωση είναι 33%.

Reaction score
1
Στην ουσία όμως η σύνδεση σου, λόγω αποστάσεως απο DSLAM είναι λίγο παραπάνω από 15Μbps... αρα με 1.65ΜΒ/s μια χαρά είσαι.

Reaction score
5
Κατεβαζε το αρχειακι (μετα το 3ο δευτερολεπτο που πηρε φορα) σταθερα μεχρι το τελος απο 1.79ΜB/s-1.90MB/s συμφωνα με το DUmeter.

Η συνδεση που εχω σταθερα με forthnet λογω αποστασης ειναι 13184 Kbps και δεν εχω δει ποτε κατι παραπανω.... (λιγοτερο εχω δει να παιζει κοντα στα 12xxx Kbps αρκετες φορες αλλα δε καταλαβαινω διαφορα)
Σε τόρρεντ απο "καλα" prive trackers πιανω ~1.3MB/s οποτε δεν εχω κανενα παραπονο...

Αξιζει τα λεφτα της...!

Reaction score
0

eNeRGy τι noise margin και line attenualion έχεις;

Καλό είναι να αναφέρετε αυτά μαζί με την ταχύτητα για να βγάζουμε και κάποια επιπλέον συμπεράσματα:
-Noise Margin
-Line Attenuation
-Output Power (τι ισχύ αναγκάζεται να βάλει το modem στη γραμμή)

Επίσης χρησιμοποιείτε το Siemens CL-110 ή άλλο modem/router;

Reaction score
5
Linksys WAG354G V.2

Downstream Margin: 6db
Upstream Margin: 26db

Downstream Line Attenuation: 34
Upstream Line Attenuation: 16

Downstream Transmit Power: 0
Upstream Transmit Power: 0

Reaction score
0
Η δική μου ιστορία έχει άλλο άρωμα. Η Forthnet απλά με εξαπάτησε.

Ξεκινώ σε σπίτι χωρίς καν τηλέφωνο. Μετά από έρευνα, αποφασίζω Forthnet 2play Soho. Έκανα λοιπόν μετά τον σχετικό έλεγχο διαθεσιμότητας την αίτηση (αφού ταλαιπωρήθηκα μια βδομάδα γιατί στον ΟΤΕ δεν χορηγούσαν την σχετική βεβαίωση κατόχου του αριθμού και θα έπρεπε να περιμένω την έκδοση λογαριασμού). Έτσι, και μετά από 6 βδομάδες, φτάσαμε στο χτες όπου ενεργοποίησα την σύνδεση, μόνο που ήταν στο 1 Mb. Ο τεχνικός μου είπε πως έτσι είναι μέχρι να μπω στο ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet.

Κάλεσα λοιπόν το εμπορικό τμήμα της Forthnet όπου μου είπαν πως έτσι έχουν τα πράγματα, πρέπει να πληρώνω τα 24,9€ +ΦΠΑ σε αυτούς, + τα 18€ + ΦΠΑ στον ΟΤΕ για μόλις 1 Mb μέχρι να περαστεί υποδομή ιδιόκτητου δικτύου στην περιοχή μου (στην Οτενετ τις μέρες εκείνες είχαν προσφορά 768kb με συνολικό κόστος 19 €+ΦΠΑ). Σε ερώτηση του πότε θα γίνει αυτό, μου απάντησαν πως δεν γνωρίζουν.

Τους ρωτάω πως είναι δυνατόν να με χρεώνουν υπηρεσίες που δεν παρέχουν και μου απάντησαν πως το εξηγούν στην ιστοσελίδα τους.

Κι όμως!!! Στην σελίδα του 2play, αναφέρονται κατά λέξη τα εξής:

"Στις περιοχές που προσωρινά δεν υπάρχει κάλυψη του ιδιόκτητου δικτύου Forthnet η υπηρεσία διατίθεται στην ταχύτητα του 1Mbps.

Δείτε τις περιοχές κάλυψης του ιδιόκτητου δικτύου Forthnet, εδώ" (http://adslwizard.forthnet.gr/)

Πηγαίνοντας στο ακόλουθο link έδωσα τον αριθμό τηλεφώνου και έλαβα την εξής απάντηση:

"Διαθεσιμότητα broadband υπηρεσιών Forthnet 2play & Forthnet ADSL:
Υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στην περιοχή σας.
Αρ. τηλεφώνου: 210 89****9 Είδος σύνδεσης: PSTN
Κέντρο: ()

Επωφεληθείτε από τις απίθανες προσφορές στις υπηρεσίες Broadband της Forthnet και κερδίστε ταχύτητα, δωρεάν μήνες συνδρομής και ασυναγώνιστες τιμές. Επιλέξτε τώρα Forthnet 2play και συνδεθείτε άμεσα χωρίς κόπο και καθυστερήσεις."

Τι συμπέρασμα βγαίνει σε όποιον το διαβάζει;

Υπάρχει ή δεν υπάρχει;

Εγώ που καταλαβαίνω πως υπάρχει, πάσχω από κάτι ή απλώς με περνάνε για μ@λ@κ@;

Η κατά τα άλλα ευγενέστατη κοπέλα στη γραμμή, μου εξήγησε πως η απάντηση αφορούσε μόνο διαθεσιμότητα broadband και για το 2play έπρεπε η φόρμα να βγάζει εντός παρενθέσεως το κέντρο της περιοχής μου. Έπρεπε λοιπόν να συμπεράνω πως αφού αυτό ήταν κενό, δεν υπάρχει διαθεσιμότητα 2play άρα είχα γνώση πως μέχρι να περάσουν χαλκό στη Βουλιαγμένη, θα πληρώνω κερατιάτικα για 1 Mb!!!!!!!!

Το πιο αστείο της υπόθεσης, είναι που όταν τους είπα πως παραπλανήθηκα και θέλω να διακόψω, με ενημέρωσαν πως αυτό στοιχίζει!!!!!

Ζήτησα να μιλήσω με προϊστάμενο καθότι είμαι, μέσω της ADAMCO, χρόνια πελάτης τους και περιμένω να δω τι θα γίνει

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Φίλιππε αυτή η ίδια ιστορία με άλλο πάροχο όμως (TELLAS) μου στοίχησε 6 μήνες αναμονή... Τωρα βέβαια είναι αλλιώς.

Πολλες φορές αναρωτηθηκα εαν έπρεπε να ξαναγυρίσω στον ΟΤΕ εστω και να πληρώσω τη διακοπή του απαράδεκτου συμβολαίου τους των 12 μηνών.

Βέβαια πάντα οι πρωτοπόροι τα περνάνε αυτά...:happy_4:

Δεν είμαστε φυσικά μόνο εμείς αλλά ούτε και μόνο αυτές οι εταιρίες.
Ειμαι σίγουρος ότι πολλοί έχουν να πούν πολλά για ΟΛΕΣ τις εταιρίες.

Επιλέγουμε το "μη χείρον βέλτιστο"... Υπομονή ή αλλαγή... :prof:

Reaction score
6

Συνδέθηκα και εγώ χτες με την forthnet.
Περιληπτικά το ιστορικο της σύνδεσης.
Ταχυδρόμησα την αίτηση 27/7 και καταχωρήθηκε στο συστημα τους 30/7.
Σε επικοινωνία που ειχα μαζι τους 13/8 μου ειπαν πως η αίτηση μου στον ΟΤΕ εχει αποσταλεί από τις 10/8 και ότι εκτος απρόοπτου 20/8 θα εχουν την γραμμή μου ( η καπως ετσι)
22/8 μεσω του site τους βλεπω πως για την γραμμη μου εχουν δηλωση ημερομηνία ενεργοποίησης 3/9.
Πραγματι στις 3/9 ειχα διακοπή τηλεφώνου ολη την μερα και internet για μερικες ωρες.
Από χτες ειμαι φουλ συνδεμένος (σταθερη τηλεφωνία και internet) και εντέλει ότι μου ειχαν υποσχεθεί σχετικα με τις ημερομηνίες ενεργοποίησης ηταν αληθές.
Ενας μηνας και μαλιστα σε περιοδο διακοπών που όλα υπολειτουργούν.

Η ταχυτητα που κατεβαζω φυσικα δεν περίμενα να φτανει τα 24mb .
Αυτή την στιγμη είμαι από 9,5 mb – 11mb.

Παρολα αυτά ειχα την ελπιδα πως θα ειμαι από του τυχερους που θα ειχαν ταχυτητα εστω λιγο παραπανω από τα μισα που υποσχονται .

Εχω αδικο να ζητήσω κατι παραπανω;
Η θα πρεπει να το παρω αποφαση οτι μεχρι εδώ είναι.
Εσείς πως το βλέπετε;

Reaction score
6

Ενδιαφέροντα αυτά που αναφέρει για μια ακομη φορα ο HD.

Εκανα τα τεστ που αναφέρει και ειδα τους λόγους που δεν μπορω να παω πιο ψηλα .
Ιδου τα δικά μου

Attachments

• 32,8 KB Προβολές: 425

Reaction score
6

Το μήκος της γραμμής σε χιλιόμετρα από το dslam βρίσκεται διαιρώντας τα db του Line Attenuation με το 13.81.

Η διαίρεση γινετε με το downstream η το upstream του Line Attenuation?
:-?

Reaction score
1

Ενα εργαλειο για να δουμε περιπου που βρισκομαστε ειναι αυτο απ'το adslgr.com. Αλλα δεν ξερω κατα ποσο πεφτει μεσα.

Reaction score
6

Αν υποθέσουμε πως ο υπολογισμός είναι σωστός , τα 1,2 χιλιόμετρα θεωρούνται μεγαλη απόσταση σε σημειο που να δημιουργεί προβλήματα ;

Reaction score
0

Η διαίρεση γινετε με το downstream η το upstream του Line Attenuation?
:-?
Με το downstream line attenuation.

Μεγάλο ρόλο παίζει και το downstream noise margin (6db min). Άλλα modem είναι ανεκτικά και με άλλα πέφτει η γραμμή. Δοκίμασα το Netgear και δεν μπορούσε να κρατήσει σύνδεση ούτε λεπτό (άχρηστο) ενώ το Siemens CL-110 που δίνει η εταιρία δουλεύει άψογα μέρα νύχτα χωρίς καμία διακοπή.

Η ταχυτητα που κατεβαζω φυσικα δεν περίμενα να φτανει τα 24mb .
Αυτή την στιγμη είμαι από 9,5 mb ? 11mb.
Αυτή η ταχύτητα είναι με download manager ή με τον browser;

Reaction score
6

Αυτή η ταχύτητα είναι με download manager ή με τον browser;
Η ταχυτητα με τον browserτου firefoxπαιζει μεταξυ 7- 8,5 mb ( μου την σπαει που δεν είναι σταθερή η τιμη)
Γιατι αραγε?
Με το NewsLeecher που κατεβάζω η ταχυτητα φτανει τα 10mb( παιζει από 9-10 )

Reaction score
6

Εγώ π.χ έχω μικρό noise margin 6.5db (μεγάλο θόρυβο γραμμής) που μειώνει την ταχύτητα γιατί σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα θα έπρεπε να είχα ταχύτητα γύρω στα 19Mbit.

.
Αν υποθέσουμε πως ο θόρυβος είναι από τους πιο σημαντικούς παραγοντες για την μείωση της ταχύτητας…
Μπορούμε να κάνουμε κατι ώστε να τον μειώσουμε και να αυξήσουμε την ταχύτητα.

Συγνώμη για την ερώτηση που ισως ειναι αφελής αλλα δεν σκαμπάζω μία από adsl ιατρική .

Reaction score
0

Αν υποθέσουμε πως ο θόρυβος είναι από τους πιο σημαντικούς παραγοντες για την μείωση της ταχύτητας…
Μπορούμε να κάνουμε κατι ώστε να τον μειώσουμε και να αυξήσουμε την ταχύτητα.

Συγνώμη για την ερώτηση που ισως ειναι αφελής αλλα δεν σκαμπάζω μία από adsl ιατρική .
Για τον θόρυβο μπορεί να κάνει κάτι μόνο η Forthnet ή ο ΟΤΕ. Εκτός αν έχεις τοποθετήσει κάποια μεγάλη προέκταση με μονωτική ταινία και πρόχειρη σύνδεση... Απ' ότι λένε μπορείς να παραπονεθείς στη Forthnet και αυτοί ενδέχεται να "καθαρίσουν τη γραμμή".

Reaction score
0

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ BROWSERS ΚΑΙ DOWNLOAD MANAGERS

Μπήκα στον πειρασμό να κάνω μερικά τεστ για σύγκριση ταχύτητας μεταξύ browsers και download managers σε σύνδεση Forthnet.
Η σύγκριση έγινε με το πολύ αξιόπιστο λινκ που παρέθεσα στην αρχή του thread. Κατέβασα το αρχείο στο ίδιο περίπου ποσοστό που είδα οτι όλα είχαν σταθεροποιήσει την ταχύτητά τους.

Με τον internet explorer
(O Internet Explorer δεν συνιστάται για τίποτα άλλο εκτός από τα Windows Updates και αυτό μόνο γιατί είναι αναγκαστικό!)

Με την Opera (έχω μικρύνει το παράθυρο):

Download Managers:

Με το Getright v6.3 [$17 για ένα χρόνο updates]:

Με το wxDownload Fast v0.60 [FREE] (αφού αύξησα το "Download Read Buffer size" σε 10240. Πριν το κάνω αυτό κατέβαζε με 550ΚΒ).
Δεν ξέρω γιατί δεν δείχνει την ταχύτητα και την καμπύλη στο επάνω μέρος, πιθανόν να παρεμβάλλεται από την ύπαρξη των άλλων στο ίδιο σύστημα -αν και τα είχα κλειστά.

Με τον Internet Download Manager [$25 για ένα χρόνο updates]:

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, ο Internet Download Manager τα καταφέρνει πολύ καλύτερα. Εκτός όμως από αυτό, έχει πολύ καλύτερο σύστημα συγχώνευσης για κάθε τύπο browser (browser integration) και εκτός άλλων ευκολιών, μπορείς πατώντας Alt να παρακάμψεις τον IDM.
Οι άλλοι δύο download managers υστερούν σε αρκετά σημεία. Δεν ξέρω γιατί ο wxDownlad Fast (όνομα κι' αυτό) δεν έδειχνε την καμπύλη και την ταχύτητα στο επάνω μέρος.

Επιπλέον, ένα σημείο που αξίζει προσοχής σχετικά με το μόντεμ SIEMENS CL-110:

Αυτό διαθέτει δύο τρόπους σύνδεσης με το PC, USB και LAN.
Η σύνδεση με το USΒ περιορίζει την ταχύτητα της Forthnet και δεν συνιστάται εκτός από την περίπτωση που υπάρχουν 2 PC και δεν είναι επιθυμητή η αγορά ρούτερ (μπορούν να συνδεθούν 2 PC ταυτόχρονα στο siemens το ένα στο USB και το άλλο στο LAN).
Ο λόγος που το περιορίζει είναι οτι (δυστυχώς) είναι USB1 και όταν το συνδέεις στο PC, στην taskbar δείχνει 12Μbits! Αντίθετα με τη σύνδεση LAN δείχνει 100Mbits (ταχύτητα μεταξύ modem και PC).
Εγώ πάντα προτιμούσα τη LAN για να μην έχω να κάνω με επιπλέον drivers που θα τρέχουν στο PC. Πάντως ο driver του Siemens δεν φαίνεται να προκαλεί προβλήματα.
Δοκίμασα όμως το ίδιο αρχείο με τον Internet Download Manager σε USB σύνδεση και από 1.74ΜΒ/sec έπεσε στα 0.98-1ΜΒ/sec !!!

.

Attachments

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.082
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK