Πότε επί τέλους θα κυκλοφορήσουν HD AV Pre/Pro. Βαρέθηκα τους ολοκληρωμένους!

Reaction score
3.085
Denon AV amplifier

Παναγιώτη απο ποιόν denon(κι΄εγω κάτοχος denon είμαι) έχεις εμπειρία; Ελεγα να πήγαινα για τον ONKYO TX-NR905, αλλά δέν είχα ποτέ τέτοια μάρκα και είμαι λίγο διστακτικός. Δυστηχώς δέν έχεις και δυνατότητα να ακούσεις κάποιο μηχάνημα που σ΄ενδιαφέρει.
Στο thread "Οι Συσκευές Μας", σ' αυτήν εδώ την κατηγορία, αντιγράφω από το post μου στις σελίδες 8 και 11:

(http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=19785&page=8)

(http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=19785&page=11)

Denon AVC-A1SE (μόνον σαν AV Pro), αναβαθμισμένος δις (δυο φορές) με:

(α) KAVCA1SE (Denon Link, AL-24 Processing Plus, Dual Analog Devices “Hammerhead” 32-bit SHARCs, 16 Burr-Brown PCM-1738E 24-bit/192-kHz DACs, DPLII, Dolby Headphone, more assignable digital inputs, κλπ.)

(β) Denon Link Second Edition, που επιτρέπει ψηφιακή διέλευση πολυκάναλου DVD-Audio

Ουσιαστικά, δηλαδή είναι ένας AVC-A1SR, χωρίς όμως την δυνατότητα μετατροπής των σημάτων εικόνας των εισόδων Composite και S-Video σε Component.

Και φυσικά δεν έχω ποτέ μου ζητήσει να αναβαθμίσω το Denon Link σε 3rd Edition (να περνάει δηλ. και το πολυκάναλο ψηφιακό σήμα του SACD από τα universal players της Denon, μιας το δικό μου player είναι το DVD-A1, που είναι μόνο DVD-Video και DVD-Audio.

Βλέπεις, όταν μπήκα στον κόσμο του SACD, δεν είχαν ακόμα κυκλοφορήσει τα universal players. Τότε είχα ξεκινήσει με ένα entry level SACD player της Sony.

Μετά, βρέθηκα στο Dubai και έπεσα πάνω σ' αυτό που έχω (SCD-XA777ES), το οποίο αγόρασα και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου.

Έτσι οι δυο κόσμοι καλύφθηκαν με αυτό τον τρόπο.

(Τώρα μένει το HD, αλλά γι αυτό θα περιμένουμε λίγο ακόμα να ωριμάσει).

Όσο για τον Onkyo, δεν γνωρίζω το μοντέλο. Η εταιρεία αυτή έχει πολύ καλή φήμη, όμως.

Προσωπικά, είχα εδώ και κάμποσα χρόνια μια εμπειρία (κατά σύμπτωση, πάλι στο Dubai!), με έναν πολυκάναλο AV της Onkyo (δεν θυμάμαι ποιό μοντέλο).
Όχι καλή, όμως, αλλά δεν λέει τίποτα αυτό, γιατί μπορεί να ήταν το set-up κακό ή ο πωλητής βλάκας και άσχετος.

Συγκεκριμένα, βγήκαμε μια τσάρκα με ένα συνάδελφο στην αγορά της Al Fahidi (παραλίγο να ήταν Αλ Καλίλι) και έψαχνε να πάρει έναν AV. Σταματήσαμε στον επίσημο dealer της Onkyo και του πρότεινα να μας κάνει μια επίδειξη με έναν από τους καλούς AV της Onkyo. Ο φίλος μου σε 5 λεπτά είχε απογοητευτεί, όχι γιατί δεν τον άκουγε μουσικό ή αναλυτικό ή γρήγορο κ.α. τέτοια που συνηθίζουμε να λέμε εμείς οι μουρλοί. Αλλά γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, "ο ενισχυτής δεν έχει γκάζια".

Προσπάθησα να τον πείσω πως πρόκειται για καλό κομμάτι και πως η τιμή του ήταν καλή, αλλά εις μάτην. Και ίσως - με αυτό που ακούγαμε κι οι δυο μας - να είχε και δίκιο.

Πέραν αυτού, όμως, δεν ξαναείχα εμπειρία.

Για τον Denon δεν πρέπει βέβαια να με ρωτάς. Με μια κουβέντα, είναι ότι καλύτερο υπήρχε - τότε - στην κατηγορία του. Τώρα βέβαια έχουν βγει κι άλλοι πιο καινούργιοι, αλλά αυτό το κομμάτι (που ήταν άλλωστε η ναυαρχίδα), δεν συγκρίνεται (κατά τη γνώμη μου πάντα) με τα χαμηλότερα, έστω και τα πιο καινούργια.

Και ενώ τον λειτουργώ σαν AV Pro, τα τελικά ενισχυτικά του είναι θαυμάσια, δοκιμασμένα και στο σύστημά μου.

Reaction score
3.085
HiTECH, τεύχος 132 - Δεκέμβριος 2007. Πού είναι;

hi tech τευχος 132 σελιδα 63 πανω αριστερα το εχω αναφερει και αλλου δες και πες
Χθες πήρα το τεύχος.

Σε αυτό, υπάρχει μόνο ένα review για HD Player (Blue Ray), για το Sony BDP-S500. Βρίσκεται στις σελίδες 54-55 και στην σελίδα 55, που έχει σύνοψη των χαρακτηριστικών του στο ξεχωριστό άσπρο πλαίσιο, αναφέρει:

- Έξοδοι ήχου: Line Out σε RCA, 5.1 σε RCA, TosLink, Coaxial

Πουθενά 7.1

Στο κείμενο αναφέρει πως "ενσωματώνει αποκωδικοποιητή Dolby True HD, καθώς και έξοδο Bit Strean (μέσω HDMI 1.3) για DTS-HD3 και Dolby True HD."

Αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι αυτό που συζητούσαμε από την αρχή εδώ, δηλ. αναλογική έξοδος 7.1 Full HD, σε όλα τα φορμά, ώστε να μπορεί κάποιος να συνδέσει το player στην πολυκάναλη είσοδο κάποιου παλιότερου ενισχυτή AV ή κάποιου AV Pre/Pro.

Η σελίδα 63, που λες, είναι η τρίτη σελίδα του review του σετ της Anthem Statement D2 & Statement A5. Ομολογουμένως, εκπληκτικές συσκευές, αλλά και από αυτές, ή μάλλον από τον AV Pro D2 λείπει αποκωδικοποιητής Dolby True HD και DTS-HD καθώς και η νεότερη έκδοση HDMI 1.3.

Βέβαια, όποιος αποφασίσει να αγοράσει κάτι τέτοιο, το κάνει πρώτα-πρώτα για την ποιότητα Ήχου & Εικόνας που προσφέρει. Και φυσικά (επειδή έχω τύχει να δω το εσωτερικό του D2), υπάρχει πρόβλεψη αναβάθμισης με προσθήκη πλακέτας με τους νέους αποκωδικοποιητές. Αρκεί να το αποφασίσει ο κατασκευαστής.

Εν κατακλείδει:

Ψάχνουμε ακόμα για HD player με αναλογική έξοδο 7.1, με δυνατότητα παροχής σήματος των νέων φορμά HD από αυτήν.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
καλη μερα στη δεξια σελιδα πανω αριστερα διαβασε τι λεει οτι λει η dolby περι συμβατοτητας πηγης και ενισχυτη
δεν ξερω αν ισχυει ,
αν ομως ισχυει κατι τετοιο αντε να δουμε πως θα λυθει

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
α ο d2 ειναι αριστουργημα τον ειδα περσι ανοιγμενο και κοντεψα να πεσω μεσα απο την ζαλη:cool_4:

Reaction score
3.085
καλη μερα στη δεξια σελιδα πανω αριστερα διαβασε τι λεει οτι λει η dolby περι συμβατοτητας πηγης και ενισχυτη
δεν ξερω αν ισχυει ,
αν ομως ισχυει κατι τετοιο αντε να δουμε πως θα λυθει
Καλησπέρα

Σε ποιά "δεξιά" σελίδα (ποιό νούμερο σελίδας, δηλαδή);

ο d2 ειναι αριστουργημα τον ειδα περσι ανοιγμενο και κοντεψα να πεσω μεσα απο την ζαλη:cool_4:
Και πού να δεις και τα μενού του. Φτιάχνεις παπάδες με αυτά.

Αλλά είπαμε. Θέλει ένα ακόμη τσιμπηματάκι από τον κατασκευαστή. Αν το κάνει, δεν θα έχει αντίπαλο ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο. Ούτε Lexicon, ούτε Halcro, ούτε Marc Levinson, δεν θα τον πιάνει καμιά υλοποίηση.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
στην παρουσιαση του ανθεμ στη δεξια σελιδα πανω αριστερα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
μην μας μπριζωνεις βραδυατικο 1500 ευρο εσκασα το μεσημερι για το htpc και με εκπτωση

Reaction score
3.085
Ας το διορθώσουν!

στην παρουσιαση του ανθεμ στη δεξια σελιδα πανω αριστερα
ΟΚ, το πρόσεξα.

Αλλά οι ισχυρισμοί τόσο της Dolby όσο και των κατασκευαστών μηχανημάτων, ότι το Bit Stream δηλαδή, επιδρά στις διαδραστικές (interactive) λειτουργίες των δίσκων, δεν δικαιολογεί την ΜΗ ύπαρξη ενσωματωμένων αποκωδικοποιητών στα μηχανήματα και την ΜΗ εξαγωγή σημάτων Full HD από τις αναλογικές εξόδους (πλην φυσικά του 5.1 LPCM, του μόνου Full HD σήματος, που εξάγεται σήμερα από τέτοια έξοδο και το οποίο φυσικά δεν είναι 7.1).

Και επί τέλους ας το διορθώσουν αυτό. Αυτοί έχουν την τεχνολογία στα χέρια τους και αυτοί την μελετούν και την αναπτύσσουν.

Τέλος πάντων, είναι θέμα χρόνου νομίζω, να υλοποιήσουν συσκευές με ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές. Όπως έγινε και με το DVD, άλλωστε.

Γι αυτό δεν βιάζομαι.

Reaction score
3.085
Να το χαίρεσαι!

μην μας μπριζωνεις βραδυατικο 1500 ευρο εσκασα το μεσημερι για το htpc και με εκπτωση
Με γειά!

Σου εύχομαι να το χαρείς. Να ξέρεις, πάντως ότι όσο ευέλικτη και όσο με "βλέμμα προς το μέλλον" φαίνεται η λύση του HTPC, τόσο δύστροπη στην εφαρμογή της και στο ταίριασμα με ένα stand alone σύστημα είναι.

Ομιλώ εκ πείρας, μετά από ατέλειωτες προσπάθειες και από αρκετά ξοδεμένα χρήματα την τελευταία τριετία σε υπολογιστές.

Δεν χάνω το κουράγιο μου όμως. Συνεχίζω (και μαθαίνω κι όλας).

Γιαυτό και συ carry on!

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
352
εταιρίες που σέβοντε τους πελάτες τους βγάλανε αυτό http://www.parasound.com/zcustom/zhd.php για να καλύψουν τις ανάγκες τις αγοράς,δεν γνωρίζω εάν λειτουργεί και με άλλες εταιρίες ίσως ένα e-mail θα ήταν κατατοπιστικό.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αν το ψαξεις καλυτερα θα δεις οτι ειναι μονο εικονα οχι ηχο
τι να την κανουμε την εικονα ηχο θελουμε
ετσι δεν ειναι?

Reaction score
129
Συμφωνώ, είναι μόνο εικόνα, εμείς θέλουμε τα καινούργια format ήχου τα οποία δέν τα έχει, οπότε μηδέν εις το πηλίκον.!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.248
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Bill87