DENON AVR 3808

Reaction score
7
Για ρίχτε μια ματια στο τεύχος Νοεμβρίου του ΗΧΟΥ.
2308
: 2x128 W, 4x100, 6x80, 7x73
705: 2x104, 4x84, 6x71, 7x16!!!!!!!!!
μμμμμ...ναι! σοβαρό περιοδικό! Μάλλον κάποιο λάθος θα έχουν κάνει γιατί δεν εξηγείται η τεραστια διαφορά σε 7κάναλη λειτουργία από την 6κάναλη του ίδιου ενισχυτή αλλά και με την αντίστοιχη 7κάναλη του Denon. Πάντως να φροντίζεις να μη λείπεις συχνά στο εξωτερικό βρέ ή έστω αγόρασε ένα Laptop να μας βάζεις σε τάξη από απόσταση :happy_4:

Reaction score
5
ελα μωρε, πολυ μυαλο θελει να καταλαβει κανεις οτι ειναι τυπογραφικο λαθος και το 7x61 τους εγινε 7x16...
(Αν εκαναν μετρησεις και δεν καναν οτι συνηθιζουν να κανουν τα ελληνικα περιοδικα...)

Reaction score
968
Και τωρα που γυρισες το μονο που εχεις να μας πεις (ως μη μπουρδα) ειναι τι γραφει ενα ελληνικο περιοδικο...?
ΧΑ ΧΑ ΧΑ... καιρο ειχα να ακουσω καλο ανεκδοτο...

παρεπιπτοντως μαθε ποσα Watt λεει πρωτα η onkyo για τον 705 (γιατι 160W μια φορα δεν ειναι...), και επισης μαθε να συγκρινεις των ιδιων ohm μετρησεις...
Anyway, διορθωνω την μπουρδα αυτη δινοντας σου μια εικονα...

οποτε για 100w αναφορικος, μια χαρα στεκεται διπλα στον κατα 35watt (θα'θελε) πιο δυνατο denon...
επισης η μετρηση 5x-- που πηγε?... υπαρχουν direct mode 4.1??? σε ποιο φορματ? dolby digital non centro?
του ποδαριου μετρησεις...
Και αν θες να πιστεψεις οτι απο 6 καναλια σε 7 εχεις απωλειες 309watt (ακους εκει 16watt!!!)... τοτε μπορω να πω οτι η μπουρδολογια τελικα ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΕ!!!!

Αν ψαχνεις παλι μετρησεις για τον 140αρη (στα 8Ω) ονκυο, μετρησεις θα βρεις... οχι σε greek mag@dvertise book αλλα εδω: http://www.soundandvisionmag.com/receivers/2463/test-bench-onkyo-tx-sr875-av-receiver.html

...οσο για την αγνοια του scaler... Ο farudja που εχει τι ειναι? (ξερω σου εβαλα δυσκολα... ψαξε το google ομως και θα το βρεις!)

Ασε τα προσπεκτους λοιπον, για αυτους που ξερουν να τα διαβαζουν... τα "engineering problems" για αυτους που γνωριζουν ποιοι εχουν (γιατι δεν ειναι ο 705) και γενικα... ολες σου οι συμβουλες ευχομαι να μην τις ακους ουτε εσυ, γιατι σε 1 μονο ποστ, (εκτος της ειρωνιας σου) σε ολα τα αλλα εκανες λαθος...

...τι ελεγες λοιπον για μπουρδολογιες?
Δεν κατάλαβες καλά. Δεν κρίνω την αξιοπιστία του συγκεκριμένου περιοδικού, το οποίο ούτε που μ' ενδιαφέρει καθόλου. Ακόμη και μέσα στο ιντερνετ βρίσκεις εντελώς διαφορετικές απόψεις, μετρήσεις, κτλ για το ίδιο ακριβώς αντικείμενο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ξένα περιοδικά. Αυτό που θα ήθελα να γίνει κατανοητό, αλλά φαίνεται ότι δεν πρόκειται να γίνει σε αυτό το φόρουμ, είναι ότι από τα προσπέκτους υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βγάλεις λάθος συμπεράσματα για την πραγματική απόδοση και τα προβλήματα μίας συσκευής. Δεν είναι λίγοι αυτοί που την έχουν πατήσει αγοράζοντας με αυτόν τον τρόπο και μετά φάγανε στη μάπα ένα προβληματικό προϊόν. Οι εταιρείες δεν είναι αγγελούδια (ούτε και τα περιοδικά). Προσπαθούν να σε εξαπατήσουν με κάθε τρόπο.

Αλλά, σύμφωνα πάντα με τα προσπέκτους, η ίδια η εταιρεία δίνει 160 W για ένα κανάλι στα 6 Ωμ
http://www.eu.onkyo.com/products/product_en_5748222.html
Και το συγκεκριμένο περιοδικό που έκανε το τεστ αναφέρει ότι ο ΟΝΚΥΟ δεν έχει ενσωματωμένο scaler και το HDMI στην πίσω όψη λειτουργεί ως ψηφιακό switcer. Βγάλε συμπέρασμα αν μπορείς.

Reaction score
968
ελα μωρε, πολυ μυαλο θελει να καταλαβει κανεις οτι ειναι τυπογραφικο λαθος και το 7x61 τους εγινε 7x16...
(Αν εκαναν μετρησεις και δεν καναν οτι συνηθιζουν να κανουν τα ελληνικα περιοδικα...)
Το πρόσεξα αν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος και διαπίστωσα ότι δεν είναι, καθόσον τα 16 watt φαίνονται και στα διαγράμματα εργαστηριακών μετρήσεων που δίνει (%THD+N) vs ισχύς. Η διαφορά αυτή εξηγείται εύκολα. Πρόκειται για ένα πολύ κακής σχεδίασης και χαμηλού κόστους τροφοδοτικό.

Reaction score
5
Ειδα και το τεστ για AV ως 3.000ευρω...
Ο ονκυο 875 εχει ιδια ή καλυτερη αποδοση ηχου απο τον denon 4308 (δειτε τις στηλες) και το hitech τον κατατασει 5ο, κατω απο τον denon 3808... Παγκοσμια αποκλειστικοτητα... ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΕΣΤ!

Α!... και φυσικα τι "ξεχασαν" στις λιστες τους το τμημα βιντεο... που αν ο onkyo παιρνει 10 με το REON, ολοι οι αλλοι (συμφωνα με τα περιοδικα του εξωτερικου) παιρνουν 3-5 (αναλογα αν εχουν farudja ή moufa...) οποτε για να μη γινουν rompa βαζοντας και εκει οτι νουμερα τους κατεβει το "ξεχασαν"...

Oποτε μ'αυτα και μ'αυτα... ο 3808 καταφερε στην ελλαδα να κανει οτι δε καταφερε ουτε ο 4308 στο εξωτερικο... να ειναι καλυτερος απο τον 875!!!

Τρεξτε να τον παρετε λοιπον... Ρε πλακα που εχει τελικα το hitech....

Μην ξεχασω και το οτι ο 605 στην κατηγορια μεχρι 1500ευρω πηρε την προτελευταια θεση και ας ηταν ο μονος με υποστηριξη HD-audio format...

Reaction score
5
Δεν κατάλαβες καλά. Δεν κρίνω την αξιοπιστία του συγκεκριμένου περιοδικου...http://www.eu.onkyo.com/products/product_en_5748222.html

Και το συγκεκριμένο περιοδικό που έκανε το τεστ αναφέρει ότι ο ΟΝΚΥΟ δεν έχει ενσωματωμένο scaler και το HDMI στην πίσω όψη λειτουργεί ως ψηφιακό switcer. Βγάλε συμπέρασμα αν μπορείς.
acoustics φιλε μου... για να πιστεψεις κατι, εχει σχεση η αξιοπιστια του...
Οταν το περιοδικο δε καταλαβε μετα απο ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ τεστ (γιατι πες, δεν ηξερε) αν εχει scaler ή οχι ενας AV... πως περιμενεις να πιστεψω τι μετρησεις εκαναν, ΑΝ εκαναν, και πως εκριναν το καθε τροφοδοτικο και αν γενικα ειχαν ιδεα τι μετρουσαν!!!

ΕΛΕΟΣ!!! Μεχρι και το hitech εβγαλε το 605 με 109W@8Ω σε multichannel και αυτο μας λεει για 16W τον 705???

Reaction score
3
Εγώ έχω τον 3806 που στο review του ΗΧΟY έλεγε ότι έχει scaler, που δεν...
Από την άλλη κάτι που σαν χαρακτηριστικό θα το ήθελα είναι η δυνατότητα audio streaming και στην ONKYO πρέπει να πας στον 905 για να το πάρεις αλλά η Denon στο δίνει από τον 3808 ...

Reaction score
968
Επίσης βρήκα αυτό το συγκριτικό πίνακα ανάμεσα σε 875 και 3808
και αυτό για 905 με 4308
Ωραίοι πίνακες, αλλά δεν είναι καθοριστικοί για να αποφασίσει κάποιος με σχετική ασφάλεια.
Πάντως μέσα στο internet υπάρχουν πολλές αναφορές για την "σκληρή" (harsh) και κάπως "ενοχλητική" (irritating) απόδοση διαφόρων ενισχυτών Onkyo και Yamaha, ως προς τους Denon, κυρίως κατά την ακρόαση μουσικής και δευτερευόντως κινηματογράφου σε υψηλές ηχητικές εντάσεις.

Reaction score
0
Παιδια εγω τον παρελαβα την παρασκευη ( 3808 ) και ομολογουμενως εχω χαθει με τισ ρυθμσεις...Οντως με το sub κατι παιζει...Κι εμενα μου το εδωσε πολυ χαμηλα (-12db) στην αυτοματη ρυθμιση ενω για καποιο λογο μου εδωσε παρα πολυ ψηλα τα δυο μπροστνα ηχεια (large και +10db το ενα και +12db το αλλο)...Καμια βοηθεια-ιδεα για τις ρυθμισεις γενικοτερα απο καποιον που τον εχει περισσοτερο καιρο και τον ξερει???????

Reaction score
129
Παιδια εγω τον παρελαβα την παρασκευη ( 3808 ) και ομολογουμενως εχω χαθει με τισ ρυθμσεις...Οντως με το sub κατι παιζει...Κι εμενα μου το εδωσε πολυ χαμηλα (-12db) στην αυτοματη ρυθμιση ενω για καποιο λογο μου εδωσε παρα πολυ ψηλα τα δυο μπροστνα ηχεια (large και +10db το ενα και +12db το αλλο)...Καμια βοηθεια-ιδεα για τις ρυθμισεις γενικοτερα απο καποιον που τον εχει περισσοτερο καιρο και τον ξερει???????
Εγω θα έλεγα να βάλεις ενα ντεσιμπελόμετρο στη θέση ακρόασης να δούμε τώρα με την αυτόματη ρύθμιση πόσο στα έχει βάλει το κάθε κανάλι.!! Δεν ξέρω αν με κατάλαβες. Για παράδειγμα εγώ στα 0db(στην οθόνη) που είναι και τα δύο μπροστινά main ηχεία, στο ντεσιμπελόμετρο έχω ένδειξη 93db. Μου κάνει εντύπωση που σου έχει διαφορά 2 ολόκληρα db για τα ίδια μπροστινά ηχεία.!!(τι ηχεία έχεις;). Με τα surrund τι έκανε; Με αυτή τη ρύθμιση εισαι ικανοποιημένος απο το άκουσμα;

Reaction score
0
Εγω θα έλεγα να βάλεις ενα ντεσιμπελόμετρο στη θέση ακρόασης να δούμε τώρα με την αυτόματη ρύθμιση πόσο στα έχει βάλει το κάθε κανάλι.!! Δεν ξέρω αν με κατάλαβες. Για παράδειγμα εγώ στα 0db(στην οθόνη) που είναι και τα δύο μπροστινά main ηχεία, στο ντεσιμπελόμετρο έχω ένδειξη 93db. Μου κάνει εντύπωση που σου έχει διαφορά 2 ολόκληρα db για τα ίδια μπροστινά ηχεία.!!(τι ηχεία έχεις;). Με τα surrund τι έκανε; Με αυτή τη ρύθμιση εισαι ικανοποιημένος απο το άκουσμα;

Εχω Martin Logan Prodigy...Κι εμενα μου εκανε εντυπωση αυτο με τα μπροστινα και γι'αυτο το ανεφερα...με τα πισω ολα οκ στο 0 και τα δυο μου τα εχει δωσει...Απο ακουσμα ετσι κι ετσι..Υποτονικο το sub (το ανεβασα λιγο manually και συνηλθε) και ακουω αρκετα εντονα το κεντρικο (μου το εχει δωσει small και -1db)...Με καποια ρυθμιση του sub, LFE ΚΑΙ LFE+main την αφηνω στο LFE???

Reaction score
3
LFE AN ΘΕΣ ΤΟ SUB NA ΒΓΑZEI MONO TIΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ MAIN ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ SUB ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΩΝ 2 ΚΥΡΙΩΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΩΝ ΗΧΕΙΩΝ.ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΑUTO SURROUND MOY ΕΔΩΣΕ -11 ΤΟ SUB ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΑ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ.

Reaction score
3
Ωραίοι πίνακες, αλλά δεν είναι καθοριστικοί για να αποφασίσει κάποιος με σχετική ασφάλεια.
Πάντως μέσα στο internet υπάρχουν πολλές αναφορές για την "σκληρή" (harsh) και κάπως "ενοχλητική" (irritating) απόδοση διαφόρων ενισχυτών Onkyo και Yamaha, ως προς τους Denon, κυρίως κατά την ακρόαση μουσικής και δευτερευόντως κινηματογράφου σε υψηλές ηχητικές εντάσεις.
Ο στόχος των πινάκων, καλώς ή κακώς, δεν είναι να σε πάει προς μία κατεύθυνση. Ο λόγος είναι απλός, δεδομένω ότι ο καθένας από μας έχει διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες.
Τα σχόλια από και προς όλους τους κατασκευαστές πάντα υπήρχαν και πιστεύω θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Εδώ πάλι πιστεύω εκτός από τις ανάγκες κλπ έχει να κάνει και τα πιστεύω του καθενός και οι προσωπικές προτιμήσεις.
Για κάποιους είναι κάτι σαν ιερός πόλεμος :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.248
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Bill87