Sony STR-DG710 .. Πρόβλημα με ένταση ήχου..

Reaction score
0
Εχω τον STR-DG710 που είναι 6Χ100 Watt... αλλά η έντασή του είναι πολύ μικρότερη από τον παλιό μου 2Χ45 Luxmann που είχα πριν... με τον Luxmman πχ., τον έβαζα στο 20% της ισχύος του και βούιζε ο τόπος... ενώ με τον Sony για έχω αντίστοιχη ένταση τον βάζω στο 50%!!!!

Σημειωτέον ότι τα ηχεία είναι τα ίδια, και με το ίδιο CD player (Technics).

Επίσης με το ίδιο CD, το έπαιξα με το DVD PIoneer 600AV και έιχε ακριβώς την ίδια ένταση με το CD (through HDMI)...

Tι μπορεί να συμβαίνει; Μήπως τα watt του Sony είναι .... φούμαρα;!;!:mad_3:

Μήπως θέλει κάποια ρύθμιση (επειδή είναι 6.1) για να παίζει στέρεο πιο δυνατά; (το Play Mode του ενισχυτή είναι ρυθμισμένο να παίζει ΑΠΛΟ ΣΤΕΡΕΟ)...

Υ.Γ.: Η ποιότητα του ενισχυτή σαν ήχος είναι πολύ καλός (για τα χρήματά του βέβαια).

Την άποψή σας... :pc:

Reaction score
0
Απάντηση: Sony STR-DG710 .. Πρόβλημα με ένταση ήχου..

Κοίταξε, αν στις ταινίες παίζει δυνατά τότε απλά δεν είναι <μουσικός> ενισχυτής........δεν έχουν όλοι οι ενισχυτές την ίδια απόδοση τόσο στη μουσική όσο και στις ταινίες......αν και μερικές φορές τα watt είναι φούμαρα όπως πολύ σωστά αναφέρεις......:happy_4:

Reaction score
3.672
μήπως τα έχεις συνδέσει σε λάθος θέση (front b)?

πρέπει να είναι στην front a και δηλωμένα large!

και να πιέσεις το πλήκτρο direct σε stereo ακρόαση

Reaction score
50
Δε μου λες πώς είσαι σίγουρος ότι ο ένας έπαιζε στο 20% και ο άλλος στο 50%;

Reaction score
0

Κοίταξε, αν στις ταινίες παίζει δυνατά τότε απλά δεν είναι <μουσικός> ενισχυτής........δεν έχουν όλοι οι ενισχυτές την ίδια απόδοση τόσο στη μουσική όσο και στις ταινίες......αν και μερικές φορές τα watt είναι φούμαρα όπως πολύ σωστά αναφέρεις......:happy_4:
Στις ταινίες έκανε "βυθίσεις" όταν είχε ΜΟΝΟ διαλόγους και σε "ξεκούφαινε" όταν έμπαινε η μουσική του έργου...

Αλλά ρύθμισα την ένταση του "κεντρικού" ηχείου (Dialog) στο DVD Pioneer και όλα εντάξει!!!

Στις ταινίες γενικά (μαζί με τη ρύθμιση που έκανα), παίζει στο ίδιο επίπεδο έντασης με το CD...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Sony STR-DG710 .. Πρόβλημα με ένταση ήχου..

μήπως τα έχεις συνδέσει σε λάθος θέση (front b)?

πρέπει να είναι στην front a και δηλωμένα large!

και να πιέσεις το πλήκτρο direct σε stereo ακρόαση
Είναι στο Α Large και DIRECT!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Sony STR-DG710 .. Πρόβλημα με ένταση ήχου..

Δε μου λες πώς είσαι σίγουρος ότι ο ένας έπαιζε στο 20% και ο άλλος στο 50%;
Ναι αγαπητέ Μάνο... στο volume του Sony me ΜΑΧ το 74 τον βάζω στο 40 και έχει την αντίστοιχη ένταση του Παλιου και καλού μου Luxmann στο 20% (περίπου) της διαδρομής του ποντεσιόμετρου (χειροκίνητος ήταν ο "μακαρίτης":cool_11: )

(μήπως επειδή ήταν 2Χ45 RMS δηλωμένος ενώ ηταν στην πραγματικότητα 2Χ51 "μετρημένα" να εκθέτει τον Sony?..... αλλά και έτσι, δεν δικαιολογει με ΤΙΠΟΤΑ αυτή την διαφορά..)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Την δικαιολογουν τη διαφορα οι συνθηκες μετρησης της ισχυος.
Αν ειναι στα 8 η στα 6Ω,με ποση παραμορφωση ,με ολα τα καναλια οδηγουμενα η ενα ενα και σε ποια συχνοτητα μετρηθηκε (στον 1ΚΗΖ η απο 20ΗΖ -20ΚΗΖ)

Reaction score
0

Την δικαιολογουν τη διαφορα οι συνθηκες μετρησης της ισχυος.
Αν ειναι στα 8 η στα 6Ω,με ποση παραμορφωση ,με ολα τα καναλια οδηγουμενα η ενα ενα και σε ποια συχνοτητα μετρηθηκε (στον 1ΚΗΖ η απο 20ΗΖ -20ΚΗΖ)
Γι΄αυτό που μπορώ να είμαι σίγουρος είναι ότι και οι 2 ενισχυτές είναι 8 Ohm και τα ηχεία μου το ίδιο....

Reaction score
0

Τα specs απο το MANUAL.... (περίεργα πράγματα..)

sony 710 specs.jpg

Ποιές τιμές ισχύουν... της 1ης ή της 2ης περίπτωσης;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Δες αυτο

STR-DG710
Home Theater A/V Receiver
Channel Power Rating

* 6.1 Channel Power Rating: 105W x 6 Amp Power (8 ohms, THD 1.0%)

Αν ο Luxman εχει 2χ45 με THD Ο,ΟΟ7......

Reaction score
0

Δηλαδή το ποσοστό της Αρμονικής Παραμόρφωσης καθορίζει ΚΑΙ την ένταση του ήχου;
Και αν ναι, τότε "θεωρητικά", πάλι ο Sony θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη "ένταση" (2Χ70 RMS, THD 0.09%)... (στην "χειρότερη από τις 2 περιπτώσεις)...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Δηλαδή το ποσοστό της Αρμονικής Παραμόρφωσης καθορίζει ΚΑΙ την ένταση του ήχου;
Και αν ναι, τότε "θεωρητικά", πάλι ο Sony θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη "ένταση" (2Χ70 RMS, THD 0.09%)... (στην "χειρότερη από τις 2 περιπτώσεις)...
Δεν το καθοριζει αλλα ....πιθανως ο Luxman εχει καλυτερο τροφοδοτικο και βγαζει πιο ''ξεκουραστα'' την ισχυ του.

Reaction score
0

Δεν το καθοριζει αλλα ....πιθανως ο Luxman εχει καλυτερο τροφοδοτικο και βγαζει πιο ''ξεκουραστα'' την ισχυ του.
Καλώς... πάντως ο Luxman ΗΤΑΝ πολύ καλός ενισχυτής για την εποχή του.. και μου κράτησε πολυ καλή παρέα όσο ζουσε..:cry:

Σας ευχαριστω όλους σας για την ενασχόλησή σας με το "πρόβλημά" μου...

Θα ζήσω με αυτό :happy_4: ... εξ άλλου η απόδοσή του σε ποιότητα με καλύπτει.. στο κάτω-κάτω, αν θέλω να ακούσω πιο δυνατά απλά τον ... δυναμώνω!:crazy_3:

Απλά σαν συμπέρασμα, μην αγοράζουμε με βάση τα watts.... εκει σηκώνει εύκολα κοροϊδία... (ευτυχώς εγώ δεν τον αγόρασα με αυτό το κριτήριο)..

Reaction score
0

Απλά σαν συμπέρασμα, μην αγοράζουμε με βάση τα watts.... εκει σηκώνει εύκολα κοροϊδία... (ευτυχώς εγώ δεν τον αγόρασα με αυτό το κριτήριο)..
:cool_4:

Reaction score
0

Για την ιστορία, σας παραθέτω τα specs του παλιού μου ενισχυτή (βρήκα το .......παραχωνιασμένο manual σε κάποιο ντουλάπι ....:happy_9: )

Luxman LV-111

2 x 45 Watt RMS (8 Ohm, 20Hz - 20Khz, THD 0.05%)
2 x 50 Watt RMS (8 Ohm, 1 Khz, THD 0,007%)

vs

Sony STR-DG710

2 x 85 Watt (8 Ohm, 20Hz - 20Khz, THD 0.09%)
2 x 100 Watt RMS (8 Ohm, 1 Khz, THD 1%)

Οι ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΤΙΜΕΣ έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ στην THD τιμή...:mad_3:

Μάλλον ο φίλος μας ο Νίκος Αρβανιτάκης έχει δίκιο....:cool_4:

Reaction score
0
φιλε μ ειχα τον ιδιο ενισχυτη τον sony str-dg 710 δεν θελω να σε πειραξω αλλα για μενα ΓΕΝΙΚΑ H SONY στον ηχο ειναι να μην πω για τι ειναι ποιο μουφα ενισχυτες ηχεια και αλλα της sony δεν υπαρχουν στην αγορα....

Reaction score
1
Το ρυθμιστικό έντασης του luxman κινείται από το -70 έως το 0db και είναι λογαριθμικό και φαίνεται, αφού όσο ανεβάζεις την ένταση, τόσο αραιώνουν οι ενδείξεις του. Το ρυθμιστικό του Sony είναι από το 0 μέχρι το 74, επίσης λογαριθμικό, αλλά επειδή η ένδειξη είναι ψηφιακή, δεν ξέρεις σε τι ποσοστό ισχύος παίζει ο ενισχυτής. Οι κλίμακες, οι οποίες πάντοτε είναι λογαριθμικές και όχι γραμμικές, είναι αντεστραμμένες.

Το να βάζεις τον sony στο 37, δεν σημαίνει ότι ο sony παίζει με το 50% της ισχύος του. Το 50% της ισχύος για τον luxman είναι περίπου στο κέντρο του ρυθμιστικού, δηλαδή στο 15 περίπου (-15db). Άρα θα πρέπει να βάλεις τον sony στο 74 - 15 = 59 για να πάρεις τη μισή ισχύ του. Και όχι στο 74/2 = 37. Και το 37 στον luxman αν δεις είναι περίπου στο 20-25%.

Για κάνε τη δοκιμή και πες μας ποιος είναι πιο δυνατός;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.326
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent