Audiophile Ηχογραφήσεις: Everest Recordings...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Μμμμ, δεν ξέρω ας μας πει ο γιατρός.
Αλλά από την άλλη τι μας ενδιαφέρει αυτό? Θα ανακαλύψουμε τον τροχό? Ούτως ή άλλως το αυτί δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλα αυτά που συζητάμε. Βάλε και ολίγον από ψυχοακουστική και βράσε ρύζι. Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς που το πας, για συχέχα παρακάτ!

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Μα, αυτό είναι που ενδιαφέρει. Ποίου την ακοή καλούνται να υπηρετήσουν τα φορμά υψηλής ανάλυσης;
Ααααα, έτσι πες. Φυσικά επί της ουσίας έχεις δίκιο. Εγώ το είδα και από την άλλη πλευρά, εννοώντας ότι ούτως ή άλλως, τα σημερινά συστήματα - χώροι, δεν αρκούν για να βγάλουν ακόμη κι από το σιντάκι ό,τι αυτό έχει κρυμμένο. Εγώ υπέρμαχος της υψηλής ανάλυσης είμαι, (κυρίως για να χάνουμε όσο δυνατόν λιγότερη πληροφορία), αλλά επί του παρόντος, αυτό λίγα έχει να προσφέρει σε πρακτικό επίπεδο. Μόνον σε λεπτομέρειες ίσως.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.473
Εγώ το είδα και από την άλλη πλευρά, εννοώντας ότι ούτως ή άλλως, τα σημερινά συστήματα - χώροι, δεν αρκούν για να βγάλουν ακόμη κι από το σιντάκι ό,τι αυτό έχει κρυμμένο.

...
Γιατί δεν αρκούν; Τί τους λείπει;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Γιατί δεν αρκούν; Τί τους λείπει;
Μα είναι προφανές. Για παράδειγμα πως θα πάρω από ένα ζευγάρι ηχεία κι έναν ενισχυτή στο σπίτι μου flat 20Hz-20kHz? Τεράστια ηχεία και απίστευτα ενισχυτικά δεν χωράνε. Δηλαδή η προδιαγραφή της ηχογράφησης μου δίνει κάτι που δεν μπορώ να αναπαράγω στο σπίτι μου. Τι να το κάνω το παραπάνω?

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.473
Μα είναι προφανές. Για παράδειγμα πως θα πάρω από ένα ζευγάρι ηχεία κι έναν ενισχυτή στο σπίτι μου flat 20Hz-20kHz? Τεράστια ηχεία και απίστευτα ενισχυτικά δεν χωράνε. Δηλαδή η προδιαγραφή της ηχογράφησης μου δίνει κάτι που δεν μπορώ να αναπαράγω στο σπίτι μου. Τι να το κάνω το παραπάνω?

...
Δηλαδή, δεν είναι flat το CD, και είναι flat τα φορμά υψηλής ανάλυσης; Ή μήπως δεν είναι flat ο ενισχυτής;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Δηλαδή, δεν είναι flat το CD, και είναι flat τα φορμά υψηλής ανάλυσης; Ή μήπως δεν είναι flat ο ενισχυτής;
Βρε παιδάκι μου, για να ακούσεις στο σπίτι σου 20 κύκλους με 20000 κύκλους σε ικανές εντάσεις για να εκμεταλλευτείς το δυναμικό εύρος του CD, τι ηχεία και τι ενισχυτή πρέπει να πάρεις? Μην το περιπλέκεις είναι απλό.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.473
Οι ικανές εντάσεις των ηχείων και το δυναμικό εύρος του CD. Χμ, μάλιστα. Μήπως πας για μέλος του Ομίλου, και μου το λες από 'ξω - από 'ξω;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Είσαι χάλια ρε!
Τόση ώρα προσπαθώ να σου πω ότι τα ηχεία/συστήματα/χώροι που μπορούν να βγάλουν όλο αυτό το πράμα είναι ελάχιστα στον πλανήτη, οπότε χεστήκαμε για τα μεγαλύτερα και τα καλύτερα format. Αυτά θα είχαν νόημα μόνον αν μπορούσαν οι μηχανές των μέσων χρηστών να τα εκμεταλλευτούν. Τα μπιμπισιά θα βγάλουν όλην αυτή την συχνοτική πληροφορία (και μάλιστα με αληθοφάνεια) ή τα quad? Στο επόμενο μήνυμα θα το ζωγραφίσω. "happy_1"

...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Nick, τα οφέλη από τη χρήση native 24/96 ή 24/192 υλικού δεν περιορίζονται στο συχνοτικό εύρος ή στη δυναμική περιοχή.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Ναι είναι και οι χροιές αλλά δεν το κάνω θέμα. :happy_9:
Τα βασικά ρε Κώστα μου δεν μπορούμε να καλύψουμε, τι ψάχνουμε τώρα? Γιατί νομίζεις ότι ακούγεται ακόμη το βινύλιο? Γιατί τα ηχεία, εξακολουθούν να φτιάχνονται με τον ίδιο (ανεπαρκή ή όχι δεν κρίνω) τρόπο εδώ και τόσες δεκαετίες. Δεν μπορείς να εξελίσσεις συνεχώς το software και να επιμένεις σαν το τούβλο στο ίδιο μέσο αναπαραγωγής. Είναι σαν να βάζεις vista σε 286.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.473
Είσαι χάλια ρε!
Τόση ώρα προσπαθώ να σου πω ότι τα ηχεία/συστήματα/χώροι που μπορούν να βγάλουν όλο αυτό το πράμα είναι ελάχιστα στον πλανήτη, οπότε χεστήκαμε για τα μεγαλύτερα και τα καλύτερα format.
...
Ποιο είναι όλο αυτό το πράμα και πόσο είναι, που να πάρει ο διάολος;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Τι βαράς ρε? Έγραψα και ποιό και πόσο.
When the 1812 was released, the cover read "Caution! Digital Cannons," and the interior of the booklet warned the listener that "the cannons of the Telarc 1812 Overture are recorded at a very high level. Lower levels are recommended for initial playback until a safe level can be determined for your equipment." Reviewers also issued cautions: "Just be sure the volume isn’t so loud that one of the shots spreads pieces of speaker cone all over your floor," (Digital Audio); and "Its peaks would crack your window panes and maybe your speaker cones, too." (Knight-Ridder Newspapers).
Πάμε να το ακούσουμε τώρα, αλλά χαμηλά. Η ηχογράφηση το έχει, το χαζοκούτι μας δεν θα το αντέξει όμως κι αυτό γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ!

...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Γιατί νομίζεις ότι ακούγεται ακόμη το βινύλιο? Γιατί τα ηχεία, εξακολουθούν να φτιάχνονται με τον ίδιο (ανεπαρκή ή όχι δεν κρίνω) τρόπο εδώ και τόσες δεκαετίες. Δεν μπορείς να εξελίσσεις συνεχώς το software και να επιμένεις σαν το τούβλο στο ίδιο μέσο αναπαραγωγής. Είναι σαν να βάζεις vista σε 286.

...
Ε, καλά, άμα ο άλλος είναι κολλημένος στον 286 δεν του φταίει κανείς - και δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη εύκολα.
Πάντα θα υπάρχουν κολλημένοι και πάντα θα υπάρχουν εταιρείες που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους - όσο παράλογες κι αν είναι (αρκεί που είναι λογικές εταιρικές κινήσεις από άποψη κέρδους).
Ίσως το καλύτερο software να γίνει αιτία ή/και αφορμή να "αναβαθμιστούν" περισσότεροι από αυτούς.

Άσε που, όσο βελτιώνεται το software, πέφτουν και οι απαιτήσεις σου από την πηγή.
Για να το πω διαφορετικά, όταν έχεις ως στόχο μία δεδομένη υψηλή απόδοση από την πηγή σου (software + hardware), το έργο τoυ hardware γίνεται ευκολότερο όταν το software το επιτρέπει.
Άρα η απόδοση-στόχος γίνεται προσιτή σε περισσότερους - aka μπορείς να την πιάσεις και με ένα τυπικά καλό μηχανάκι.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Ίσως το καλύτερο software να γίνει αιτία ή/και αφορμή να "αναβαθμιστούν" περισσότεροι από αυτούς.
Κάπως έτσι είναι. Όμως το πρόβλημα παραμένει και εστιάζεται στο γεγονός πως όσο και να αναβαθμιστεί κάποιος, πολύ δύσκολα θα βρει ένα "μεγάφωνο μέσα σε ένα ξύλινο κιβώτιο" που θα παίξει τα κανόνια του 1812 και θα πλησιάζει έστω την πραγματικότητα. Και ΑΥΤΟ δεν είναι πρόβλημα ηχογράφησης ή format.

Αυτό λέω ο καψερός.

...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Κάπως έτσι είναι. Όμως το πρόβλημα παραμένει και εστιάζεται στο γεγονός πως όσο και να αναβαθμιστεί κάποιος, πολύ δύσκολα θα βρει ένα "μεγάφωνο μέσα σε ένα ξύλινο κιβώτιο" που θα παίξει τα κανόνια του 1812 και θα πλησιάζει έστω την πραγματικότητα. Και ΑΥΤΟ δεν είναι πρόβλημα ηχογράφησης ή format.

Αυτό λέω ο καψερός.

...
Νταξ', βίτσια είναι αυτά. :cool_11:
Τι να τους κάνουμε;....

Δεν υπάρχει πραγματικό R&D και εξέλιξη στο hobby αλλά είναι γενικότερο πρόβλημα και δεν φταίνε (μόνο) οι συγκεκριμένοι χομπίστες..
Έχει επικρατήσει το "σκάσε και άκου χωρίς να ρωτάς ή να το ψάχνεις" αλλά και γι'αυτό δεν φταίνε (μόνο) οι χομπίστες..
Για να μη σου πω να κοιτάξεις πως αντιμετωπίζεται το οτιδήποτε νέο στο χώρο (διαχρονικά)...

Reaction score
874
Παραθέτω και γω ένα link που αφορά τον ύμνο των ύμνων, ηχογραφημένο στη Μητρόπολη Αθηνών από την Ιερά Σύνοδο Βυζαντινών Ψαλμωδών σε ηχοληψία παραγωγή direction post production & special effects by Master Sudoku...
+++
http://uk.youtube.com/watch?v=OqsdtNCavUg

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.129
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam