Θελουμε σωστο χρωμα η οτι μας αρεσει?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ακομα μια ιδεα που "δανειζομαι" απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου
Δειτε τις παρακατω φωτογραφιες

Πρωτα απο ολα θα ηθελα να ξερω ποια θα προτιμουσατε να βλεπατε στον βιντεοπροβολεα σας.
Μιλαμε παντα για χρωματικη απεικονιση, ετσι?

Reaction score
10
Να πω να πω??Εγω που ειμαι νοτιος?

Εγω προτιμω τη δευτερη.

Να πω την αληθεια λογω εμπειριας με το Hi-end αποφασισα να μην το ψυρισω καθολου με το προβολεα, γιατι ξερω οτι μετα καθεσε και ασχολεισαι με την αποδοση αντι να ευχαριστιεσαι τη ταινια η την μουσικη ας πουμε στο Hiend.

Reaction score
62
Τη δεύτερη, εφόσον είναι και η πιό φυσική!! Σιχαίνομαι τις υπερβολές στην εικόνα. Προτιμώ τις φυσικές αποχρώσεις και ας φαίνοναι σε μερικούς που έχουν συνηθήσει να βάζουν τέρμα το χρώμα και το sharpness, ξεπλυμένες!!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Θελουμε σωστο χρωμα η οτι μας αρεσει?

Σαφώς την δεύτερη!! δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που του αρέσει ο κινηματογράφος, να θέλει τους ηθοποιούς ερυθρόδερμους!!!!

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Θελουμε σωστο χρωμα η οτι μας αρεσει?

Σαφώς την δεύτερη!! δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που του αρέσει ο κινηματογράφος, να θέλει τους ηθοποιούς ερυθρόδερμους!!!!
Εκτός αν είναι Ινδιάνος!!:happy_9:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Αυτη την στιγμη ειμαι με τον κ.Τηλεμαχο Κατσενη και μου λεει να σας μεταφερω πως "δεν υπαρχει σωστο χρωμα παρα πιστο χρωμα ως προς το αρχικο φιλμαρισμα της ταινιας"

Τον ευχαριστω πολυ για το σχολιο:cool_4:

Reaction score
62
Αυτη την στιγμη ειμαι με τον κ.Τηλεμαχο Κατσενη και μου λεει να σας μεταφερω πως "δεν υπαρχει σωστο χρωμα παρα πιστο χρωμα ως προς το αρχικο φιλμαρισμα της ταινιας"

Τον ευχαριστω πολυ για το σχολιο:cool_4:
Σωστό κι αυτό!! Στο κάτω κάτω είναι και άποψη του σκηνοθέτη για το πως θα δείχνει η ταινία του. Απλά επιβεβαιώνεται αυτό πουυ λέω, ότι δηλαδή είναι σχεδόν αδύνατο να ρυθμίσεις ένα προβολέα με βάση μιά ταινία, αφού σχρωματικά μπορεί να είναι τελείως διαφορετική απο μία άλλη!!

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Θελουμε σωστο χρωμα η οτι μας αρεσει?

Σωστό κι αυτό!! Στο κάτω κάτω είναι και άποψη του σκηνοθέτη για το πως θα δείχνει η ταινία του. Απλά επιβεβαιώνεται αυτό πουυ λέω, ότι δηλαδή είναι σχεδόν αδύνατο να ρυθμίσεις ένα προβολέα με βάση μιά ταινία, αφού σχρωματικά μπορεί να είναι τελείως διαφορετική απο μία άλλη!!
Συμφωνω με τον Δημήτρη.
Μπορει στους περισσότερους να φαίνεται πιο σωστη η δεύτερη φωτογραφία αλλα ο σκηνοθετης – κινηματογραφιστής αν επελεξε την κοκκινίλα δεν μας παίρνει να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις του προβολεα μας.<o:p></o:p>

Reaction score
15.548
Eαν κρινω τι μου αρεσει απο τις δυο φοτο παω στην δευτερη....

Ομως αυτο που εχει σημασια ειναι αν ο προβολεας σου πληρη τις προδιαγραφες σε χρωμα ωστε να μπορει να σου αποδωσει αυτο που ειναι γραμενο στο δισκακι...
Πρωτα κοιτας ο προβολεας σου να εχει τις δυνατοτητες που πρεπει για μια καλη απεικονιση και μετα αν εσυ θελεις ποιο πολυ η ποιο λιγο χρωμα τον κανεις οπως θελεις....

Reaction score
4
Εγώ προτειμώ την πρώτη όσον αφορά τα πουκάμισα που φοράνε οι πρωταγωνιστές και την δεύτερη όσον αφορά στα πρόσωπά τους...

Reaction score
3

Τη δεύτερη, πιστεύω ότι είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Reaction score
0

Η πρώτη είναι υπερκορεσμένη...
η 2η πιο σωστή... αλλά θέλει λίγο ανέβασμα στα κίτρινα (λίγο):smoking:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.373
Η πιο σωστή είναι σαφώς η δεύτερη, αλλά αν η ταινία έχει αυθεντικά γραμμένα τα χρώματα της πρώτης, θα ήθελα να βλέπω την πρώτη.

Reaction score
1
Μα είναι δεδομένο ότι τους περισσότερους προβολείς μπορεί κάποιος να τους ρυθμίσει να "δείχνουν" όπως θέλει με βάση τις προτιμήσεις του και πολλές φορές με διαφορετικά presets ανα περίσταση.

Απλά μόνο στην άμεση σύγκριση, οπως πιο πάνω, φαίνεται η μεγάλη διαφορά.

Reaction score
8.350
η φωτο αυτη δεν προσφερεται για να καταλαβει κανεις,διοτι ειναι σε κλειστο χωρο με τεχνητο φωτισμο και μπορει να φαινεται κατα οποιοδηποτε τροπο.Γι'αυτο εχουμε τα κλιπακια αναφορας που ξερουμε πως δειχνουν.Ειναι λαθος παντως να προσπαθησει κανεις να ρυθμισει τον προβολεα του πανω σε ενα τετοιο πλανο,νομιζω αυτο θελει να πει ο ποιητης.:prof:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.338
Members
38.545
Νεότερο μέλος
Dimisdsg_707