Συνδεση Subwoofer σε Home cinema

Reaction score
0
Χαιρετε, καλως ηρθα, ειμαι καινουριο μελος, αν και κατα καιρους διαβαζα το φορουμ
η ερωτηση μου ειναι η εξης.

Εχω ενα ενεργο Subwoofer που εχει δυο εισοδους (L-R) yamaha YST 325, o πολυκαναλος βγαζει 2 εξοδους (Pre-Out) sony 930 , και οπως αναφερουν οι οδηγιες του ειναι για να συνδεσεις δυο αυτονομα ενεργα γουφερ.
Το ερωτημα ειναι αν μπορω να συνδεσω και τις δυο εξοδους του ενισχυτη με τις L-R (εισοδους) του γουφερ, η πρεπει να συνδεσω μονο την μια (L- Mono) για να μην τον καψω...

και μια δευτερη ερωτηση.

τα δυο μπροστινα ηχεια μου και το κεντρικο ειναι 8ωμ, αλλα τα δυο περιφερειακα ειναι 4ωμ. Ο ενισχυτης εχει απο πισω ενα διακοπτακι για να ρυθμισω τα ωμ , στα 4 η στα 8. Αυτη την στιγμη τα εχω στα 4ωμ, ειναι σωστο αυτο? μεχρι στιγμης δεν εχει παρουσιαστει καποιο προβλημα

Ευχαριστω εκ τον προτετψν

Reaction score
40
Απάντηση: Συνδεση Subwoofer σε Home cinema

To sub εχει 2 εισοδους για να δεχτει στερεοφωνικο σημα. Εφοσον ο ενισχυτης εχει ενα preout για καθε sub συνδεσε μονο το ενα preout με το left rca του Yamaha για να μπει αυτοματα σε mono mode.

Η συνδεση με τα πισω ηχεια ειναι σωστη.Καλο ειναι να τηρουμε τις αντιστασεις των ηχειων με αυτες που μπορει να δεχτει ο ενισχυτής.

Reaction score
0
παρεπιπτωντος, στο γουφερ εχει ενα ποτενσιομετρο απο 50-150 Hz για αποκοπη, αλλα δεν το εχω ενεργοποιημενο για να περνανε ολες οι συχνοτητες, αυτο ειναι σωστο η πρεπει να βαλω μια τιμη?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Απ τη στιγμη που δεν το εχει ο ενισχυτης στο μενου του ,πρεπει να ρυθμισεις την αποκοπη απο το σαμπ.
Αν πχ το βαλεις στους 80 το σαμπ θα παιζει μεχρι 80 ΗΖ.

Reaction score
0
νομιζω εχει να αποκοψει και ο ενισχυτης ( sony str-db930) γιατι τελευταια φορα που επαιζα με τις ρυθμισεις νομιζω ειδα να βαζεις συχνοτητες, αλλα αυτο που εκανα ηταν να βαλω +4db για ενταση επιπλεον.

παρεπιπτοντως επειδη το κεντρικο ηχειο ειναι δυο δρομων απο οτι γραφει στις οδηγιες (τουιτερ - γουφερ) το δηλωσα ως Large, εκανα σωστα?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Ειναι οντως large στο μεγεθος?
Τα φουφερ του κεντρικου τι διασταση εχουν?

Reaction score
0
επισης μπορεις να μου πεις ποια ειναι η διαφορα LFE με Sub woofer Που αναφερει μεσα ο ενισχυτης? δηλαδη για LFE μου βαζει να επιλεξω απο -20db εως 0Db

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Low
Frequency
Effects
αρα εχεις δυνατοτητα ρυθμισης αποκοπης συχνοτητων απο τον ενισχυτη.
Sub κανεις την αποκοπη στο subwoofer.

oπου λεει DB ,εννοει ενταση.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

το pre out δεν ειναι για σαμπ συνηθως, αλλα για να συνδεσεις τελικο για τα main ηχεια.

Reaction score
0
βγαζει μονο χαμηλες, το γραφει και πανω απο το rca βυσμα (sub woofer) το αναφερει και το manual, Οποτε σωστα επελεξα το 0 στο LFE

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Ειπαμε το 0 db εχει να κανει με ενταση και οχι με συχνοτητες αποκοπης

Reaction score
0
παρεπιπτοντως επειδη βγαζει δυο πρε ουτ για το γουφερ, και μιας το γουφερ εχει δυο εισοδους (L-R) Να τα συνδεσω εκει και τα δυο?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490