Συνδεση Subwoofer σε Home cinema

Reaction score
384
επισης μπορεις να μου πεις ποια ειναι η διαφορα LFE με Sub woofer Που αναφερει μεσα ο ενισχυτης? δηλαδη για LFE μου βαζει να επιλεξω απο -20db εως 0Db
Θα σου απαντησω συνοπτικα, για να καλυψω τα παντα..

1. Το LFE στο 0db και δεν το πειραζεις. Αυτη η ρυθμιση δεν θα επρεπε καν να υπαρχει. Μπερδευει κοσμο. Ειναι σαν το keystone που εχουν τα προβολικα.
2. Το crossover πισω απο το σαμπ, πηγαινε το τερμα δεξια. Εχεις δηλωσει μεγεθος ηχειων στον ενισχυτη, και εχεις ηδη ενα κρος εν λειτουργια.
3. Την ενταση του σαμπ την ρυθμιζεις απο την ενδειξη Subwoofer του ενισχυτη, και απο το ποτενσιομετρο εντασης πισω απο το σαμπ το ιδιο.
4. Ο ενισχυτης σου εχει 2 χ LFE εξοδους (μαυρες σε χρωμα-ειδα φωτογραφια του στο ιντερνετ). Τη μια θα χρησιμοποιησεις. Η αλλη ειναι για δευτερο σαμπ.

:happy_2:

Reaction score
173
1. Το LFE στο 0db και δεν το πειραζεις. Αυτη η ρυθμιση δεν θα επρεπε καν να υπαρχει. Μπερδευει κοσμο. Ειναι σαν το keystone που εχουν τα προβολικα.
:happy_2:
Αυτό είναι σίγουρο? Εχω την εντυπωση πως πρεπει να ειναι καπου στο +10 ωστε να μπορει να αποδιδει το sub αποτομες κορυφωσεις (αν υπαρχουν) χωρις προβλημα.

Ή έχω καταλαβει λαθος τη λειτουργία του?

Reaction score
50
Γιατί δεν πειραματίζεσαι και λίγο με τη συγκεκριμένη ρύθμιση αν έχεις αμφιβολίες;

Reaction score
0
DIMITRIS, οσον αφορα το 4. εχω συνδεσει και τα δυο Pre -out ( μαυρα βυσματα) στις εισοδους του γουφερ, για να αυξησω την ενταση, και σε επικοινωνια που ειχα με την Yamaha μου ειπανε οτι δεν υπαρχει προβλημα αν τα συνδεσεις και τα δυο απλως θα αυξηθει η ενταση..

Reaction score
384
DIMITRIS, οσον αφορα το 4. εχω συνδεσει και τα δυο Pre -out ( μαυρα βυσματα) στις εισοδους του γουφερ, για να αυξησω την ενταση, και σε επικοινωνια που ειχα με την Yamaha μου ειπανε οτι δεν υπαρχει προβλημα αν τα συνδεσεις και τα δυο απλως θα αυξηθει η ενταση..
Προβλημα δεν ειναι, αφου παλι θα πρεπει με καποιο τροπο να φερεις την ενταση στο σωστο. Απλα δεν ειναι απαραιτητο, συν οτι εχεις το μισο κοστος σε καλωδιο.

Reaction score
384
Αυτό είναι σίγουρο? Εχω την εντυπωση πως πρεπει να ειναι καπου στο +10 ωστε να μπορει να αποδιδει το sub αποτομες κορυφωσεις (αν υπαρχουν) χωρις προβλημα.

Ή έχω καταλαβει λαθος τη λειτουργία του?
Το LFE σαν καναλι παιζει +10db απο τα αλλα καναλια.

Ο ενισχυτης που εχει -20 εως 0, σημαινει πως στο 0 θα παιζει τα +10 που πρεπει.
Εαν ο δικος σου εχει ρυθμιση LFE αλλα και sub, και το LFE εχει αλλη κλιμακα, πχ 0....+10, πρεπει να δεις το μανουαλ, αλλα μαλλον +10 θα ειναι το σωστο.
Αυτη η ξεχωριστη ρυθμιση του LFE απο αυτη της εντασης sub, ειναι για σαμπ τα οποια αδυνατουν να παιξουν τετοιες εντασεις και κανουν κατι περιεργα τριξιματακια,κατι παραμορφωσουλες....:happy_9:

Οταν ακους μουσικη τωρα, δεν υπαρχει αυτη η εξτρα πληροφορια σε +10db, αλλα μονο στις ταινιες. Εαν καποιος εχει αναιμικο μπασο σε ταινιες, ισως να πρεπει να κοιταξει τη ρυθμιση LFE στο μενου, μηπως την εχεις :happy_8:κατεβασει κατα λαθος.

Καλα δε λεω οτι μπερδευει τον κοσμο? Οταν ρυθμιζεις με ροζ θορυβο την ενταση του σαμπ, πειραζεις τη ρυθμιση subwoofer, ωστε να ματσαρεις το σαμπ με τα ηχεια. Εαν το κανεις αυτο σωστα, το LFE θα ερθει συν 10db απο μονο του. Εκτος κι αν το εχεις πειραξει εσυ απο το μενου.

Reaction score
173
Τ
Αυτη η ξεχωριστη ρυθμιση του LFE απο αυτη της εντασης sub, ειναι για σαμπ τα οποια αδυνατουν να παιξουν τετοιες εντασεις και κανουν κατι περιεργα τριξιματακια,κατι παραμορφωσουλες....:happy_9:
Μα ουτε το σύστημά μου να άκουγες.... :crazy_3::crazy_3: Παμε να "ξεμπερδευτώ" μια που σε βρήκα ευκαιρο... :cool_4:

Απο τον ενισχυτη (pioneer 916) ρυθμίζω με ροζ θορύβους (δεν ξερω αν επηρεαζει τη ρυθμιση, το τι εχω προεπιλεξει στο LFE, 0 ή +10 ή off, παντως μαλλον επηρεαζει, στη δικη μου λοιπον περιπτωση εχω προεπιλεγμενο το +10).

Το ποτενσιομετρο που ειναι πανω στο σαμπ (tannoy σειρα fx) το εχω στο τερμα.

Οταν τελειωνει η ρυθμιση, ενω στα ηχεια μου δινει εντασεις 0, -1, +2db κτλ. στο σαμπ μου δινει -7,5db (γι αυτο λεω οτι παιζει ρολο η προρυθμιση του LFE μαλλον, αλλοιως ισως εδινε παραπανω???).

Παρ' όλα αυτα το σαμπ ακουγεται οπως περιεγραψες παραπανω...

Τι κανω λοιπόν? Δυναμωνω το σαμπ απο τον ενισχυτη κατα το δοκουν?

..... το περιεργο ειναι οτι μια φορα που ειχε ερθει ο ΝΙΧ με ενα π@π@ροντεσιμπελομετρο μου κατεβασε το σαμπ στο -10db (δεν παει πιο κατω).

Επίσης παντα μου βγαζει τα εμπρος Δ/Α ως large (mission βασης) ενω το κεντρικο (tannoy fx) small και τα αλλαζω σε small χειροκινητα.

Τι να κανω γιατρέ μου.....???:respect:

Reaction score
384
Οσον αφορα το LFE, καθε ολοκληρωμενος μπορει να το εχει και με διαφορετικο τροπο, η και καθολου.
Στο μανουαλ, θα εξηγει για παραδειγμα οτι το
1. off=το αφηνω ησυχο
2. 0= το κοβω λιγο γιατι το σαμπ δεν μπορει να δωσει +10 για τις εκρηξεις. Ειπαμε, 250 ευρο το πηρα.
Ο καθε κατασκευαστης θα στο λεει με το δικο του τροπο.

Εσυ στην ουσια θελεις να το αφησεις ησυχο, ωστε να εχεις τα +10:crazy_1:

Με το ντεσιμπελομετρο δε μπορεις να κανεις δουλεια. Μετρωντας 20-80 για το σαμπ, μετρας ενταση δυο οκταβων. Τα κυρια ηχεια 80-20.000 ειναι 8 οκταβες.
Επισης, το ντεσιμπελομετρο θα σου δειξει ως μετρηση την κορυφωση, λογω διαστασεων του χωρου.Εαν το σαμπ το εχεις και σε γωνια, τοτε οι κορυφωσεις θα ειναι ακομα μεγαλυτερες σε ενταση. Με λιγα λογια δεν θα καταφερεις να φερεις την ενταση του σαμπ σωστα.

Εαν καταλαβα καλα, ο ενισχυτης τα κανει αυτοματα? Τι σου λειπει? Εαν δε σου λειπει τιποτα, καλα δεν εισαι?
:bravo:

Reaction score
0
στο δικο μου ενισχυτη, ρυθμιζετε το LFE απο -20 εως 0 ( το εχω στο μηδεν με βαση το manual οταν το εχεις 0 ειναι σαν να pass through δηλαδη δεν επηρεαζει τιποτα) και αν θες απενεργοποιειτε (off) ,Και το subwoofer ρυθμιζετε απο 0 εως +10 (το εχω +4 ,γιατι αναγκαζομαι αλλιως να το φτανω σχεδον στο τερμα το volume του SUB)

Reaction score
384
στο δικο μου ενισχυτη, ρυθμιζετε το LFE απο -20 εως 0 ( το εχω στο μηδεν με βαση το manual οταν το εχεις 0 ειναι σαν να pass through δηλαδη δεν επηρεαζει τιποτα) και αν θες απενεργοποιειτε (off) ,Και το subwoofer ρυθμιζετε απο 0 εως +10 (το εχω +4 ,γιατι αναγκαζομαι αλλιως να το φτανω σχεδον στο τερμα το volume του SUB)
:cool_4:

Reaction score
173
Εαν καταλαβα καλα, ο ενισχυτης τα κανει αυτοματα? Τι σου λειπει? Εαν δε σου λειπει τιποτα, καλα δεν εισαι?
Βασικά αυτό που μου λείπει ειναι το... μπασο!!! αλλα όντως όλο το συστηματακι είχε τιμη αγορας 250Ε... απλα σε τεστ που ειχα διαβασει

http://www.audioholics.com/reviews/speakers/satellite/tannoy-5-1-fx

ελεγε οτι το κυριο προσον του ήταν οι...χαμηλες!!! και το συνεκρινε με τα αντιστοιχα Bose και το εβγαζε καλυτερο.

Στο χωρο μου ομως δεν.... (3χ3χ6). Το εχω σε γωνια αναμεσα στα Δ/Α και δεν το εχω μετακινησει σε αλλη θεση να ακουσω διαφορες...
Η εντυπωση που μου δινει ειναι οτι ακουγεται σαν... "τενεκες" οποτε θεωρω οτι η αλλαγη θεσης δεν θα βελτιωσει κατι...

Μηπως επειδη το έχω πανω σε χαλάκια,

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=41574

δεν εχει αρκετη αποσταση απο το εδαφος και μπουκωνει? (σκαει προς το πατωμα).

Και ψαχνομαι μηπως εχω κανενα λαθος στον ενισχυτη. Το κροσοβερ το εχω στα 100 τωρα και το δοκιμασα σε ολες τις θεσεις χωρις να ακουσω σημαντικη διαφορα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.777
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili