Περί κλειδαριών ασφαλείας...

Status
Not open for further replies.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Η μονη ασφαλεια ειναι οταν κλειδωνεις την πορτα σου για βραδυ να βαζεις και ενα τηγανι με καυτο λαδι απο πανω.

Μετα ας μπει οποιος θελει...

Προσοχη μην ξεχαστεις ποτε ομως και δεν το βγαλεις οταν θες να φυγεις απο το σπιτι. :116:
Και δεν μου λες Τέρη, το λάδι πώς θα παραμένει καυτό όλη νύχτα; :111:

...CSI δεν ξέρω αν βλέπεις, μάλλον το παρακάτω υποψιάζομαι... :135:

Reaction score
4
Eκει θα κολλησουμε Μαρια? :114:
Δεν βαζουμε τηγανι αλλα μια φριτεζα. Τραβαμε και μια μπαλαντεζα εκει που εχει ρευμα και αστο να καιει ολο το βραδυ !!! :116:

Το αλλο προβλημα δεν σκεφτηκε κανεις.
Πως γινεται να το βαζουμε και οταν φευγουμε απο το σπιτι.
Ειναι σαν να προσπαθουμε να βαλουμε την αλυσιδα της πορτας φευγοντας. :138:

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Περί κλειδαριών ασφαλείας...

Eκει θα κολλησουμε Μαρια? :114:
Δεν βαζουμε τηγανι αλλα μια φριτεζα. Τραβαμε και μια μπαλαντεζα εκει που εχει ρευμα και αστο να καιει ολο το βραδυ !!! :116:
...
Το καλώδιο ρεύματος τι μάρκα θα είναι;:137:

Joseph χρησιμοποιείς την κλειδαριά που αναγράφει το email?
Όχι, έχω μια (ίσως) ακριβότερη και (λένε) καλύτερη,αλλά η λογική και η λειτουργία όλων των κλειδαριών ασφαλείας είναι η ίδια.
Εξαίρεση ίσως κάποιες κλειδαριές που λένε ότι είναι ασφαλείας αλλά είναι απλές κλειδαριές κάπως πιο εντυπωσιακές σε εμφάνιση.

Πάντως παίδες, αυτή η ιστορία με τις κλειδαριές μου θυμίζει την αντίστοιχη κουβέντα που έκαναν παλιά για τους κινδύνους του web banking όταν αυτοί που φοβούνταν είχαν υπολογιστές, παντελώς αφύλακτους, σουρωτήρια, ανοικτούς σε κάθε επέμβαση, φουλ σε Trojan, δηλαδή απλώς κόφες.

Reaction score
416
Αν είχες την ίδια δεν θα την άλλαζες;

Ανάφερες προηγουμένως κάτι για αμορφωσιά.
Μην είσαι τόσο κακός.......
Για 150€ εγώ πάντως δεν ήθελα να ρισκάρω τους κόπους όλων αυτών των χρόνων.
Και μπορεί να μην υπάρχουν πασπαρτού κλειδιά, αλλά μπορεί να βρέθηκε κάποιο τρωτό σημείο στις συγκεκριμένες κλειδαριές.
Είναι γνωστό ότι αυτές τις κλειδαριές, πολλοί εργολάβοι τις χρησιμοποιούν σε καινούργιες κατασκευές και θεωρώ πολύ λογικό να μην έχουν χρησιμοποιήσει το καλύτερο μοντέλο για λόγους οικονομίας.

Reaction score
3
Απάντηση: Περί κλειδαριών ασφαλείας...

Ακόμη και μέτρια κλειδαριά ασφαλείας παρέχει αρκετά ικανοποιητική ασφάλεια. Αρκεί να την κλειδώνεις και να μην αφήνεις τα κλειδιά από πίσω. Η αμορφωσιά πάει στο ότι είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε οποιαδήποτε διαρροή,κουτσομπολιό ή κινδυνολογία. Το έχω βαρεθεί. Ανύπαρκτοι υιοί σε υπολογιστές, υποτιθέμενες αρνητικές συνέπειες από τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργεια, σενάρια παγκόσμιας συνωμοσίας για το κακό του ανάδελφου έθνους μας. Ο καθένας λέει ότι του κατέβει και όλοι οι άλλοι τρέχουν.
Όταν έφτιαχνα το σπίτι μου, είχα ενδιαφερθεί αρκετά και είχα πληροφορηθεί ότι υπάρχουν άλλα πολύ πιο αδύναμα σημεία στην περίμετρο του σπιτιού μου, από την εξώπορτα. Τα παντζούρια μας είναι απίστευτο το πόσο εύκολα παραβιάζονται, ούτε που φαντάζεσαι πόσες τεχνικές έχουν αναπτύξει για σκαρφάλωμα σε μπαλκόνια, είναι τόσα πολλά τα μέρη από τα οποία μπορούν να μπουν! Η λύση είναι αυτή που λέει ο Dream μαζί με έναν αποτελεσματικό συναγερμό που θα αποτρέπει τους μπουκαδόρους, διότι τους άλλους αγαπητέ δε τους αποφεύγεις.

Reaction score
14
πρίν 4 ώρες κλειδώθηκε απο έξω η γιαγιά της γυνάικας μου. Είχε αφήσει τα κλειδιά της απο μέσα απο την πόρτα και αδυνατούσε μετά με το κλειδί που είχε πάριε μαζί της να ξανανοίξει την πόρτα.

Φωνάξαμε εναν φίλο κλειδαρά, 30 χρόνια γνωστό και γείτονα, ο οποίος σε 1 λεπτό (και πολύ λέω) είχε ανοίξει την πόρτα με ενα μικρό γωνιακό "συρματάκι".

Μετά μιάς και ανοιξε και αφού τον κεράσαμε μαι κοκα κόλα του εκανα ολες τις ερωτήσεις μας!!!!

Πρώτον για το θέμα των A... επίμαχων κλειδαριών ασφαλείας. Τις ξέρει καλά είναι πολύ καλές δεν εχουν πρόβλημα, όυτε διέρευσε τίποτε κλπ κλπ. απλά: ολες αυτές ερχονται απο την μαμά τους και ανοίγουν με το Master key. Αυτό οφείλει κάθε πελάτης μόλις τελειώσει το χτίσιμο του σπιτιού ή το μέσα εξω μαστόρων να το αλλάξει, η διαδικάσία είναι απλή της αλλαγής του μαστερ κλειδιού. Ομως πολλοί το αφήνουν ετσι και αποτέλεσμα ενας κλέφτης που εχει ενα μαστερ στην συλλογή του το δοκιμάζει και ως δια μαγείας ανοίγει αρκετές πόρτες... αν το είχες αλλάξει τότε δεν θα σου ανοιγε.

Μετά ολες οι ασφαλείας που εχουν τα 4 κλειδώματα, ανοίγουν με το υπήρεσίας στα 2 κλειδώματα. Δηλαδή αν εχεις γυρίσει μόνο 2 φορές την κλειδαριά αυτη΄θα ανοίξει με το υπηρεσίας κλειδι. Αν το εχεις γυρίσει 4 φορές είσαι ασφαλής. Μερικοί δεν το γυρνάνε κάν... κλείνουν την πόρτα και φευγουν....

2) Μετά αυτό που ακουσα για το κλειδί πάνω στην πόρτα ή να το αφαιρούμε ισχύει αλλα μόνο για κλειδιά που εχουν "Τ" σχήμα

αυτό πρεπει να το βγάζουμε απο την πίσω μεριά της πόρτας.

3) Συναγερμός. Πρώτα πάνε στο κουτί του ΟΤΕ, και σου κόβουν όλες τις τηλεφωνικές γραμμές οπότε καμμία επικοινωνία δεν θα εχεις με το κέντρο λήψεων σημάτων... μετά μπάινουν μέσα ξηλώνουν απο τον τοίχο το κοντρόλ πάνελ του συναγερμού και με κατάληλλα βραχυκυκλώματα ενώνουν τα καλώδια απο πίσω και ετσι απενεργοποιούν τον συναγερμό αρκετά γρήγορα. Εδώ εχω επιφυλάξεις καθώς οι περισσότεροι πλέον είναι ψηφιακοί και εχουν αρκετές δικλύδες ασφαλείας όσο αφορά tampering...

Τώρα το θέμα της Τ/Φ γραμμής είναι σοβαρό αλλά εγώ εχω βάλει ενα κινητό (premicell FCT) και ετσι οι κλήσεις γίνονται απο το κινητό (μου κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά τουλάχιστον ξέρω οτι εχω ασφάλεια μεγαλύτερη)

4) Αν θέλει κάποιος να σε κλέψει η κλειδαριά της εξώπορτας και γενικά ολες οι απλές κλειδαριές θέλουν ενα επαναφορτιζόμενο τρυπάνι με σιδηροτρύπανο μυτάκι, είχε ενα μαζί του που τρύπαγε σαν βούτυρο το μέταλο της κλειδαριάς. σε 1 λεπτό με το εργαλείο αυτό βγάζεις όλες τις κλιεδαριές OFF και ανοίγεις όποια πόρτα θές... τρόμαξα που το είδα να γίνεται τόσο ευκολα.

Οπότε καταλήγω στο αν σε βάλουν στο μάτι την λούτσισες.... για αυτό λέω όπως και για πολλά πράγματα αν είναι να σου τύχει... θα σου τύχει...

Καλή τύχη...!!!

Reaction score
176
Τα σπιτια ανοιγουν με πολλους τροπους. Οι καλυτερης ποιοτητες κλειδαριες ομως, μειωνουν τις πιθανοτητες να πεσεις θυμα διαρρηξης. Ο διαρηκτης ειναι κατα κανονα βιαστικος και ως συνηθως δεν αφιερωνει χρονο για το ανοιγμα μιας δυσκολης κλειδαριας. Απλως παει σε μια ευκολοτερη.

Οσο για για το master key ειναι απλως ενα τετραγωνο κλειδι χωρις εγκοπες και δεν νομιζω να παιζει τετοια ιστορια με αφελεις που δεν εχουν αλλαξει ομφαλο στην κλειδαρια τους, πραγμα που κατα κανονα γινεται στην παραδοση του σπιτιου απο τον εργολαβο.
Δεν πιστευω οτι θα βρεθει ανθρωπος που θα κλειδωνει την περιουσια του με ενα τετοιο κλειδι. Και ουτε η αλλαγη του κωδικου της κλειδαριας ειναι τοσο απλη διαδικασια, ειδικα εαν δεν την εχεις ξανακανει, ή εαν δεν σου δειξει καποιος 1-2 βασικα πραγματακια.

Κατα τα αλλα, θα συμφωνήσω οτι ολες οι κλειδαριες ανοίγουν, γιατι οταν μια εταιρια βγαζει ενα τυπο κλειδαριας, κανει και τα αντιστοιχα σεμιναρια στους κλειθροποιους για το πως θα την ανοιξουν με διαρηκτικα εργαλεια, εαν ο πελατης κλειδωθει εξω απο την πορτα ή χασει το κλειδι του. Ολα αυτα ομως ειναι ελεγχομενα, προβλεπονται απο τον νομο, και ειναι σε γνωση της ασφαλειας, με την οποια συνεργαζονται και οι κλειθροποιοί αλλα και οι εταιρειες στο θεμα των τεχνικών γνώσεων.

Reaction score
0
Τελικά ποια είναι αυτή η κλειδαριά που εμφανίζεται να έχει πρόβλημα; Μην το μάθουμε κατόπιν ΕΟΡΤΗΣ.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Τελικά ποια είναι αυτή η κλειδαριά που εμφανίζεται να έχει πρόβλημα; Μην το μάθουμε κατόπιν ΕΟΡΤΗΣ.
Δεν υπάρχει υλικό για να τεκμηριώσουμε κάτι επώνυμα. Η επισήμανση έγινε όχι με τη μορφή καταγγελίας, αλλά, μια και πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας, για έχει την ευκαιρία να ψάξει περισσότερο το θέμα όποιος ενδιαφέρεται.
Επομένως, για λόγους αποφυγής νομικών προβλημάτων του avsite, δεν πρέπει να γίνει αναφορά του ονόματος.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Παιδιά, θα ήθελα να παρακαλέσω για το συγκεκριμένο θέμα να μη γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες εταιρείες. Ευχαριστώ!
Δεν υπάρχει υλικό για να τεκμηριώσουμε κάτι επώνυμα. Η επισήμανση έγινε όχι με τη μορφή καταγγελίας, αλλά, μια και πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας, για έχει την ευκαιρία να ψάξει περισσότερο το θέμα όποιος ενδιαφέρεται.
Επομένως, για λόγους αποφυγής νομικών προβλημάτων του avsite, δεν πρέπει να γίνει αναφορά του ονόματος.
Επανέρχομαι για να επισημάνω για μία ακόμη φορά την ανάγκη για φειδώ στην παροχή πληροφοριών που μπορούν να προσδιορίσουν την εταιρεία έστω και έμμεσα. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε το θέμα της νομικής ευθύνης, γι' αυτό όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες από πηγές που έχουν αμεσότερη σχέση με το αντικείμενο.

Το θέμα κλειδώνεται για την αποφυγή ενδεχόμενων προβλημάτων.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.806
Members
38.240
Νεότερο μέλος
zzinon