- Reaction score
- 9
Κατι δειχνει ομως. Δεν μπορει ολα αυτα τα παραδειγματα να ειναι τυχαια.
Επί του πρακτέου;; Ορίστε οι παράγοντες που καθορίζουν την ευαισθησία, (συν ένας που δεν φαίνεται).Τεχνολογικές εξελίξεις σε μαγνητικά υλικά, και χρήση ιδιαιτέρων/σπάνιων/νέων μαγνητικών υλικών και κραμάτων, έχει επιτρέψει την κατασκευή ηχείων με μεγαλύτερη ευαισθησία από ότι στο παρελθών. Και μάλιστα με μείωση του όγκου του μαγνήτη.
Νέα υλικά που χρησιμοποιούνται στην εξωτερική ανάρτηση και στην αράχνη παρουσιάζουν υπο προϋποθέσεις καλύτερα αποτελέσματα απόσβεσης από κλασικά υλικά.
Δώσε πράμμα…Επί του πρακτέου;; Ορίστε οι παράγοντες που καθορίζουν την ευαισθησία, (συν ένας που δεν φαίνεται).
Αυτο το θεμα παραειναι ΕΙΔΙΚΟ για να συζητηθει διεξοδικα εδω, καθως χρειαζονται γνωσεις σχεδιαστη μεγαφωνων.... Σε γενικες γραμμες τα λεει καλα ο EAR.... αλλα οπως ειναι φυσικο παραμενει στις γενικες γραμμες.... Που συνοψιζονται στο πολυ γνωστο οτι "ποιοτητα και ποσοτητα αποτελουν αντικρουομενες σχεδιαστικες παραμετρους".... Το κλειδι στην ολη υποθεση λεγεται ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ των μεγαφωνων αναλογα την χρηση.
Καλή ιδέα! :114:Καλά, να το παρατήσουμε τότε;
Καλά, να το παρατήσουμε τότε;
:444:- οταν το βαρος του κωνου συν το 1/2 απο το βαρος της αναρτησης μειωθουν.
- οταν απο τα χαρακτηριστικα της αναρτησης (spider), μειωνεται η Αποσβεση, ενω δεν εξαρταται απο την σταθερα του ελατηριου.
- οταν η πισω πλευρα του κωνου του μεγαφωνου βλεπει μικροτερη αντισταση του ογκου του αερα μεσα στην καμπινα.
Έχεις δίκιο…Οχι οχι
Δεν εννοουσα αυτο.
Απλα θα σου προτεινα να βαλεις τα πλαισια της συζητησης εκει που θελεις να εστιασεις, γιατι δεν ειναι λιγες οι φορες που παρομοιο θεμα εχει πλατιασει.
Στην ερωτηση για την επιταχυνση του διαφραγματος απαντω οτι επιταχυνει πιο γρηγορα
- οταν το βαρος του κωνου συν το 1/2 απο το βαρος της αναρτησης μειωθουν.
- οταν απο τα χαρακτηριστικα της αναρτησης (spider), μειωνεται η Αποσβεση, ενω δεν εξαρταται απο την σταθερα του ελατηριου.
- οταν η πισω πλευρα του κωνου του μεγαφωνου βλεπει μικροτερη αντισταση του ογκου του αερα μεσα στην καμπινα.
τα λιγωτερο φωτεινα μυαλα ας μας πουν εαν εγκρινουν ή οχι, καθως στην μακροχρονη εμπειριοκρατικη τους ενασχοληση με αυτο το θεμα μπορει να εχουν παρατηρησει κατι διαφορετικο.
Πώς!Όταν πολλαπλασιάσουμε το μαγνητικό πεδίο
Πώς!... θα πρέπει να παίξουμε με την αντίσταση/μορφή του πηνίου είτε για να αυξήσουμε το ρεύμα ή την διαδρομή που μπορεί να κάνει το πηνίο ή και τη γενικότερη μορφή του...
αντικαθιστωντας τον μαγνητη (ή συμπληρωνοντας τον) με ηλεκτρομαγνητη. Αρα θελουμε και εξτρα τροφοδοσια για το ηχειο.Πώς!
- Το χιουμορ σου ειναι καπως προσωπικο και δεν το καταλαβα.Πρωτα απο ολα κανω χιουμορ. Δευτερον μου καθεται καπως ρε παιδι μου να λες " Παιδια αυτα δεν ειναι για σας, που να σας εξηγω τωρα....". Πρωτον δεν ειναι ευγενικο, δευτερον δειχνει επαρση ανθρωπων που θελω να τους καρπαζωσω οποτε εχω την ατυχια να βρεθω διπλα τους. Γενικα η επραση ειναι κακο πραγμα.
Anyway στο θεμα μας.
Δεν εχω κατι να πω επι του θεματος γιατι δεν εχω ιδεα. Για αυτο και ζητησα να μην παρατησουμε τη συζητηση. Σου εξηγησα και σε Pm τι εννοουσα με το καρπαζωμα. Εννοω οτι τυπους που τους διακατεχει επαρση οταν τους γνωριζω μου ερχεται να τους καραπαζωσω. Δεν την εχεις ξαναακουσει την εκφραση?- Το χιουμορ σου ειναι καπως προσωπικο και δεν το καταλαβα.
Μαλλον δεν το καταλαβες.
- Υπαρχουν θεματα που πραγματι ειναι πολυ ειδικα. Με λιγα λογια αφορουν εξειδικευμενους συζητητες. Δεν ισχυριζομαι οτι ειμαι οσο εξειδικευμενος οσο θα ηθελα στο θεμα αυτο.
Περιμενω να μαθω μερικα πραγματα. Παρουσιες σαν την δικη σου μονιμως ξενερωνουν αυτου του τυπου τις συζητησεις, χωρις να εχουν τιποτε να προσφερουν, καθως δεν ενδιαφερονται για την καθαροαιμη Τεχνικη προσεγγιση, αλλα εμπλεκουν μαυρη μαγεια, καφεμαντεια, βασκανια και αλλα ευτραπελα. Για να μην αναφερω την μονιμη και στημενη αμφισβητηση προς οποιονδηποτε εχει καταθεσει εδω καποιο αξιοσημειωτο και χρονοβορο Πονημα - Παρουσιαση μηχανων - Τεχνικη αναλυση. Τελικα προκυπτουν δεκαδες ποστ σε καθε θεμα που το 90% δεν προσφερουν το παραμικρο στο θεμα.
Μα ακριβως αυτο λεω και εγω. Οτι θελω να μαθω, οτι μπορω τελος παντων.
- Λαθος εξελαβες το περι επαρσης. Ισως και εγω δεν το ειπα οπως επρεπε. Παντως μην περιμενεις και σπουδαιες ευγενειες οταν ο σκοπος σου ειναι να κουραζεις μονιμως και να φθειρεις τον συνομιλητη σου. Δεν υπαρχει χρονος για τετοιο παιχνιδι.
- Ειμαι εδω για να με καρπαζωσεις. Εαν σου πεφτω μακρυα να ερθω πιο κοντα για να σε ευκολυνω. (Ελα καλα .. χιουμορ κανω. Δεν το καταλαβες ?)
- Γενικα η επαρση ειναι κακο πραγμα.
- Anyway στο θεμα μας δεν ειπες τιποτα ....