Τί είναι επιτέλους οι "χροιές";

Reaction score
1.844
Απάντηση: Τί είναι επιτέλους οι "χροιές";

guitar1 τελεστικοί. Το πιο μακρινό απ' την πραγματικότητα.

Για τα άλλα δυό δεν μπορώ να πω από που προέρχονται, αλλά μπορώ να πω πως η guitar3 μου αρέσει καλύτερα. Η guitar2 φαίνεται σαν πολύ πλούσια για φυσικός ήχος,πολλά δυναμικά που κατά τη γνώμη μου δεν έχει το παίξιμό της. Θάλεγα πως αυτή είναι η λαμπάτη, είναι πιο κολακευτική.

Και ένα παράξενο, στον υπολογιστή μόνο με Windows Media Player παίζανε, ούτε με Winamp, ούτε με VLC, ούτε με Wavelab. :104:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.171
guitar1 = Διακριτά
guitar2 = Tελεστικοί
guitar3 = Λάμπα

(με πρόχειρη ακρόαση από τα Primax του PC - με Media Player, εννοείται)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.086
Τι έγινε ρε παιδιά; Αυτή ήταν όλη η σπουδή σας για τις χροιές, και ξεφούσκωσε; Μήπως φοβάστε μη πείτε μαλακία; Μήπως δε γουστάρετε αυτόν που άνοιξε το θέμα, και δε σας κάθεται καλά να του δώσετε αβάντα για συνέχεια; Μπορούμε να βάλουμε άλλο όνομα εκεί, όποιο θέλετε εσείς, dolfon, καφάτος, Kyr-Mitsos, ΠΑΟΚ, ό,τι γουστάρετε, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Σας κάθεται καλά να αρκεσθείτε μαναχά σ’ αυτό που (νομίζετε ότι) ξέρετε για τις χροιές; Αυτό, και τελείωσε; Δεν αξίζετε να ανακαλύψετε κάτι παραπάνω;

Τόσο πολύ πια;

Reaction score
1.844

Πρώτα απ' όλα, μάθε ορθογραφία.
Είναι Μπάοκ το σωστό, αγράμματε χωριάτη! :142:

Δεύτερο από λίγα, είναι μάλλον μετρημένοι, κατά πως φαίνεται, οι "παίκτες" στη χαϊεντοκατηγορία, αυτοί που μπορούν να ρισκάρουν. Οι περισσότεροι πάνε σιγουράντζα, υπάρχει και μια φήμη να διαφυλάξουν. :125:

Reaction score
0
Τι έγινε ρε παιδιά; Αυτή ήταν όλη η σπουδή σας για τις χροιές, και ξεφούσκωσε; Μήπως φοβάστε μη πείτε μαλακία; Μήπως δε γουστάρετε αυτόν που άνοιξε το θέμα, και δε σας κάθεται καλά να του δώσετε αβάντα για συνέχεια; Μπορούμε να βάλουμε άλλο όνομα εκεί, όποιο θέλετε εσείς, dolfon, καφάτος, Kyr-Mitsos, ΠΑΟΚ, ό,τι γουστάρετε, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Σας κάθεται καλά να αρκεσθείτε μαναχά σ’ αυτό που (νομίζετε ότι) ξέρετε για τις χροιές; Αυτό, και τελείωσε; Δεν αξίζετε να ανακαλύψετε κάτι παραπάνω;

Τόσο πολύ πια;

Δεν αξίζει να χάνεις το χιούμορ σου:

Πότε πήγες ψυχίατρο τελευταία;

Reaction score
2

το μυστικό είναι να τα ακούσετε και τα 3 σε αντίστοιχα μηχανήματα.

θα ακουστουν ως εξής

>το πιό φρικτό άκουσμα σε τελεστικό =τελεστικός

>το πιό καλό άκουσμα σε λαμπάτο= λαμπάτος

και εις άτοπον

>καλό σε Discretes =tube
>κακό σε discretes = opamp
εννοειται οτι το μέτριο θα είναι disrete...
οι πυκνωτές του Luxman ειναι σε καλή κατάσταση?

ε ρε flame που έριξα.....

Reaction score
2

εχει κι άλλος πρόβλημα με τα αρχεία?
μου κατεβαίνουν αλλα δεν μου ανοιγουν (unexpected end of archive)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.086
Ο Lux είναι απείραχτος από τότε που αγοράσθηκε, πριν καμιά 20ριά χρόνια.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.171
Με Windows Media Player είπαμε ανοίγουν τα αρχεία.

Πάντως η ιδέα με τα τρία αρχεία είναι καλή. Λόγω συνδυασμού τεμπελιάς και πίεσης χρόνου ακόμα δεν άρχισα τις απαιτούμενες εργασίες για να τα ακούσω στο κανονικό σύστημα, να βγουν και μερικά ασφαλή συμπεράσματα. Εν τούτοις είναι εντυπωσιακές οι σαφέστατες διαφορές που ακούγονται από την κάρτα και τα ηχεία της πλάκας του PC. Κάτι που δεν περίμενα καθόλου.
Το πόσο μπερδεύομαι ή όχι τώρα από τα τελευταία, δεν το ξέρω ακόμα.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.171
Κατά τα άλλα είπαμε, η χροιά των οργάνων καθορίζεται από την σχετική ένταση των αρμονικών.
Χωρίς να το έχω πολυψάξει, θάλεγα ότι καθορίζεται και από το "φάκελο" αυτών των σχετικών εντάσεων, πόσο γρήγορα δηλαδή αυξάνεται και πόσο γρήγορα φθίνει το πλάτος της κάθε μίας από αυτές - και αυτοί οι "φάκελοι" δεν θάλεγα ότι είναι παράλληλοι, ούτε ακολουθούν τον "φάκελο" της θεμελιώδους.
Επίσης θάλεγα ότι σε μικρότερο βαθμό επηρεάζονται και από τα χαρακτηριστικά αντήχησης - απορρόφησης του χώρου όπου έγινε η ηχογράφηση, που δεν θα είναι ίδια για όλες τις συχνότητες. Αν τώρα οι διάφορες ηλεκτρονικές τοπολογίες και υλοποιήσεις (αλλά και οι συνδυασμοί τους), εκτός από διαφορετικό μείγμα αρμονικών, έχουν διαφορετική συμπεριφορά και στην χρονική εξέλιξή του, είναι κάτι που ξεφεύγει από τις γνώσεις μου, διαισθάνομαι όμως ότι θα ισχύει.
Τι άλλο θέλεις βρε Kyr-Mitsos;

ΥΓ. Αυτοί οι "φάκελοι" δεν μου αρέσουν σαν όρος, και σίγουρα θα υπάρχει σωστότερος. Διορθώσατε παρακαλώ

Reaction score
0
Κατά τα άλλα είπαμε, η χροιά των οργάνων καθορίζεται από την σχετική ένταση των αρμονικών.
Χωρίς να το έχω πολυψάξει, θάλεγα ότι καθορίζεται και από το "φάκελο" αυτών των σχετικών εντάσεων, πόσο γρήγορα δηλαδή αυξάνεται και πόσο γρήγορα φθίνει το πλάτος της κάθε μίας από αυτές - και αυτοί οι "φάκελοι" δεν θάλεγα ότι είναι παράλληλοι, ούτε ακολουθούν τον "φάκελο" της θεμελιώδους.
Επίσης θάλεγα ότι σε μικρότερο βαθμό επηρεάζονται και από τα χαρακτηριστικά αντήχησης - απορρόφησης του χώρου όπου έγινε η ηχογράφηση, που δεν θα είναι ίδια για όλες τις συχνότητες. Αν τώρα οι διάφορες ηλεκτρονικές τοπολογίες και υλοποιήσεις (αλλά και οι συνδυασμοί τους), εκτός από διαφορετικό μείγμα αρμονικών, έχουν διαφορετική συμπεριφορά και στην χρονική εξέλιξή του, είναι κάτι που ξεφεύγει από τις γνώσεις μου, διαισθάνομαι όμως ότι θα ισχύει.
Τι άλλο θέλεις βρε Kyr-Mitsos;

ΥΓ. Αυτοί οι "φάκελοι" δεν μου αρέσουν σαν όρος, και σίγουρα θα υπάρχει σωστότερος. Διορθώσατε παρακαλώ
Περιβαλλουσα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.756
Από μένα μη περιμένεις πάντως, εγώ έθεσα το ερώτημα που πόσταρες και ξεκίνησες τούτο δω το θρέντ, είμαι στο "θα σκάσω"...

Το ενδιαφέρον κομμάτι όμως έπειται, δεν είναι στις διαφορετικές χροιές των ενισχυτικών βαθμίδων, αλλά καλά πας, είναι μια άριστη αρχή! Έχεις μεθοδολογία βρε παιδί μου, το παραδέχομαι! Μαιευτική μέθοδος λέγεται αυτή? Τι μου θυμίζει....

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.171
Κάτι ακόμα: το σήμα πριν τους προενισχυτές τι στάθμη είχε; Eίναι δυνατόν να έχουμε άλλο ένα αρχείο με το "πρωτότυπο";
Θα είχε ενδιαφέρον η σύγκριση των guitar1,2,3 και με αυτό. Αρκεί να μην μας μπερδεύει το απαιτούμενο attenuation ώστε νάρθουν οι στάθμες σε ίδια επίπεδα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.086
Δεν το μέτρησα! Χοντρικά, η στάθμη εισόδου του DAT ήταν στο "7".

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.171
Τι λες; Έχει νόημα ένα ακόμα αρχείο με το σήμα πριν τον προενισχυτή;

Reaction score
2

Δεν νομίζω - γιατι εχει μπεί ακόμα ενας χώρος και η απόκριση ενός μικροφώνου, καθως και το οποιο response του adc του dat!

Κι εγω εχω πρόβλημα αποδοσης του env στην Ελληνική. Δεν μου αρέσει τo "φάκελος" αλλά η περιβάλλουσα ειναι η ακμή στο δισδιάστατο γράφημα, ενω ο φάκελος συμπεριλαμβάνει και άλλα στοιχεία, οπως η απόλυτη στάθμη και η πόλωση (bias).

πάντως είναι αλήθεια οτι η περιβάλλουσα είναι αυτή που διεγείρει πρωτίστως το αυτάκι μας, αλλοιως οι απωλεστικοι αλγόριθμοι δεν θα είχαν ποτέ δημιουργηθεί, και θα ειχαμε κολλήσει στο '93 και στα CD...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.317
Members
38.298
Νεότερο μέλος
johnny_b90