Αγορά ηχείων δαπέδου

Tim

Reaction score
0
Τελευταια ακουσα τα Klipsch RF 62 και εμεινα ενθουσιασμενος, παρολο που με ανησυχει λιγο το «horn» τους ειδικα στις ψιλες, αλλα δεν μπορω να πω οτι με ενοχλησε ακουγοντας το. Παραλληλα ακουσαμε και τα B&W 684, αλλα μεταξυ των δυο, προτιμω τα Klipsch. Ο ενισχυτης μου ειναι ενας Yamaha rxv 661. Σε αυτη την κατηγορια και με τις δεδομενες τιμες θα ηθελα να μαθω την γνωμη σας, οπως επισεις και αλλες επιλογες που θα μπορουσα να ακουσω. Ευχαριστω.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.916
Ίσως είναι σκόπιμο να ακούσεις και κάποιο Heco (Metas 700) και κάποιο αντίστοιχης τιμής Yamaha, όπως επίσης και τα Roister Status 8. Προσωπικά, θα πήγαινα σε ανώτερη τιμή, επιλέγοντας το AS Artemis. Από πόση απόσταση ακούς;

Tim

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά ηχείων δαπέδου

Σ' ευχαριστω για την απαντηση σου, η αποσταση ειναι στα δυο-μιση με τρια μετρα σε χωρο των 35τμ.

Τα AS Artemis τα εχω ακουσει σε φιλο μου, βεβαια εχει παλαιοτερο μοντελο αν αυτο παιζει καποιο λογο και τα παιζει σε ενα ενισχυτης αντιστοιχο του δικου μου (5.1).
Με αυτο που εχω κολλησει ειναι η καθαροτητα των Klipsch RF 62 και πριν προβω σε καποια αγορα (παντα σε αυτα τα επιπεδα τιμων), θα ηθελα να ακουσω και αυτα που μου προτεινεις οπως επισεις και να μαθω σε τι υστερουν τα Klipsch, γιατι προσωπικα μου αρεσει ο ηχος τους.

Reaction score
6
Εγώ θα σου πρότεινα κάτι που τα συνδιάζει όλα όπως το sensys DC2 της Tannoy.

Δαπεδου, Dual Concentric και super tweeter.

Attachments

Reaction score
0
Ο ήχος της Klipsch είναι ιδιαίτερος, ή τον λατρεύεις ή τον μισείς. Εμένα δεν μου αρέσει. Θα βοηθούσε λίγο αν μας έλεγες και τι είδος μουσικής προτιμάς.
Στα λεφτά που διαθέτεις υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές.
Energy C-500 και PSB Image T55, πλησιάζουν τον χαρακτήρα της Klipsch.
Τα Roister Status 8.2 είναι μια πολύ καλή περίπτωση, τα μοναδικά σε αυτή την κατηγορία τιμής με καμπίνα από μασίφ ξύλο.
Προσωπικά, αν είχα τον χώρο σου, οπωσδήποτε θα έδινα μία ευκαιρία σε Heco. Άφθονο αλλά όχι λασπώδες μπάσο,αναλυτικές αλλά όχι κουραστικές ψηλές,καθαρές μεσαίες και...πολύ γκάζι!Μου αρέσει πολύ ο χαρακτήρας της Heco(στα ίδια και η Magnat) αλλά δυστυχώς δεν έχω τον χώρο σου...:411:
Δοκίμασε και τα Kef iq7. Τα iq3 (βάσης) που έχω ακούσει μου άρεσαν πολύ, υποθέτω και τα μεγάλα θα ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία.

Tim

Reaction score
0

Βεβαια, νομιζω οτι ξεχασα το σημαντικοτερο ολων..
Κατ' αποκλειστικότητα jazz σχεδον τα παντα, εκτος απο swing.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας τις οποιες θα μελετησω και θα επανελθω.

Reaction score
0
Jazz ε? Χμμ... Ανέβασε τότε στην λίστα σου λίγο πιο ψηλά KEF iq7 και δοκίμασε να ακούσεις και τα Focal 816 V.
Εγώ είμαι έτοιμος να αγοράσω το μικρότερο αδερφάκι τους (και κατώτερο φυσικά) Focal 714 V.
Καλές ακροάσεις!

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων δαπέδου

Βεβαια, νομιζω οτι ξεχασα το σημαντικοτερο ολων..
Κατ' αποκλειστικότητα jazz σχεδον τα παντα, εκτος απο swing.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας τις οποιες θα μελετησω και θα επανελθω.

magnepan mg12. με 1200 ευρω αποκτας ηχειο που μπορει να μην αποχωριστεις ποτε...

(μην το προσπερασεις χωρις να το ακουσεις...)

Tim

Reaction score
0

Ξεκινησα με τα Klipsch RF 52 και μολις ακουσα τα RF 62 ειδα μεγαλη διαφορα και δυστυχως δεν μπορω να κανω πισω τωρα πια, οποτε σκεφτομαι να μεινω σε αυτα τα επιπεδα.
Το θεμα κοστους ειναι κατι που με απασχολει ιδιαιτερως, τοσο για τα ηχεια οσο και για τον ενισχυτη που εχω. Αν παω για Focal 816 V τοτε το Yamaha rxv 661 θα ειναι ¨μικρο/λιγο¨? γι΄αυτο και ψαχνω κατι να δεσει ικανοποιητικα και με τον ενισχυτη μου.
Τα PSB δεν τα ξερω και απο ενα γρηγορο βλεμμα στο διαδικτυο δεν τα βρηκα στην ελληνικη αγορα (για να δω τιμες), αλλα βλεπω οτι ειναι μια καλη λυση στην κατηγορια μου, οπως επισεις και τα Heco.
Με ποια εταιρια η KEF συνγχωνευτηκε? Παντως η iq σειρα εχει αφησει πολυ καλη γνωμη στην αγορα.

Πολυ καλα και ενδιαφεροντα ολα τα προηγουμενα, η λιστα μου ακομα θελει δουλειτσα αλλα ειμαι σε καλο δρομο.
Κανεις αλλος να θαψει τα Klipsch?ΧΑΧΑ
Ευχαριστω

Reaction score
0
Θάνατος στην Klipsch!:141:
Joke...
Λοιπόν όσον αφορά τα PSB θα τα βρεις στον ΝΑΚΑ, εκεί τα άκουσα κι εγώ.
Κάτι άλλο τώρα που ίσως σε στενοχωρέσει λίγο... με τον ενισχυτή που έχεις θα "χαντακώσεις" όλα τα προαναφερθέντα ηχεία. Όχι τόσο λόγω εταιρείας (ΥΑΜΑΗΑ) όσο του ότι είναι πολυκάναλος.Θα δώσει μεν ρεύματα αλλά δεν θα βοηθήσει τα ηχεία να σου φανερώσουν τις αρετές τους στο maximum (στερεοφωνική εικόνα, βάθος, χροιές, σώματα, ανάλυση, μουσικότητα κτλ.)
Αν δεν έχεις βλέψεις για homecinema, αντικατέστησέ τον με έναν stereo.Αλλιώς, έχε στον νου σου ότι στο άμεσο μέλλον καλό θα ήταν να προγραμματίσεις και μια αγορά stereo ενισχυτή.

Reaction score
19
Τα psb δεν λένε τίποτα. Τα είχα ακούσει όταν έψαχνα και δεν μου άρεσαν. Βασικά αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ότι όταν έφευγες λίγο δεξιά από το κέντρο, άλλαζε τελείως ο ήχος. Χαλούσε η εικόνα.

Ψηφίζω Focal chorus 816v. Τα έχω με έναν Yamaha RX-797 και μπορώ να πώ επιεικώς ότι δίνουν τα ρέστα τους. Είναι ευαίσθητο ηχείο (91db), δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με τον πολυκάναλο. Να σιγουρευτείς όμως πρώτα.

Τα Focal έχουν τρομερή έφεση στα "φυσικά" όργανα και στις φωνές. Είναι "γλυκό" και "ζεστό" ηχείο και παράλληλα αχρωμάτιστο, με γεμάτο μπάσο και ο ήχος τους είναι πολύ φυσικός.

Όπως έλεγε και ένα review που είχα διαβάσει, "θα τα ερωτευτείται. Πές τε μας που και πότε και εμείς θα φέρουμε το κρασί και το τυρί."

Reaction score
19
Από klips, έχω ακούσει τα RF-52 αν δεν κάνω λάθος και δεν μου άρεσαν. Αυτό είναι προσωπική άποψη βέβαια.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων δαπέδου

magnepan mg12. με 1200 ευρω αποκτας ηχειο που μπορει να μην αποχωριστεις ποτε...

(μην το προσπερασεις χωρις να το ακουσεις...)
Τι του λες ρε τρελέ του ανθρώπου;
Επειδή εμείς στραβωθήκαμε κι ερωτευτήκαμε, θα κάνουμε κι άλλους να βρουν το μπελά τους;:137:

Πλάκα πλάκα έχει δίκιο ο Ηλίας όμως.
Άμα αγαπήσεις πάνελ...

Tim

Reaction score
0

Λετε να εγκαταλειψω την γραμμη "Klipsch" τελικα, ε?
Που να παω να ακουσω τα πανελ ηχεια που μου προτεινατε? ή αλλα πανελ αλλων εταιριων.
Τα B&W να φυγουν και αυτα ανεπιστρεπτει απο την λιστα?
Βλεπω το bugdet μου να ανεβαινει ....

Tim

Reaction score
0

Κοιτα πηρα τον ενισχυτη και εβαλα τα Tannoy EFX 5.1 για surround, τα οποια δεν ειναι και ασχημα για τα λεφτα τους, αλλα και τις προσδοκιες μου.
Εχοντας εναν εφτακαναλο ενισχυτη εβαλα πανω κατι παλια ηχεια βασης (JVC) που τα χρησιμοποιω ως κυρια και θελω να τα αλλαξω γιατι ειναι χαλια.
Oποτε ξεκινησα με ενα budget γυρω στα 600 ευρω, πηγα στα 800 ευρω και τωρα τι?δεν ξερω! Θα ηθελα ενα αξιοπρεπες ζευγαρι μεχρι 1000 ευρω να μπει στο υπαρχον συστημα.

Reaction score
0
Είναι ευαίσθητο ηχείο (91db), δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με τον πολυκάναλο. Να σιγουρευτείς όμως πρώτα.
Σε ρεύματα κι εγώ πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα, οι προβληματισμοί μου είναι σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που ανέφερα.

Η Β&W είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, αξιόπιστος και η ποιότητα είναι εξασφαλισμένη αλλά προσωπικά δεν με ενθουσιάζουν ηχητικά.Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, μου φαίνονται αδιάφορα, τα βαριέμαι.

Αλλά ο κανόνας είναι ένας: ο καλύτερος και πιο αξιόπιστος κριτής είναι τα αυτάκια σου!:201:

Reaction score
0
Τα Focal έχουν τρομερή έφεση στα "φυσικά" όργανα και στις φωνές. Είναι "γλυκό" και "ζεστό" ηχείο και παράλληλα αχρωμάτιστο, με γεμάτο μπάσο και ο ήχος τους είναι πολύ φυσικός.
Συμφωνώ κι επαυξάνω.
Επίσης η Focal ακολουθεί την στρατηγική να "κατεβάζει" σε μικρά της μοντέλα την τεχνολογία και τα μεγάφωνα που φορούσαν τα κορυφαία μοντέλα της την αμέσως προηγούμενη γενιά.

Reaction score
0
Και μην ξεχνάμε την αγορά των μεταχειρισμένων, έτσι;

Μπορείς να πάρεις κάτι πολύ καλύτερο (και στρωμένο), με πολύ λιγότερα λεφτά...

Tim

Reaction score
0

Ναι σωστα, αλλα δυσκολα βρισκεις καποια ευκαιρια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας