Αγορά sub ή αναβάθμιση ηχείων?

Reaction score
0
Έχω έναν παλιό δικάναλο ενισχυτή Kenwood KA3020 Special Edition τον οποίο λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που τον άκουσα κι εξακολουθώ να τον λατρεύω για τον ισορροπημένο ήχο και τη στερεοφωνική εικόνα του. Οδηγάει τώρα 1 ζεύγος ηχείων Jamo βιβλιοθήκης και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για άγωστο χρονικό διάστημα και σαν home theater (αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι ένας δικάναλος) σε χώρο 30-40τμ, μεγαλύτερο δηλαδη από τα μικρά δωμάτια που έπαιζε ως τώρα.
Το ερώτημά μου είναι το εξής. Έχει εξόδους για 2 ζευγάρια ηχείων και καμία για subwoofer. Να αγοράσω ηχεία δαπέδου που θα αναβαθμίσουν και το ηχητικό αποτελεσμα στη μουσική, ή να συνδέσω subwoofer στη 2η έξοδο? Αν μπορεί να γίνει το 2ο, τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά ή και τη συνδεσμολογία?
Γνωρίζω ότι το 2.1 δεν είναι η καλύτερη λύση για ΗΤ, κάποια στιγμή θα πάω σε 5.1 ή 7.1 ενισχυτή αξιοποιώντας τα υπάρχοντα ηχεία +το sub που ενδεχομένως θα αγοράσω.

Ελπίζω να πόσταρα στο κατάλληλο section το ερώτημά μου.

Reaction score
13
Έχω έναν παλιό δικάναλο ενισχυτή Kenwood KA3020 Special Edition τον οποίο λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που τον άκουσα κι εξακολουθώ να τον λατρεύω για τον ισορροπημένο ήχο και τη στερεοφωνική εικόνα του. Οδηγάει τώρα 1 ζεύγος ηχείων Jamo βιβλιοθήκης και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για άγωστο χρονικό διάστημα και σαν home theater (αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι ένας δικάναλος) σε χώρο 30-40τμ, μεγαλύτερο δηλαδη από τα μικρά δωμάτια που έπαιζε ως τώρα.
Το ερώτημά μου είναι το εξής. Έχει εξόδους για 2 ζευγάρια ηχείων και καμία για subwoofer. Να αγοράσω ηχεία δαπέδου που θα αναβαθμίσουν και το ηχητικό αποτελεσμα στη μουσική, ή να συνδέσω subwoofer στη 2η έξοδο? Αν μπορεί να γίνει το 2ο, τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά ή και τη συνδεσμολογία?
Γνωρίζω ότι το 2.1 δεν είναι η καλύτερη λύση για ΗΤ, κάποια στιγμή θα πάω σε 5.1 ή 7.1 ενισχυτή αξιοποιώντας τα υπάρχοντα ηχεία +το sub που ενδεχομένως θα αγοράσω.

Ελπίζω να πόσταρα στο κατάλληλο section το ερώτημά μου.
Τι θαλεγες να φτιαξεις ενα Subwoofer, που να οδηγειται απο τον Kenwwood ?

Reaction score
0
Υποθέτω ότι θα χρειαστώ ένα ενεργό sub οπότε προτμώ μια έτοιμη λύση.
Εκτός αν εννοείς να χρησιμοποιηθεί ο Kenwood αποκλειστικά για την ενίσχυση του sub. Καλή ιδέα αλλά δεν έχω αυτή τη στιγμή δυνατότητα αγοράς άλλου ενισχυτή για τα ηχεία..

Reaction score
0
Παιδιά αν μπορεί κάποιος ας μου απαντήσει τουλάχιστον για το αν μπορώ να συνδέσω το sub στη 2η έξοδο ηχείων ή αν θα το πάρω στο χέρι αν κάνω κάτι τέτοιο...
Υπ' όψην μιλάμε πάντα για ενεργό γιατί κάποια στιγμή θα γίνει αναβάθμιση ενισχυτή σε πολυκάναλλο με κανονική rca έξοδο για sub...

Μιχάλη Σπέρτο το πιασα αυτό που λες αλλά φοβάμαι μήπως γονατίσω τον ενισχυτή. 30W/8Ω, 55W/4Ω (26/44 το είχαν μετρήσει παλιά στο high-tech).
Θεωρητικά δείχνει να έχει καλά αποθέματα ισχύως και αναγράφει ότι έχει δυνατότητα να οδηγήσει χαμηλά Ohms, αλλά έχω ήδη και τα ηχεία στα 6Ω...
Χώρια που όταν αλλάξω ενισχυτή θα τρώγομαι πάλι για ενεργό...

Reaction score
6
Και γιατί δεν ψάχνεις ένα ενεργό που να έχει και είσοδο από μπόρνες ενισχυτή;

Μια καλή ιδέα είναι η εξής:
Πολλά σετ 5.1 έχουν τέτοια sub. Παίρνεις ένα τώρα και όταν με το καλό πάρεις AV ενισχυτή, προσθέτεις τα Jamo εμπρός και έχεις 7.1!

Reaction score
0
Αν βρεθεί κάτι σε μη πλαστικό από αυτά τα σετ θα το κάνω. Ειδάλως κάνω αυτό που είπε ο Στέφανος, ιδοκατασκευή παθητικού με ευαίσθητο μεγάφωνο. Εξάλλου δε χρειάζομαι πολλά watt οπότε ένα 80άρι θα καλύψει το χώρο και θα οδηγείται και από τον Kenwood και από τον επόμενο που θα πάρω.

Reaction score
6
Παθητικό;

Να προσθέσεις τα ohm των ηχείων και του παθητικού και μετά να διαιρέσεις δια του 2 για να ξέρεις περίπου τι αντίσταση θα βλέπει στην έξοδό του ο KENWOOD.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το ενεργό που έχει τέτοια είσοδο και είναι από αληθινό ξύλο:
http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=313

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88