Δισκοπάθεια

Reaction score
1
Απάντηση: Δισκοπάθεια

ακριβως.

Κωστα Κογια, μαζι με το τρισαγιο του βινυλιου, κανε και του cd. Συντομα θα τα φαει τα ψωμακια του.

Εντυπωση μου κανουν οι διαφημισεις της εποχης, δεν θελω να γινω μακαβριος αλλα φανταστειτε σε 30-40 χρονια τι θα λενε για εμας και τους καβγαδες για τα κ@λ@μηχανηματα και τα κ@λ@καλωδια.

Τρελε ημιθεε, θα σε αναφερουν καπου καπου, και σενα γερο-Βασιλη και σενα γερο-Θαναση και σενα γερο-Νικο......... (εγω δεν θα γερασω ποτε).

Ποσο προσωρινοι ειμαστε και ποσο ξεπερασμενο να διεκδικουμε το αλαθητο σε ενα κοσμο που εξελισσεται και στις γενιες που ερχονται...

Πολυ ωραιο το αφιερωμα γερο-Κωστα (!)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Re: Απάντηση: Δισκοπάθεια

Κάτσε να τους χτυπήσει και κανένας σκληρός, εκεί να δεις γέλια...
Μικρέ αναλογικοφρίκουλα, μαζί με τους σκληρούς δίσκους, έχει προ πολλού εφευρεθεί κι εκείνη η διαδικασία που στα ελληνικά λέμε "back up". Πλάκα πλάκα, στις μέρες μας περισσότερο φόβο έχουν οι μηχανικοί μήπως και χαλάσει καμιά ταινία, παρά μήπως χαθούν τα ψηφιακά master που είναι καταχωνιασμένα σε ταπεινούς... δίσκους. Για το βινύλιο δεν συζητάμε. Ένα παίζει δυό πεθαίνουν. :137:

...

Reaction score
0

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως από την αναδημοσίευση ενός άρθρου προ 30ετίας και βάλε , το οποίο αναφερόταν και εντόπιζε προβλήματα τα οποία έχουμε βιώσει όλοι εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία , φτάνουμε και πάλι στο να κατηγορήσουμε αυτούς που συνεχίζουν να ακούν βινύλιο στην σημερινή εποχή , χρησιμοποιώντας τα γνωστά κοσμητικά επίθετα που συνήθως συνοδεύουν τους φίλους του βινυλίου .

Ναι , πράγματι οι δίσκοι ελληνικής κοπής εκείνα τα χρόνια ήταν κατά 80% παράδειγμα προς αποφυγή . Πολλούς τους ξανααγόρασα από το εξωτερικό και όταν τους άκουσα έμεινα ενεός μπροστά στην χαοτική ηχητική διαφορά . Σε ορισμένες περιπτώσεις άκουσα εντελώς άλλο δίσκο ( The Glitterhouse- Medium Medium ).

Ομως δεν καταλαβαίνω γιατί συσχετίζεται η εγκληματική συμπεριφορά ορισμένων ελληνικών εταιριών του τότε με όσους σήμερα γουστάρουν να βλέπουν τον μαύρο δίσκο να γυρνά στο πλατώ . Ας μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα και ας μην ανοίξουμε εκ νέου το γνωστό θέμα analog vs digital. Who cares , anyway?

Reaction score
13

Γεια σου ρε Κωστα. Τι μου θυμησες ....

Το πικαπ μου !!
BSR McDonald - BDS95.
Αγορα Χριστουγεννα του 1976.
Δουλευει μια χαρα εκτοτε (ωστοσο οχι πολυ συχνα).
Το μονο που εχει ζητησει ηταν 3-4 αλλαγες ιμαντα.

Λιγο αργοτερα σταματησα να αγοραζω συστηματικα το "ΗΧΟΣ & Hi Fi" γιατι αρχισε να μη με εκφραζει.
Ειχε "κυριλεψει" και το ειχε γυρισει στην ΧαιΦιντελιστικη αμπελοφιλοσοφια (κατι αναλογο με την σημερινη Χαιενταδικη θεματολογια).
Το χειροτερο ηταν οτι σταματησε να δημοσιευει σχεδια και προτζεκτ, που ηταν απο τα δυο κυρια ενδιαφεροντα μου εκεινης της εποχης. (Το αλλο ηταν η Ηλεκτρικη κιθαρα)

Reaction score
1.844

... Ομως δεν καταλαβαίνω γιατί συσχετίζεται η εγκληματική συμπεριφορά ορισμένων ελληνικών εταιριών του τότε με όσους σήμερα γουστάρουν να βλέπουν τον μαύρο δίσκο να γυρνά στο πλατώ ...
Άκου και μια γνώμη από κάποιον που δεν ακούει βινύλιο.
Αυτοί που ακούνε καλά κάνουνε, γιατί έτσι είναι ο άντρας, κάνει γούστα, κι' άμα τον ζαλίζεις τα χαμπέρια σου! :119:

Εντάξει συνονόματε;

Εντός θέματος τώρα, όταν οι διαφορές είναι τόσο δυσδιάκριτες, καλό είναι να κάνει κανείς το επόμενο βήμα, να γίνεται μοδέρνος ρε αδερφέ!
Που όπως ορθά σχολιάστηκε, ο σύμπακτος δίσκος είναι πια tres banale ... :121:

Reaction score
8
Κουβέντα να γίνεται μωρέ!
μου θυμιζει τοτε που ζουσα στο Βυζαντιο την κοντρα που ειχαν οι εικονολατρες με τους εικονομαχους.
Τελικα οσοι επεζησαν διαλεξαν την μεση λυση και των δυο αποψεων.

Reaction score
10
Κογια εισαι απαιχτος.

Με γυρισες πισω στη εποχη που πηρα το πρωτο μου στερεο, το οποιο παιζει ακομα.

Οσο για τους δισκους, εγω, ενα εχω να πω.

Οταν παιζω βινυλιο εχω μια ηρεμια, καθομαι στο καναπε και απολαμβανω τη μουσικη.
Θα μου πεις γιατι ?
Σε ηρεμει ο αναλογικος ηχος ?
Οχι.
Με ηρεμει, γιατι το πικαπ δεν εχει τηλεκοντρολ.....

Reaction score
1
μου θυμιζει τοτε που ζουσα στο Βυζαντιο την κοντρα που ειχαν οι εικονολατρες με τους εικονομαχους.

αυτοι που επεζησαν ασχοληθηκαν λεει με τις πωλησεις λιμνοθαλασσων...

Reaction score
0
Ήσουν κι εσύ εκεί ρε Θανάση;

Θυμάσαι το άλλο το τρελό μακελειό που είχε γίνει στη στάση του Νίκα;

Πω πω, αυτές ήταν εποχές! :116:

Reaction score
8
Θυμάσαι το άλλο το τρελό μακελειό που είχε γίνει στη στάση του Νίκα;
ε δεν ηταν και σαν κι αυτο που ζουμε σημερα με τα καλωδια ρευματος.

Reaction score
13
Για ρίξτε μια ματιά στο κάτω μέρος της σελίδας 14. Υπάρχει το όνομα γνωστού μας συμφορουμίτη.
Το ειδες βρε θηριο ? :142:
Εγω μολις τωρα το προσεξα.
Για την ακριβεια μου το σφυριξανε.
Τοσα χρονια νομιζα οτι με ειχανε γειωσει και δεν ειχαν απαντησει :120:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.299
Το ειδες βρε θηριο ?
Εγω μολις τωρα το προσεξα.
Για την ακριβεια μου το σφυριξανε.
Τοσα χρονια νομιζα οτι με ειχανε γειωσει και δεν ειχαν απαντησει
Κάλιο αργά παρά ποτέ.
Οπότε τώρα, 30 κάτι χρόνια μετά, μπορείς να προχωρήσεις στη σύνδεση...:128::128::128:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.175
Members
38.422
Νεότερο μέλος
dimkkk