Εντυπωσεις απο την εκθεση High End Show 2008

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Μια επίσκεψη στο AVshow 2008....!!

Για μένα τα XLS 360 του McIntosh τα the best...
Καταπληκτικός μεστός ήχος σε όλο το φάσμα των ακουστικών συχνοτήτων... και ειδικά για την έκθεση τιμή 6.500 ευρώ, απο τα 9.500 που έχει.... το σετ... :109:
Βεβαια είναι και πανέμορφα.

Reaction score
0
Συμπαθέστατες οι δεσποινίδες της pioneer.... Είδες τι βγάζει η μαμά Ρωσία......???????????!!!!!!:404::111::126: αχχχχχ....
Στην αρχή που μας μίλησαν τις πέρασα για βλαχοπούλες.... αλλά μετά που τις άκουσα να μιλάνε μεταξύ τους, είπα το παραπάνω ρητό!!

btw.... Τις εντυπώσεις μου τις έγραψα εδώ: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=752535#post752535

Reaction score
4
Απάντηση: Εντυπωσεις απο την εκθεση High End Show 2008

πηγα το Σαββατο

ειχε πολλα και ωραια πραγματα

το απολυτο highlight της εκθεσης ηταν τα καταπληκτικα Muon της Kef... δλδ αν μου περισσευαν τα 120κ που ζηταν συν αλλα τοσα για τα συνοδευτικα/καλωδια (α, ξεχασα και τη σπιταρωνα με 100τμ+ σαλονι που χρειαζεται...) θα τα επαιρνα με τα ματια κλειστα! :114:

α, μπραβο στους εκθετες που αφηναν τον κοσμο να δινει δικη του μουσικη να ακουσει στα υπερ-ηχεια (κριμα που το δικο μου ειχε μια μικρη γρατζουνια και το τρανσπορτ τους χοροπηδηξε μια και μου το βγαλανε ), σε αντιθεση με δυο αλλες εταιριες με συστηματα-τερατα που το σνομπαρανε αυτο...

δευτερο σε εντυπωση ηρθε το συστημα που ειχε στησει η McIntosh και τριτο της Focal με τα Grand Utopia. Και τα δυο ωραια ακουγοντουσαν αν και παιζανε συνηθισμενες ντεμο αρλουμπες.... ρε φιλε για κανονικη μουσικη τα πουλας... αφησε τον κοσμο να τα δοκιμασει!

τεσπα, παλι καλα που ολοι οι αλλοι εκθετες επετρεπαν κανονικα να βαλεις οτι θες.

Απο τα πιο "γηινα" σεταπ, μου αρεσε πολυ ενα της Sonus Faber (πρεπει να ηταν τα Stradivari Homage) και το σεταπ της Gryphon.

Γενικα ειχε τοση μεγαλη ποικιλια που ηταν αδυνατο να ακουσει καποιος τα παντα προσεκτικα και μετα να τα θυμαται κιολας!

Περασα και μια βολτα απο το περιπτερο του AVSite, γνωρισα τον ιδρυτη Ανδρεα Κ., τον Γιαννη Μιχαηλο και επιασε το αυτι και μερικα αλλα usernames απο ατομα που μπαινοβγαιναν
Τρελη φυσιογνωμια ο Κυπριος μουστακαλης γεροντας που απ'οτι μου ειπανε ειχε φερει κατι δικα του μηχανηματα να παιζουν. Εβαλα ενα τραγουδι Manowar (το Secret of Steel απο το αλμπουμ Into Glory Ride) και προς το τελος, ενω περιμενα να μου πει οτι τον ζαλισα με αυτα που εβαλα, μου λεει "καπως συμπιεσμενη ακουγεται η μουσικη σου" !!

Παντως να πω την πικρη μου αληθεια κατι δεν με ενθουσιασε στον ηχο του συστηματος (τουλαχιστον στα 2 κομματια που εβαλα)... τωρα ηταν η βαβουρα απο τις ομιλιες (το πιθανοτερο μαλλον), ηταν τα κομματια, ηταν τα μηχανακια του Κυπριου ή κατι αλλο...

οσο για ωραιες παρουσιες, ευτυχως καποια περιπτερα ειχαν φροντισει! :125:Μου εμεινε εκεινη εξω απο της Φοκαλ τα περιπτερα στον τεταρτο...:125:

εντυπωση μου εκανε σε πολλους εκθετες και επισκεπτες (αλλα τι εντυπωση δλδ... μαλλον το αναμενωμενο ηταν) οτι εχουν φτασει στο (δυστυχο θα το ελεγα) σταδιο να αδιαφορουν για τη μουσικη καθεαυτη αλλα το μονο που να τους νοιαζει να ειναι το αν η ηχογραφηση εχει δυναμικα, αν το ταδε οργανο ειναι πιο λεπτο ή πιο παχυ κλπ κλπ δλδ ακουσα σχολια του στυλ "ναι κααα..λο ειναι, βεβαια λιγο bright στα κρουστα, λιγο συμπιεσμενη η φωνη, λιγο το ενα, πολυ το αλλο, αλλα ενταξει κατα τα αλλα δεν ειναι ασχημο..."

σορυ αν προσβαλω κανεναν ή αν επαναλαμβανω παλαιοτερα θιγμενα θεματα, απλα ειμαι νεος στο χωρο και ακομη αποκτω ευκολα εντυπωσεις...:105:

Reaction score
173

Περα απο ολα αυτα που ειδα και ακουσα σε διαφορα δωματια, περα απο τον κοσμο και τις δημοσιες σχεσεις που εκανα,περασα ενα πολυ ομορφο Σ/Κ με φιλους κανοντας αυτο που μου αρεσει!

Ολες αυτες οι ωρες μεσα στο δωματιο του avsite θα μεινουν μια ομορφη αναμνηση. Η παρεα απο το Βορρα με το Μακη το Σπυρο και τον Κωστα που δεν ηξερα, το Μιχαλη και την αρρωστη χορευτρια :136: που ηξερα.
Τα μελη που γνωρισα πολλα και αυτα που θα γινουν μελη τις επομενες μερες ακομη πιο πολλα.

Ευχαριστω το Βασιλη τον Τσαντουλη και το Σταυρακο για ολο αυτο που εκαναν και γιατι οπου κι αν κοιτουσα ηταν εκει!!!

Ευχαριστω ολους εσας για ολα αυτο που εζησα μεσα απ' αυτη την οικογενεια!

Reaction score
11.664
Re: Απάντηση: Εντυπωσεις απο την εκθεση High End Show 2008

(...) δευτερο σε εντυπωση ηρθε το συστημα που ειχε στησει η McIntosh και τριτο της Focal με τα Grand Utopia. Και τα δυο ωραια ακουγοντουσαν αν και παιζανε συνηθισμενες ντεμο αρλουμπες.... ρε φιλε για κανονικη μουσικη τα πουλας... αφησε τον κοσμο να τα δοκιμασει!

τεσπα, παλι καλα που ολοι οι αλλοι εκθετες επετρεπαν κανονικα να βαλεις οτι θες.
(...)

εντυπωση μου εκανε σε πολλους εκθετες και επισκεπτες (αλλα τι εντυπωση δλδ... μαλλον το αναμενωμενο ηταν) οτι εχουν φτασει στο (δυστυχο θα το ελεγα) σταδιο να αδιαφορουν για τη μουσικη καθεαυτη αλλα το μονο που να τους νοιαζει να ειναι το αν η ηχογραφηση εχει δυναμικα, αν το ταδε οργανο ειναι πιο λεπτο ή πιο παχυ κλπ κλπ δλδ ακουσα σχολια του στυλ "ναι κααα..λο ειναι, βεβαια λιγο bright στα κρουστα, λιγο συμπιεσμενη η φωνη, λιγο το ενα, πολυ το αλλο, αλλα ενταξει κατα τα αλλα δεν ειναι ασχημο..."
Εμένα ο τύπος της FOCAL με άφησε να ακούσω 5 κομμάτια από το δικό μου CD που είχα μαζί μου! Ωραίος!

Επίσης, σε τέτοια events δεν πας για να δώσεις σημασία στη μουσική, πας για να ακούσεις μηχανήματα. Πάντως μόνο στα Utopia και στα Hansen άκουσα καλά. Τα B&W τα αδικούσε λίγο το δωμάτιο.

Reaction score
13
Πολυ μεγαλη εκθεση. Ισως υπηρξε Ρεκορ προσελευσης. Οργανωση αρκετα εως πολυ καλη.

Συγχαρητηρια στους αφανεις ηρωες, τα μελη που με πολυ κοπο και εθελοντικη εργασια κουβαλησαν, εστησαν και διατηρησαν υψηλο το ενδιαφερον στο περιπτερο του Avsite, και στον ιδρυτη που ηταν πανταχου παρων.

Αφηνω σε αλλους να μιλησουν για τα πολλα υπεροχα μηχανηματα και βαζω για συζητηση κανα δυο προβληματισμους.

- Κατα την γνωμη μου σε πολλα περιπτερα χρησιμοποιηθηκαν υπερβολικες εντασεις και σταθμες πολυ υψηλοτερες απο τις ρεαλιστικες, δηλαδη εκεινες που επικρατουν στα πραγματικα γεγονοτα. Τιποτε καινουργιο, και πραγμα συνηθισμενο στις εκθεσεις, αλλα καποτε πρεπει να γινει αντιληπτο οτι δεν συμφερει κανενα, ουτε τους επισκεπτες, ουτε ορισμενους εκθετες που επιδιωκουν την σοκαριστικη εμπειρια, να δημιουργειται κουραση και εκνευρισμος απο ενα γενικα υψηλο επιπεδο θορυβου.

- Οι τιμες κατα γενικη ομολογια στα υψη.

Reaction score
46
Για μένα ήταν η τέταρη φορά( αν θυμάμαι καλά) και ομολογώ ότι είταν καλύτερη από τις προηγούμενες

Τα συστήματα , τα ηχεία οι ενισχυτές όλοι εντυπωσιακοί αλλά για λίγους πιστεύω
Χρειάζεσαι LARGE σπίτι για να πεις ότι θα μπορέσεις να φιλοξενήσεις αυτά τα "τέρατα"
Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το F80 της MERIDIAN
http://www.thef80.com/Default.aspx?region=Europe
όπου για τον όγκο του ακούγοταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ, αν ήταν και Blu-ray player θα ήταν MUST στα 2.500 ευρώ που κοστίζει

Απο πλέυράς εικόνας Η ΚURO έκανε πάλι την διαφορά
ΑΠΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!!!!!!! και τεράστια διαφορά με τις lcd που ήταν δίπλα-δίπλα η plasma μαυρό βαθύ , πιο μαύρο δεν γίνεται, και οι lcd μπλε σκούρο :122:
Οποιος σκέφτεται για 50άρα με κλειστά μάτια εφόσον έχει και το ανάλογο ποσό, γύρω στα 4300 αν θυμάμαι καλά

Τέλος άφησα το Δωμάτιο 412, όπου όταν έφτασα συνάντησα τον spresv και τον Ανέμελο, κατόπιν ήρθε και ο Γενικός
Πολυ καλή η προσπάθει και το αποτέλεσμα, αν και ψάχναμε για λιγο τα μπάσα, όπου τελικά τα βρήκαμε :123:

Θέλω να πω και πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά για τον κόπο τους
Πολλά ΜΠΡΑΒΟ

Υ.Σ. Αντρέα δεν σε πέτυχα χθες και απο ότι μου παν έιχες φύγει για τον αγώνα, μα αφήνεις το ΄"σπίτι σου" για να πας να δεις 22 τρελούς που κυνηγάνε ένα πετσί!! :137:
Και όπως είδα δεν είχε και αποτέλεσμα

Reaction score
19
Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το F80 της MERIDIAN
http://www.thef80.com/Default.aspx?region=Europe
όπου για τον όγκο του ακούγοταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ, αν ήταν και Blu-ray player θα ήταν MUST στα 2.500 ευρώ που κοστίζει
Όταν μπήκαμε στο δωμάτιο της Meridian είπαμε ένα "ωραίος! συμπαθητικός, διαυγής και γεμάτος ήχος! λίγο χαμήλες ακόμα ήθελε..." χωρίς να πολυδώσουμε σημασία στο χώρο. Μετά κοιτάω δεξιά, βλέπω ένα ηχείο δαπέδου, κοιτάω αριστερά, δε βλέπω τίποτα. Καλά τι setup έχουν κάνει εδώ πέρα λέω;

Και τελικά έπαιζε αυτό το μοναδικό σκατό από το κέντρο του δωματίου :111: :111: :111:

Συγχαρητήρια στα παιδιά που οργάνωσαν το περίπτερο του AVsite και λυπάμαι που δεν μπόρεσα να βρίσκομαι περισσότερες ώρες να γνωριστούμε κατάλληλα. Όσο για τη μάσα μετά... :139:

Reaction score
874
Συγχαρητήρια και από μένα για το hi-end σύστημα τον πολύ καλό ήχο και τη ζεστή ατμόσφαιρα στο περίπτερο του avsite...Χάρηκα πραγματικά που γνώρισα και τα είπαμε με τον Βασίλη Τσαντουλή...Δυστυχώς δεν είδα τους Σαλονικιούς(Nik Tsar και άλλους)...

Reaction score
0
Να ευχαριστήσω για την πολύ καλή προσπάθεια του avsite αλλά και όλων των υπολοίπων, για μια ενδιαφέρουσα και κυρίως ευχάριστη έκθεση.
Πιστεύω ότι ήταν καλύτερες οι συνθήκες, τουλάχιστον από την τελευταία που είχα πάει πριν από αρκετά χρόνια.
Χάρηκα που συνάντησα κάποια από τα μέλη. Ήλπιζα να γνωριστούμε με περισσότερους, αλλά εξαιτίας δύσκολων ημερών που είχαν προηγηθεί και άλλων εκθέσεων την ίδια μέρα, δεν είχα χρόνο και αντοχές.
Και του χρόνου, με ακόμα περισσότερες προσεγμενές στο σύνολο και στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, αίθουσες.

Reaction score
0

τελικα όλοι συμφωνούμε βλέπω. το δωματιο με τα McIntosh ηταν απο τα καλύτερα, πραγματικα δεν ηθελές να σηκωθείς. μια απο τα ίδια και με τα muon . εντύπωση μου έκαναν επίσης και τα νέα οπερα grand callas , που απο ότι μου είπαν τα είχαν σε 1η πανευρωπαική παρουσίαση.Gia το f80 είχα ακούσει αλλα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. ¨ολοι ψαχναμε αν παιζει αυτό η κατί αλλο .Γενικά η έκθεση ήταν σε πολύ καλό επίπεδο . το μόνο θέμα είναι ότι επείδη οι περισσότεροι δεν έχουμε χώρο να στεγασουμε ηχεία σαν τα muon ;-) δεν είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε πολλά ηχεία που μπορυμε να αγορασουμε μια που ή δεν είχαν τα ποιό προσιτά μοντελα η δεν τα ειχαν καλωδιωμενα.
εξαιρεση το δωματιο τησ ΕΤΥΤ που όπως είπε και ένας φίλος ποιο πάνω ήταν εξυπηρετικότατοι.

Reaction score
498
Τα Sonus Faber έλεγαν τίποτα?
Απλά το καλύτερο σύστημα της έκθεσης και το καλύτερο γενικά που έχω ακούσει στην ζωή μου, με όση αντικειμενικότητα και υποκειμενικότητα περιέχει αυτό..:126:

Reaction score
0

Καλησπέρα σε όλους. Θεωρώ ότι η φετινή έκθεση ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών από πλευράς συμμετοχών αλλά και συσκευών. Αυτό όμως που έχω απορία είναι το κριτήριο με το οποίο μοιράζονται τα δωμάτια στους εκθέτες. Διότι δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατό σε δωμάτια 2Χ3 να παρουσιάζονται ηχεία όπως τα Β&W 800 ή τα WILSON AUDIO ALEXANDRIA κ.α . Εγώ, αν ήμουν αντιπρόσωπος θα προτιμούσα να μην τα κατεβάσω καθόλου. Τέλος αυτά τα οποία ξεχώρισα ήταν τα ενεργά της ADAM.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Re: Απάντηση: Εντυπωσεις απο την εκθεση High End Show 2008

Αυτό όμως που έχω απορία είναι το κριτήριο με το οποίο μοιράζονται τα δωμάτια στους εκθέτες. Διότι δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατό σε δωμάτια 2Χ3 να παρουσιάζονται ηχεία όπως τα Β&W 800 ή τα WILSON AUDIO ALEXANDRIA κ.α . Εγώ, αν ήμουν αντιπρόσωπος θα προτιμούσα να μην τα κατεβάσω καθόλου. Τ.
+1

(καλως ορισες!)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απλά το καλύτερο σύστημα της έκθεσης και το καλύτερο γενικά που έχω ακούσει στην ζωή μου, με όση αντικειμενικότητα και υποκειμενικότητα περιέχει αυτό..:126:
Υιε μου, υιε μου!
Που εισαι βρε...ασωτε?:126:

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Εντυπωσεις απο την εκθεση High End Show 2008

.... Κατά την γνώμη μου σε πολλά περίπτερα χρησιμοποιήθηκαν υπερβολικές εντάσεις και στάθμες πολύ υψηλότερες από τις ρεαλιστικές, δηλαδή εκείνες που επικρατούν στα πραγματικά γεγονότα
...
- Οι τιμές κατά γενική ομολογία στα ύψη.
Αυτό είναι αλήθεια. Οι παραπάνω από το φυσικό εντάσεις δείχνουν προσπάθειες εντυπωσιασμού και ίσως μερική άγνοια της πραγματικότητας. Φυσικά για ορισμένους υπάρχει και το άλλοθι του διπλανού δωματίου που σπρώχνει τις εντάσεις ανάλογα και στους "γειτόνους".
Οι τιμές :141: και λαύρα, ως επί το πλείστον. :411:

Reaction score
1.685
Τα γνωστα και τα τετριμενα περι του ηχου των περιπτερων της εκθεσης σαφως δινουν και παιρνουν ειτε υπαρχει συμφωνια ειτε οχι.

Αυτο ομως που εμεινε απο την εκθεση ( πιστευω σε ολους μας οσοι την επισκεφτηκαν ) ειναι η εγκαρδιοτητα της υποδοχης που βιωσα ( με ) απο τα μελη του site. Προσωπικα χαιρετιζω και δημοσιως τους Ανδρεα Κ , Βασιλη Τσαντουλη , Μιχαλη Σπερτο , anemelos που δεν γνωριζα απο κοντα στο παρελθον, καθως κι αγαπητους φιλους που ξανασυνταντησα μετα απο πολυ πολυ καιρο.

Κυριοι , τιμη μου η γνωριμια σας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.185
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ