Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
4
Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Να κανω μια ερωτηση κυριοι;
Xρονο που βρισκεται για να ακουτε ολους τους δισκους σας;
Γιατι δεν πρεπει μονο να αγοραζουμε, αλλα και να ακουμε αυτα που αγοραζουμε.
Με τοσες χιλιαδες δισκους θελεις και τον αναλογο χρονο να τους ακους.
Εγω ο καημενος τι να πω που εχω μερικες εκατονταδες.

Γιατι δεν θα ακουσεις εναν δισκο μονο μια φορα και μετα να τον βαλουμε στο ραφι να σκονιζεται.
Να κανω και μια τελευταια ερωτηση τους ακουτε ολους τους δισκους με την ιδια συχνοτητα;
+1 :137:

Είμαι στην ίδια μοίρα με το Σάκη.
Εκτός αυτού να σας πω ότι χρησιμοποιώ τα μισά, από τα μερικές εκατοντάδες (ίσως και λιγότερα). Τα βινύλια έχω να τα ακούσω 3+ χρόνια που έμεινα χωρίς πικάπ.
Να προσθέσω λοιπόν και εγώ μερικές ερωτήσεις...
Πως μπορεί να αποκτήσεις κάποιος τόσους δίσκους ? !!!
Τους ακούτε πριν τους αγοράσετε ?
Σας αρέσουν -Χ- χιλιάδες δίσκοι ????
Από αυτούς πόσους δεν ξανακούσατε ποτέ ?
....

Πρόσφατα σκεφτόμουν το εξής:
Πες ότι μπαίνεις στο σπίτι σου και έχουν κάνει διάρρηξη, τι θα προτιμούσες να είχαν πάρει, όλη την μουσική ή όλα τα μηχανήματα ?
Γέλασα μόνο και που σκέφτηκα να τα συγκρίνω :142:

Reaction score
59
Μια χαρά είναι και σήμερα. Ας αφήσουμε τις επόμενες γενιές να έχουν άποψη. Δεν είναι κακό.

Υποθέτω ότι είναι πάνω από 500 ε;

...
Σίγουρα άποψη πρέπει να έχουν και οι νέοι της τώρα εποχής όπως είχαμε εμείς. Είναι όμως γενικά αποδεκτό ότι το σημερα δεν έχει και πολλά γιαυτό και βλέπω νέους να στρέφονται σε παλαιότερη εποχή, μετά από ψάξιμο και απογοήτευση από το σήμερα. Πρόκειται για άτομα που ενδιαφέρονται για την μουσική ποιότητα και περιεχόμενο.
Το ότι όλοι πρέπει να έχουμε άποψη δεν σημαίνει οτι ισοπεδώνουμε τα πάντα. Οι εποχές δεν ισοπεδώνονται. Είναι διακριτές, διαφέρουν ποιοτικά. Λ.Σ.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

...
...
Το ότι όλοι πρέπει να έχουμε άποψη δεν σημαίνει οτι ισοπεδώνουμε τα πάντα. Οι εποχές δεν ισοπεδώνονται. Είναι διακριτές, διαφέρουν ποιοτικά. Λ.Σ.
Φαντάζομαι ότι μιλάς για τους ανθρώπους και συγκεκριμένα για τους μουσικούς.
Έτσι είναι - διαφέρουν ποιοτικά αναλόγως εποχής ?

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

+1 :137:
Να προσθέσω λοιπόν και εγώ μερικές ερωτήσεις...
Πως μπορεί να αποκτήσεις κάποιος τόσους δίσκους ? !!!
Τους ακούτε πριν τους αγοράσετε ?
Σας αρέσουν -Χ- χιλιάδες δίσκοι ????
Από αυτούς πόσους δεν ξανακούσατε ποτέ ?
....
τι θα προτιμούσες να είχαν πάρει, όλη την μουσική ή όλα τα μηχανήματα ?:142:
Τα μηχανήματα φυσικά γιατί οι δίσκοι δεν βρίσκονται.
Η δισκοθήκη είναι κάτι που χτίζεται στο πέρασμα του χρόνου. Χρειάζεται ενημέρωση, ακούσματα, υπομονή και επιμονή και φυσικά τη διάθεση κάποιου ποσού π.χ. κάθε μήνα.
Σημείωση: *συνήθως* αυτοί που έχουν πάρα πολλά λεφτά δεν χτίζουν δισκοθήκη.
Πρόκειται για μια κατάκτηση. Τρόπο ζωής και στάση ζωής. Δεν αγοράζεις για επίδειξη, αλλά γιατί σε εκφράζει η απόκτηση δίσκων που έχει μοναδικό στόχο την ακρόαση και όλα τα όσα συνεπάγεται αυτή. Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Φαντάζομαι ότι μιλάς για τους ανθρώπους και συγκεκριμένα για τους μουσικούς.
Έτσι είναι - διαφέρουν ποιοτικά αναλόγως εποχής ?
Αναφέρομαι και στους μουσικούς αλλά και στους ακροατές μουσικής. Λ.Σ.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Αναφέρομαι και στους μουσικούς αλλά και στους ακροατές μουσικής. Λ.Σ.
Αυτόματα λοιπόν δημιουργείται η ερώτηση "ποια είναι η καλύτερη εποχή" ?
Απάντηση δεν μπορώ να δώσω βέβαια.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Αυτόματα λοιπόν δημιουργείται η ερώτηση "ποια είναι η καλύτερη εποχή" ?
Απάντηση δεν μπορώ να δώσω βέβαια.
Γενικά αποδεχτή ως καλύτερη εποχή για όλα τα είδη μουσικής και από κάθε άποψη, συμπεριλαμβανομένης και της ποιότητας ηχογράφησης, θεωρείται η 26χρονη περίοδος 1954 -1980. Αυτά τα εξηγώ στο βιβλίο που προανέφερα και γράφω. Λ.Σ.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Τα μηχανήματα φυσικά γιατί οι δίσκοι δεν βρίσκονται.
Η δισκοθήκη είναι κάτι που χτίζεται στο πέρασμα του χρόνου. Χρειάζεται ενημέρωση, ακούσματα, υπομονή και επιμονή και φυσικά τη διάθεση κάποιου ποσού π.χ. κάθε μήνα.
Σημείωση: *συνήθως* αυτοί που έχουν πάρα πολλά λεφτά δεν χτίζουν δισκοθήκη.
Πρόκειται για μια κατάκτηση. Τρόπο ζωής και στάση ζωής. Δεν αγοράζεις για επίδειξη, αλλά γιατί σε εκφράζει η απόκτηση δίσκων που έχει μοναδικό στόχο την ακρόαση και όλα τα όσα συνεπάγεται αυτή. Λ.Σ.
Συμφωνώ απόλυτα και επιλέγεις με βασικό κριτήριο το γούστο φαντάζομαι....
Πόσους όμως ??
Άντε και έχεις 3 ώρες την μέρα να ακούς μουσική...πόσους θα προλάβεις να ακούσεις ?
Και να τους ακούσεις μια φορά τον καθένα ?! να μελετήσεις παλαιότερα ή να ψάξεις νέα (δισκάκια) ?
Πόσες ώρες μπορείς να ακούσεις μουσική συγκεντρωμένος ?

Τα χιλιάδες δισκάκια δεν τα κατάλαβα ποτέ....
Βασικά με ενδιαφέρει να έχω αυτά που θέλω αλλά να μπορώ να τα βρω κιόλας όταν έχω την επιθυμία να τα ακούσω - ΕΥΚΟΛΑ.

Reaction score
4.250

Καλημερα στην παρεα, τι εγινε γλυστριδα φαγατε χτες βραδι? Από την ωρα που σας αφησα επρεπε να διαβασω 6 σελιδες για να μπορεσω να σας παρακολουθησω. Παρασυρατε και τον Σκαλουμπακα. Αυτος δεν είναι βραδινος, συνηθως γραφει μεχρι τις 11.30 το βραδι και το πρωι κατά τις 5.00-6.00. Λετε να συκωνετε για τρεξιμο? Αθλητικος τυπος μου φαινετε.
Παντως για να μπω και στο δια ταυτα, θεωρω ότι παντα ακουγα μουσικη μεσα σε λογικα πλαισια. Από τοτε που αρχισα να ασχολουμε με τα μηχανηματα (πιστοτητα ηχου) μου εχει παρει τα μυαλα και αισθανομαι σαν αρωστος. Στην ουσια θεωρω ότι δεν μπορω να ελεγξω τον εαυτο μου. Περσι εδωσα απιστευτα πολλα χρηματα για αγορα cd και βινυλιων. Το ποσον ουτε που θελω να το σκεφτομαι. Δεν σας κρυβω ότι σκεφτομαι να τα παρατησω όλα. Η παρεα είναι εξαιρετικα ευχαριστη, τα οσα διαβαζω επισης ωραια, αλλα η ζωη εχει κι άλλες ομορφιες. Ημουν ανθρωπος του βουνου, με το παραμικρο εφευγα ακομη κι αυθημερον κανοντας αρκετα χιλιομετρα. Στο σπιτι ασχολουμουν με τον κηπο, να κλαδεψω τις τριανταφυλιες να ποτισω. Τωρα ειμαι κλεισμενος στο δωματιο ακουω ατελειωτες ωρες μουσικη ουτε που κοιταζω εξω από το παραθυρο τι υπαρχει και παρακολουθω στο site τα παντα. Πεστε μου υπαρχει σωτηρια? Μπορω να ξαναγινω νορμαλ?
Και κατι ακομη περα από την πλακα. Δεν πιστευω ότι υπαρχει ατομο που εχει δωσει αρκετα χρηματα για μηχανηματα και να εχει λιγους δισκους μουσικης. Ακομη κι αν αγοραζοντας τα μηχανηματα ειχε καμια 20-30 cd αρχιζει μετα το κολημα. Και φυσικα διαβαζοντας κριτικες δισκων αγοραζουμε κι ένα σωρο δισκακια που εκ των υστερων καταλαβαινουμε ότι δεν είναι του γουστου μας.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Συμφωνώ απόλυτα και επιλέγεις με βασικό κριτήριο το γούστο φαντάζομαι....
Πόσους όμως ??
Άντε και έχεις 3 ώρες την μέρα να ακούς μουσική...πόσους θα προλάβεις να ακούσεις ?
Και να τους ακούσεις μια φορά τον καθένα ?! να μελετήσεις παλαιότερα ή να ψάξεις νέα (δισκάκια) ?
Πόσες ώρες μπορείς να ακούσεις μουσική συγκεντρωμένος ?

Τα χιλιάδες δισκάκια δεν τα κατάλαβα ποτέ....
Βασικά με ενδιαφέρει να έχω αυτά που θέλω αλλά να μπορώ να τα
βρω κιόλας όταν έχω την επιθυμία να τα ακούσω - ΕΥΚΟΛΑ.
Το πόσους δίσκους θα έχει κάποιος εξαρτάται και από το πόσο εκφράζεται με αυτούς που έχει και του αρκούν. Οπότε δεν τίθεται θέμα αγοράς περισσότερων.
Όμως αν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερα ακούσματα γιατί αυτά που έχεις δεν σου αρκούν τότε θα πρέπει να αγοράσεις και άλλους δίσκους. Είναι τόσο απλό.
Εξυπακούεται ότι μπορείς κάθε φορά να διαθέτεις κάποια χρήματα.

Το καλό με την μεγαλύτερη δισκοθήκη είναι ότι όταν σου έρθει η επιθυμία να ακούσεις κάτι και το έχεις, τότε η απόλαυση είναι μεγαλύτερη. Γιατί δεν ακούς μηχανικά τη μουσική έτσι για να παίζει κάτι, αλλά θέλεις να ακούσεις τη συγκεκριμένη στιγμή κάτι που σε εκφράζει και νοιώθεις την αναγκη σαν τον αερα που αναπνέεις.

Αγοράζοντας δίσκους ποτέ δεν σκέφτεσαι τον χρόνο που χρειάζεσαι για να ακούσεις π.χ. χίλιους δίσκους, όπως ποτέ σου δεν σκέφτηκες όταν έχεις γεννηθεί ότι τα χρόνια που θα ζήσεις θα χρειαστείς και τα ανάλογα εκατομύρια απλά για να ζήσεις και φυσικά ο καθένας νήπιο όντας δεν έχει ούτε μια δεκάρα.

Αν δεν έχεις αρκετό χρόνο απεναντίας *φτιάχνεις χρόνο* περιορίζοντας ανούσια σπατάλη χρόνου, για κάτι καλύτερο.Λ.Σ.

Reaction score
59
vastsar το πώς επιλέγουμε να περάσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας είναι καθαρά επιλογή του καθενός από εμάς. Το να ακούς με τις ώρες μουσική σημαίνει ότι αυτό σε εκφράζει και το έχεις ανάγκη. Είσαι πολύ φυσιολογικός άνθρωπος, γιατί αν εσύ είσαι μη νορμάλ τότε εγώ έχω ξεπεράσει κάθε όριο 'ανωμλίας'!!!!!
Συνδύασε και τα δύο και βουνό και μουσική.
Φαίνεται δεν μας είπες την αλήθεια για χθες το βράδυ. Μάλλον δεν το άντεξες το τσίπουρο. Θα σε περάσω από τεστ όταν με επισκεφτείς. Λ.Σ.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.084

Μόλις τώρα είδα το περιεχόμενο του thread.
Λοιπόν έχω πάνω από 10.000 βινύλια και γύρω στα 500 CDs.
Το 90% είναι μαύρη μουσική και τα ελληνικά είναι λιγότερα από 20 τεμάχια...

Πάντως, αγοράζω με πολύ μικρότερη συχνότητα από παλιά, κυρίως γιατί έχω άλλες πια προτεραιότητες στις δαπάνες του προϋπολογισμού μου. :137:

Μέχρι πριν μερικά χρόνια έδινα πολλά λεφτά και ξόδευα πολύ χρόνο σε δισκοπωλεία των ΗΠΑ και της Ευρώπης, για να βρω σπάνια "κομμάτια".

Τώρα βαριέμαι ακόμα και να τακτοποιήσω τη συλλογή μου που είναι διάσπαρτη σε 2 υπόγεια και 1 διαμέρισμα...

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Φαίνεται δεν μας είπες την αλήθεια για χθες το βράδυ. Μάλλον δεν το άντεξες το τσίπουρο. Θα σε περάσω από τεστ όταν με επισκεφτείς. Λ.Σ.
Λουκα ο γιατρος δεν μ αφηνει να κανω παρεα με σενα! :135:

Reaction score
1
Απαντώντας στο αρχικό θέμα ...

Ακούω 5-6 albums την ημέρα, ακόμα και τώρα που γράφω, και λέω άλμπουμς μιας και δε χρησιμοποιώ δίσκους εδώ και 2 σχεδόν χρόνια. Σε Hardcopy έχω 1000 βινύλια (κάπου 1500 αν προσθέσεις maxi και 7ιντσα που ήταν πολύ της μόδας στα μέσα των '90 και είδος φετιχ για εμάς τους "μουσικόφιλους") και 500-600 cdακια. Τίποτα ή σχεδόν τπτ από αυτά σε "audiofile". Δε θυμάμαι ούτε πιο ήταν το τελευταίο δισκάκι που αγόρασα.

Στα παραπάνω πρέπει όμως να προσθέσω, ακόμα κι αν δε συμφωνούν μερικοί, μερικές 1000αδες albums σε ψηφιακή μορφή, τα οποία αγόρασα ή ακόμα και έκλεψα κατεβάζοντάς τα από το διαδύκτιο ή αντάλλαξα με φίλους. Δεν έχω το χρόνο να ανάβω τον ενισχυτή μου στο σπίτι πολύ συχνά, αλλά ας είναι καλά το mp3 player που μου επιτρέπει να ακούω 5-6 ώρες μουσική την ημέρα. Και να προσθέσω πως όσο "περήφανος" είμαι που έχω στη κατοχή μου το "φράγμα" του δ. μούτση σε βινύλιο άλλο τόσο είμαι που αγόρασα προχθές σε ψηφιακή μορφή το "pot of gold" της alice russell.

Το θέμα αυτό πονάει πιστεύω όλους τους μουσικόφιλους, ακούμε μουσική και όχι ήχους και στερεοφωνικά συστήματα. Και εγώ πιστεύω πως υπό προϋποθέσεις αρκεί και ένα τρανζιστοράκι (φυσικά δεν υπάρχουν πλέον τέτοια, στο ipod αναφέρομαι :126:) για να ευχαριστηθείς τη μουσική.

Και τέλος και το άλλο μεγάλο ζήτημα που άνοιξε... Τι στο καλό σημαίνει αυτο το "η καλύτερη περίοδος της μουσικής είναι η 26ετία '54 - '80". Από που προκύπτει αυτό? Τότε έζησε ο Mozart? Είχε δισκογραφία η Καραϊνδρου αυτή τη περίοδο? Εγώ που συλλέγω 50-60 albums το μήνα και είναι σχεδόν όλα τελευταίας "σοδειάς" τι λάθος κάνω?

Και ένα κλισέ για φινάλε .... Οι καλύτερες μουσικές δε γράφτηκαν ακόμα ...

Reaction score
4

χμμ... δεν εχω ουτε ενα βυνιλιο... οχι οτι δεν εχω μπει στον πειρασμο ποτε να παρω, απλα απεχω συνειδητα! Θα πρεπει να μπω στο τριπακι να ψαχνω πικαπ, να αγοραζω μετα καποια πραγματα διπλα κλπ... αρχισα να συλλεγω μουσικη την εποχη του cd ουτος ή αλλως... :119:

πλεον στα 30 μου σχεδον μετα απο περιπου 13-14 χρονια συστηματικης συλλογης αλμπουμ, μετραω πανω απο 1500 cd (εχω χασει τον αριθμο πλεον.. δλδ μπορει να ειναι 1700-1800 και παραπανω) και φυσικα μεχρι προσφατα ειχε και πολλες χιλιαδες αλμπουμ σε mp3, τα τιναξε ο σκληρος μου και εμεινα με αρκετα λιγοτερα...

αν και τους τελευταιους 6 μηνες εχω κοψει αρκετα (ελπιζω να ανακαμψω απο του χρονου) αγοραζα περιπου 15-30 αλμπουμ το μηνα, κατα βασει νεες κυκλοφοριες (το 70% ισως των αγορων μου).

Να πω οτι δεν ειμαι ανοικτος σε καθε ειδους μουσικης, εχω τα γουστα μου, αφηνω και ενα περιθωρια για νεα ακουσματα παντα, αλλα καπου τραβαω και τη γραμμη

επισης η μουσικη ειναι τοση πολλη που και 5 ειδη μουσικης που λεει ο λογος να μ'αρεσουν, θα πρεπει να επικεντρωθω σε 2-3 απο αυτα το πολυ ωστε να τα απολαμβανω και να ενημερωνομαι τακτικα... και τα αλλα επιδερμικα και σποραδικα

παντως οσο 'ρομαντικη' και αν ειναι η αποκτηση φυσικου αντικειμενου ως μεσο εγγεγραμμενης μουσικης (και με συγκινει και εμενα οσο τον καθε μουσικοφιλο), αυτα ολα θα περασουν πολυ γρηγορα στο παρελθον με την εδραιωση του ιντερνετ υψηλης ταχυτητας, την ανοδο της δημοτικοτητας του lossless flac και την ευκολια των media players... ασε που βολευει απο αποψη χωρου/αποθηκευσης! και αν οι εταιριες ξερουν τι ειναι το καλο τους, απλα θα πρεπει να απελευθερωσουν τελειως τη μουσικη απο χρηματικα δεσμα και να τη διαθετουν δωρεαν (για ψηφιακες κοπιες μιλαω παντα). Υπαρχουν αλλοι τροποι να τα βγαλουν, ας το ψαξουν καλυτερα. Τοτε δε θα εχει κανεις δικαιολογια για μικρη συλλογη! :119:

Reaction score
59
Nicholas; Και τέλος και το άλλο μεγάλο ζήτημα που άνοιξε... Τι στο καλό σημαίνει αυτο το "η καλύτερη περίοδος της μουσικής είναι η 26ετία '54 - '80". Από που προκύπτει αυτό? Τότε έζησε ο Mozart? Είχε δισκογραφία η Καραϊνδρου αυτή τη περίοδο? Εγώ που συλλέγω 50-60 albums το μήνα και είναι σχεδόν όλα τελευταίας "σοδειάς" τι λάθος κάνω? Και ένα κλισέ για φινάλε .... Οι καλύτερες μουσικές δε γράφτηκαν ακόμα ...[/quote said:
Θα με ευχαριστούσε ιδιαίτερα το να συμφωνήσω μαζί σου ότι οι καλύτερες μουσικές δεν γράφτηκαν ακόμα, αν φυσικά έχεις ξεπεράσει τα αριστουργήματα που έχουν γραφεί μέχρι χθες και πιστεύεις ότι θα ξεπεραστούν από καλύτερες συνθέσεις του αύριο. Αλλά το βρίσκω αυτό πολύ ισοπεδωτικό και απαξιωτικό.

Όσο για την χρυσή εποχή της δισκογραφίας μάλλον δεν θα γνωρίζεις τίποτα γιαυτήν. Δεν έχω χρόνο να σου εξηγήσω.

Όχι ο Μόζαρτ δεν έζησε την περίοδο αυτή ούτε ο Μάλερ .ομως ούτε θα ξαναγεννηθεί για να ζει στο καλύτερο αύριο που κατά την γνώμη σου θα γραφτεί η καλύτερη μουσική. Πολύ θα το ήθελα να ήταν έτσι. Μεγάλη πρόοδος κατά τα δικά μου δεδομένα.

Δεν κάνεις κανένα λάθος αγοράζοντας δίσκους της τελευταίας σοδειάς. Γούστο και δικαίωμα του καθενός από εμάς για το τί τον ευχαριστεί να ακούει. Π.Χ. προσωπικά η Καραϊνδρου δεν με αγγίζει.
Αν έγραφε μουσική τη δεκαετία του 1950 ή 1960 πιθανόν να ήταν ακόμα πιο καλή. Λ.Σ.

Reaction score
1
ΟΚ ... το αντιστρέφω... η περίοδος '54-'80 είναι η καλύτερη διότι ηχογραφούσαν οι Μonkeys, η Raffaella Karra και ο Σ. Ζαγοραίος.

Το θέμα κ. Στεφανίδη δεν είναι τα πρόσωπα που αναφέρω στα παραδείγματα, τα οποία φυσικά είναι τυχαία. Το θέμα είναι πως κάθε εποχή, κάθε γενιά και κάθε χρονιά έχει τη μουσική της. Αυτή μπορεί να είναι καλή και κακή. Τώρα το να προσπαθεί κάποιος με αντικειμενικές μεθόδους να καταλήξει σε συμπέρασμα ποια είναι η καλύτερη νομίζω είναι κάτι άτοπο. Η περίοδος στην οποία αναφέρεστε έχει το ίδιο καλή και κακή μουσική με κάθε άλλη.

Και μην ξεχνάμε κι αυτό: σε λίγα χρόνια η μουσική των 80s θα είναι κλασική και πιο μετά και η μουσική των 90s θα είναι με τη σειρά της κλασική, άρα θα αρχίσουν κάθε είδους επανεκδόσεις και ανατυπώσεις .... τι 8α λέμε τότε?

Πάντα με εκνεύριζε η εμμονή νέων σε ηλικία ανθρώπων να ακούν μόνο "κλασικές" μουσικές, rock κυρίως αλλά και pop, με το πρόσχημα πως μόνο τα παλιά τραγούδια αξίζουν και σήμερα δε βγαίνουν καλά τραγούδια και διάφορες τέτοιες ανοησίες. Διατηρούνται ακόμα και σήμερα τέτοιες απόψεις. Οι στενόμυαλοι άνθρωποι με εκνευρίζουν περισσότερο και από τις ισοπαλίες του παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ...

Κάτι άσχετο αλλά είχε αναφερθεί πιο πάνω .... το θέμα του youtube. Είναι ένας απίστευτα βολικός και εύκολος τρόπος ενημέρωσης ακόμα και μόρφωσης ΚΑΙ στο τομέα που ασχολούμαστε. Μπορεί κάποιος να έχει οπτική επαφή με μουσικό σπάνιο υλικό video clips, lives κτλ. Αχχ όταν η τεχνολογία χρησιμοποιείται σωστά...

GF

Reaction score
27
Οι "καλιτερες" μουσικες γραφτηκαν την περιοδο που αυτες συνδεθηκαν με τις συναισθηματικες εμπειριες του καθενος.

(μαζι γραφαμε nicholas, συμφωνω φυσκα!)

Reaction score
59
Niicholas και GF δεν είναι τα πράγματα ακριβώς έτσι, γιατί κινδυνεύουμε το να ισοπεδώσουμε τα πάντα.
Πέρα από τα όποια συναισθηματικά, υπάρχει και η αντικειμενικότητα που καθορίζει το αν μια εποχή είναι, με + και -, αυτή που είναι. Γιαυτό γενικά θεωρείται η συγκεκριμένη χρονική περίοδος σαν κάτι το ξεχωριστό στην ιστορία της ηχογραφημένης μουσικής όλων των ειδών. Είναι η εποχή τέτοια και ανάλογοι είναι και οι άνθρωποι που ζουν μέσα σε αυτήν και οι καλλιτέχνες, οι παραγωγοί, οι ηχολήπτες, οι χαράκτες της μήτρας που θα τυπωθούν οι δίσκοι, ο ποιοτικός έλεγχος κλπ. Είναι οι ιδέες, οι συγκρούσεις κλπ. Αυτός είναι και ο λόγος που η εποχή σήμερα είναι διαφορετική από εκείνη πριν 50 ή 40 χρόνια. Κι εγώ θα ήμουν σαν εσάς να ήμουν στην ηλικία σας [αν είστε νεώτεροι φυσικά].
Κάποτε στην πρώτη Hi-end Έκθεση στο Intrcontinental το βράδυ μετά το τέλος πέρασα απέναντι στη Συγγρού και πήγα στο Πάντειο Παν. Βρέθηκα εκεί μετά από πολλά χρόνια. Αυθόρμητα είπα: Είμαι αυτό που είμαι γιατί κάποτε ήμουν εδώ [1971-1975].΄Όχι γιατί απλά ήμουν φοιτητής σε συγκεκριμένη Σχολή,ΑΛΛΑ γιατί ήμουν φοιτητής σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Λ.Σ.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.736
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab