Βοήθεια για επιλογή ενισχυτή

Reaction score
0
Γειά σας παιδιά και καλώς σας βρήκα.......!!!

Θα ήθελα αν μπορείτε να με βοήθησετε στην επιλογή ενός ενισχυτή μεταξύ κάποιον που έχω κατα νου ή αν έχετε να μου προτείνετε στα ίδια χρήματα κάποιον καλύτερο απ αυτούς που έχω κατα νού δεκτόν..!!

Λοιπόν μόλις πρίν λίγο καιρό ξεκίνησα να μαζεύω πληροφορίες και ιδέες για να φτιάξω το home cinema μου κι έχουμε και λέμε:

Η τηλεόραση που θα χρησιμοποιήσω είναι η LG το μοντέλο λέγεται PG7000 αυτή των 50''

Τα ηχεία που θα χρησιμοποιήσω είναι αυτά εδώ http://www.teufel.eu/THX/System-5-THX-Select.cfm

Και τώρα είμαι μεταξύ 3 ενισχυτών που είναι ο nad T-754 ο yamaha rx-v663 και ο sony str-da2400es

Aν μπορείτε βρε παιδιά να μου πείτε ποιος είναι καλύτερος για την περίπτωση μου δεδομένου των ηχείων μου και τις τηλεόρασης μου....??

Επίσης μπορείτε να μου τους βάλετε και σε μια σειρά απ τον καλύτερο προς τον χειρότερο για την περίπτωση που αποφασίσω να δώσω λιγότερα χρήματα για ενισχυτή να γνωρίζω ποιός είναι ο επόμενος καλύτερος ας πούμε.Επίσης κι αν έχετε να μου προτείνετε και κάποιον άλλο στα ίδια χρήματα περίπου με αυτούς και να είναι καλύτερος δεκτο κι αυτο.....

Aκόμα έχω δει και τον ONKYO TX-SR705 τον έχει και σαν προτείνομενο ενισχυτή για τα ηχεία της η συγκεκριμένη εταιρεία.Αυτό που παρατήρησα είναι ότι αν και τον έβαλα στο μάτι είναι ότι ο ενισχυτής είναι 160W ενώ τα ηχεία 130 το κεντρικό και 110 τα άλλα.Δεν θα τα κάψει....??

Eυχαριστώ πολύ :137:

Reaction score
50
Καλωσήρθες καταρχήν! Για πες μας λιγάκι για τι budget μιλάμε και πόσο βρίσκεις τον καθένα απ' αυτούς που αναφέρεις; Επίσης, πώς έχεις καταλήξει στου συγκεκριμένους ενισχυτές; Γιατί π.χ. δεν κοιτάς και κάποιον Harman Kardon (παράδειγμα λέω);

Απ' τους συγκεκριμένους λογικά ο NAD θα σε ικανοποιήσει περισσότερο στη μουσική σε σχέση με τους άλλους δύο και στην οδήγηση. Αλλά νομίζω του λείπουν κάποια features που μπορεί να βρεις στον Yamaha (video conversion, κάποια νέα formats κτλ.). Δεν έχω δει ακριβώς specs οπότε υποθέσεις κάνω. Εγώ από ήχο θα έβαζα NAD-Yamaha-Sony. Από features όμως ίσως ο Yamaha να είναι μπροστά (και σε ήχο τα πάει μια χαρά βέβαια).

Τώρα, για τα Watt του ενισχυτή σε σχέση με ηχεία: καταρχήν τα Watt που δηλώνουν οι κατασκευαστές είναι... υπεραισιόδοξα :) Αν δεις κι άλλα threads το έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Δεύτερον ακόμα και να πάρεις περισσότερα Watt απ' όσα αναγράφουν τα ηχεία σου δεν υπάρχει φόβος να τα κάψεις (ok μην παίζεις βέβαια και με τέρμα την ένταση ολόκληρη μέρα - αλλά αυτό δε νομίζω να το κάνει κανείς). Περισσότερο πιθανό είναι να έχεις προβλήματα αν οδηγούνται τα ηχεία με μικρότερη ισχύ απ' την ελάχιστη συνιστώμενη. Τέλοσπάντων, αν το πρόβλημά σου είναι τα πολλά Watt μην το σκέφτεσαι...

Reaction score
0
Λοιπόν το budget για ενισχυτή είναι περίπου 600 ευρώ(εντάξει κι 650 να πάει δεν χάλασε ο κόσμος).Αυτούς τους 3 κατέληξα μετά από λίγο ψάξιμο που έκανα μόνος μου και κοιτάζωντας και τους προτεινόμενους τις εταιρείας.Αν τώρα ψάχνουμε για watt ο nad είναι σχετικά λιγότερα από τους υπόλοιπους http://nadelectronics.com/products/av-receivers/T754-A/V-Receiver αν κατάλαβα καλά από εδώ είναι 6*70W harmann kardon δεν έχω κοιτάξει μιας και κάποιος λίγο δυνατός είναι πάνω από το budget μου.Γι'αυτόν τον ΟΝΚΥΟ http://www.schlauershoppen.de/home-cinema/AV-Receiver/Onkyo-TX-SR705-schwarz-AV-Receiver-TX-SR-705-::263535.html γνωρίζεται τίποτα...?? Μου φαίνεται καλός αλλά θα ήθελα και την δική σας γνώμη.
Eπίσης να αναφέρω ότι ο χώρος μου είναι γύρω στα 60 τετραγωνικά

Reaction score
0
Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή ενισχυτή

Η τιμή του φίλε μου είναι πολύ καλή.......ειδικά αν δεν έχεις πρόβλημα να αγοράσεις από το εξωτερικό(εγγύηση), ο Onkyo πρέπει να αποτελεί την πρώτη σου επιλογή.

Reaction score
152
εγω θελω να γραψεις εντυπωσεις απο την πλασμα οταν την παρεις...

απο ηχεια,τι παιζει;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Πολυ καλος ο Οnkyo sta 588 euro,αλλα πως γινεται να βγαζει 7χ160 w με καταναλωση 600 w?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή ενισχυτή

για δες αυτο
Onkyo TX-SR605 410.09
http://www.stoneaudio.co.uk/
Πολύ καλός κι αυτός όμως νομίζω ότι είναι λίγο πιο αδυνάμος απο τον 705.Παρεπιπτώντος τα ηχεία ειναι 88db ευαισθησία οπότε ελπίζω τα watt του onkyo να με καλύψουν έτσι δεν είναι....???

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Ολα τα ηχεια εχουν 88 db ευαισθησια?
Γιατι τωρα τελευταια σ ενα περιοδικο ειδα μετρηση που λεει οτι ο ΟΝΚΥΟ 706 ειναι 7Χ59 W με ολα τα καναλια οδηγουμενα.

Reaction score
0
Ναι όλα είναι 88db!
Εγώ που δεν θα τα χρησιμοποιήσω και τα 7 λογικά κάτι παραπάνω δεν θα βγαίνει ανα κανάλι....???

Reaction score
0
Δες και τον Denon 1909.. θεωρώ οτι ειναι πολύ καλό μηχάνημα..
(Στο technikdirect θα τον βρεις σε καλη τιμή και ετοιμοπαράδοτο)

Reaction score
0
φίλε μου εγώ αγόρασα πριν κανα μήνα τον 255 και πριν ακόμα λιγότερο καιρό τα ηχεία μόνο τα μπροστινά L,R KEF C5 - 90db, προς το παρρόν,τα υπόλοιπα για να συμπληρώσουμε το 5,1 ή 7,1 αργότερα, και είμαι παρα πολύ ικανοποιημένος και από ποιότητα και από ενταση...είχα κάποιους ενδιασμούς στην αρχή αλλά τώρα που παίξανε τουλαχιστον 50 ώρες τα ηχεία και άνοιξα σιγά σιγά τον ενισχυτή στο τέρμα μου έφυγαν όλοι...ένα θα σου πώ το περασμένο σάββατο έκανα ένα παρτυ στο σπίτι και μόλις τον ανέβαζα πάνω από το 75 σε ένταση με παρακάλαγαν όλοι να χαμηλώσω δεν την παλεύανε...και παραμόρφωση πουθενά ακόμα και όταν ακουγα mp3. και να σκεφτείς τα ηχεία μου είναι το κάθε ένα 150 watt/rms 8ohm .... +1 μετά από όλα αυτά για HARMAN KARDON

Reaction score
0
Παιδιά δεν παίζει και σημασία η ευαισθησία των ηχείων γιατί απ'οτι βλέπω τα δικά μου είναι λίγο αναίσθητα είναι βασικά 88db όλα θα με καλύψει λέτε ο harmann 255....???

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας κίολας....:116:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.252
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87