Αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες... ναι ή όχι...

Reaction score
3
Θα μπορούσε κανείς άραγε με τό πρόσχημα της ενοποίησης της Ελλάδας μας με την υπόλοιπη Ευρώπη, να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα έχει επί μονίμου βάσεως ξένες πινακίδες, και γιατί όχι, να κάνει την ασφάλισή του και στην Ελλάδα...
Να γίνει δηλαδή η καταγραφή του οχήματος και να του έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας...
Υπάρχει άραγε κάποιος σοβαρός λόγος που να το εμποδίζει αυτό;

Reaction score
0
Θα μπορούσε κανείς άραγε με τό πρόσχημα της ενοποίησης της Ελλάδας μας με την υπόλοιπη Ευρώπη, να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα έχει επί μονίμου βάσεως ξένες πινακίδες, και γιατί όχι, να κάνει την ασφάλισή του και στην Ελλάδα...
Να γίνει δηλαδή η καταγραφή του οχήματος και να του έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας...
Υπάρχει άραγε κάποιος σοβαρός λόγος που να το εμποδίζει αυτό;
:131:
Τρομερη ερωτηση Δαμιανε!!!!
Μακαρι να ακουγα την απαντηση των αρμοδιων φορεων!

Reaction score
28.002
ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΟΤΙ ΕΑΝ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΑ ΤΖΙΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΗ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΟΝΟΝ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΦΙΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Κάπου έχει ξανασυζητηθεί το θέμα αλλά δεν μπορώ να το βρω. Δυστυχώς δεν είναι απλό πάντως, και σίγουρα είναι δύσκολο να έχει κανείς το κεφάλι του ήσυχο...

(κι εγώ το ψάχνω κατά καιρούς το θέμα... να κάνουμε ένα... power license? :116:)

Reaction score
5
Ο Ελληνικός νόμος λέει ότι μέχρι το πολύ 6 μήνες μπορεί να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ένα αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες. Επίσης, δεν υπάρχει ελληνική ασφαλιστική εταιρεία σήμερα που θα ασφαλίσει τέτοιο αυτοκίνητο. Παλιά μια εταιρεία ασφάλιζε, τώρα δεν υπάρχει καμία. Αν κάποιος ξέρει κάποια, ξέρω αρκετούς που ενδιαφέρονται!

Reaction score
28.002
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΤΗΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΦΑΛΙΖΕ ΜΕΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΣΦΑΖΕ. 2,200-2,300 ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΙΚΤΗ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ BMW 750i ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ 4,000 ΕΥΡΩ!

Reaction score
1
Ρε παιδιά στο Ελλαδιστάν ζούμε δεν το έχετε καταλάβει ακόμα ...δεν γίνονται αυτά τα πράγματα....κάποιοι "καρχαρίες" ξέρουν την καψούρα του έλληνα με το αυτοκίνητο και καραδοκούν να σε "γδύσουν" μόλις αποφασίσεις να πάρεις ένα αυτοκίνητο καλύτερο απο αυτό που έχουν αποφασίσει "εκείνοι" οτι σου "αξίζει"...

Εδώ δεν μίλησε κανείς για τα απαράδεκτα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουμε και για τα κριτήρια των τελών κυκλοφορίας : Δηλαδή αν έχω ένα ΒΜW 320 του '80 πληρώνω τα ίδια τέλη με την Lotus Esprit biturbo....φοβερό εεεεεε?
Και για ποιούς δρόμους να πληρώσω τέλη κυκλοφορίας...για τον Αθηνών-Πατρών???
Τύφλα να'χει η Αούτομπαν και η Οτοστράντα!!!!

Κι εσείς συζητάτε για φθηνό αυτοκίνητο ρε ούυυυυυυσσσστττττ!!!!!!!!!

Εκειειειειειει.........με το σάπιο corrola του '80 θα είστε κι άμα σκοτωθείτε θα φταίει το ότι δεν τηρήσατε στην Εθνική Όδο το μεγιστο όριο ταχύτητας των 80χλμ και τρέχατε σαν "δαιμονισμένοι" με 100 χλμ!!!!!!!

Reaction score
28.002
ΦΥΣΙΚΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

Reaction score
5
Αρκετοί Έλληνες φοιτητές έχουν αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες στην Βρετανία. Στην αρχή, γιατί μετά καταλαβαίνουν ότι δεν αξίζει. Τα μεταχειρισμένα εκεί είναι πάμφθηνα, οπότε γιατί να το κάνει κανείς...
Παράδειγμα, BMW M3 του 2004, 15000 ευρώ.

Agg

Reaction score
0
Απάντηση: Αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες... ναι ή όχι...

Το ελληνικο κρατος(;;;;) κερδιζει πολλα απο τους εκτελωνισμους και δεν το συμφερει να τους καταργησει αν και (νομιζω) πληρωνει προστιμο στην ΕΕ για τους εκτελωνισμους που γινονται σε αυτοκινητα που προερχονται απο χωρες της.
Απο εκει και περα οποιος θελει να εχει αυτοκινητο με ξενες πινακιδες θα πρεπει μια φορα το εξαμηνο να το "βγαζει " εξω.

Reaction score
3

Για να διευκρινίσω... μήπως επιβάλλει (παρανόμως) τον άμεσο εκτελωνισμό κάτι το οποίο... δεν προβλέπεται να γίνεται πριν του εξαμήνου;
Οι έμποροι των αυτοκινήτων τί θέση παίρνουν πάνω σ'αυτό το θέμα...
Γνωρίζει κανεί να μας πεί εαν "ισχύει" το ίδιο και για τις μοτοσυκλέτες... (Οι οποίες "έρχονται" από έξω...)

Να ρωτήσω και κάτι άλλο...
Έχω ένα VW polo και έστω ότι θέλω να φέρω ένα ίδιο από έξω, όχι για να το εκτελωνήσω και για να το κυκλοφορήσω... (όχι για να το κυκλοφορήσω, το τονίζω) απλά το θέλω για εμένα για ανταλλακτικά για το άλλο αυτοκίνητο... θα με αφήσουν;

Agg

Reaction score
0

Bεβαιος.Το φερνεις κανονικα και δεν το κυκλοφορεις.

Reaction score
3

Αυτό, εφόσον γίνεται, είναι καλό από την άποψη των ανταλλακτικών...

Reaction score
14
Φίλος φίλου μου (δεν ξέρω πόσο αληθεια είναι η ιστορία) ακουσα οτι είχε ενα golf mk3 1.4 εδώ Ελλάδα το 1995 και αγόρασε ενα VR6 απο Γερμανία... σε φοβερή τιμή... σε σχέση με Ελλάδα...

Το έφερε οδηγώντας το Γερμανικό Ελλάδα, του μετέφερε όλα τα εσώψυχα μέσα στο άλλο το 1,400άρι και μετά του έδωσε μιά του Γερμανικού και το εκανε κοψίδια.... φυσικά σαν γνήσιος Ελληνας δήλωσε κλοπή και εισέπραξε και την αποζημίωση του απο την Γερμανική Ασφάλεια που το είχε ασφαλίσει για τις "διακοπές" που θα ερχόνταν στην Ελλάδα...

Σας λέω οτι το ευκολότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να φέρεις αμάξι για ανταλλακτικά... τροπέτο... μηχανή... σαλόνι... ζαντολάστιχα... ταμπλώ... ουρανός... τα πάντα είναι αξιοποιήσιμα

Reaction score
3

Καλό... με μία ντουφεκιά... δύο πέρδικες...
Ακόμα δεν το πήραν χαμπάρι οι γερμανοί άραγε...
Εκτός και εάν δεν τους ενοχλεί... ...διότι εκεί οι ασφάλειες είναι πανάκριβες...

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες... ναι ή όχι...

Για να διευκρινίσω... μήπως επιβάλλει (παρανόμως) τον άμεσο εκτελωνισμό κάτι το οποίο... δεν προβλέπεται να γίνεται πριν του εξαμήνου;
Οι έμποροι των αυτοκινήτων τί θέση παίρνουν πάνω σ'αυτό το θέμα...
Γνωρίζει κανεί να μας πεί εαν "ισχύει" το ίδιο και για τις μοτοσυκλέτες... (Οι οποίες "έρχονται" από έξω...)

Να ρωτήσω και κάτι άλλο...
Έχω ένα VW polo και έστω ότι θέλω να φέρω ένα ίδιο από έξω, όχι για να το εκτελωνήσω και για να το κυκλοφορήσω... (όχι για να το κυκλοφορήσω, το τονίζω) απλά το θέλω για εμένα για ανταλλακτικά για το άλλο αυτοκίνητο... θα με αφήσουν;
Έφερα μηχανή από Αγγλία και ο εκτελωνισμός ήταν άμεσος.

Τώρα αν φέρεις τη μηχανή ο ίδιος καβάλα, κανείς δε σε υποχρεώνει να την εκτελωνίσεις εφόσον δε τη κυκλοφορείς μετά το εξάμηνο.
Με λίγα λόγια δε βγάζεις πινακίδες.:126:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Για ανταλλακτικά και για κυκλοφορία, είναι δύο ξεχωριστά ζητήματα... Όποιος ενδιαφέρεται να έχει αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες και να το κυκλοφορεί νόμιμα (με ισχύουσα άδεια, ασφαλισμένο κλπ.), δηλωμένος και ως κάτοικος εξωτερικού και φορολογούμενος και εκεί, έχει άραγε καμιά ελπίδα;

Reaction score
3

Σαν κάτοικος του εξωτερικού και φορολογούμενος και εκεί... ή μόνον εκεί (δύσκολο)..."λογικά" πρέπει να έχει κάποιες ελπίδες...
...χωρίς και πάλι να είμαι σίγουρος...

Εάν έχει και γερμανικό διαβατήριο νομίζω ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.966
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou