Ένας A/V ή ολοκληρωμένος για τα μπροστινά ηχεία?

Timaras

Reaction score
2.144
Καλησπέρα σε όλους.Έχω το εξής δίλλημα.Είναι καλύτερο να έχεις έναν πολυκάναλο για όλα τα ηχεία ή έναν δικάναλο της σειράς για τα μπροστινά ηχεία και τα υπόλοιπα να παίζουν με τον a/v?Λέω της σειράς γιατί δεν εννοώ καμμία εξωπραγματική πρόταση.Έχω σκεφτεί ας πούμε να φτιάξω ένα σύστημα με αυτόν για τα μπροστινά και αυτόν για τα υπόλοιπα.Ποιά είναι η γνώμη σας?

Reaction score
73
Απάντηση: Ένας A/V ή ολοκληρωμένος για τα μπροστινά ηχεία?

Αυτου του ειδους οι λυσεις σου δινουν τη δυνατοτητα να παντρεψεις το καλο δικαναλο συστημα
για ακουσμα μουσικης με ενα HOME CINEMA. Εχει νοημα να το κανεις αν ο ολοκληρωμενος δικαναλος
ειναι καλος και συνοδευεται απο καλα ηχεια για το ακουσμα της HiFi η HiEnd αν θες μουσικης.

Παιρνεις το σημα για τα δυο μπροστα ηχεια απο τις εξοδους pre-amp του A/V ενισχυτη και τις οδηγεις
στον ολοκληρωμενο δικαναλο που καλο ειναι να εχει ιδιαιτερο τετοιο κυκλωμα που θα το ονομαζει πιθανως video.
Δλδ. ο ολοκληρωμενος τοτε κανει bypass το preamp stage και απομονωνει το volume control
ωστε αυτο να κανονιζεται απο τον Α/V σου.

Eτσι οταν θελεις να δεις HOME CINEMA τα δυο μπροστινα θα τα ακους μεσα απο τον καλο ολοκληρωμενο
και τα υπολοιπα πισω και το SW απο τον A/V ενισχυτη.... ενω στην hiFi μουσικη σου o A/V σου θα ειναι κλειστός.

Ετσι εχω στησει το δικο μου συστημα και πιστεψε με αξιζει τον κοπο αν ο ολοκληρωμενος ειναι καλος.

Το δικο μου συστημα εχει σαν A/V εναν DENON 3806 και ολοκληρωμενο εναν ΥΒΑ Ιntegre Passion
με ηχεια τα Concerto της SONUS FABER. Τα δυο μπροστινα μου ηχεια οδηγουνται απο τον ΥΒΑ
και ετσι μπορεσα και παντρεψα τα δυο συστηματα ωστε να μην εχω διαφορετικα ηχεια για το HiFi
και αλλα για το 5.1 συστημα. Αξιζει τον κοπο...

Απλα ας πουνε οι φιλοι εδω που εχουν τους ενισχυτες που προτεινεις αν ειναι οκ για κατι τετοιο.
Εγω δεν εχω ακουσει ΗΑRMAN ποτε μου οποτε δεν ειμαι καταλληλος να εκφερω γνωμη γιαυτους.

Η φημη βεβαια των HARMAN ειναι πολυ καλη αλλα δες οπωσδηποτε αν ο ολοκληρωμενος που επελεξες
να μπορει να κανει το bypass που σου εγραψα παραπανω...

Reaction score
0

Δεν νομίζω ότι θα δεις καμία ιδιαίτερη διαφορά αναμεσα στους δυο, τέτοια τουλάχιστον που να αξίζει να φορτώσεις το ρακ με 2 μηχανήματα. Αντί για αυτούς πάρε ΄ναν καλύτερο ΑV (πχ τον 355 αφού πρέπει να ειναι §ΗΚ)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Εχω την εντυπωση οτι ο ΗΚ 3490 δεν κανει το ζητουμενο , αλλιως θα υπηρχε διαφορα.
Γιατι δεν παιρνεις εναν τελικο αντι για δικαναλο?
Στο κατω κατω γιατι να πληρωσεις 2 φορες το tuner?

Timaras

Reaction score
2.144
Re: Απάντηση: Ένας A/V ή ολοκληρωμένος για τα μπροστινά ηχεία?

Η φημη βεβαια των HARMAN ειναι πολυ καλη αλλα δες οπωσδηποτε αν ο ολοκληρωμενος που επελεξες
να μπορει να κανει το bypass που σου εγραψα παραπανω...
Βλέποντας το back panel υπαρχει μία είσοδος audio main in.Μήπως είναι γι'αυτή τη δουλειά που συζητάμε?
Νίκο τελικό δεν θέλω να πάρω γιατί σκεφτόμουν να αγοράσω πρώτα τον δικάναλο και μετά τον a/v.
Βέβαια αν έχετε κάτι να προτείνετε στα 400-500€ το συζητάμε ευχαρίστως

Reaction score
73
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένας A/V ή ολοκληρωμένος για τα μπροστινά ηχεία?

Βλέποντας το back panel υπαρχει μία είσοδος audio main in.Μήπως είναι γι'αυτή τη δουλειά που συζητάμε?
Νίκο τελικό δεν θέλω να πάρω γιατί σκεφτόμουν να αγοράσω πρώτα τον δικάναλο και μετά τον a/v.
Βέβαια αν έχετε κάτι να προτείνετε στα 400-500€ το συζητάμε ευχαρίστως
Δυστυχως δεν μπορω να σου απαντησω μιας και δεν ειχα ποτε μου HARMAN...:121:

Timaras

Reaction score
2.144
Με λίγα λόγια το συμπέρασμα είναι ότι αν θες να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να διαθέσεις χρήμα αλλιώς δεν αξίζει να γεμίζεις το rack με μηχανήματα

Reaction score
8
εγώ προτίνω να συνδιάσεις τον AV με έναν καλό τελικο.Δεν καταλάβαίνω τη χρησιμότητα ενός ολοκληρωμένου για αυτή τη δουλειά.Στα λεφτά που θα έδινες για τον ολοκληρωμένο μπορείς να πάρεις πολύ αξιόλογο τελικό.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: Re: Ένας A/V ή ολοκληρωμένος για τα μπροστινά ηχεία?

Με λίγα λόγια το συμπέρασμα είναι ότι αν θες να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να διαθέσεις χρήμα αλλιώς δεν αξίζει να γεμίζεις το rack με μηχανήματα

Ναι βρε , κανε λιγο υπομονη ετσι ωστε να πιασουν πιο πολυ τοπο τα χρηματα σου.

Reaction score
50
Πάντως έχει λογική το πάντρεμα A/V + ολοκληρωμένου (με προϋπόθεση ο ολοκληρωμένος να έχει bypass κύκλωμα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τελικός). Για να μην επαναλαμβάνομαι, ο hal9000 τα περιγράφει πολύ καλά στο post #2. Τώρα βέβαια αν μιλάμε για οικονομικές λύσεις ίσως είναι καλύτερα να πάρεις δικάναλο τελικό, αντί για κάποιο entry-level ολοκληρωμένο με σχετικά αδύναμα τελικά στάδια. Και πάλι όμως αν δεν ακούσεις και τους δυο συνδυασμούς δεν μπορείς να αποφανθείς στα σίγουρα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.783

Προσωπικά θα πρότεινα έναν ΚΑΛΟ πολυκάναλο ενισχυτή και τέλος.
ΚΑΛΟΣ είναι ο "ψηφιακός" της Panasonic.
Το πρώτο τεμάχιο έχει και TRUE HD κωδικοποίηση.

βουαλά:

http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/1457235/index.html?trackInfo=true
http://www.trustedreviews.com/home-cinema/review/2008/09/03/Panasonic-SA-BX500-AV-Receiver/p1

και ο δεύτερος όχι.

http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/414776/index.html

Το εκπληκτικό που κάνει αυτό το τεμάχιο είναι ότι σε δικάναλη ακρόαση μουσικης παραλληλίζει ψηφιακά μόντιουλς και δίνει πολύ μεγαλύτερη ισχύ, ικανή να οδηγήσει ηχεία που τυπικες τέτοιες πολυκάναλες λύσεις δε μπορούν.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Timaras

Reaction score
2.144
Στα λεφτά που θα έδινες για τον ολοκληρωμένο μπορείς να πάρεις πολύ αξιόλογο τελικό.
Δηλαδή m@th3m@t1k@ τί προτείνεις?Ρίξε καμμιά πρόταση

Προσωπικά θα πρότεινα έναν ΚΑΛΟ πολυκάναλο ενισχυτή και τέλος.
ΚΑΛΟΣ είναι ο "ψηφιακός" της Panasonic.
Το πρώτο τεμάχιο έχει και TRUE HD κωδικοποίηση.

βουαλά:

http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/1457235/index.html?trackInfo=true
http://www.trustedreviews.com/home-cinema/review/2008/09/03/Panasonic-SA-BX500-AV-Receiver/p1

Το εκπληκτικό που κάνει αυτό το τεμάχιο είναι ότι σε δικάναλη ακρόαση μουσικης παραλληλίζει ψηφιακά μόντιουλς και δίνει πολύ μεγαλύτερη ισχύ, ικανή να οδηγήσει ηχεία που τυπικες τέτοιες πολυκάναλες λύσεις δε μπορούν.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα.
Απ'ότι διαβάζω στο review ο τύπος δίνει βάση στο πως αποδίδει ο ενισχυτής σε πολυκάναλη ακρόαση συνδεδεμένος με BD player πράγμα που αυτή τη στιγμή δεν είναι το ζητούμενό μου και για το πως τα λέει σε δικάναλη ακρόαση έχει μια μικρή παράγραφο και εκεί λέει ότι δεν έχει και πολύ ζεστές χροιές.
Τέλοσπάντων δεν ψάχνω και κάτι εξαιρετικό γιατί δεν μπορώ να το πληρώσω αλλά να πάρω το καλύτερο δυνατό με τα χρήματα που θα δώσω.
Εδώ έχει έρθει ο ενισχυτής?Γιατί δεν το βρίσκω στα καταστήματα.Να τον ακούσω τουλάχιστον για να αποκτήσω ιδία άποψη

Reaction score
4.245

Φιλος που ειχε τον ιδιο προβληματισμο με σενα πηγε στην λυση του ολοκληρωμενου δικαναλου ενισχυτη με by pass (πριν 1-2 βδομαδες). O ενισχυτης ηταν ο Roksan Kandy K1. Τον ακουσα για κανα τριωρο περιπου. Μου αρεσε παρα πολυ. Ο ηχος ζεστος και γλυκος (θυμιζει λιγο εως πολυ λαμπατο ενισχυτη). Ειναι καινουριο μοντελο και ηδη γραφονται εξαιρετικες κριτικες γι αυτον. Εμφανισιακα ειναι πολυ ωραιος (στις φωτογραφιες χανει παρα πολυ).

Timaras

Reaction score
2.144
Ξέρεις πόσο τον πήρε ο φίλος σου και από πού?Γιατί με μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα πρέπει να είναι λίγο τσιμπημένος

Timaras

Reaction score
2.144
Άλλη ερώτηση για να μην ανοίγω καινούριο thread.
Μπορώ να συνδέσω δύο ενισχυτές ξεχωριστά σε ένα ζευγάρι ηχείων για να παίζουν είτε ο ένας είτε ο άλλος?Όχι και οι δύο μαζί

Reaction score
73
Απάντηση: Re: Ένας A/V ή ολοκληρωμένος για τα μπροστινά ηχεία?

Άλλη ερώτηση για να μην ανοίγω καινούριο thread.
Μπορώ να συνδέσω δύο ενισχυτές ξεχωριστά σε ένα ζευγάρι ηχείων για να παίζουν είτε ο ένας είτε ο άλλος?Όχι και οι δύο μαζί
Εσυ εννοεις στις μπορνες των ηχειων να πανε καλωδια συγχρόνως και απο τον εναν και απο τον αλλον.. ετσι..?

Oxi βεβαια... μπορει να ειναι κλειστός ο ένας... αλλα ο αλλος που θα παιζει θα στειλει τα ρευματα του
στις μπορνες του κλειστου... με συνεπειες στα κυκλωματα του...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.326
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent