Τι ηχεία και ενισχυτικά έχουμε;

Reaction score
6
Re: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Δεν τ' αφήνεις αυτά λέω εγώ.
One way or the other το AVSite είναι τυχερό που φιλοξενεί έναν καταξιωμένο ηχολήπτη σαν κι εσένα

...
Για ποιον μιλαει ο Γενικος ???:111:
Βρε συ μη λες τετοια και μας παρεξηγησουνε...:140:
Μου κλεινεις και το ματι και θα νομιζει ο κοσμος οτι εχουμε σχεση...:116:
ασε που ντρεπομαι........ :120:

Reaction score
0

Καλησπέρα. :105:

Πριν πολλαααα χρονια (μικρουλης τοτε) καταφερα να αγορασω τα εξής.

Αudiolab 8000s

Marantz 63mk2

B&W 603

Bayerdynamic DT 901

και από "κληρονομιά" πικαπ marantz model 6150
και ειχα βαλει και Rotel phono equalizer RQ 9708x για να παιξει το πικαπ.

πως σας φαινονται?

To μικρόβιο της αναζήτησης καλού ηχου για μενα ειχε σταματήσει εκει, και επικράτησε ολοκληρωτικά η αναζήτηση της ιδιας της μουσικής που αγαπω πάρα πολυ.

Διαβαζω πολλα θεματα του forum, αλλα εχω χρονια να ασχοληθω και πραγματικα ειμαι χαμενος....

Θα ηθελα αν μπορει καποιος να μου πει ,αν μπορει, σ ενα ποστ (ξερω οτι ειναι εκτος θεματος *) ποιο ειναι το κατωτερο ποσο και λιγο περισσοτερο, που πρεπει να ξοδεψει καποιος σημερα μ αυτο το σύστημα για να παρει αρκετά καλύτερο ηχο.

επειδη οικονομικα και χρονος ειναι περιορισμενα θελω απλα να δω αν μπορω να συνεχιζω την αναζητηση απο εκει που την αφησα.

Ευχαριστω.

*απλα να παρω μια ιδεα, για ποσα χρηματα μπορει να χρειαστω.

Reaction score
3
Απάντηση: Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?...

Receiver SONY 6Χ150 STR-DE 598.
DVD/CD PLAYER DVP-NS 310.
Deck Technics RS-AZ6
1 ηχείο Westmore 80W RMS (2way) και 2 ηχεία pioneer 2Χ45W RMS (2-δρόμων το καθένα)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.570

Καλησπέρα. :105:

Πριν πολλαααα χρονια (μικρουλης τοτε) καταφερα να αγορασω τα εξής.

Αudiolab 8000s

Marantz 63mk2

B&W 603

Bayerdynamic DT 901

και από "κληρονομιά" πικαπ marantz model 6150
και ειχα βαλει και Rotel phono equalizer RQ 9708x για να παιξει το πικαπ.

πως σας φαινονται?

To μικρόβιο της αναζήτησης καλού ηχου για μενα ειχε σταματήσει εκει, και επικράτησε ολοκληρωτικά η αναζήτηση της ιδιας της μουσικής που αγαπω πάρα πολυ.

Διαβαζω πολλα θεματα του forum, αλλα εχω χρονια να ασχοληθω και πραγματικα ειμαι χαμενος....

Θα ηθελα αν μπορει καποιος να μου πει ,αν μπορει, σ ενα ποστ (ξερω οτι ειναι εκτος θεματος *) ποιο ειναι το κατωτερο ποσο και λιγο περισσοτερο, που πρεπει να ξοδεψει καποιος σημερα μ αυτο το σύστημα για να παρει αρκετά καλύτερο ηχο.

επειδη οικονομικα και χρονος ειναι περιορισμενα θελω απλα να δω αν μπορω να συνεχιζω την αναζητηση απο εκει που την αφησα.

Ευχαριστω.

*απλα να παρω μια ιδεα, για ποσα χρηματα μπορει να χρειαστω.
Καλώς όρισες φίλε! Μια χαρά μας φαίνεσαι. Όσον αφορά στο ερώτημά σου, καλύτερα να ανοίξεις ένα νέο θέμα για να το συζητήσουμε. :126:

...

...

Reaction score
0

Να έδινα κι εγώ το παρών μου, λέτε....??

Όμως δεν είμαι Hi-end (..ακόμα:138:)
Άν έγραφα πρίν λίγο καιρό θα έλεγα ότι έχω.:
2 ηχειά JBL jrx-115
ενισχυτή behringer europower 2500

+
Όμως οι καλύτεροί μου φίλοι είναι τα.:

Cambridge Desktop theater soundworks 5.1 DTT2500
Με μια "μικρή" παραλλαγή,
Σαν μπροστινοί δορυφόροι παίζουν οι δυο δικοι του, και δυο ηχεία Hitachi, παράλληλα.
Σαν πίσω δορυφόροι παίζουν δυο sansui 45W δυο δρόμων (χωρίς τους δορυφόρους των cambridge)

Είναι καραtestαρισμένο ότι αυτές οι αλλαγές βελτιώνουν κατα πολύ τον ήχο και τον κάνουν πιο ξεκούραστο και ελαφρύ σε σχέση με πρίν.! Τα hitachi μπροστά και τα sansui πισω βοήθησαν κατα πολύ το εύρος απο 400Hz - 1,5kHz όπου οι μικροί δορυφόροι των cambridge υστερούσαν κατα πολύ.

Τα μπροστινά έχουν υπερυψωθεί με ξυλοκατασκευή επάνω στο γραφείο μου, στο ύψος των αυτιών μου.
Τα πίσω είναι ήδη υπερυψωμένα στο ίδιο ύψος (λόγο του ότι βρίσκονται επάνω στο κρεβάτι - κουκέτα)
Παίζουν κανονικά surround 5.1 μέσω οπτικής ίνας απο τον iMac μου.
Μερικές φορές συνδέω έναν μείκτη όπου μπαίνουν κιθάρα και μικρόφωνο επάνω με σκοπό σπιτικές ηχογραφήσεις με το έτερον ήμισυ.!
(σκέφτομαι να βάλω ηχοαπορροφητικές αυγοθήκες γύρω γύρω στο μέλλον διότι σε μεγάλες εντάσεις (ηχογράφηση) επειδή το δωμάτιο είναι μικρό, συμβαίνουν κάποιοι μικροφωνισμοί.)

Μπορεί να μην φαίνονται Hi-end, αλλά για το δωμάτιο 70 watt με πεντακάθαρο (για το κόστος τους) ήχο, πιστεύω πως είναι πολύ ικανοποιητικά...!!
Τα hi-end ηχεία θα έρθουν όταν θα φτιάξω δικό μου σπίτι. Τα οποία πιθανότατα να είναι DIY.

*Τα sansui είναι μια προσφορά του Φίλου και συμφορουμίτη μας, Κώστα Ντάνου.

....Αυτά.!! :107:

Reaction score
14

Ηχεία sonus faber cremona auditor m με ενισχυτή τον YBA PASSION 300 INTEGRE. Αναλογική πηγή CLEARAUDIO CHAMPION LIMITED (με μαγνητικό πηγάδι), κεφαλή ZYX, phono EAR, και ψηφιακή NAIM CD5X + FLATCAP 2X.

Reaction score
0

Βασικά, συγχαρητήρια για το site, και σε όλους όσους συμβάλουν στην αλληλοενημέρωση...
Με το hifi ασχολούμαι 23 χρόνια... το μικρόβιο αποκτήθηκε από τον πατέρα... και το συνεχίζω και εγώ και ο αδελφός μου...
Ο πατέρας, ζωή να 'χει, 77 ετών, σε ένα σπίτι 60τ.μ. έχει 2 ηχοσυστήματα!
Στην πορεία όλων αυτών των ετών διάβασα πολλά, άκουσα αρκετά, άλλαξα πολλά μηχανήματα, έπεσα σε πολλές "κακοτοπιές", αγόρασα φύκια για μεταξωτές κορδέλες, "μούφες" κοινώς, δημιούργησα πολλές φιλίες, απόκτησα αμέτρητες εμπειρίες, εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει άλλωστε όλοι οι χαϊφαϊντελίστες και θα συνεχίσουμε όσο η τεχνολογία προχωρά.
Όποτε άκουσα τρίτους, πάντα μα πάντα, έκανα λάθος επιλογή και το μετάνοιωσα, όποτε επέλεγα με βάση κάποιο τέστ... πάλι έκανα λάθος επιλογή... γι' αυτό ο ήχος και τα μηχανήματα είναι καθαρά θέμα προσωπικό, επιλογή 100% δική μας. Θα ακούσω βέβαια μια δεύτερη γνώμη, αλλά η επιλογή θα γίνει εκεί που κτυπά η καρδιά.
Λοιπόν τα μηχανήματά μου:
Προ: sony e9000es
τελικός: bryston 9bsst
ηχεία κύρια-κεντρικό-περιφερειακά: klipsch rf3 - rc35 - rs35
dvd: sony ns92v
mini disk: sony ja50es
cd rec: sony w33
radio: denon tu800
deck: teac
καλωδιώσεις: oehlbach
Περιττό θεωρώ να πω ότι μερικά εκ των ανωτέρω βαίνουν προς αντικατάσταση... για λόγους καθαρά αναβάθμισης...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.570
Καλώς ήρθες Γιώργο!
Περιττό δεν λες τίποτα. Αυτό το χόμπι (καλώς ή κακώς) είναι μια διαρκής... αναβάθμιση.

...

Reaction score
0

Καλησπέρα και από εμένα,

Προ:Thule PR350B

Τελικός:USHER R 1.5

CD Player:Harman Kardon HD970

Ηχεία:Dynaudio Audience 82

Αυτά προς το παρόν...

Reaction score
0

παλιό ραδιοενισχυτή Technics με ΚΕF ηχεία...
:105:
Το καλοκαίρι όμως θα επιδιορθώσω τα ηχεία,διότι έχουνε πολλά χρόνια λειτουργία και οι μεμβράνες τους είναι χάλια.

Reaction score
1

Προενισχυτής : ATC CA2
Ενισχυτής : ACURUS A250 (250 Watt)
Ηχεία : Roister statys7
Player : Sony RCD W100 CD recorder

Στο συγκεκριμένο σύστημα που έχω ο αδύναμος κρίκος είναι τα ηχεία σε σχέση με τα ενισχυτικά και μετά το player. Ωστόσο παίζουν αρκετά δυνατά έχουν 91db ευαισθησία καθαρό ήχο πολύ καλά υψηλά. Η αναβάθμιση που ελπίζω να κάνω σύντομα είναι σε ηχεία μάλλον της ATC στα SCM 40
Το υπάρχων setup σε μεγάλο και άνετο από πλαϊνούς και οπίσθιους τοίχους χώρο (70 τ.μ.) απέδιδε κάτι παραπάνω από καλά. Στο τωρινό χώρο (μικρότερος αρκετά) πνίγετε.

Reaction score
1

Ευχαριστώ για το καλοσόρισμα και ελπίζω να ανταλλάξω πληροφορίες και σκέψεις με τα μέλοι του site.

Reaction score
1

να μαι και εγω...λοιπον...
AVR Yamaha RX-V663

ΗΧΕΙΑ

Frond Crystal Audio TX-T2
Center Crystal Audio THX Center
Surround L/R Crystal Audio SmArt Tower4
Back Surround L/R Crystal Audio SmArt Tower4
Subwoofer Crystal Audio THX 12 Sub
ΠΗΓΕΣ

CD Player Harman Kardon HD 970
Blue Ray PS3

και περιμενω και 2 Crystal Audio THX DIPOLE για να αντικαταστησω τα δυο back surround και ψαχνω για blue ray player να μην ταλαιπωρω το PS3...

Reaction score
463

Aντε αλλο ενα.
Ηχεια-USHER CP 6371
Προ-USHER P307
Τελ-USHER R 1.5
Πηγη-CARY CD 308

και αρκετα αλλα στο υπνοδωματιο και τριγυρω.....κυριως λαμπες(ντρεπομαι να γραψω γιατι δεν προλαβαινω να τα ακουσω ολα)
και βλεπουμε.............

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.032
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic