OPA LM-4562, 2604?

Reaction score
43
Λοιπόν που λέτε πρίν 2 εβδομάδες είχα παραγγείλει αυτό.
Ήρθε σήμερα:135:!!!
Το μηχάνημα είναι Dead Quiet, εντελώς όμως...:134:
Ψόφιο...
Ανοίγοντάς το λοιπόν είδα οτι έχει βάση για τελεστικό OPA 2604 ο οποίος λείπει !
Στο site αναφέρει οτι φέρει τελεστικό OPA LM-4562.
Προκειμένου να αποφύγω να στείλω το μηχάνημα πίσω στην Αγγλία και ευελπιστώντας οτι μόνο σ' αυτό οφείλεται το οτι δεν λειτουργεί να αγοράσω έναν τελεστικό να τελειώνει η υπόθεση.
Ποιόν όμως? 2604 ή LM-4562? Είναι ίδιοι? ποιές οι διαφορές?
Τα φώτα σας παρακαλώ...

Reaction score
4
Απάντηση: OPA LM-4562, 2604?

Κατσε να ερθει ο Peter να αναλαβει.:126:
Θα σε βοηθουσε πιστευω και καποιο μαγαζι που να τους πουλαει εδω Αθηνα , αν ξερει καποιος.

Agg

Reaction score
0

Καποιος το εχει αφαιρσει απο μεσα;

Reaction score
43
Όχι, ήρθε σωστή η συσκευασία, δεν είχε ανοιχτεί απο κάποιον, απλά έλειπε...
Προφανώς ξέχασαν να το βάλουν...

Reaction score
1
Δεν τους κάνεις ένα τηλ να σου πούν τι παίζει? Ίσως στους στείλουν δωρεάν αν είναι δικό τους το πρόβλημα.

By the way, εχω 2 LM4562 και 2 opa627 (αυτοί είναι μονοφωνικοί, άρα 2= ένας στην ουσία) τους οποίους έχει ζητήσει ο φίλος Meletov, αν τελικά δεν τους πάρει και ενδιαφέρεσαι πέσμου.

Reaction score
43
Γιώργο ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου!
Τηλέφωνο θα τους κάνω αύριο μαζί με e-mail με photos της πλακέτας που τράβηξα σήμερα. Η έκδοση είναι η SE (modified) και προφανώς ξέχασαν να επανατοποθετήσουν τον OPA. Το πιο πιθανό είναι οτι θα μου τον στείλουν αλλά μέχρι τότε ...θα τον βλέπω...!
Αν δεν τους θέλει ο meletov και αν δεν έχω βρεί στο μεταξύ κάπου στην Αθήνα θα με ενδιέφεραν αλλά έως τότε θα τα ξαναπούμε...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.138
Μπορεί να υπήρχε αρχικά στη σχεδίαση αλλά να έκριναν ότι έχει αρκετή ευαισθησία και να τον κατάργησαν το τελεστικό.
Φωτογραφία του εσωτερικού του μπορείς να βάλεις?
Ίσως βοηθήσει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.138
Οι δυο τελεστικοί ενισχυτές που αναφέρεις είναι απολύτως συμβατοί και δεν θα έχεις πρόβλημα όποιον και να τοποθετήσεις.
Το μηχάνημα φαίνεται να τροφοδοτήται από τάση?

Reaction score
43
Φωτογραφία έχω αλλά δυστυχώς δε μπορώ να ανεβάσω.
Το μηχάνημα δείχνει να ανοίγει κανονικότατα.
Και το display δουλεύει, και το volume με το τηλεκοντρόλ.
Ήχο δεν έχει...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.138
Ακόμα και με το ποτενσιόμετρο στο τέρμα δεν ακούς τίποτα?

Reaction score
1.842

Ψάξε εδώ:
Φανός - Ηλεκτρονικό υλικό, Σολωμού 40 Αθήνα, 2103828748
:107:

Reaction score
43
Καλημέρα.
Άν έχει με σώνεις!
Αν δεν έχει και πάλι σ'ευχαριστώ! :126:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.970

Ωραίαααα... Απλώς τους έφυγε παρτίδα χωρίς τελεστικό, τον ξέχασαν. No problem. Πρόσεξε να ακολουθήσεις τον προσανατολισμό του chip, ώστε να το βάλεις σωστά στη βάση. Άλλοι τελεστικοί φέρουν εγκοπή στη μια μικρή πλευρά τους, και άλλοι βαθούλωμα στην επάνω επιφάνεια. Φρόντισε ανάλογα, ώστε το σημάδι αυτό να πάει προς την πλευρά της αντίστοιχης εγκοπής στη βάση. Καλόν είναι οι ακροδέκτες του τελεστικού να μην έλθουν σε επαφή με τα δάκτυλά σου, (λόγω στατικού ηλεκτρισμού). Πιάσε τον τελεστικό με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών, ή φόρεσε ένα πλαστικό στεγνό γάντι κουζίνας.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.138
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι και άλλα υλικά φαίνεται να λείπουν από τη πλακέτα.
Μακάρι να λυθεί το θέμα μόνο με τη τοποθέτηση ενός τελεστικού.

Reaction score
43
Μετά απο καμιά 15ριά τηλέφωνα σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών και κατ' ιδίαν επισκέψεις σε άλλα τρία στο κέντρο της Αθήνας ...δεν βρήκα LM-4562 αλλά ούτε και OPA-2604.
Βρήκα όμως σε τοπικό ντιουίδικο ηλεκτρονικάδικο ένα ίδιο με τον αριστερό της τελευταίας φωτό του κ. Κόγια. NE55532P της Texas Instruments τον οποίο και αγόρασα προς 0.7 ευρώ.
Και επιτέλους είχα ήχο! Ακόμα δεν θα πώ εντυπώσεις γιατί αφ' ενός είναι πολύ νωρίς (άστρωτος) αφ' ετέρου δέν είναι το "μαμά" τσιπάκι.
Πάντως με το Foobar παίζει πολύ σιγά. Με το Winamp έρχεται στα ίσα του. Είναι καθαρά θέμα προενίσχυσης.
Για την ώρα τροφοδοτείται με αναλογικό σήμα απο μία EMU 0404.
Σειρά έχει ένας Trends Audio PA-10 και ένα SRC-2496.
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας και τη βοήθειά σας!

Υ.Γ. Μετά απο επικοινωνία με Itemaudio.co.uk που είχε αναλάβει τη βελτίωση του ενισχυτή μου, αφού μου ζήτησαν ευγενικά συγνώμη,παραδέχτηκαν απερίφραστα οτι πρόκειται για δική τους αμέλεια και μου ταχυδρόμησαν τον LM-4562 άμεσα. Μπράβο τους!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300