Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια

Reaction score
38
Απάντηση: Re: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Πιστεύω ότι κάτι που "ξεχωρίζει" από το σύνολο, έστω και αρνητικά για κάποιους, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για ενδιαφέρουσα on-topic συζήτηση (που θα εμπλουτίσει το θέμα με ουσία πέρα από την παράθεση κομματιών και συνοπτικών σχολίων πάνω σ' αυτά) πάνω στο τι το κάνει να ξεχωρίζει, και δεν είναι σκόπιμο να διαγράφεται... για παράδειγμα, νομίζω ότι το κείμενο που έγραψες τώρα Fedra, άσχετα αν κανείς συμφωνεί ή όχι, είναι ισχυρότερο ως μέσο προαγωγής μιας συζήτησης, από οποιαδήποτε διαγραφή. Προσωπική μου άποψη...
Συμφωνώ και επαυξάνω με:622:

Reaction score
1.213
Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Όταν έβαλα αυτό το θέμα είχα σαν σκοπό αυτή την ανώτερη τέχνη για τους ανθρώπους που θέλουν να ξεφύγουν από την τραχιά καθημερινότητα της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής πραγματικότητας, να ονειρευτούν, να βάλουν επιλογές τραγουδιών που έχουν μέσα τους ποίηση, μελωδία, για ανθρώπους που το επιζητούν και την ψυχανεμίζονται τη δουλειά.....οι υπόλοιποι ή θα μπορούσαν να ανοίξουν κάποιο άλλο θέμα έστω και στρατευμένης τέχνης δεν το αποκλείω ή ότι άλλο ήθελαν μπορούσαν να το ζητήσουν έτσι απλά.

Μελέτη μου κάνεις κριτική αλλά αυτό είναι δουλειά και απόφαση των αρμόδιων συντονιστών για το αν ψαλιδίσω κάτι ή όχι... δεν είναι δική σου. Αυτά στα γράφω με όλη την καλή μου διάθεση....

Χαιρομαι για τον κοπο που εκανες να γραψεις τις αποψεις σου .Καποια στιγμη που θα εχω χρονο θα προσπαθησω να καταθεσω και τις δικες μου , και ισως γινει μια ενδιαφερουσα συζητηση και με αλλους συμμετεχοντες.

Μεχρι τοτε θα σταθω λιγο στο αλλο θεμα.

Δεν μπορω να ξερω ποιος ειναι ο δικος σου σκοπος που ανοιγεις ενα θεμα με τιτλο ''εντεχνα τραγουδια''..τετοιος μαλιστα που πρεπει να μας περιοριζει στη δικη σου οπτικη περι τεχνης και στο τι πρεπει να εξυπηρετει αυτη.
Ουτε πρεπει να συμμεριστουμε απαραιτητα τις αποψεις σου .Για τα πρακτικα ενα απο τα video που προσωρινα εσβησες ηταν ο Θουριος και οχι ο ηχογραφημενος προεκλογικος λογος καποιου υποψηφιου.

Το θεμα μας ειναι απλο. Θα διατυπωνουμε τις αποψεις μας η θα ποσταρουμε με οτιδηποτε ταυτιζομαστε και αυτο που περιμενουμε ειναι ενας υγιης διαλογος και μια ανταλλαγη αποψεων.Και οχι τον φοβο ενος συντονιστικου ψαλιδοχερη .

Αν πρεπει να κανεις μια διαγραφη να την κανεις βασιζομενη σε ενα κανονισμο του φορουμ και αφου μας ενημερωνεις .Και οχι συμφωνα με την δικη σου αισθητικη περι τεχνης η τις δικες σου αξιες.

Και ουτε να μας λες οτι χαλαμε τα θεματα η οτι βγαινουμε οφ τοπικ επειδη απανταμε σε σχολια που εσυ εκανες.

Και εγω με καλη διαθεση τα λεω....ασε που σε συμπαθω..:142:

Reaction score
38

OXI ΔΕΝ ΕΣΒΗΣΑ ΤΟΝ ''ΘΟΥΡΙΟ'' Αύριο θα μάθεις πολλά περισσότερα καθώς και ιστορικές αναφορές των κομματιών που πείραξα....ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ???

Reaction score
1.213

OXI ΔΕΝ ΕΣΒΗΣΑ ΤΟΝ ''ΘΟΥΡΙΟ'' Αύριο θα μάθεις πολλά περισσότερα καθώς και ιστορικές αναφορές των κομματιών που πείραξα....ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ???

'' Το πρόβλημα δεν είναι η μουσική και τα κομμάτια του Ξυλούρη αλλά τα βίντεο και τα συνθήματα που κάποιος θέλει να περάσει μέσω αυτών....για αυτά έγραψα...
επαναφέρω τα βίντεο αλλά......''

...............
Ισως δεν εσβησες τον Θουριο αλλα τον Ξυλουρη ? :))

Aυτα παθαινουμε οταν γινονται τετοια...χανεις τη μπαλα...

Αφου λοιπον δημιουργω εντυπωσεις χωρις να γνωριζω και επειδη θελω να μαθω και επειδη θα ζητησω και συγνωμη αν ειμουν αδικος σε κατι πες μου ..τι εννοεις με το..

'' επαναφερω τα βιντεο αλλα .....''

Αλλα τι ? (αλλα μας κανεις χαρη,αλλα να προσεχουμε αλλη φορα, αλλα κατι αλλο ? )

Και ποια ειναι τα βιντεο αυτα ? Για να μην κανω παλι λαθος...

Reaction score
38

Καλέ μου Μελέτη θα λάβεις την απάντηση που ζητάς όμως πριν θα ήθελα να σε ρωτήσω κάποιες μικρές ερωτησούλες....

Μιλάς στον πληθυντικό αλήθεια ποιους εκπροσωπείς και ποιος σε έβαλε να κάνεις τον αυστηρό κριτή? Γιατί ο ενδιαφερόμενος δεν έκανε καμιά νύξη για το θέμα?
Ξέρεις τη συζήτηση και τι συνεννόηση είχαμε με την συντονιστική ομάδα για το θέμα εκείνο?

Από Ιστορία πως τα πας? από βιογραφικά συνθετών/τραγουδιστών που και πότε τραγούδησαν και τι αντιπροσωπεύουν κάποια τραγούδια πως τα πας?

Ποιος έχασε την μπάλα? Αυτό το θέμα δεν μιλάει για ποδόσφαιρο μήπως μπερδεύτηκες?

Έχεις λάβει ενεργά συμμετοχή σε αυτό το θέμα δηλ έχεις βάλει κάποια κομμάτια που σου αρέσουν και είπα ότι δεν θα βάλεις αυτά ή άλλα?
Στις τόσες σελίδες που έβαλες τις προτιμήσεις σου είχαμε κάποιο υγειή διάλογο ?ή ακόμα αν διαφώνησες ποτέ για τα τραγούδια που έχουν μέχρι τώρα μπει ?ή ακόμα και σε άλλα μέλη που ήθελαν και έβαλαν τις προτιμήσεις τους έκοψα κάτι?Διάβασες κάτι ανάλογο? Κάπου αλλού ?

Πήγαινε αν θέλεις στη σελίδα 10 στο τέλος να δεις ποιος έχει βάλει Ξυλούρη?....και διάβασε τα σχόλια των μελών

Σε όλα αυτά που διάβασες ή μάλλον άκουσες καλύτερα σε τόσες σελίδες βρες μου σε παρακαλώ πολύ εκτός από τα δικά σου βίντεο που έχεις βάλει σε παλιότερες σελίδες(αν υπάρχουν) και κάποιο βίντεο όχι τραγούδι που να μην δένει εικαστικά η τουλάχιστον ιστορικά με το στίχο

Για σένα τι είναι έντεχνο τραγούδι??

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΧΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ????

Πως με κρίνεις από τη στιγμή που κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος ούτε και εσύ?

Reaction score
38

Επαναφέρω τα Βίντεο αλλά..............δεν δένουν σωστά οι εικόνες του βίντεο με την ιστορία......αυτό εννοούσα κ. Μελέτη.

Τώρα...όταν βρω χρόνο θα γράψω πολλά επάνω σε αυτά τα δύο βίντεο που το ένα το άλλαξα για ένα άλλο ίδιο και το άλλο το έσβησα προσωρινά μέχρι να το συζητήσω με την συντονιστική ομάδα. Φυσικά επανήλθαν όπως ήταν αλλά θα σας αναλύσω για ποιο λόγο διαφώνησα με τα βίντεο και όχι με τα τραγούδια. Αυτό παρακαλώ να γίνει κατανοητό.

Reaction score
1.213

Φυσικά επανήλθαν όπως ήταν αλλά θα σας αναλύσω για ποιο λόγο διαφώνησα με τα βίντεο και όχι με τα τραγούδια. Αυτό παρακαλώ να γίνει κατανοητό.

Α ...μαλιστα...τωρα διαφωνησες με το εικαστικο κομματι του βιντεο και οχι με το τραγουδι.Τωρα αποκτησαμε και αστυνομια εικαστικης παρεμβολης .

Εχει γινει τοσο κατανοητο που δεν ξερω που να πρωτοαπαντησω...:139:

Reaction score
38

Α ...μαλιστα...τωρα διαφωνησες με το εικαστικο κομματι του βιντεο και οχι με το τραγουδι.Τωρα αποκτησαμε και αστυνομια εικαστικης παρεμβολης .

Αυτό το είπα από την αρχή αλλά μάλλον δεν κατάλαβες καλά ότι διάβασες αν διάβασες:121:
Το θέμα δεν είναι εικάστικό αλλά έχει να κάνει με ιστορικές αναφορές.....

Σε ρώτησα κάποια πράγματα και δεν απάντησες όμως....περιμένω...

Reaction score
38

Αυτό μπορώ να το πάρω και σαν προσβολή.
Τον αστυνόμο κάνεις εσύ σε εμένα χωρίς κανένα δικαίωμα....

Περιμένω να μου απαντήσεις στις πιό πάνω ερωτήσεις που σου έκανα με ευγένια σε αντίθεση με τη δική σου απάντηση.

Reaction score
38

ΥΓ. Δεν υπάρχει εικαστική παρεμβολή αλλά παρέμβαση:138:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

+1000

Ο κάθε τυχάρπαστος που γράφει τρυφεροκλειτοριδικά άσματα και αυτοανακηρύσσεστε έντεχνος, είναι δηλαδή περισσότερο καλλιτέχνης από τον Μάρκο και τον Τσιτσάνη;

Ποιος έχρησε "έντεχνους" τον συφερτό που ταλανίζει την ελληνική μουσική εδώ και πάνω από μία 20ετία;

Που το μόνο τους προσόν είναι να θεωρούν εαυτούς "έντεχνους";

Η μουσική ΔΕΝ είναι ένα τεράστιο λιβάδι οπου βόσκει ο καθένας ελεύθερα όπως θέλει και θεωρεί τον εαυτό του "έντεχνο"...
+1000000000000000

Reaction score
1.213

Περιμένω να μου απαντήσεις στις πιό πάνω ερωτήσεις που σου έκανα με ευγένια σε αντίθεση με τη δική σου απάντηση.
Σε τοσα ποστ απαντω.Μαλλον οχι απαντω..απλως προσπαθω να καταλαβω τους λογους σου..και ακρη δεν βρισκω.

Βαρεθηκα.

Οσο για το ποιος προσβαλλεται ας το αφησουμε καλυτερα.Γιατι αυτοι που ακουν καψουροτραγουδα ειναι περισσοτεροι απο εσενα.Και οχι..δεν ξυλοφορτωνουν ολοι την γυναικα τους...

Βαρεθηκα δις...:142:

Reaction score
1.213

Α με αφορμη το πιο πανω quote ακομα περιμενω να πεις τα υψηλα νοηματα (σε ολα τα ειδη μουσικης αν γινεται ).Ελπιζω να μην ειναι απο αυτα που τα γνωριζει μονο ο καλλιτεχνης ,τα καταλαβαινει μονο ο κριτικος και ολοι οι αλλοι τα παπαγαλιζουν χωρις να καταλαβαινουν Χριστο.Τα λεγομενα...ασπρα κορακια , μαυρα κορακια.

Reaction score
38

Σε τοσα ποστ απαντω.Μαλλον οχι απαντω..απλως προσπαθω να καταλαβω τους λογους σου..και ακρη δεν βρισκω.

Βαρεθηκα.

Οσο για το ποιος προσβαλλεται ας το αφησουμε καλυτερα.Γιατι αυτοι που ακουν καψουροτραγουδα ειναι περισσοτεροι απο εσενα.Και οχι..δεν ξυλοφορτωνουν ολοι την γυναικα τους...

Βαρεθηκα δις...:142:
Μελέτη δεν κατάλαβες το πιο βασικό δηλαδή το χιούμορ που έκανα απαντώντας στον Λάκη σε μια ''μικροκουβέντα'' που είχαμε...διάβασέ την καλύτερα σε παρακαλώ....από τώρα βαρέθηκες μπρε? Τώρα αρχίζουν τα καλά....:142:

Reaction score
38

Α με αφορμη το πιο πανω quote ακομα περιμενω να πεις τα υψηλα νοηματα (σε ολα τα ειδη μουσικης αν γινεται ).Ελπιζω να μην ειναι απο αυτα που τα γνωριζει μονο ο καλλιτεχνης ,τα καταλαβαινει μονο ο κριτικος και ολοι οι αλλοι τα παπαγαλιζουν χωρις να καταλαβαινουν Χριστο.Τα λεγομενα...ασπρα κορακια , μαυρα κορακια.
Αυτά τα γνωρίζεις καλύτερα και από εμένα.....:142:

Reaction score
38

Παρακαλώ τον audiophile62 να μου πει αν πραγματικά στα δύο τραγούδια που πολύ καλά έκανε και έβαλε, τα βίντεο είναι σύμφωνα με το κομμάτια και γιατί...Ευελπιστώ σε μια εποικοδομητική συζήτηση και μόνο.
[youtube]cHPcu-VeQmQ&feature=related[/youtube]
[YOUTUBE]P4k8Nogd6mE&feature=related[/YOUTUBE]

Reaction score
3
Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου Fedra.

Oι οχτροί που λέει το πρώτο τραγούδι είναι οι ίδιοι οι Έλληνες που έχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις?!!!!:111:

Γιατί κάτι τέτοιο κατάλαβα από το βίντεο.

Reaction score
38

Κάπως έτσι γίνεται όταν επιστρατεύεται η τέχνη της εικόνας για να την οικειοποιηθούν κάποιοι.
Το συγκεκριμένο τραγούδι ''Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί'' δημιουργήθηκε για κάποιο σκοπό....πολύ διαφορετικό από τις εικόνες που παρουσιάζει το βίντεο...

Αλλά καλύτερα να μας απαντήσει το μέλος που διάλεξε το συγκεκριμένο βίντεο....:121: Να μας πει την γνώμη του δεν είναι κακό...νομίζω

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.244

Ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από το thread... :144:

Reaction score
6
Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά δεν έχω καταλάβει κάτι.

Αν κάποιος παρέθετε αυτό το βίντεο που είναι από τα "τραγούδια της φωτιάς" του Κούνδουρου,
θα εθεωρείτο ότι προσπαθεί να οικειοποιηθεί πολιτικώς την τέχνη;

[YOUTUBE]mrA6Lka2NUk[/YOUTUBE]

Εχμμ, δεν το νομίζω. :144:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.029
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic