RAW DATA recovery ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΙΣΚΟΥ που κράσαρε

Reaction score
14
Επειδή τους τελευταίους 2 μήνες 2 σκληροί δίσκοι μου ΕΧΑΣΑΝ ξαφνικά τον κατάλογο των αρχειων τους, δηλαδή εχασε ή μάλλον καταστράφηκε το Master Boot Record (MBR), και ετσι ο δισκος ενώ φαίνεται ΟΚ στο Disk Management

εδώ θα δέιτε οτι ο δισκος "Ζ" για file system εχει RAW, και φυσικά θέλει format δεν είναι προσπελάσιμος όπως εστι και βρίσκεται.

Φυσικά ο δίσκος είναι τίγκα στα αρχεία και εχει αρκετά σημαντικά αρχεία.

Δοκίμασα πολλά εργαλεία ανάκτησης, με ανεπιυχή αποτελέσματα όμως, και ευτυχώς είχα χρησιμοποιήσει και την περασμένη φορά το πρόγραμμα της EASEUS το DATA RECOVERY WIZARD.

θα το βρείτε εδώ:

http://www.easeus.com/

ακολουθει οδηγός πώς να κάνετε το τέλειο RECOVERY των πολύτιμων δεδομένων σας.

Reaction score
14
Απάντηση: RAW DATA recovery ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΙΣΚΟΥ που κράσαρε

Εαν ενα partition σας ειναι corrupted στα Windows (XP και VISTA), Μερικά πιθανά μυνήματα λάθους είναι τα ακόλουθα:

Invalid media type reading drive.

Abort, Retry, Fail?

File system is displayed as "RAW".

Windows may ask if you want to format the drive, such as warning "disk not formatted. do you want to format now?". Such as the follow picture.

File names contain "weird" characters.

"Sector not found" messages.

Για να ανακτήσετε τα δεδομένα σας απο σκληρό που σας παρουσιάζεται σαν ενα αδειο RAW Drive, ακολουθήστε την διαδικασία :

1. καντε κλίκ και επιλέξτε το "Complete Recovery" κουμπί στο βασικό παράθυρο του Data Recovery Wizard.

2. Βλέπετε την λίστα των logical volumes που εχουν βρεθεί στον υπολογιστή σας.

3. επιλέξτε το "RAW" drive ή το μή προσπελάσιμο σκληρό με το πρόβλημα.

4. Πατήστε "Next" για να ξεκινήσει το Scanning των αρχειων σας.

5. επιλέξτε τα files ή τα/το directory που θέλετε να ανακτήσετε και πάτηστε το κουμπί "Next".

6. Επιλέξτε το directory και πάτηστε το κουμπί "Next" για να σώσετε τα αρχεία σας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα Data Recovery Software - Data Recovery Wizard Professional V4.3.6 εχει 89 δολλάρια αλλά αξίζει κάθε δεκάρα του!!!!

ΑΓΟΡΑΣΤΕ το και εσείς για να κοιμάστε ήσυχοι.

Reaction score
2
Καταρχάς τα συγχαρητήρια μου για τον αναλυτικότατο και πολύ χρήσιμο οδηγό.Δεν το έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο εργαλείο αλλά φαίνεται πολύ καλό.Μπράβο σου και σε ευχαριστούμε!!!

Κατα δεύτερον καλά ρε φίλαράκι!?Πόσους δίσκους έχει αυτό το μηχανημα?????Για βάλε και καμιά φωτό να το δούμε!!!!

Κατά τρίτον...το έχουμε ξανασυζητήσει ρε παιδιά φτιάξτε μια κατηγορία με tutorials γιατί είναι πραγματικά κρίμα να χάνονται τόσο ενδιαφέροντα και χρήσιμα θέματα!!!!Πραγματικά είναι κρίμα!Αυτά είναι θησαυρός!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.006

Ευχαριστούμε Γιάννη για τον οδηγό -κι αχρείαστος να 'ναι! :142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.392

Επειδή τους τελευταίους 2 μήνες 2 σκληροί δίσκοι μου....
από εξαερισμό και θερμοκρασίες πως πάει το πράμα?
από τροφοδοτικό? ποιό χρησιμοποιείς και τι ακρίβεια τάσεων δίνει (5 ή 3%)?

Γιατί αν αρχίσουν 2 2 να φεύγουν οι δίσκοι μάλλον έχεις θέμα...

Reaction score
14

Κώστα είχα 16 εσωτερικούς δισκους και επειδή με τα ρευματα είχα φοβηθεί οτι κάποιος δίσκος θα εσκαγε, αντικατέστησα 8 Χ 500 άρηδες με 4 1500άρηδες και ετσι τωρα εσωτερικούς εχω 12 δισκους. και ενα DVDR.

Τροφοδοτικό είναι το Cooler Master Real Power M1000 Watt και απο μετρήσεις που εχω κάνει είμαι πολύυυυυ κατω σε Watt απο τα όρια.

Δεν είναι θέμα τροφοδοσίας, και ουτε θέμα θερμοκρασίας (ολοι δουλευουν στους 32-35 βαθμούς - το κουτί ειναι το Lian Li Pc200 που εχει φοβερή ψύξη), οι δικσοι εσκασαν απο κακό κλέισιμο του υπολογιστή... βλέπε κορη... που παίζει με τα κουμπάκια... δυστυχώς αν εχεις μικρά ζουζουνακια αυτά τραβάς!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.392

Πολύ καλό κουτί και τρομερά δυνατό τροφοδοτικό.
Οπότε, έχω 2 προτάσεις για σένα:

1. ενεργοποίησε το να "κοιμούνται" οι σκληροί μετά από 10 λεπτά χωρίς χρήση. Έτσι και να κλείσει το PC, αυτοί θα είναι ήδη κλειστοί, άσε που δε θα τραβαν και καθόλου ρεύμα ουτε θα ζεσταίνουν ούτε θα φθείρονται τζάμπα κι άδικα

2. Βγάλε τα καλώδια από τα πλήκτρα reset και power από τη μητρική, ώστε να μην μπορεί η κόρη να στο κλείνει, αφού πλέον δε θα δουλεύουν καν αυτά τα πλήκτρα. Εσύ θα το ανοίγεις από το πληκτρολόγιο, με κάποιο συνδυασμό πλήκτρων και θα το κλείνεις με το σωστό τρόπο.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.755

Εσύ θα το ανοίγεις από το πληκτρολόγιο, με κάποιο συνδυασμό πλήκτρων
Για λέγε, για λέγε!!!:111:

abcd

Super Moderator
Reaction score
102.755

τι? :118:
Πως γίνεται το άνοιγμα με τον συνδυασμό των πλήκτρων!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.392

είναι επιλογή που ενεργοποιείται από το ΒΙΟS.

abcd

Super Moderator
Reaction score
102.755

είναι επιλογή που ενεργοποιείται από το ΒΙΟS.
Οκ θα το ψάξω. Ευχαριστώ:444:

Reaction score
13

Μπράβο Γιάννη πολύ καλή παρουσίαση του προγράμματος.
Τώρα όσο για τα ρεύματα των δίσκων δεν νομίζω ότι φταίει αυτό όσο η λάθος (ή ή σωστή) ψύξη τους.
Διότι άν θα δείτε στις καταναλώσεις που αναγράφονται πάνω σε κάθε δίσκο δεν ξεπερνάνε στην χειρότερη τα 15Watt και ειδικά οι νέας γενιάς πάνε ακόμη πιο κάτω (γύρω στα 10 -12 Watt) οπότε και στην χειρότερη περίπτωση με τους 16 δίσκους να καταναλώνουν περί τα 250 watt το τροφοδοτικό δεν είχε πρόβλημα. Εδώ οι VGA κάρτες που πλέον καίνε μέσο όρο σε idle κατάσταση (οχι 3d επιτάχυνση) 100 -150 Watt και πολλοί τις βάζουν 2 μαζί σε SLI με τροφοδοτικά 500 - 600 Watt και πάνε μία χαρά.
Προτείνω καλό εξαερισμό (μιας και το τροφοδοτικό σου είναι θηρίο) και πρόσεχε και το θέμα της "χειμερίας νάρκης" των δίσκων αν αυτό είναι να γίνεται συχνά διότι και εκεί ο δίσκος καταπονείται.

Reaction score
0

Έχω ένα σκληρό δίσκο wd my book 1tb ενός φίλου (προσπαθώ να του ανακτήσω τα αρχεία του), ο οποίος αναγνωρίζεται κανονικά από το σύστημα μου. Πρόσπάθησα με πάρα πολλούς τρόπους να τον κάνω να δουλέψει, ακόμα και σε linux το δοκίμασα (εκεί δεν τον αναγνωρίζει).

Μπαίνω μέσα στο σκληρό αλλά δείχνει να μην έχει αρχεία. Ούτε format δεν μπορεί να γίνει (είναι RAW και έχει προστασία εγγραφής).

Επίσης δοκίμασα και το testdisk και το chkdisk, αλλά τίποτε.
Μέχρι και το Data Recovery Wizard δοκίμασα αλλά τίποτε (στο πρόγραμμα που έτρεξα, δεν εμφανίζει καν το προβληματικό δίσκο).

http://img594.imageshack.us/f/94970940.png/
http://img707.imageshack.us/f/84494638.png/
http://img200.imageshack.us/f/53981567.png/

Πως μπορώ να κάνω ανάτηση των αρχείων του;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.247
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Bill87