CAV MDX-III

Reaction score
4.250
Απάντηση: CAV MDX-III

Caravell βλεπω οτι σε καθημερινη βαση καθεσαι απεναντι απο εναν καθρεφτη και εχεις τον γνωστο διαλογο "καθρεφτη καθρεφτακι ποιος εχει τα καλυτερα ηχεια στον κοσμο? φυσικα ειναι τα δικα σου, απανταει ο καθρεφτης" και μας εχεις φλομωσει απο παρομοιους διαλογους με τον εαυτο σου.
Απορω διαχειριστης δεν υπαρχει σ αυτην την κατηγορια?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αγαπητέ caravelle, όσο άκομψα κι αν το έθεσε ο vastsar, όπως καταλαβαίνεις τα τελευταία posts αυτού του thread απέχουν ελάχιστα από το να χαρακτηριστούν spamming. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό να σβηστούν από τους υπευθύνους.

...

Reaction score
11
Aς προλάβω να πω λοιπόν και το τελευταίο που θέλω γιατί προβλέπεται... σφουγγάρι!
(Αν έχει κάποια αξία, από εμένα έχετε το ελεύθερο!)

Το λοιπόν! Μία ακουστή βελτίωση στον ήχο των ηχείων επήλθε όταν αντικατέστησα το ηχοαπορροφητικό υλικό σχήματος L των δορυφόρων, με πλήρη κάλυψη όλων των πλευρών με το υλικό της VISATON, που σαν ποιότητα έδειχνε το ίδιο με το υπάρχον.
Η βελτίωση αφορά την περιοχή των μεσαίων που έγιναν ανεπαίσθητα ποιό καθαρές.

Όταν στις καμπίνες των woofer έκανα την ίδια εργασία, (εκεί υπάρχει το ηχοαποροφητικό σε σχήμα Π), καμμία ακουστή διαφορά από το ... πέτσινο το δικό μου αυτί δεν προέκυψε!

Σας χαιρετώ!

Reaction score
11
Mε 30 επισκέψεις ΜΟΝΟ ακόμα και θα ανήκω στο Πάνθεον των Ημίθεων μετά του κ. Κόγια! (16/01/09 13:20 3.521 επισκέψεις στου κ. Κόγια, 3.491 ενταύθα!).

Reaction score
11
16/01/09 (15:15) 3.532 επισκέψεις Κύριοι ΠΡΟΣΟΧΗ! Έχετε πλέον να κάνετε με ΔΥΟ ημίθεους. Ένα κανονικό και έναν μαθητευόμενο! Ούτε ψύλλος στον κόρφο σας!

Reaction score
11

Mία, (ακόμα), ανεπαίσθητα ακουστή βελτίωση: ξεβίδωσα την βαριά μεταλλική πλάκα, πάχους 1 cm (!), που "αγκαλιάζει" ribbon και tweeter, και πρόσθεσα στην κάτω επιφάνεια και στα κατάλληλα από άποψη χώρου σημεία, αυτοκόλητη ψιλή ταινία "welcro" ούτως ώστε να αποσβένονται απόλυτα οι υψίσιχνοι κραδασμοί που την δονούν. Όπως προανέφερα, αυτό έδωσε μία ακόμα ανεπαίσθητη βελτίωση στην διαύγεια των πρίμων.

Reaction score
11
Mία σημαντική ανακάλυψη:

το καλώδιο που συνδέει sub με δορυφόρο, λειτουργεί σαν αναστροφέας φάσης 180 μοιρών,
με αποτέλεσμα, εάν φυσικά υπάρχει το πρόβλημα στον συγκεκριμένο χώρο και θέση ακρόασης, την πολύ σημαντική βελτίωση του βάθους του μπάσου αλλά και της καθαρότητας των μεσαίων! Το έγραφε η CAV στο Κινέζικο site που τώρα κατέβασε και δεν είχα δώσει σημασία! Τυχαία δοκίμασα την αντίστροφη σύνδεση, το κόκκινο στο μαύρο κ.τ.λ.π., και είδα εμφανή διαφορά!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Να με συγχωρείς αγαπητέ αλλά θα σε προσγειώσω λίγο απότομα.

Οι <<βελτιώσεις>> που αναφέρεις εύκολα μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι παραμύθιασμα.

Το αλλαγμένο ηχομονωτικό διαφοροποιεί τα χαρακτηριστικά της καμπίνας.
Αν δούλεψε καλύτερα σημαίνει ότι είχαν γίνει κακοί υπολογισμοί από τον κατασκευαστή του ηχείου.

Η πατούρα στο τουίτερ απομακρύνει το μεγάφωνο από τη μπάφλα και δημιουργεί φαινόμενο χωνιού με απρόβλεπτα αρνητικές συνέπειες.

Το τελευταίο και χειρότερο...
Το να αλλαχθεί η πολικότητα του δορυφόρου δημιουργεί τεράστια τρύπα στην απόκριση συχνοτήτων και γιαυτό ακούς τη διαφορά. Από κανένα κατασκευαστή δεν είναι λογικό να δηλώνεται κάτι τέτοιο και δεν υπάρχει άλλο ηχείο που να σου προτείνει αυτή την εναλλακτική λύση.

Reaction score
0
Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να μπορώ να τοποθετηθώ στο θέμα χωρίς να με αφορά άμεσα ή έμμεσα αφού η μόνη επαφή μου με τα συγκεκριμένα ηχεία ήταν μερικές ενδιαφέρουσες ακροάσεις σε σπίτι φίλου. Σας το διευκρινίζω εξ αρχής για να μην μου χρεωθεί οποιαδήποτε σκοπιμότητα.
Είμαι μηχανικός και ως σχεδιαστής μηχανολογικών προϊόντων μπορώ τουλάχιστον να εκτιμήσω εάν μία κατασκευή έχει επάνω της και πόσες περίπου εργατοώρες (κόστος κατασκευαστικό) και πιο υλικό κόστος (φυσικά σύμφωνα με την Ελληνική πραγματικότητα).
Τα συγκεκριμένα ηχεία είναι φανερό πως έχουν τελικό φινίρισμα υψηλού κόστους για τα Ελληνικά ή Ευρωπαϊκά δεδομένα (βλέπετε οι κούλιδες δουλεύουν για ένα πιάτο ρύζι). Η αισθητική τους όπως έχουν προαναφέρει πολλοί είναι υποκειμενικό στοιχείο όμως τουλάχιστον η προσεκτικά βαμμένη λάκα και το χρώμα τους αρέσει στις γυναίκες και αυτό λέει κάτι. Από τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες που έχω δει δεν προκύπτει επ ουδενί πως είναι προχειροκατασκευασμένο όπως έχει προαναφερθεί και εδώ μπορώ να διαφωνήσω κάθετα. Αν λοιπόν μία επιχείρηση έχει προσθέσει τόσο υψηλή προστιθέμενη αξία σε μία κατασκευή μου φαίνεται μάλλον αδύνατον να μην έχει αφιερώσει και ανάλογο σχεδιαστικό κόστος για το υπόλοιπο της υλοποίησης δηλαδή την σχεδιαστική προσπάθεια για καλό ακουστικό αποτέλεσμα. Άλλωστε σήμερα αυτό το κόστος μηδενίζεται στην κυριολεξία από την χρήση των ειδικών προγραμμάτων σχεδίασης και προσομοίωσης από τα οποία βρωμάει το internet.
Ίσως μπορεί να υποστηρίξει κανείς πως δεν υπάρχει η ανάλογη προς άλλες παλαιότερες εταιρίες εμπειρία η χρήση της οποίας κάνει τελικά την διαφορά. Αυτό όμως αυτομάτως σημαίνει πως μία κατασκευή με αυτές τις προϋποθέσεις έχει υψηλά standards τουλάχιστον έστω και εάν δεν είναι η κορυφαία. Αυτό βέβαια πονάει όλες τις Δυτικές εταιρίες που ξαφνικά κάποιοι τους τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια κατασκευάζοντας σε πολύ χαμηλό κόστος προϊόντα που ενώ διαφέρουν λίγο από τα δικά τους είναι πάμφθηνα.
Αυτό έχουμε πάθει όλοι οι κατασκευαστές και ψαχνόμαστε να καλύψουμε ένα κενό που δεν καλύπτεται με τίποτα.

Καταλήγοντας θέλω και από ακουστικής πλευράς να σας πω την γνώμη μου. Γνωρίζοντας πως κάθε χώρος και setup δίνει την δική του υπογραφή μπορώ να δηλώσω πως ο ήχος που έχω ακούσει είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και τουλάχιστον ικανοποιητικά πλούσιος. Στην προαναφερόμενη τοποθέτηση μου να προσθέσετε την ακόλουθη λεπτομέρεια δηλαδή πως είμαι κάτοχος των analysis omega που σημαίνει πως είμαι συνηθισμένος σε διαφορετικά ακούσματα. Φυσικά ως Έλληνας κατασκευαστής θέλω να υπάρξουν συμπατριώτες μου που θα δηλώσουν πως η ηχητική απόδοση των ηχείων δεν φτάνει αυτή του Ερμή αλλά από αυτό το σημείο μέχρι του να μηδενίζεται το άλλο ηχείο μου φαίνεται πως οι τοποθετήσεις πολλών είναι κατασκευασμένες για να προστατεύσουν και αυτοί τα δικά τους συμφέροντα (μου φαίνεται πως διάβασα απόψεις αντιπροσώπων λίγο πιο πάνω0. Αν για ένα ιδιοκτήτη όπως δηλώνει ο caravel αυτό προσφέρεται σε κόστος που αγγίζει τα όρια του προϋπολογισμού του τότε μάλλον άδικα του επιτίθεστε και έχει δίκιο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Mία σημαντική ανακάλυψη:

το καλώδιο που συνδέει sub με δορυφόρο, λειτουργεί σαν αναστροφέας φάσης 180 μοιρών,
με αποτέλεσμα, εάν φυσικά υπάρχει το πρόβλημα στον συγκεκριμένο χώρο και θέση ακρόασης, την πολύ σημαντική βελτίωση του βάθους του μπάσου αλλά και της καθαρότητας των μεσαίων! Το έγραφε η CAV στο Κινέζικο site που τώρα κατέβασε και δεν είχα δώσει σημασία! Τυχαία δοκίμασα την αντίστροφη σύνδεση, το κόκκινο στο μαύρο κ.τ.λ.π., και είδα εμφανή διαφορά!

Αυτό τώρα το πρόσεξα.
Καλό είναι όσοι έχουν το συγκεκριμένο ηχείο να ΜΗΝ ακολουθήσουν την παραπάνω συμβουλή. Μάλλον δεν κατάλαβες σωστά caravelle ή οι Κινέζοι είπαν άλλο πράγμα.

...

Reaction score
11
Γεια σου φίλε Chryssagis με τον καυστικό, τσεκουράτο και εμπεριστατωμένο σου λόγο!

Για τα τεχνικά και λόγω έλλειψης των απαραιτήτων στοιχείων, (προς το παρόν), και ως μη ειδικός, σωπαίνω. :120:

Reaction score
11
Eίπα λοιπόν, και μετά από όσα λογικά λέει ο φίλος Petermeni, να επιμείνω σε μία εποικοδομητική και διασκεδαστική, (ελπίζω για όλους), διαδικασία εξάντλησης του θέματος. (Ελπίζω να εκπροσώπησα επάξια όσους, δικαιολογημένα ίσως, τους αρέσει να μου φέρνουν αντιρρήσεις).

Έστειλα λοιπόν στον ειδικότερο όλων, επί του προκειμένου, τον κατασκευαστή, την παρακάτω επιστολή, (ωραίο;)(30/03/09), ελπίζοντας ότι δεν θα το παίξει... Κινέζος:

Hello Mr. Ken!

Please if it is possible give me some answers to the next questions they arose, about mdx3, by some discussions to the avsite, an internet club for sound and vision perfectionists.

1) The metal plate above the ribbon and the tweeter, is only for decoration or for a technical reason also? (The criticism here is that the ribbon and the tweeter must me flush mounted and the plate works as a funnel with disastrous effects for the sound).

2) The connection cable between the subwoofer and the satellite, although is marked red, (+), and black, (-), is it possible to be connected inversely having the operation of a phase, (180 degrees), inverter? This is referred to your previous site, as a possibility to adjust the phase with accuracy depending on the listening position. And for my listening position gives a deeper bass and clearer mids.(The criticism here says that this will make a response curve with tremendous gap in some areas).

3) The satellites, as well as, the subs, have a L shape sound absorber. If someone puts sound absorber of the same quality, covering all the six panels of the cube, is there any possibility to take smoother mid frequencies? I have done that and saw a very tiny but important improvement. (The criticism here says that if there is an improvement the manufacturer is false with his design).

I am looking forward for your soon answer!

Thank you very much.

With regards

Reaction score
11
Η πρώτη αντίδραση; Με κάλεσε να επισκεφθώ την έκθεσή τους στην... Κίνα! Και βέβαια αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι θεμιτό στα πλαίσια του marketing της εταιρείας κ.τ.λ.π.. Όμως αυτό το έκανε τουλάχιστον για πέντε (!) φορές και ενώ του είχα εξηγήσει ότι αυτό αποκλείεται! Αργότερα δικαιολογήθηκε ότι είχε πρόβλημα το server. Tέλος πάντων.

Reaction score
11
Πιστεύοντας ότι η ενημέρωση αυτή μπορεί να ενδιαφέρει πολλούς, συνεχίζω δίνοντας κάποιες λεπτομέρειες που σίγουρα δεν είναι απαραίτητες, δίνουν όμως το απαραίτητο "χρώμα" που χρειάζεται σε μία ενασχόληση που δεν είναι επάγγελμα αλλά διασκέδαση! (Για κάποιους μοιάζει βέβαια να είναι ένα τρομερό άγχος! Κάνουν όμως το τραγικό λάθος να το δείχνουν!).

Reaction score
141
Και η Εφη Θοδη εστειλε επιστολη στον πρωθυπουργο,τι σημαινει αυτο;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis