Επιλογή ενισχυτή...

Reaction score
2
Στα πλαίσια της ολικής μου αναβάθμισης λέω μετά τα L και R που πήρα να αγοράσω έναν νέο ενισχυτή.

Το σύστημα από άποψη ηχείων θα είναι το εξής:

Left and right -> Kef IQ50
Center -> Kef IQ60
Rear -> Kef IQ30
Sub -> Θα το ψάξω,όλες οι προτάσεις δεκτές

Ο χώρος προβολής είναι μεγέθους 15 περίπου τετραγωνικών αλλά πιθανότατα στο μέλλον να έχω χώρο 25-30 τετραγωνικών.

Μπορείτε να μου προτείνετε έναν ενισχυτή που να υποστηρίζει όλα τα HD formats για να συνδιάσω τα παραπάνω?

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά για τον AVR255 αλλά με προβληματίζουν λίγο τα 50 watts που δίνει ανά κανάλι.Για ρίξτε καμία ιδέα...

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Επιλογή ενισχυτή...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=47108&page=31 :126:

διάβασε τις κ τις σελίδες που πόσταρα απο το περιοδικάκι...
Ενδιαφέρον...με λίγα λόγια ο τύπος έγραψε πως δεν δίνει 50W ανά κανάλι αλλά 90W!

Αν όντως ισχύει όμως γιατί να μην το γράφει και η HK στα specs του ενισχυτή?

Reaction score
6

Ενδιαφέρον...με λίγα λόγια ο τύπος έγραψε πως δεν δίνει 50W ανά κανάλι αλλά 90W!

Αν όντως ισχύει όμως γιατί να μην το γράφει και η HK στα specs του ενισχυτή?
Λοιπόν Η HK αναφέρει τα Watt του ενισχυτή με όλα τα κανάλια οδηγούμενα, σε συχνότητα από 20Hz έως 20KHz και με παραμόρφωση 0.07%. :111:

Δες λίγο αυτό.
http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=198160&pid=1922908&mode=threaded&start=

Με λίγα λόγια κάθε κατασκευαστής μετράει με το δικό του τρόπο ή καλύτερα ανακοινώνει την ισχύ με διαφορετικό τρόπο.
Ο 255 είναι μάλλον από τους δυνατότερους στην κατηγορία του.

Reaction score
2

Με λίγα λόγια κάθε κατασκευαστής μετράει με το δικό του τρόπο ή καλύτερα ανακοινώνει την ισχύ με διαφορετικό τρόπο.
Ο 255 είναι μάλλον από τους δυνατότερους στην κατηγορία του.
Σε ευχαριστώ!Τώρα κατάλαβα τι παίζει.

Όπως βλέπεις τα ηχεία μου είναι ανω των 100W.Και ο χώρος πιθανότατα να μεγαλώσει στα 30 τμ.Είμαι μεταξύ των:

Βασικά στα 700 ευρώ περίπου που διαθέτω είμαι μεταξύ των ακόλουθων:

Denon AVR-1909
Denon AVR-2309
Marantz SR5003
HK AVR255

Και αν έχεις και καμία ιδέα πες και για sub!

Σε έπρηξα το ξέρω! :120:

Reaction score
0
Απάντηση: Επιλογή ενισχυτή...

Παίζει και το δεκάρι sub της ελληνικής Crystal Audio που είναι στα Βριλήσσια. Το έχω ακούσει είναι τούμπανο! :p

http://www.crystalaudiovideo.com/product.aspx

Tιμή μη λαμβάνεις υπ όψην σου απ το site. Eίναι αρκετά πιο φτηνό νομίζω. Και σαφώς παίζει και σε μαύρο...

Reaction score
2

Παίζει και το δεκάρι sub της ελληνικής Crystal Audio που είναι στα Βριλήσσια. Το έχω ακούσει είναι τούμπανο!
Βασικά αν θα σου ήταν εύκολο κάποιο link.Γιατί αυτό που μου έγραψες παραπάνω δεν δουλεύει και στο site τους έχουν πολλά sub από ότι βλέπω.Ευχαριστώ!

:114:

Reaction score
7
Απάντηση: Επιλογή ενισχυτή...

Αγαπητέ geo από τον Άλιμο, θα σου πρότεινα και εγώ τον AVR255 αφού δεν έχω κανένα πλέον (με το τελευταίο FW) παράπονο και έχω αναλύσει τις απόψεις μου στο αντίστοιχο thread με το review που είχα κάνει παλιότερα. Όσο για Sub, επειδή πρόσφατα αγόρασα καινούριο, έχω γράψει και εδώ τις εντυπώσεις μου από το Velodyne CHT-10R
Αν έχεις δυνατότητα να ακούσεις κάποια sub στον ίδιο χώρο και θέση θα ήταν ότι καλύτερο για να αποφασίσεις.

Reaction score
2

Αγαπητέ geo από τον Άλιμο, θα σου πρότεινα και εγώ τον AVR255 αφού δεν έχω κανένα πλέον (με το τελευταίο FW) παράπονο και έχω αναλύσει τις απόψεις μου στο αντίστοιχο thread με το review που είχα κάνει παλιότερα. Όσο για Sub, επειδή πρόσφατα αγόρασα καινούριο, έχω γράψει και εδώ τις εντυπώσεις μου από το Velodyne CHT-10R
Αν έχεις δυνατότητα να ακούσεις κάποια sub στον ίδιο χώρο και θέση θα ήταν ότι καλύτερο για να αποφασίσεις.
Το review σου για τον AVR255 το έχω διαβάσει και είναι ένας από τους λογους που λέω να πάω σε αυτόν.Συγχαρητήρια.

Γενικά φημίζεσαι για τα review σου ειδικά μετά από την συνωμοσία που αποκάλυψες για τον AVC...Μπράβο παιδί μου! :142:

Τώρα διάβασα και το review σου για το Velodyne. Πολύ καλό. Αρχίζω να το λαμβάνω σοβαρά στα υπ'όψιν.Η ποιότητα κατασκευής είναι καλή?

Για το yamaha 515 τι άποψη έχεις?

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή ενισχυτή...

Το review σου για τον AVR255 το έχω διαβάσει και είναι ένας από τους λογους που λέω να πάω σε αυτόν.Συγχαρητήρια.

Γενικά φημίζεσαι για τα review σου ειδικά μετά από την συνωμοσία που αποκάλυψες για τον AVC...Μπράβο παιδί μου! :142:

Τώρα διάβασα και το review σου για το Velodyne. Πολύ καλό. Αρχίζω να το λαμβάνω σοβαρά στα υπ'όψιν.Η ποιότητα κατασκευής είναι καλή?

Για το yamaha 515 τι άποψη έχεις?
Σε ευχαριστώ για τα ζεστά σου λόγια και ας είσαι ψυγείο :142:

Σε ότι αφορά την ποιότητα κατασκευής, το Velodyne είναι άριστο. Το Yamaha είναι γλυκόηχο, γρήγορο Subάκι και θα παίξει όμορφα σε μουσική και ιδιάιτερα αν συνδυαστεί με κάποιο ηχείο βάσης... Αφού απ'ότι διάβασα διαθέτεις ηχεία δαπέδου και κρίνω σωστό κατά τη γνώμη μου να μην μπλέξεις και το Sub στην αναπαραγωγή δικάναλου μουσικού προγράμματος, να προτιμήσεις το Velodyne που καταβαίνει χαμηλότερα έχει μεγαλύτερη ένταση και περισσότερο Punch που λέμε. Θα το ευχαριστηθείς πολύ σε ταινίες αλλά και σε μουσική αν το στήσεις σωστά. Προσωπικά σε δικάναλη ακρόαση βγάζω off το Sub (ηχεία δαπέδου και γώ). Βέβαια με πολύ παίδεμα, πειραματισμό και εύκολο χώρο μπορείς να δέσεις και ένα Sub μαζί με κύρια ηχεία για σωστή αναπαραγωγή μουσικής.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή ενισχυτή...

Σε ευχαριστώ για τα ζεστά σου λόγια και ας είσαι ψυγείο :142:

Σε ότι αφορά την ποιότητα κατασκευής, το Velodyne είναι άριστο. Το Yamaha είναι γλυκόηχο, γρήγορο Subάκι και θα παίξει όμορφα σε μουσική και ιδιάιτερα αν συνδυαστεί με κάποιο ηχείο βάσης... Αφού απ'ότι διάβασα διαθέτεις ηχεία δαπέδου και κρίνω σωστό κατά τη γνώμη μου να μην μπλέξεις και το Sub στην αναπαραγωγή δικάναλου μουσικού προγράμματος, να προτιμήσεις το Velodyne που καταβαίνει χαμηλότερα έχει μεγαλύτερη ένταση και περισσότερο Punch που λέμε. Θα το ευχαριστηθείς πολύ σε ταινίες αλλά και σε μουσική αν το στήσεις σωστά. Προσωπικά σε δικάναλη ακρόαση βγάζω off το Sub (ηχεία δαπέδου και γώ). Βέβαια με πολύ παίδεμα, πειραματισμό και εύκολο χώρο μπορείς να δέσεις και ένα Sub μαζί με κύρια ηχεία για σωστή αναπαραγωγή μουσικής.
Και εγω ειμαι λιγο μπερδεμενος με το θεμα Σαμπ γιατι πρωτη φορα προσπαθω να στησω κατι τετοι με βοηθησε αρκετα ο Argi αλλα δεν μπορω να παω σε 15ιντσο αν και θα ηταν το σωστο γιατι τα AudioSpectrum που εχω μπροστα πεφτουν μεχρι 38ΗΖ και δινουν μπασο και το αντιλαμβανομαι οταν παιζω στερεο με τον αναλογικο ενισχ. ομως σε πολυκαναλο ειναι ολα λιγο μπερδεμενα ,εφερε ενας φιλος το 515 να το δοκιμασω και δεν μπορω να πω οτι τρελλαθηκα ΟΜΩΣ τα ηχεια επαιζαν καθαροτερα (αποκοπη στα 80 και 100) και η ολη ακουστικη σε 5.1 ηταν καλυτερη,μπορουσες να καταλαβεις τι βγαινει και απο που .
Τα Sub στο μπατζετ μου ειναι Υαμι 515 ,Ταννου Ρεβο 1001 ,και χθες ειδα και 2ακομα το Teuful (απευθειας αγορα) και το Ηeco25a
Εχεις καμμια ιδεα για αυτα?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.256
Members
38.296
Νεότερο μέλος
Alexis P