H/K 255 κατοχοι

Reaction score
50
Χωρίς να έχω ακούσει το συνδυασμό εκ πρώτης όψεως δε βλέπω κάποιο πρόβλημα πάντως.

Reaction score
2
Ευχαριστώ m@th3m@t1k@ για την απάντησή σου. Πραγματικά τα DAli μου άρεσαν με το πρώτο άκουσμα. Είναι όμως πολύ δύσκολο να τα εντοπίσω στο εξωτερικό σε χαμηλώτερη τιμή από τα συνήθη Ελληνικά δεδομένα. Αντιθέτως ανακάλυψα τα Teufel σε αρκετά ικανοποιητικές τιμές από Γερμανία. Υπάρχει κάποιος που τα έχει δοκιμάσει και πιστεύει ότι τα Teufel consept R (ή κάποια άλλη σειρά)είναι καλύτερα ηχεία για τον ΗΚ255 από τα Dali cosept 6?

Reaction score
0
αλλαξα τα 3 μπροστινα ηχεια τα οποια ειναι monitor audio rs-6 και το αποτελεσμα ειναι καταπληκτικο! πισω εχω τα b&w ds6.νομιζα οτι ακουγα καλα πριν,αλλα μετα την αλλαγη που εκανα ειδα οτι ειναι η μερα με την νυχτα.η λεπτομερεια του ηχου πλεον ειναι σε αλλο επιπεδο.αυτο που θα αλλαξω στην πορεια ειναι το sub διοτι εχω ενα solid 10ετιας που δεν μου αρεσει,εδω θα ηθελα και τις προτασεις σας για sub εως 600ε

Reaction score
50
Για προσανατολισμένο σε σινεμά μπορείς να δεις το Velodyne CHR-12R...

Reaction score
0
Ένας καινούργιος ιδιοκτήτης και εδώ και ευχαριστώ το φόρουμ για τις πολύτιμες πληροφορίες, να είστε καλά όλοι :112:

Να πω ότι είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ και ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟΣ στο set up ακόμα και από έναν ΑΣΧΕΤΟ σαν και μένα??? Θα το πω :107:

Όμως ρε παιδιά, σε 2κάναλο stereo ήχο (μουσική) μου λείπει λίγο ακόμα ένταση. Αναγκάζομαι και τον δουλεύω -10 -5 db ( σχεδόν τέρμα) για να φχαριστηθώ κάποια κομμάτια και πάλι δεν μου φτάνει...Ευτυχώς που δεν ζεσταίνεται αλλά αλήθεια, πόσο ¨κακό" μπορεί να είναι αν δουλεύει τόσο δυνατά? :133:

Τα φώτα σας για το κόλπο AVR-255 προενισχυτής + κάποιος(ποιος?) τελικός 2x80??? 2x100???

Χώρος μικρός (15τ.μ.) ηχεία B&W DM 602

Reaction score
8
σίγουρα ένας τελικός 2χ80 ~ 2χ100 θα απογειώσει τον ήχο σου.Άλλωστε είναι άριστος προενισχυτής.Αν και μου κάνει εντύπωση που φτάνεις max volume για να σε ικανοποιήσει.Η αληθεια είναι ότι το volume αυτού του ενισχυτη δεν αναπτύσεται γραμμικά αλλα εκθετικά και τα δίνει όλα όταν πλέον έχεις ξεπεράσει το 65~70%.Ακόμα και μετά τη σύνδεση με τελικό πρέπει να δυναμώσω αρκετά για να ...'τον ακούσω'
Δεν νομίζω ότι τον ταλαιπωρείς....αλλα σκέψου και έναν τελικό όχι μόνο για δύναμη αλλα ,κυρίως ,για ποιότητα.

Reaction score
3
Απάντηση: H/K 255 κατοχοι

Καλημέρα κ απο μένα. Κάτοχος (πλέον) ενος πανέμορφου Harman Kardon 255 τον χρησιμοποιώ κ εγώ με 2 ηχεία κ επειδή μου αρέσει να ακούω μουσική σε μεγάλη ενταση παρατήρω οτι συνήθως τον δουλεύω κ εγω καπου κοντα στα -5 - 0db.

Αυτο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξης: Για κάποιον όπως εγώ που δε ξέρω τόσα πολλα (τουλάχιστον ακόμη...:116: ) θα ήταν καλύτερο να αγοράσω ένα ολοκληρομένο σύστημα ηχείων ή να ξεκινήσω με τα 2 L , R να συνεχίσω με κεντρικό κ.ο.κ...

Ευχαριστώ πολύ...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.098

θα ήταν καλύτερο να αγοράσω ένα ολοκληρομένο σύστημα ηχείων ή να ξεκινήσω με τα 2 L , R να συνεχίσω με κεντρικό κ.ο.κ...

Ευχαριστώ πολύ...
Καλορίζικος!

Φυσικά να πάρεις δύο καλά μπροστά και μετά τα υπόλοιπα!

Τα ολοκληρωμένα πακέτα για μένα είναι τσάμπα λεφτά.

Reaction score
3

Για να πω την αλήθεια εχω κολλήσει με τη σειρά της Kef (iQ). Όπως είπα κ πρίν δε ξέρω τόσα πολλα αλλα απ΄ότι δίαβασα είναι αρκετά αξιόλογα ηχεία. Το θέμα είναι οτι είμαι κολλημένος στο θέμα της εμφάνισης, δλδ πεθαίνω για ηχεία όπου φαίνονται τα νερά του ξύλου, το θεωρώ απίστευτα όμορφο.. Παρόλα αυτά όντως κ απο άποψη χρημάτων είναι πιο 'έυκολο' να δώσεις τα λεφτα σε κάποιο χρονικο διάστημα κ όχι όλα μαζι, άλλα... υπάρχει περιπτωση να ξεκινήσω να αγοράζω μια σειρά, λ.χ. τα iQ, κ να την σταματήσει η εταιρεία κ να μη βρίσκω πχ πισω ηχεία της ίδια σειράς..??
(ίσως να είναι λίγο άκυρη-βλακώδης ερώτηση αλλα το σκέφτομαι κ αυτο....)

Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
3
Κι άλλος ένας κάτοχος εδώ. Οδηγεί αρκετά άνετα τα monitor audio RS6, έχω μόνο 2 μπροστά ηχεία. Ομολογώ ότι δεν μπορώ να συγκρίνω καθώς είναι ο πρώτος μου σοβαρός ενισχυτή+ηχεία! Πάντως από το παλιό ενισχυτικό είναι ετη φωτός πιο καθαρός, τρελή λεπτομέρεια και φοβερή στερεοφωνική εικόνα. Τα όργανα παίρνουν θέσεις μπροστά σου :).

Ένα ωραίο του χαρακτηριστικό είναι το λογαριθμικό του ανέβασμα έντασης. Σου δίνει την δυνατότητα να έχεις ακριβώς την ένταση που θέλεις ιδιαίτερα στις χαμηλές εντάσεις.

Προσωπικά, με τα MA RS6, όταν θέλω "δυνατά" τον παίζω περίπου στα 15db, αναλόγως και τις δυναμικές εντάσεις του κομματιού.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: H/K 255 κατοχοι

Για να πω την αλήθεια εχω κολλήσει με τη σειρά της Kef (iQ). Όπως είπα κ πρίν δε ξέρω τόσα πολλα αλλα απ΄ότι δίαβασα είναι αρκετά αξιόλογα ηχεία. Το θέμα είναι οτι είμαι κολλημένος στο θέμα της εμφάνισης, δλδ πεθαίνω για ηχεία όπου φαίνονται τα νερά του ξύλου, το θεωρώ απίστευτα όμορφο.. Παρόλα αυτά όντως κ απο άποψη χρημάτων είναι πιο 'έυκολο' να δώσεις τα λεφτα σε κάποιο χρονικο διάστημα κ όχι όλα μαζι, άλλα... υπάρχει περιπτωση να ξεκινήσω να αγοράζω μια σειρά, λ.χ. τα iQ, κ να την σταματήσει η εταιρεία κ να μη βρίσκω πχ πισω ηχεία της ίδια σειράς..??
(ίσως να είναι λίγο άκυρη-βλακώδης ερώτηση αλλα το σκέφτομαι κ αυτο....)

Ευχαριστώ πολύ.
τα πισω ηχεια δεν χρειαζεται να ειναι της ιδιας σειρας:126:

Reaction score
3

Αν κ θα προτιμούσα να είναι όλα τα ηχεία ίδια εμφανισιακά αν είμαι τόσο ατυχος για να διακοπεί η παραγωγή της σειράς εε τοτε .. τι να πω.....:121::105::105:

Reaction score
2
Από σήμερα και εγώ κάτοχος.Πήρα το τελευταίο τεμάχιο του e-shop!!!Μόλις που άνοιξα το κουτί.Από design είναι μπροστά.Λίγο που είδα το menu επίσης είναι κυριολεκτικά γελοία η ρύθμιση.Το πρόβλημα μου είναι το εξής,ξέρω θα γελάσετε...

Πως συνδέονται τα καλώδια των ηχείων???

abcd

Super Moderator
Reaction score
103.098
Απάντηση: Re: H/K 255 κατοχοι

Πως συνδέονται τα καλώδια των ηχείων???
:111::111::111:

Γιώργο καλορίζικος, αλλά τι εννοείς;

Reaction score
2
Σε ευχαριστώ!Λοιπόν κοίτα να δείς.Πχ τα ηχεία μου από πίσω έχουν κάτι τέτοια που τα ξεβιδώνεις,βγαίνουν εντελώς και αφού βάλεις το καλώδιο τα βιδωνεις:

Ε και ο AVR έχει κάτι τέτοια λοιπόν που όμως δεν ξεβιδώνονται τελείως με αποτέλεσμα να μην μπορώ να βάλω τα καλώδια... :141:

Σταμάτα να γελάς! :143:

abcd

Super Moderator
Reaction score
103.098

Έχουν τρύπα και περνάνε μέσα τα καλώδια και μετά τα σφίγγεις.

Άμα θα βρω φωτό θα βάλω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.368
Members
38.305
Νεότερο μέλος
Andreassat