OTE: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ADSL ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Reaction score
0
Απάντηση: OTE: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ADSL ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Εγώ που είμαι στα 2Mbps, να κάνω την αλλαγή σε 4 (με μικρή επιβάρυνση) ώστε τον Απρίλη-Μάη να ανέβω στα 8 ή να παραμείνω στα 2Mbps και απλά να περιμένω μήπως και υπάρξει κάποια έκπτωση σε σχέση με την σημερινή τιμή?
Εμείς που έχουμε 2άρα γραμμή λογικά θα πληρώνουμε όσο έχει τώρα το 1Mbit.....:126:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.868

Εμείς που έχουμε 2άρα γραμμή λογικά θα πληρώνουμε όσο έχει τώρα το 1Mbit.....:126:
Άρα η μείωση θα είναι 3 ευρώ!:101:

Πάω στοίχημα ότι οι τιμές θα είναι οι εξής:

2αρα=16,5 ευρώ από 19,5
8αρα=22,5 ευρώ από 26,5
24αρα=26,5 ευρώ από 29,5

άμα το χάσω το στοίχημα (μακάρι)θα είναι αυτές:

2αρα=16,5 ευρώ από 19,5
8αρα=19,5 ευρώ από 26,5
24αρα=22,5 ευρώ από 29,5
:137:

Reaction score
0

2αρα=16,5 ευρώ από 19,5
8αρα=22,5 ευρώ από 26,5
24αρα=26,5 ευρώ από 29,5
99% οι τιμές είναι αυτές.....υπάρχει όμως κι αυτό το 1% να είναι λίγο φθηνότερες.....πάντως ακριβότερες δεν θα είναι.....κάτι είναι κι αυτό.....:138:

Reaction score
4.906

2αρα=16,5 ευρώ από 19,5
8αρα=22,5 ευρώ από 26,5
24αρα=26,5 ευρώ από 29,5

άμα το χάσω το στοίχημα (μακάρι)θα είναι αυτές:

2αρα=16,5 ευρώ από 19,5
8αρα=19,5 ευρώ από 26,5
24αρα=22,5 ευρώ από 29,5
:137:
Αυτό πιστεύω κι εγω! Τωρα εχω 8αρα connx και με τα ίδια λεφτα θα μπορω να πάω σε 24αρα, όμως δεν ηταν τα 3 ευρώ τον μήνα που με απέτρεπαν ως τώρα, αλλά οι συχνές αποσυνδέσεις στην 24αρα που δεν υφίστανται στην 8αρα (εκτός κι αν με την αναβαθμιση επιλυθούν αυτές οι..λεπτομέρειες). Επίσης νομίζω πως γίνεται και για προώθηση της iptv, δηλαδή σε όσους αποκτήσουν 8αρες και 24αρες θα τους προταθει και αυτό και ίσως και σε καλύτερη τιμή απο αυτήν που ανακοινώθηκε γιατι τα 15 ευρώ τον μήνα ειναι πολλά για πακέτο που δεν δίνει ούτε όλα τα ελεύθερα ελληνικά κανάλια (και δεν νομίζω να βρουν πολλούς πελάτες έτσι...όταν επιπλέον υπάρχει και το πάγιο του ΟΤΕ ακόμη)

Reaction score
0
παιδια γνωριζει κανεις ποτε οι περιοχες οι κολημενες στα 2mb θα εχουν δυνατοτητα για 24?
ημρτον 2 χρονια τωρα ακομα στα 2 ειμαι

Reaction score
0
δε ξέρω αν έχει σχέση αλλά , η FORTHnet μοιράζει φυλλάδια στα σπίτια με "προσφορές" που ισχύουν έως 31/03/09 , προσωπικά τον Απρίλιο εκτός από την πτώση των τιμών περιμένω και τα νέα πακέτα 2Play ...

Reaction score
1
Απάντηση: Ουπς! Κάτι έγινε εδώ παιδιά...

Όσοι έχετε σύνδεση conn-x από τον ΟΤΕ, κάντε έναν έλεγχο στην ταχύτητα που κατεβάζετε! Μόλις το πήρα χαμπάρι, αλλά σε μένα υπάρχει σαφής αναβάθμιση της ταχύτητας! Όχι σπουδαία πράγματα βεβαίως, αλλά κάθε αύξηση της ταχύτητας κατεβάσματος δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη! :126:

Μέχρι σήμερα το απόγευμα κατέβαζα με 1,12ΜΒ/s, δηλαδή 9Mbps πραγματικά σε 24άρα σύνδεση, καρατσεκαρισμένα μέσα από τους servers του newzbin που μου δίνουν full ταχύτητα.

Πριν από λίγο ανοίγω το pc και δεν είχα καθόλου σύνδεση, έκανα επανεκκίνηση και πάλι τίποτα, αναγκάστηκα να κλείσω και να ξανανοίξω τον router και συνδέθηκα κανονικά. Μπαίνω στο newzbin και αρχίζω να κατεβάζω και βλέπω ότι τώρα κατεβάζω με 1,27MB/s, δηλαδή 10Mbps και κάτι ψιλά!!! :111:

Αυτή είναι μια αύξηση ταχύτητας περίπου 14%. Κάντε έναν έλεγχο όσοι έχετε conn-x, μπας και βγάλουμε άκρη για το τι συμβαίνει... :140:

Reaction score
172

Παναγιωτη ο ΟΤΕ για να δωσει σε σενα εκοψε απο μενα (που λεει ο λογος δλδ). Μονο προοδος δεν ειναι αυτο για τον ΟΤΕ. Για το λογο αυτο την εκανα για ΟΝ και ειμαι ευτυχης :607:

Εκει λοιπον που στον ΟΤΕ πληρωνα 24αρα (150 σχεδον ευρω το διμηνο) και ειχα στην αρχη 18αρα, μετα απο λιγο καιρο 14αρα και μετα την αναβαθμιση 9αρα τους ειπα αντε γεια :605:

Τωρα με την ΟΝ εχω 16αρα σταθερα (35 ευρω το μηνα) και κατεβασματα εως και 1,8.

Σωθηκα και Σωτηρωθηκα λεμε :137:

Reaction score
0

Και ο πινακας με το ΤΟP 29 ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ download

Top Countries by Download Speed
1.17.83 Mb/s Korea, Republic of
2.16.07 Mb/s Japan
3.11.55 Mb/s Sweden
4.11.28 Mb/s Lithuania
5.10.33 Mb/s Romania
6.10.11 Mb/s Latvia
7.9.40 Mb/s Bulgaria
8.8.97 Mb/s Netherlands
9.7.59 Mb/s Germany
10.7.39 Mb/s Russian Federation
11.7.26 Mb/s Moldova, Republic of
12.7.23 Mb/s Slovakia
13.7.15 Mb/s Switzerland
14.7.04 Mb/s Finland
29.5.52 Mb/s Greece

Reaction score
0
Η "πρόοδος" θα είναι αν δώσει ο ΟΤΕ 50Mbps download και 10Mbps upload και οι εναλλακτικοί δίνουν έως 24...

Reaction score
14

and then we woke up....

Οταν ερθει η οπτική ίνα στο σπίτι μας... γκούχ.... τότε ίσως λαγκμαν θα γίνει και αυτό...

Reaction score
1
Απάντηση: Θα είχα φύγει κι εγώ...

Παναγιωτη ο ΟΤΕ για να δωσει σε σενα εκοψε απο μενα (που λεει ο λογος δλδ). Μονο προοδος δεν ειναι αυτο για τον ΟΤΕ. Για το λογο αυτο την εκανα για ΟΝ και ειμαι ευτυχης

Εκει λοιπον που στον ΟΤΕ πληρωνα 24αρα (150 σχεδον ευρω το διμηνο) και ειχα στην αρχη 18αρα, μετα απο λιγο καιρο 14αρα και μετα την αναβαθμιση 9αρα τους ειπα αντε γεια

Τωρα με την ΟΝ εχω 16αρα σταθερα (35 ευρω το μηνα) και κατεβασματα εως και 1,8.

Σωθηκα και Σωτηρωθηκα λεμε

Σωτήρη (αν κατάλαβα καλά), μπορεί τα πράγματα να είναι ακριβώς έτσι, όπως τα περιγράφεις. Από τα τεχνικά θέματα άλλωστε που αφορούν το ADSL είμαι εντελώς άσχετος.

Πολλοί από εμάς όμως, έχουν αντίστοιχα τις δικές τους "πικρές εμπειρίες" από τις διάφορες ιδιωτικές εταιρείες. Όπως π.χ. είχα εγώ από τις κ@λ@εταιρείες των "κυρίων" Αθανασούλη και Λανναρά!

Μάλιστα, στην περίπτωση του Jetpack, έχασα και τους μισούς μήνες από όσους είχα προπληρώσει όταν λουκετάρισε η εταιρεία.

Δεν έχω απολύτως κανένα "κόλλημα" με τον ΟΤΕ, θα είχα αποσυνδεθεί εντελώς από το δίκτυό του εδώ και πολύ καιρό, εάν δεν είχα το μέγα πρόβλημα του ότι το έτερον ήμισυ καλεί σε καθημερινή βάση τη μητέρα της στην Ουκρανία με τις κάρτες προπληρωμένου χρόνου, με τις οποίες η χρέωση είναι από πέντε έως και εφτά φορές χαμηλότερη από τις τιμές των εταιρειών στα δικά τους δίκτυα. Με το που θα μπει η Ουκρανία στις δωρεάν χώρες για τις διεθνείς κλήσεις σε κάποια εταιρεία, έχω αποχαιρετήσει τον ΟΤΕ επιτόπου!

Reaction score
172
Απάντηση: Θα είχα φύγει κι εγώ...

Σωτήρη (αν κατάλαβα καλά), μπορεί τα πράγματα να είναι ακριβώς έτσι, όπως τα περιγράφεις. Από τα τεχνικά θέματα άλλωστε που αφορούν το ADSL είμαι εντελώς άσχετος.
Καπως ετσι...sothomsωθηκα :144:

Reaction score
1.529

Όσοι έχετε σύνδεση conn-x από τον ΟΤΕ, κάντε έναν έλεγχο στην ταχύτητα που κατεβάζετε! Μόλις το πήρα χαμπάρι, αλλά σε μένα υπάρχει σαφής αναβάθμιση της ταχύτητας! Όχι σπουδαία πράγματα βεβαίως, αλλά κάθε αύξηση της ταχύτητας κατεβάσματος δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη! :126:

Μέχρι σήμερα το απόγευμα κατέβαζα με 1,12ΜΒ/s, δηλαδή 9Mbps πραγματικά σε 24άρα σύνδεση, καρατσεκαρισμένα μέσα από τους servers του newzbin που μου δίνουν full ταχύτητα.

Πριν από λίγο ανοίγω το pc και δεν είχα καθόλου σύνδεση, έκανα επανεκκίνηση και πάλι τίποτα, αναγκάστηκα να κλείσω και να ξανανοίξω τον router και συνδέθηκα κανονικά. Μπαίνω στο newzbin και αρχίζω να κατεβάζω και βλέπω ότι τώρα κατεβάζω με 1,27MB/s, δηλαδή 10Mbps και κάτι ψιλά!!! :111:

Αυτή είναι μια αύξηση ταχύτητας περίπου 14%. Κάντε έναν έλεγχο όσοι έχετε conn-x, μπας και βγάλουμε άκρη για το τι συμβαίνει... :140:

Υπαρχει καποιος πραγματικά αξιοπιστός τρόπος να μετρήσουμε την ταχύτητα ?

Reaction score
0
Σήμερα διάβασα ότι ο ΟΤΕ ανέβασε το διεθνές bandwidth ... Στα 40Gbps !!
Bandwidth εναλλακτικών = Forthnet 19.5Gbps + HOL 10Gbps + Tellas 5Gbps + Vivodi 1.2 + On Telecoms 6Gbps + Netone 1Gbps = 42Gbps

Φαίνεται ο ΟΤΕ θέλει να δώσει βάση στην ποιότητα υπηρεσιών ...

Reaction score
34

ναι υπάρχει, να κατεβάσεις ενα μεγαλο αρχειο απο το πολυτεχνειο (ntua) δεν θυμαμαι ακριβως την διεύθυνση αλλα στον γουγλη αν πατησεις ntua θα στο βγάλει. Αστο να κατεβάσει μερικά λεπτα για να σου δειξει πραγματικη ταχυτητα και οχι καποια Peak στην αρχη του download.

Reaction score
0
Μπορεί να δοκιμάσει να κατεβάσει κάτι από εδώ http://ftp.ntua.gr/pub/ ΟΤΕ και ntua είναι μεσώ grix 10Gbps Link λογικά πρέπει να κατεβάζει γρήγορα ειδικά με internet download manager

Reaction score
1

Υπαρχει καποιος πραγματικά αξιοπιστός τρόπος να μετρήσουμε την ταχύτητα ?

Πιο αξιόπιστος τρόπος από τους ταχύτατους servers του Usenet, δεν πιστεύω ότι υπάρχει! :126:

Παιδιά, δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει, αλλά εδώ και μερικές μέρες η ταχύτητα στο δικό μου downloading στο conn-x ανεβοκατεβαίνει σαν ασανσέρ κάθε μέρα! :111:

Τη μια μέρα κατεβάζω με 9Mbps πραγματικά, την άλλη μέρα με 10! Την επόμενη ξαναπέφτω στα 9, την μεθεπόμενη ξανανεβαίνω στα 10!!! :111:

Δεν έχω ιδέα για το τι ακριβώς παίζει, μπέρδεψα τα μπούτια μου... :121:

Reaction score
19
Βρε Παναγιώτη έτσι συμπεριφέρονται όλες οι ADSL, εγώ με την 24άρα Forthnet τη μια κατεβάζω με 15Mbit, την άλλη με 5, την άλλη με 8 κοκ...

Τα 24Mbit που πληρώνουμε δεν είναι εγκυημένα ούτε είναι εγκυημένη κάποια σταθερή ταχύτητα, εξαρτάται από το φόρτο του dslam, του πάροχου κτλ :123:

Reaction score
1
Απάντηση: Μάλλον εξαρτάται από τις εμπειρίες του καθενός...

Βρε Παναγιώτη έτσι συμπεριφέρονται όλες οι ADSL, εγώ με την 24άρα Forthnet τη μια κατεβάζω με 15Mbit, την άλλη με 5, την άλλη με 8 κοκ...

Τα 24Mbit που πληρώνουμε δεν είναι εγκυημένα ούτε είναι εγκυημένη κάποια σταθερή ταχύτητα, εξαρτάται από το φόρτο του dslam, του πάροχου κτλ

Κώστα, από τα τεχνικά θέματα του ADSL είμαι εντελώς άσχετος, οπότε η κατάσταση μπορεί να είναι όπως ακριβώς την περιγράφεις. Η εμπειρία μου πάντως από το ADSL μέχρι στιγμής, δείχνει μια συμπεριφορά εντελώς διαφορετική από αυτήν που περιγράφεις. Και εξηγούμαι:

Ξεκίνησα στο γραφείο με σύνδεση της LANNET του «κυρίου» Λαναρά πάνω στο δίκτυο του ΟΤΕ. Για περίπου ενάμιση μήνα η ταχύτητα κατεβάσματος από το Usenet μέσω Newzbin ήταν καρφωμένη και σταθερότατη σε καθημερινή βάση στα 4 Mbps πραγματικά, δηλαδή κατέβαζα με 480KB/s σε 24άρα σύνδεση. Μετά, άρχισαν τα γνωστά προβλήματα, όταν ο ΟΤΕ έκοψε τις περισσότερες γραμμές στη LANNET, επειδή δεν πλήρωνε ο Λαναράς, με αποτέλεσμα η ταχύτητα της γραμμής να πέσει στο 1Mbps πραγματικό, και να μην επανέλθει ποτέ σε υψηλά επίπεδα.

Παρά την περιπέτεια με την LANNET, δεν έβαλα μυαλό και συνέχισα στο σπίτι με σύνδεση Jetpack της Altec του «κυρίου» Αθανασούλη, πάλι πάνω στο δίκτυο του ΟΤΕ. Δυστυχώς, δεν μπορώ να ξεκολλήσω από το δίκτυο του ΟΤΕ, επειδή όπως είπα πιο πριν, το έτερον ήμισυ καλεί καθημερινά Ουκρανία με κάρτες προπληρωμένου χρόνου, οι οποίες δουλεύουν μόνο στο δίκτυο του ΟΤΕ. Με το Jetpack λοιπόν, και επί τρεις ολόκληρους μήνες, η ταχύτητα κατεβάσματος στο Usenet μέσω Newzbin ήταν και πάλι καρφωμένη και σταθερότατη σε καθημερινή βάση στα 700KB/s, δηλαδή 5,6Mbps πραγματικά σε 24άρα σύνδεση. Το μόνο «σκαμπανέβασμα» που παρουσίαζε η γραμμή, ήταν ότι κυμαινόταν από τα 690 έως τα 700KB/s, διακύμανση που είναι αστεία για να τη συζητάμε!

Τον περασμένο Οκτώβρη, ο ΟΤΕ έκοψε ξαφνικά όλα τις γραμμές στην Altec, μια και ο «κύριος» Αθανασούλης δεν πλήρωνε και η εταιρεία λουκετάρισε! Εγώ, σαν χοντρό κορόιδο φυσικά, έχασα τους μισούς μήνες τους οποίους είχα προπληρώσει, όπως φυσικά και χιλιάδες άλλοι συνδρομητές! :141: Το «Τρις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού» σκέφτηκα και πήγα φυσικά, που αλλού, στον ΟΤΕ! Αν μη τι άλλο σκέφτηκα, δεν είναι δυνατόν ο ΟΤΕ να κόψει τις γραμμές στον ίδιο του τον εαυτό!!! :142:

Πρόσεξε τώρα εδώ ένα σημαντικό σημείο: μόλις πρωτοσυνδέθηκα στον ΟΤΕ, από αρχές του περασμένου Νοέμβρη ουσιαστικά, κράτησα τις πρώτες μέρες το modem ADSL για ISDN γραμμή που είχα με την Altec. Η ταχύτητα κατεβάσματος με τον ΟΤΕ παρέμεινε πανομοιότυπη στα 700KB/s, δηλαδή 5,6Mbps πραγματικά, όπως ακριβώς δηλαδή κατέβαζα και με την Altec. Μετά από λίγες μέρες, μου ήρθε και το δωρεάν modem ADSL για ISDN γραμμή που έδινε ο ΟΤΕ. Το έβαλα λοιπόν και δυστυχώς η ταχύτητα παρέμεινε ακριβώς η ίδια στα 5,6Mbps, πάντα σε 24άρα σύνδεση. Που γινόταν όμως, όπως αποδείχτηκε, η μεγάλη διαφορά; Και τα δύο μόντεμ, τόσο της Altec όσο και του ΟΤΕ, τα είχα συνδέσει με το pc μέσω USB 2 σύνδεσης, λόγω κάποιων προβληματικών ρυθμίσεων που είχα στις ρυθμίσεις δικτύου στο pc μου. Από τον περασμένο Νοέμβρη λοιπόν μέχρι και πριν δεκαπέντε μέρες, και στον ΟΤΕ η ταχύτητά μου ήταν σταθερότατη σε καθημερινή βάση στα 700KB/s.

Πριν από δυο βδομάδες έρχεται στο σπίτι ο Νίκος (Nix) μαζί με τη σύζυγο και τον Nix junior Μάνο, για να τους φιλοξενήσουμε για μερικές μέρες. Περιττό να σου πω ότι ο Νίκος πέρασε τις δύο από τις τρεις ημέρες πάνω από το pc που έχω για να δουλεύω στο σπίτι και αυτά που έκανε στο pc μου, μόνο ως θαύμα μπορούν να χαρακτηριστούν, σε ευχαριστώ θερμά και δημόσια βρε φίλε! Μία από τις αναβαθμίσεις που κάναμε λοιπόν, ήταν να αντικαταστήσουμε το modem ADSL του OTE με ένα modem/router της TP-LINK, γιατί ήθελα να έχω τη δυνατότητα να κατεβάζω και μέσω του Moncaso, του δεύτερου HTPC που έχω στην κρεβατοκάμαρα. Με το που βάλαμε λοιπόν το TP-LINK στη γραμμή μου, εννοείται μέσω δικτύου, έκπληκτοι είδαμε την ταχύτητα κατεβάσματος να εκτοξεύεται στα 1,12MB/s, δηλαδή 9Mbps πραγματικά!!! :111: Όπως καταλαβαίνεις, η χαρά μου δεν περιγραφόταν, αλλά ταυτόχρονα και τα νεύρα με τον εαυτό μου που δεν το είχα κάνει νωρίτερα αυτό, τι διάολο, τόσα λεφτά έχω δώσει σε διάφορες π@π@ριές, ενώ το κόστος του TP-LINK είναι μόλις 19 ευρώ!

Η τωρινή κατάστασή μου λοιπόν: η ταχύτητα κατεβάσματος ήταν σταθερότατη στο 1,12MB/s μέχρι πριν μερικές μέρες που άρχισε αυτό το καθημερινό ανεβοκατέβασμα της ταχύτητας από το 1,12MB/s στο 1,25MB/s, δηλαδή από τα 9Mbps στα 10 και πάλι στα 9 και ξανά στα 10 κτλ. Γι’ αυτό μου έκανε εντύπωση αυτή η καθημερινή αυξομείωση της ταχύτητας και την περιέγραψα εδώ. Επειδή απλά δεν είχα ποτέ τέτοιες εμπειρίες από δραματικές αλλαγές στην ταχύτητα σαν αυτές που περιγράφεις, δηλαδή από τα 15mbps στα 5, μετά στα 10, ξανά στα 15 κτλ.

Επίσης, από ότι ξέρω από τον Νίκο (Nix) που έχει σύνδεση Forthnet στη Θεσσαλονίκη, δεν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, κατεβάζει με σταθερότατη ταχύτητα στα 16Mpbs πραγματικά. Αν είχε τέτοιες μεταπτώσεις στην ταχύτητα σαν αυτές που περιγράφεις, ο Νίκος σίγουρα θα είχε αλλάξει πάροχο. Εδώ μας άφησε για 12 ώρες το Newshosting χωρίς πρόσβαση στο Usenet (πανελλήνια) και ο Νίκος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό, με έπαιρνε πρωί πρωί τηλέφωνο που ξέρει ότι κοιμάμαι του καλού καιρού, για να δει αν εγώ μπορώ να κατεβάσω… :204:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.