KAΛΟΣ -ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΣ- ΑV

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Προκειμενου να κανω την...υπερβαση και στο εξοχικο (οπου "μεταφερομαι" κατα τον Ιουνη εως...βλεπουμε!), θελω να παρω εναν καλουτσικο αλλα και φθηνο πολυκαναλο ενισχυτη για τα εκει γουστα. Δεν με ενδιαφερουν εξεζητημενες λειτουργιες, αλλα οπωσδηποτε η hdmi να δινει ηχο (αυτο το λεω γιατι διαβασα πως ενας φθηνος της Yamaha δεν δινει ηχο), για να αποφυγουμε κι αλλα καλωδια πλεον των...100 που ηδη υπαρχουν!
Καμια προταση;
Εβαλα και σχετικη αγγελια ζητησης στις Μ.Α.

Reaction score
0
Απάντηση: KAΛΟΣ -ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΣ- ΑV

αν θες τον απολυτα φτηνοτερο με HD audio περιμενε τον yamaha 465, θα σε καλυψει απολυτα με ~350 ευρω (και εχει και 4 hdmi οχι λιγα...)

Αν τα 350 τα θεωρεις πολλα (και δνε εχει σημασια το HD audio) τοτε εφοσον θες HDMI ψαχνεις παλιοτερο μοντελο μεσαιας κατηγοριας (μιας και τα μικρα δεν ειχαν hdmi Περσι) αφου τσεκαρεις οτι δεχεται audio Με το hdmi, που να ξεστοκαρεται και να ειανι σε καλη τιμη. Δηλαδη κοιτας ενισχυτη της κλασης yamaha 463, denon 1708 κλπ αφου τσεκαρεις online το θεμα με το hdmi.

Γνωμη μου βεβαια, ακομα και το HDMI ειναι πολυτελεια για εξοχικο...θα επαιρνα ενα ολοκληρωμενο συστημα 5.1 απο αυτα που θα λεγαμε "της πλακας" που βγαζουν sony/lg/samsung με κανα 200αρι ολα μεσα... Οταν εχεις σπιτι σου την "ποιοτητα" δε νομιζω να σε ξενερωνει που στο εξοχικο θα ειναι χειροτερα, θα ξερεις οτι γενικα δε συμβιβαζεσαι, αλλα την 5.1 αισθηση την παιρνεις ακομα και στο εξοχικο...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

αν θες τον απολυτα φτηνοτερο με HD audio περιμενε τον yamaha 465, θα σε καλυψει απολυτα με ~350 ευρω (και εχει και 4 hdmi οχι λιγα...)

Αν τα 350 τα θεωρεις πολλα (και δνε εχει σημασια το HD audio) τοτε εφοσον θες HDMI ψαχνεις παλιοτερο μοντελο μεσαιας κατηγοριας (μιας και τα μικρα δεν ειχαν hdmi Περσι) αφου τσεκαρεις οτι δεχεται audio Με το hdmi, που να ξεστοκαρεται και να ειανι σε καλη τιμη. Δηλαδη κοιτας ενισχυτη της κλασης yamaha 463, denon 1708 κλπ αφου τσεκαρεις online το θεμα με το hdmi.

Γνωμη μου βεβαια, ακομα και το HDMI ειναι πολυτελεια για εξοχικο...θα επαιρνα ενα ολοκληρωμενο συστημα 5.1 απο αυτα που θα λεγαμε "της πλακας" που βγαζουν sony/lg/samsung με κανα 200αρι ολα μεσα... Οταν εχεις σπιτι σου την "ποιοτητα" δε νομιζω να σε ξενερωνει που στο εξοχικο θα ειναι χειροτερα, θα ξερεις οτι γενικα δε συμβιβαζεσαι, αλλα την 5.1 αισθηση την παιρνεις ακομα και στο εξοχικο...
Επειδη εχω ηδη δυο πολυ καλα ηχεια (τα θρυλικα Αudio spectrum S37II) λεω να μην τα χαραμισω και να παρω ενισχυτη που θα τα "σηκωσει" και λιγο (για μουσικη κυριως). Ριχνω και μια ματια και στα εκτος...μοδας πλεον

Reaction score
0

Φίλε Λάκη επειδή και γω το ψάχνω γιά κάτι ανίστοιχο μου είχε βγάλει το μάτι ο STR-DG520 της SONY που τον είχε το ΠΛΑΙΣΙΟ 129. Τώρα δεν τον βρίσκ εκεί αλλά σε άλλα μαγαζιά από 200. Δες όμως και αυτό
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1141147&catalog=19&category=69979827
Δεν τον έχω ακούσει αλλά πιστεύω γιά τη δουλειά που τον θέλουμε μιά χαρούλα θα είναι.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Φίλε Λάκη επειδή και γω το ψάχνω γιά κάτι ανίστοιχο μου είχε βγάλει το μάτι ο STR-DG520 της SONY που τον είχε το ΠΛΑΙΣΙΟ 129. Τώρα δεν τον βρίσκ εκεί αλλά σε άλλα μαγαζιά από 200. Δες όμως και αυτό
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1141147&catalog=19&category=69979827
Δεν τον έχω ακούσει αλλά πιστεύω γιά τη δουλειά που τον θέλουμε μιά χαρούλα θα είναι.
Γεια σου Geo. Σαν καλος (=καταλληλος) μου φαινεται αυτος που προτεινεις. Εσυ τι θα κανεις; να μην αναμενουμε τους νεους Γιαμαχα; ετσι κι αλλιως απο τελος Μαιου και μετα θα τον χρειαστω

Reaction score
6
Αυτός δεν δέχεται καν LPCM από το HDMI. Μπορεί και καθόλου ήχο.
http://www.sony.gr/product/hcs-home-cinema-receiver/str-dg520#pageType=TechnicalSpecs

Θες τουλάχιστον LPCM από HDMI για να εκμεταλευτείς τον ήχο του PS3 απολύτως.

Με τόσα που κάνει βρίσκεις προηγούμενης σειράς AV που το κάνουν αυτό.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: KAΛΟΣ -ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΣ- ΑV

Αυτός δεν δέχεται καν LPCM από το HDMI. Μπορεί και καθόλου ήχο.
http://www.sony.gr/product/hcs-home-cinema-receiver/str-dg520#pageType=TechnicalSpecs

Θες τουλάχιστον LPCM από HDMI για να εκμεταλευτείς τον ήχο του PS3 απολύτως.

Με τόσα που κάνει βρίσκεις προηγούμενης σειράς AV που το κάνουν αυτό.
PS3 δεν...παιζει στην ομαδα μου. Κυριως με ενδιαφερει η οπτικη και να παιζει DTS

Reaction score
1.213

Ρε θειο αν σε ενδιαφερει μονο η οπτικη το ζητημα ειναι απλο...:138:....

...και οι επιλογες ακομα περισσοτερες...:142:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ρε θειο αν σε ενδιαφερει μονο η οπτικη το ζητημα ειναι απλο...:138:....

...και οι επιλογες ακομα περισσοτερες...:142:
Παλι σε μπερδεψα ε; ειπαμε,hdmi για αποφυγη πολυκαλωδιωσης (και ληψη ποιοτητας καλιτερης) αλλα και οπτικη για να παιζουν τα...μηχανακια DTS (WD-Egreat)

Reaction score
1.213

Γεια σου Geo. Σαν καλος (=καταλληλος) μου φαινεται αυτος που προτεινεις. Εσυ τι θα κανεις; να μην αναμενουμε τους νεους Γιαμαχα; ετσι κι αλλιως απο τελος Μαιου και μετα θα τον χρειαστω

Nα περιμενεις...:142:

Αφου δινεις 400 , δωσε 450 ...:405:...και παρε τον 663 που τα εχει ολα και συμφερει...

Αληθεια εχεις ακουσει κανα yamaha ? :138: Σου αρεσουν ? :121:

Θειε πες και τις προτιμησεις σου...ξανθο , μελαχρινο,κοκκινομαλλικο...πως ετσι στα τυφλα θα ψαχνουμε ?

Reaction score
0

αμα ειναι να δωσεις τοσα λεφτα, περιμενε τον 465 και παρτον καπου 350 που θα κοστιζει....
Αν βιαζεσαι (που δεν βιαζεσαι αποτι λες) και δε σε νοιαζει η εγγυηση τον παιρνεις με 350 και αμεσα απο Γερμανια (μεσα τα μεταφορικα). Εγγυημενα audio απο hdmi αφου υποστηριζει και τα hd codecs και φρεσκο πραμα γενικα.

Ωστοσο το βλεπω τρελη σπαταλη....δικα σου ειναι τα λεφτα δε μου πεφτει λογος, αλλα εφοσον δεν υπαρχει ps3/bluray, κανεις τη δσουλεια σου με την οπτικη μια χαρα. Αυτο οχι μονο ριχνει το κοστος, αλλα κυριως αμεσως αμεσως σου κανουν το 99% των ενισχυτων εκει εξω, αντι να αναγκαζεσαι να πας σε μοντελο με HD codecs που δεν προκειται να χρησιμοποιησεις (αλλα θα πληρωσεις) μονο και μονο γι ανα εχεις την εγγυηση οτι θα περναει ηχος απο το hdmi...

1 καλωδιακι ειανι μωρε....λεπτο κιολας :p

Επισης, πως ειναι η διαταξη των μηχανηματων στο χωρο και ειανι τοσο προβλημα το καλωδιο αυτο? Συνηθως ο ενισχυτης ειναι μαζι με το dvd player οποτε δεν υπαρχει τετοιο θεμα. Η βασικη αναγκη για το HDMI να μεταφερει ηχο ειναι οταν θελουμε να ακουσουμε τον ηχο απο τα ηχεια της TV οποτε εκει να γλιτωνεις 1 εξτρα καλωδιο σιγουρα. Αλλα εσυ που θα δωσεις τον ηχο σε ηχεια απο τον ενισχυτη, προφανως δε σε νοιαζει να τον στειλεις στην TV....

Reaction score
1.213

Ο θειος θελει το hdmi οχι για τον ηχο απαραιτητα αλλα για καλυτερη επεξεργσια εικονας.

Αλλα σε αυτα τα λεφτα 300-400 Ε ..τι επεξεργασια εικονας να κανουν και τι τσιπακια να εχουν οι ενισχυτες ?? Υποθετω μετριαααα πραγματα..να μην πω και ναδα.....

Αλλα για πεστε και οι υπολοιποι γνωμες..:121:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Blinky γιατι να μην εχει ηχο και η hdmi αφου και με τηλεοραση θα συνδεεται (δεν ειναι δυνατον να "φωναζει" παντα ο ενισχυτης!) αλλα και μελλοντικα θα παιξει και BRp; Το επιπλο ειναι γωνια και τι καλωδια εχει πισω δεν λεγεται!!!
Μελετη οχι, Γιαμαχα δεν ακουσα (μονο κατι μηχανακια στο δρομο!) αλλα ειμαι βεβαιος οτι τη δουλεια θα την κανουν, εξ αλλου το συστημα δεν θα ειναι και υψηλοτατων προσδοκιων. Η hdmi δεν μεταφερει καλιτερα την εικονα απο οτι τα rca;
Μεταξυ μας: ο Οπτομα 72/720 θα εγκατασταθει εκει, οπου τον πηγαινοφερνω τωρα ( εχω ηδη φορητη οθονη), οποτε αναγκαστικα ηχο με οπτικη (ειπαμε και λογω...μηχανακιων).
Αρα αναμενουμε μοντελακια νεαρα και πληρη; Απο εξω οχι!

Reaction score
1.213

Αντε...και οταν παρεις κατι ριξε και ενα review..:136:

Ρωτησα αν εχεις ακουσει γιατι ναι μεν το συστημα δεν θα ειναι υψηλων προδιαγραφων οπως λες αλλα εγραψες και για μουσικη ''τονωση'' των spectrum..και εκει τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα απο ενα home cinema και πιο υποκειμενικα..:138:

Οσο για το hdmi..που ειπα..δεν ξερω για τα rca....αλλα εγω εννουσα οτι απλως δεν θα εχουμε και κανα μεγαλο κερδος μεγαλο στην hdmi συνδεση εικονας μεσω ενισχυτη σε αυτη τη κατηγορια τιμης .Δηλαδη να ειχαμε κανα Reon τσιπακι να πω οτι βλεπουμε και τα dvd μας καπως πιο καπως..:137:

Αλλα επειδη ντεν ξερω,και επειντη θελω να μαθω ,ρωτηξα και τα αλλα παιντια... :137:

Αλλα αφου θελεις να βαλεις αργοτερα blu ray δεν το συζητω..hdmi και hd format.

Παντως με μια πολυ γρηγορη ματια δεν εχω δει στα ξενα και κανα τρομαχτικο ενθουσιασμο και υπερβολικη αδημονια για τα καινουργια μοντελα..περα του καπως φθηνου.Οταν ερθει η ωρα..για ψαξε και κανα συγκρητικο καινουργιων και παλιων (ειδικα του 663 ).

Αν πας τελικα σε yamaha...

Reaction score
0

Ενταξει τελος, αφου σχεδιαζεις να βαλεις bluray player στο μελλον (καλα τι εξοχικο ειναι αυτο? καλυτερο απο το βασικο Home theater αλλων :p ) παρε εναν ενισχυτη με τα HD codecs και hdmi να εισαι καλυμενος για παντα...

Θα περιμενα τον yamaha 465 στη θεση σου, και τελος....χωρις πολλα πολλα....

Reaction score
0

-Onkyo 507-
Παίζει όλα τα νέα φορμα ήχου.
Απο Γερμανία ~400euro με τα μεταφορικά

Reaction score
0

+1 απο εμενα για dg520!!!αυτον εχω:107::107::107::107:!!!!!πολυ καλο value for money και αμα δεν θελεις κατι παραπανω θα σε καλυψει

Reaction score
0

ουπς sorry φιλαρακι δεν ειχα προσεξει οτι θες απο hdmi ηχο!!!!θα ξαναψαξω

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

ουπς sorry φιλαρακι δεν ειχα προσεξει οτι θες απο hdmi ηχο!!!!θα ξαναψαξω
Για την τιβι - οχι για μενα:135: Βρηκα το Γιαμαχα 465 μεσω ebay στα 399€ - να τολμησω ή να περιμενω; στο μεταξυ ο 463 επεσε στα 330€!

O 465 στις ΗΠΑ θα αρχιζει απο 380 δολ=300€ περ!

Reaction score
1.213

Για την τιβι - οχι για μενα:135: Βρηκα το Γιαμαχα 465 μεσω ebay στα 399€ - να τολμησω ή να περιμενω; στο μεταξυ ο 463 επεσε στα 330€!

O 465 στις ΗΠΑ θα αρχιζει απο 380 δολ=300€ περ!

400 Ε ? Βιαστικο παιδι , ανυπομονο αγορι !!! :142: :142:

Να περιμενεις...τι καουρα ειναι αυτη ? Πιο φθηνα πιθανοτατα θα ερθει εδω και με ελληνικη εγγυηση ....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.257
Members
38.298
Νεότερο μέλος
Neroponti