HARMAN/KARDON HK 990

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307
Re: Απάντηση: HARMAN/KARDON HK 990

Το μηχανακι εγραψε στην οθονη PROTECT και δηλωσε αρνηση.

Μου ορκιστηκε πως δεν τον βραχυκυκλωσε.
Ενισχυτή με Α.Ι. πρώτη φορά ακούω.Είδε τον Κόγια και κλείδωσε αμέσως.:142:

Reaction score
62
Γενικώς πάντως έχω διαβάσει για προβλήματα στο firmware των HK (ειδικά σε νέα μοντέλα), δεν ξέρω αν στο συγκεκριμένο υπάρχει τέτοιο θέμα...
Αυτό το "PROTECT" πρέπει κάπως να παρακάμτεται, εφόσον φαντάζομαι είναι κάποια προβλεπόμενη λειτουργία, έτσι δεν είναι; Ειδάλλως ίσως σε μια επικοινωνία με τον κατασκευαστή να λύνεται το θέμα...

Reaction score
6
Γενικώς πάντως έχω διαβάσει για προβλήματα στο firmware των HK (ειδικά σε νέα μοντέλα), δεν ξέρω αν στο συγκεκριμένο υπάρχει τέτοιο θέμα...
Αυτό το "PROTECT" πρέπει κάπως να παρακάμτεται, εφόσον φαντάζομαι είναι κάποια προβλεπόμενη λειτουργία, έτσι δεν είναι; Ειδάλλως ίσως σε μια επικοινωνία με τον κατασκευαστή να λύνεται το θέμα...

Είναι να μη σου τύχει.
Θυμάμαι μια φορά που πηγαινοερχόταν ένας Marantz από περιοδικό στο service, ξανά στο περιοδικό, ξανά στο service, ξανά στο περιοδικό κ.ο.κ. Protect όλη την ώρα.

Ξέρεις τι λένε σε αυτές τις περιπτώσεις; Ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα... :142::143:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.099
Απάντηση: HARMAN/KARDON HK 990

Μπααα. Στην προκειμένη περίπτωση, μάλλον ο ΜΤΣ διανομής της συνοικίας μου έχει κακό vibe, μιας και είναι πολύ καλά στρωμένος. Δουλεύει συνέχεια εδώ και περίπου 4 χρόνια...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.099

... άσε δηλαδή που το βολτάζ του δεν είναι πάντα ώλγουιζ τού θέρτυ...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.099

Πριτς! Το καλώδιο είναι από high end φωτοτυπικό, ολόκληρο εργοστάσιο, παλιά δόξα της Panasonic.

Reaction score
3

Ήταν <στρωμένο> και <διαβασμένο> ???
Χάντρα μπλε έβαλες, μουσική ζωντανή άκουσες????

G60

Reaction score
0

Ton HK980 τον έχει κανείς να μας πει εντυπώσεις από ισχύ και ήχο τι λέει ειδικά αν έχουμε σύγκριση μεταξύ του A-S700 ακόμα καλύτερα.
Είμαι στο παραπέντε για ενισχυτή και το εσωτερικό του harman με βραχυκύκλωσε!

Reaction score
19
Λένε ότι είναι πολύ καλός για τα λεφτά του. Το σίγουρο είναι ότι έχει περισσότερο ρεύμα από τον A-S700.

Επίσης, είναι σίγουρο ότι στην HK έχουν τρομερή τεχνογνωσία. Μέλη του Group της Harman Kardon είναι η Mark Levinson, η JBL, η AKG.....

Όταν ψωνίζεις στα τυφλά, στα κουφά μάλον :135:
να εμπιστεύεσαι εταιρείες με σοβαρή τεχνογνωσία που φτιάχνουν μηχανίματα "αναφοράς", ανεξάρτητα από το πόσο έχει αυτό που θέλεις να αγοράσεις. Τουλάχιστον αυτό κάνω εγω όταν πελαγώνω και δεν ξέρω τι να διαλέξω.

Ο λόγος είναι ότι:
1. Οι εταιρείες που φτιάχουν μηχανίματα αναφοράς τις περισσότερες κατεβάζουν την τεχνολογία τους προς τα κάτω. Μόλις αντικαθιστούν δηλαδή το κορυφαίο μοντέλο τους, την τεχνολογία του την πάνε στο αμέσως ποιό κάτω και αυτό γίνεται για όλα τα μοντέλα τους, μέχρι τον πάτο.
2. Αυτές οι εταιρείες, δεν βγάζουν σχεδόν ποτέ προϊόντα που να μην είναι ανταγωνιστικά σε τιμές για τον λόγο που σου περιέγραψα παραπάνω. Σκέψουν ότι κατεβάζοντας την τεχνολογία προς τα κάτω, τα λεφτά της έρευνας που ξόδεψαν για την συγκεκριμένη τεχνολογία τα έχουν είδη βγάλει, επομένως το "καινούριο" προϊόν, το κοστολογούν ανάλογα με τον ανταγωνισμό, για να είναι ανταγωνιστικότεροι.

Αυτά πιστεύω ότι ισχύουν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Εγω στη θέση σου θα χτύπαγα τον HK και θα ξέχναγα τον Yamaha. Δεν τον έχω ακούσει, αλλά κάτι μου λέει ότι τον Yamaha τον έχει για πρωινό.

G60

Reaction score
0
Λένε ότι είναι πολύ καλός για τα λεφτά του. Το σίγουρο είναι ότι έχει περισσότερο ρεύμα από τον A-S700.
Ο yamaha έχει 260w power consumption (360VA τροφοδοτικό) κι ο ΗΚ 980 410watt power consumption!!
Δεν μπορώ να βρώ έτσι από περιέργεια πόσα VA τροφοδοτικό φοράει.
Πάντως οι Γερμανοί και οι Πολωνοί στα τεστ τον βγάζουν με περισσότερα watt ανά καναλι στα 8 και 4Ωμ αντίστοιχα.
Δεν ξέρω αν αυτό το "πουσάρισμα" αγριεύει τον ήχο σε σχέση με τον yamaha.

Επίσης, είναι σίγουρο ότι στην HK έχουν τρομερή τεχνογνωσία. Μέλη του Group της Harman Kardon είναι η Mark Levinson, η JBL, η AKG.....
Μια φορά κι έναν καιρό αυτά λέγαμε.
Οτι εταιρίες κολλοσοί (ειδικά όταν θέλουν να βγάλουν μηχάνημα...)δε γίνεται να τις ανταγωνιστούν σε τιμές τεχνολογία και απόδοση οι σχετικές βιοτεχνίες.
Η σύγκριση πάντα αφορά ίδιας τιμής μηχανήματα.
Δες το εσωτερικό του C372 και σύγκρινέ το με τα άδεια κουτιά και τις ανύπαρκτες ψύκτρες.
Πως εδώ βγάζει ΤΟ μηχάνημα?
http://media.photobucket.com/image/nad c372/DeckMarcenaria/NAD1.jpg

Αρα στα αδεια κουτιά αφού όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια,μας λένε ακούστε και μη δίνετε σημασία στα άλλα.

Απ την άλλη και η yamaha μήπως δεν είναι εταιρία με τρομερό τεχνολογικό υπόβαθρο?
Εταιρία που ξέρει να φτιάχνει πνευστά και ειδικά πιάνα(που συνεπάγεται ΚΑΙ κούρδισμα αυτών) ξέρει έχει και εμπειρία στο να μεταφέρει τον φυσικό ήχο στα μηχανήματά της,ή ποιό σωστά έχει ένα μέτρο σύγκρισης για το ακουστικό αποτέλεσμα των μηχανημάτων της.
Αν προσθέσουμε δε και την τεχνογνωσία της στον επαγγελματικό ήχο όπως κονσόλες,μείκτες,συνθεσάιζερ κλπ κλπ καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για εταιρία με τρομερή τεχνογνωσία.
Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν είναι το ποιά εταιρία είναι καλύτερη απ τις δύο,καθώς τις θερώ ισάξιες αλλά τα χαρακτηρισκά του ήχου που αποδίδει ο καθένας τους ξεχωριστά.

Όταν ψωνίζεις στα τυφλά, στα κουφά μάλον :135:
να εμπιστεύεσαι εταιρείες με σοβαρή τεχνογνωσία που φτιάχνουν μηχανίματα "αναφοράς", ανεξάρτητα από το πόσο έχει αυτό που θέλεις να αγοράσεις. Τουλάχιστον αυτό κάνω εγω όταν πελαγώνω και δεν ξέρω τι να διαλέξω.
Ε δε φταίω εγώ που η αγορά μας είναι ανύπαρκτη?
Τι να κάνω δηλ,να πληρώσω ένα κάρο λεφτά για ταξίδια και ακροάσεις?

Ο λόγος είναι ότι:
1. Οι εταιρείες που φτιάχουν μηχανίματα αναφοράς τις περισσότερες κατεβάζουν την τεχνολογία τους προς τα κάτω. Μόλις αντικαθιστούν δηλαδή το κορυφαίο μοντέλο τους, την τεχνολογία του την πάνε στο αμέσως ποιό κάτω και αυτό γίνεται για όλα τα μοντέλα τους, μέχρι τον πάτο.
2. Αυτές οι εταιρείες, δεν βγάζουν σχεδόν ποτέ προϊόντα που να μην είναι ανταγωνιστικά σε τιμές για τον λόγο που σου περιέγραψα παραπάνω. Σκέψουν ότι κατεβάζοντας την τεχνολογία προς τα κάτω, τα λεφτά της έρευνας που ξόδεψαν για την συγκεκριμένη τεχνολογία τα έχουν είδη βγάλει, επομένως το "καινούριο" προϊόν, το κοστολογούν ανάλογα με τον ανταγωνισμό, για να είναι ανταγωνιστικότεροι.

Αυτά πιστεύω ότι ισχύουν στις περισσότερες περιπτώσεις.
Τα ίδια πράγματα λέγαμε....

Εγω στη θέση σου θα χτύπαγα τον HK και θα ξέχναγα τον Yamaha. Δεν τον έχω ακούσει, αλλά κάτι μου λέει ότι τον Yamaha τον έχει για πρωινό.
Με βάση τα τεχνικά χαρ/κά σαφώς υπερτερεί ο αμερικάνος,στον ήχο ήθελα μια γνώμη να δούμε τι λέει.

Reaction score
19
Τα περισότερα από αυτά που γράφεις είναι λάθος αλλά βαριέμαι.

Καλή συνέχεια

Reaction score
28
Ο yamaha έχει 260w power consumption (360VA τροφοδοτικό) κι ο ΗΚ 980 410watt power consumption!!
Δεν μπορώ να βρώ έτσι από περιέργεια πόσα VA τροφοδοτικό φοράει.
Πάντως οι Γερμανοί και οι Πολωνοί στα τεστ τον βγάζουν με περισσότερα watt ανά καναλι στα 8 και 4Ωμ αντίστοιχα.
Δεν ξέρω αν αυτό το "πουσάρισμα" αγριεύει τον ήχο σε σχέση με τον yamaha.

Μια φορά κι έναν καιρό αυτά λέγαμε.
Οτι εταιρίες κολλοσοί (ειδικά όταν θέλουν να βγάλουν μηχάνημα...)δε γίνεται να τις ανταγωνιστούν σε τιμές τεχνολογία και απόδοση οι σχετικές βιοτεχνίες.
Η σύγκριση πάντα αφορά ίδιας τιμής μηχανήματα.
Δες το εσωτερικό του C372 και σύγκρινέ το με τα άδεια κουτιά και τις ανύπαρκτες ψύκτρες.
Πως εδώ βγάζει ΤΟ μηχάνημα?
http://media.photobucket.com/image/nad c372/DeckMarcenaria/NAD1.jpg

Αρα στα αδεια κουτιά αφού όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια,μας λένε ακούστε και μη δίνετε σημασία στα άλλα.

Απ την άλλη και η yamaha μήπως δεν είναι εταιρία με τρομερό τεχνολογικό υπόβαθρο?
Εταιρία που ξέρει να φτιάχνει πνευστά και ειδικά πιάνα(που συνεπάγεται ΚΑΙ κούρδισμα αυτών) ξέρει έχει και εμπειρία στο να μεταφέρει τον φυσικό ήχο στα μηχανήματά της,ή ποιό σωστά έχει ένα μέτρο σύγκρισης για το ακουστικό αποτέλεσμα των μηχανημάτων της.
Αν προσθέσουμε δε και την τεχνογνωσία της στον επαγγελματικό ήχο όπως κονσόλες,μείκτες,συνθεσάιζερ κλπ κλπ καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για εταιρία με τρομερή τεχνογνωσία.
Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν είναι το ποιά εταιρία είναι καλύτερη απ τις δύο,καθώς τις θερώ ισάξιες αλλά τα χαρακτηρισκά του ήχου που αποδίδει ο καθένας τους ξεχωριστά.

Ε δε φταίω εγώ που η αγορά μας είναι ανύπαρκτη?
Τι να κάνω δηλ,να πληρώσω ένα κάρο λεφτά για ταξίδια και ακροάσεις?

Τα ίδια πράγματα λέγαμε....

Με βάση τα τεχνικά χαρ/κά σαφώς υπερτερεί ο αμερικάνος,στον ήχο ήθελα μια γνώμη να δούμε τι λέει.
ΔΕΝ ειναι σωστο να συγκρινετε τον 990 με τον μικρο yamaha αλλα με τον μεγαλο s2000 αφου απο πλευρας τιμης εκει συμπιπτουν τι δουλεια εχει η συγκριση με τον α700? οπου ο s2000 μαλλον θα του ερθει λιγο δυσπεπτος και βαρυς στην χωνεψη.!!!!!

G60

Reaction score
0
ΔΕΝ ειναι σωστο να συγκρινετε τον 990 με τον μικρο yamaha αλλα με τον μεγαλο s2000 αφου απο πλευρας τιμης εκει συμπιπτουν τι δουλεια εχει η συγκριση με τον α700? οπου ο s2000 μαλλον θα του ερθει λιγο δυσπεπτος και βαρυς στην χωνεψη.!!!!!

Οχι φίλε μου,για τον HK 980 λέω κι όχι για τον ΗΚ990.

G60

Reaction score
0
αν και δεν εχω ακουσει κανενα απο τα δυο νομιζω οτι ο harman πρεπει να παιζει καλυτερα .
Το "νομίζω" από που προκύπτει,απ τα τεχνικά χαρ/κά του ενισχυτή?
Την προσωπική σου εκτίμηση θέλω,δε θέλω να κάνεις επιστημονική ανάλυση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.367
Members
38.305
Νεότερο μέλος
Andreassat