- Reaction score
- 3.236
Re: GT by Citroen !!!
Τι είναι ο διπλός συμπλέκτης θείε Γιάννη; :137:
Τώρα αυτή είναι μια άλλη κουβέντα, αλλά ρε συ Γιάννη, θα προτιμούσες DSG έναντι χειροκίνητου κιβωτίου σε γρήγορη οδήγηση; Δεν αμφισβητώ την ταχύτητα των αλλαγών, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα αλλοιώνεται η αίσθηση σε στροφές. Θα μου πεις καλύτερα να έχεις τα χέρια στο τιμόνι απ' το ν' αλλάζεις ταχύτητες, άσε που ήδη χρησιμοποιείται σε κορυφαία μοντέλα (Μ3, 911 κτλ.), αλλά ξέρω γω...
Μεταξύ σοβαρού κι αστείου, γιατί να μη φτιάξουν κιβώτια... 7πλού συμπλέκτη (ή τέλοσπάντων όσες είναι οι ταχύτητες του εκάστοτε οχήματος) ώστε όλες οι σχέσεις να είναι προεπιλεγμένες, για αστραπιαία ανεβάσματα και κατεβάσματα, να τελειώνουμε :116:
Συμπέρασμα για όσους -όπως η Γιώτα- αγνοούν τα... κινέζικα:
哦,亲爱的,真让人惊奇! :137:Έπεσες στην περίπτωση! Αν τα καταλάβαινε όπως τα κινέζικα δεν θα είχε πρόβλημα1 :142:
Έπεσες στην περίπτωση! Αν τα καταλάβαινε όπως τα κινέζικα δεν θα είχε πρόβλημα1 :142:
Με τα καγκούρια που αποτελούν την πλειονότητα των 'μηχανικών' που δουλεύουν στα service, καλά κάνουν και δεν τα πειράζουν. Το κιβώτιο αυτό είναι το πιο πολύπλοκο σύστημα του αυτοκινήτου, δεν θα ήθελα κανείς από τη ΙΕΚ Δέλτα ή τεχνικό Λύκειο ή δεν ξέρω γω τι άλλο να μπαίνει και να πειράζει!!Ωραίο το σασμανάκι της vw... αλλά: το ρουλεμάν δεν υπάρχει σαν ανταλλακτικό απο τη VW.
Οι ηλεκτροβάνες για ανέβασμα/κατέβασμα σχέσεων δεν υπάρχουν στο εμπόριο.
Οι οδηγίες που έχουν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία/αντιπρόσωποι είναι ΜΗΝ ΤΑ ΑΝΟΙΓΕΤΕ (γιατί ... μήπως δακώνουν
Η SKF που κατασκευάζει τα ρουλεμάν δεν τα πουλά γιατί είναι custom παραγγελία.
Η VW λέει το λάδι μην το αλλάζετε συχνά (αφήστε το ρουλεμάν να χαλάσει πιο γρήγορα...)
Και το αποτέλεσμα: στέλνεις το παλιό στο εργοστάσιο και για 2500ευρω το έχεις επισκευασμένο. Εκτός αν είσαι εντός εγγύησης....και τη βγάλεις καθαρή
Αυτή την πληροφόριση έχω απο 2 μηχανικούς (οδηγούς αγώνων) που ασχολούνται με το άθλημα...