μεγαλο καλωδιο κεραιας τηλεορασης

Reaction score
0
Λοιπον θα σας πω το προβλημα μου.
Στο 2 οροφο σπιτι μας εχουμε 2 κεραιες. Η μια πιανει αψογα ολα τα καναλια σχεδον και η αλλη σχεδον κανενα αψογα. Αυτη τη στιγμη οι κεραιες δεν κοιτανε στο ιδιο σημειο, αλλα σε παλιοτερη προσπαθεια να γυρισω αυτη που δεν επαιζε εκει που κοιτουσε η αλλη, τα αποτελεσματα δεν ηταν καλα, διοτι παλι επιανε τα μισα. Σημερα εκανα μια αποπειρα να συνδεσω το καλωδιο που παει στο σπιτι απο την κακη κεραια στην καλη, αλλα δεν ειχε 2η εξοδο, οποτε τσαμπα το σκαρφαλωμα στην ταρατσα.

Οι λυσεις που σκεφτηκα ειναι 2.
α. Να συνδεσω πανω στην μοναδικη εξοδο του κουτιου της κεραιας και το 2ο καλωδιο, με τον κυνδινο να χαλασει γιατι εχει ψιλοσκουριασει.
β. Να παρω ενα μεγαλο καλωδιο απο μια εξοδο του εσωτερικου ενισχυτη της καλης κεραιας και να το βαλω στην εισοδο του αλλου ενισχυτη που τωρα εχει πανω την κακη κεραια. Το θεμα με αυτη την πατεντα ειναι πρωτον οτι δεν ξερω αν θα παιξει κατι τετοιο και δευτερον οτι με μια προχειρη ματια που εριξα για να βαλω το καλωδιο τοιχο-τοιχο να μην ειναι μεσ' τη μεση πρεπει να παρω 17-20μετρα....και φοβαμαι μην εξασθενει το σημα ή κατι τέτοιο.

Τι μου προτινετε να κανω;

παρακατω φαινεται ενα επαγγελματικο σχεδιο!!!:136::136::136:
το κοκκινο ειναι το καλωδιο που λεω να βαλω στο "plan 'b'"

Reaction score
0
Mιλησα τηλεφωνικα με καποιον τεχνικο και μου ειπε οτι αυτα που ειναι μεσα στο σπιτι ειναι τροφοδοτικα και οχι ενισχυτες....

Reaction score
1
Απάντηση: μεγαλο καλωδιο κεραιας τηλεορασης

Οι "εκεί" είναι και... "εδώ" :142:

Επειδή μπερδεύτηκα... υπάρχει κάποιος ενισχυτής στην ταράτσα ή το καλώδιο της καλής πάει άμεσα στην τηλεόραση?

Αν υπάρχει ενισχυτής, πάρε γραμμή από εκεί.
Αν έχει μόνο μία έξοδο, πάρε ένα Splitter 1:2 με φις "F". Τα κλασικά ΤΑΦ απαγορεύονται!

Αν δεν υπάρχει καθόλου ενισχυτής, κάνε την προσπάθεια να πάρεις σήμα από την καλή κεραία, από τον ιστό της.
Αν τα παίξει και αυτή, πήγαινε αγόρασε μία καινούρια και θα είσαι αρχηγός!

Αφού η "καλή" πιάνει καλά, δεν θα έχεις πρόβλημα να βάλεις καινούρια.:107:

Reaction score
1.766

για να βαλης το ενισχυμενο σημα σε δευτερο ενισχυτη γινεται αλλα

αν δεν ειναι ρυθμιζομενοι και οι δυο μαλλον θα εχεις προβλημα λογω

υπερβολικου σηματος.

παντως με ρυθμιζομενους το εχω κανη.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Παρε εναν καλο ενισχυτη, βαλτον στην καλη κεραια, και ενα σπλιτερ με 2-3 εξοδους και θα εισαι ΟΚ. Εγω εχω με ...8 και ΟΚ (=ολα καλα!). Κοστος; απο οτι θυμαμαι περι τα 130€

Reaction score
1

Αφού είναι δύο διαμερίσματα, η γνώμη μου είναι πως ο ενισχυτής είναι άχρηστος.

Οι παρακάτω εικόνες είναι από μια κλασική χελιδόνα που μιξάρεται το σήμα μαζί με δορυφορική σε ένα καλώδιο.
Στο διαμέρισμα μου γίνεται ο διαχωρισμός δορυφορική-επίγεια και η επίγεια μέσω Splitter 6:1 μοιράζεται στις συσκευές μου.
Η εικόνα είναι από την μία έξοδο του Splitter. Το καλώδιο δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα μέτρα είναι.
Είμαι στον δεύτερο όροφο (μεσαίο διαμέρισμα) και η ταράτσα είναι έκτος. Το καλώδιο πάει γύρω-γύρω και όχι ευθεία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.292
Members
38.294
Νεότερο μέλος
Desmios1924