Καλώδιο HDMI. Το "θάψω" or not to "θάψω"?

Reaction score
0
Είμαι στο στάδιο να 'θάψω' μέσα στο τοίχο 1 ή 2 HDMI καλώδια μήκους 10μ.

Και η ερώτηση είναι τι καλώδιο να βάλω???
(η περίπτωση ξυλώματος μετά, θα είναι πολύ δύσκολη όποτε μην κάνουμε λάθος αλλά μην δώσουμε και μια περιουσία.)

Μέχρι στιγμής έχω πάρει ένα καλώδιο από το eshop με 20 ευρώ και βάζοντας το DVD να κάνει Upscaling στα 1080, ο προβολέας κλειδώνει κανονικά.
Να θεωρήσω ότι θα κλεδώνει επίσης και με blu-ray ή το DVD με upscaling είναι υποδεέστερο σε απαιτήσεις κλειδώματος?

Επίσης παράγγελα και ένα από το ebay (που επιπλέον είναι και άσπρο) με 30 περίπου ευρώ που φαίνεται super whaou! Version 1.3b και τριπλή θωράκιση.

Η ερώτηση και πάλι: Το δοκιμάζω και αυτό με το DVD σε upscaling και θεωρώ ότι είναι εντάξει?

H επόμενη σκέψη είναι για το clicktronic του πλαισίου.

Όμως μου φάινεται ότι μάλλον μας δουλεύουν με τα καλώδια.

Άκου εκεί 150 ευρώ ένα 10άρι (σε μέτρα)??? Αφού είναι ψηφιακό, οπότε είτε θα δουλέψει είτε όχι. Αν μιλάγαμε για αναλογική σύνδεση (π.χ. component) θα συμφωνούσα.

Οπότε τι λέτε? Ισχύει ότι και ένα φθηνό κάνει την δουλειά και το τεστ με το DVD είναι αρκετό κριτήριο?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Reaction score
6
Δεν νομίζω ότι φτάνει ένα DVD για να δεις κατά πόσο κλειδώνει το σήμα σε όλα.
Συνήθως τα προβλήματα ξεκινούν από τα 15 μέτρα και πάνω, όπου το σήμα χρειάζεται boost.
Μία καλή λύση είναι τα HDMI repeater που ενισχύουν το σήμα και κάποια από αυτά που στέλνουν το σήμα μέσω καλωδίου cat 6.

Reaction score
1
Απάντηση: Καλώδιο HDMI. Το "θάψω" or not to "θάψω"?

Μία ερώτηση σε αυτούς που γνωρίζουν περισσότερα για τα καλώδια HDMI και για να βοηθήσουμε τον φίλο VaGyver.
Αν χτίσει το καλώδιο και κάποια συσκευή δεν μπορεί να δείξει εικόνα με αυτό το καλώδιο αλλά με άλλο καλώδιο δεν έχει πρόβλημα.
Με HDMI Repeater μπορεί να λύνεται το πρόβλημα?

Reaction score
0
"Μέχρι στιγμής έχω πάρει ένα καλώδιο από το eshop με 20 ευρώ και βάζοντας το DVD να κάνει Upscaling στα 1080, ο προβολέας κλειδώνει κανονικά.
Να θεωρήσω ότι θα κλεδώνει επίσης και με blu-ray ή το DVD με upscaling είναι υποδεέστερο σε απαιτήσεις κλειδώματος?

Οπότε τι λέτε? Ισχύει ότι και ένα φθηνό κάνει την δουλειά και το τεστ με το DVD είναι αρκετό κριτήριο?
"

Ήταν το αρχικό θέμα (για μήκος 10 μ).

Επίσης, μήπως ξέρετε σε τι διάμετρο ηλεκτρολογικό σωλήνα χωράει το HDMI βύσμα?

Reaction score
1
"Μέχρι στιγμής έχω πάρει ένα καλώδιο από το eshop με 20 ευρώ και βάζοντας το DVD να κάνει Upscaling στα 1080, ο προβολέας κλειδώνει κανονικά.

"

Ήταν το αρχικό θέμα (για μήκος 10 μ).

Επίσης, μήπως ξέρετε σε τι διάμετρο ηλεκτρολογικό σωλήνα χωράει το HDMI βύσμα?
Στη δική μου εγκατάσταση έβαλα ένα σωλήνα σαν σπιράλ των 10εκ και παιρνάνε τα πάντα από 'κει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.829

4cm αρκούν.

Reaction score
0
Στα 4 εκ τι σωλήνας υπάρχει?

Εύκαμπτος ή σκληρός?

Να πω και μια βλακεία:
Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που να έχει πλάτος αρκετό αλλά μικρό βάθος? (στο σπίτι έχουμε πέτρα και δεν νομίζω ο σοβάς να είναι 4 εκατοστά).

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.067
Απάντηση: Re: Καλώδιο HDMI. Το "θάψω" or not to "θάψω"?

Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που να έχει πλάτος αρκετό αλλά μικρό βάθος? (στο σπίτι έχουμε πέτρα και δεν νομίζω ο σοβάς να είναι 4 εκατοστά).
Δεν σου κάνουν αυτά που μπαίνουν και εξωτερικά;
http://www.courbi.gr/kanalia.htm

Reaction score
4.245

Το καλωδιο ρευματος το στελνεις απο αλλη διαδρομη?
Το λεω αυτο γιατι ειχα παρει 10μετρο καλωδιο HDMI το πληρωσα 200 ευρω και μετα απο 3 μηνες χαλασε. Το πραγματικο λογο δεν τον εμαθα αλλα μια υποθεση ειναι οτι απο διπλα του περνουσε καλωδιο ρευματος μη θωρακισμενο και ενδεχομενως να εκανε την ζημια. Αλλαξα το καλωδιο ρευματος με θωρακισμενο και πηρα ενα φθηνοτερο HDMI και ολα καλα.

Reaction score
0
Από την ίδια.
Αυτή τη στιγμή το ρεύματος εφάπτεται με τα components (3 x RG59) αλλα αυτά παίζουν.

Reaction score
4.245

Παντως η γνωμη μου ειναι, το καλωδιο ρευματος να ειναι οπωσδηποτε θωρακισμενο. Το Supra χωρις να ειναι ακριβο κανει τελεια την δουλεια του.

Reaction score
0
Λοιπόν, κατέληξα.

Έπιγραμματικά:

Αυτήν την στιγμή το σύστημα παίζει με αυτό αξίας 22 ευρώ και κλειδώνει στα 1080 με upscaling του DVD (Sony).
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751684

Παρήγγειλα αυτό και φαίνεται super απο το ebay με περίπου 22-23 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290335581535&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
και θα το δοκιμάσω να γω τι γίνεται.

Αν παίξει κανονικά, τότε πάω και αγοράσω και το Clicktronic από το plaisio που κάνει 52 ευρώ και περνάω από τον τοίχο αυτό του ebay και του πλαισίου (συν ένα Cat6).

Και τελειώνουμε.
(έχω αρχίζει να πιστεύω ότι όλη αυτή η φασαρία για τα ακριβά καλώδια είναι ψιλομούφα. Ειδικά σε συστήματα σαν το δικό μου (που είναι πολύ απλό) δεν προσφέρει τίποτα περισότερο.
Νομίζω δε, ότι σε μερικούς το μόνο που προσφέρει είναι απλά κάποια μικρή ηθική ευχαρίστηση.
Κάτι σαν το shopping therapy που κάνουν οι γυναίκες...

Αν βέβαια, τελικά, κάνω λάθος, τότε τι να πω.
Έπαιξα και έχασα.

Reaction score
968
Προσωπικά δεν θα έθαβα το HDMI. Τα καλώδια HDMI είναι μεγάλος πονοκέφαλος και θέλουν αρκετή προσοχή στην επιλογή τους. Κάτι που φαίνεται ότι λειτουργεί μπορεί αργότερα σε κάποια αναβάθμιση να είναι μεγάλη απογοήτευση.

Πολύ ενδεικτικά:

- Για την αναπαραγωγή standard DVD-Video, απλής ψηφιακής τηλεόρασης DVB, κτλ αρκούν καλώδια των 2.23 Gbps.

- Για την αποστολή HD υλικού 1080p και πολυκάναλου ήχου υψηλής ανάλυσης (DVD-Audio, SACD) χρειάζονται καλώδια 4.95 Gbps.

- Για τη μετάδοση HD υλικού σε extended color χρειάζονται καλώδια 6.68 Gbps.

- Για τη μετάδοση υλικού με refresh rate 120 Hz, αναλύσεις 4096x2160, x.v.Color, Dolby TrueHD, DTS-HD χρειάζονται καλώδια άνω των 10.2 Gbps.

Τυπικά, τα καλώδια HDMI που κάνουν για τις υψηλότερες ταχύτητες είναι πολύ παχύτερα από τα απλά HDMI που συνήθως βλέπουμε στα καταστήματα. O σκοπός είναι να έχουν χαμηλότερη χωρητικότητα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.355
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent