CAV A-12

Reaction score
1.187
Απάντηση: CAV A-12

+ Τώρα πλέον (από πέρυσι):

1) VUόμετρα και για την στάθμη και για την ισχύ του αναπαραγόμενου σήματος! (Αλλάζει η ένδειξη με το πάτημα πλήκτρου).

2) Επίχρυσες επαφές RCA!

Τα γράφω επειδή σε αυτόν του test δεν ήταν έτσι!

:609:
Κανά link υπάρχει;

Reaction score
11

Tελικά αυτές τις μέρες έμαθα και τα εξής:(στην κρίση σας τι μπορεί να είναι σωστό)

1)Τα βύσματα xlr εισόδων-εξόδων, ακόμα και αν δεν είναι trully balanced ένα μηχάνημα, περιορίζουν τον θόρυβο και μόνο με τον τρόπο που λειτουργεί το καλώδιο σύνδεσης. (;)

2)Το συγκεκριμένο μηχάνημα, (A12), δεν είναι trully balanced!

3)Yπάρχει και η αντίθετη άποψη που λέει ότι η σύνδεση, (κοντών), καλωδίων μέσω xlr βυσμάτων μπορεί να έχει και αρνητικά αποτελέσματα στην συγκεκριμένη περίπτωση!

:626::626::626: (Έσκισα πάλι!).

Reaction score
1.187

Tελικά αυτές τις μέρες έμαθα και τα εξής:(στην κρίση σας τι μπορεί να είναι σωστό)

1)Τα βύσματα xlr εισόδων-εξόδων, ακόμα και αν δεν είναι trully balanced ένα μηχάνημα, περιορίζουν τον θόρυβο και μόνο με τον τρόπο που λειτουργεί το καλώδιο σύνδεσης. (;)

2)Το συγκεκριμένο μηχάνημα, (A12), δεν είναι trully balanced!

3)Yπάρχει και η αντίθετη άποψη που λέει ότι η σύνδεση, (κοντών), καλωδίων μέσω xlr βυσμάτων μπορεί να έχει και αρνητικά αποτελέσματα στην συγκεκριμένη περίπτωση!

:626::626::626: (Έσκισα πάλι!).
Αυτό το 3ο δεν το κατάλαβα... Από πού συμπεραίνεται;

Reaction score
11

Αυτό το 3ο δεν το κατάλαβα... Από πού συμπεραίνεται;
Kάτι λέει ότι αφού δεν είναι trully balanced ο ενισχυτής, αν συνδεθεί μία trully balanced συσκευή, (player, κάρτα pc, DAC, κτλπ.), γίνεται μετατροπή του σήματος, οπότε έχουμε απώλειες! Από την άλλη ο κατασκευαστής λέει ότι καλύτερα να γίνεται από balanced η σύνδεση! Τι να πω και γω δεν ξέρω! Αυτά τα γνωρίζουν οι veritable ημίθεοι!

:107:

Reaction score
1.187

Ναι αλλά αυτές οι απώλειες (εάν υπάρχουν) δεν εξαρτώνται από το μήκος του balanced καλωδίου.

Reaction score
11

Ναι αλλά αυτές οι απώλειες (εάν υπάρχουν) δεν εξαρτώνται από το μήκος του balanced καλωδίου.
Εάν το καλώδιο είναι πάνω από μέτρο, λέει, τότε συμφέρει η xlr σύνδεση και ας μην είναι balanced! Αλλέως ...

Τό θέμα είναι ότι έχουμε περισσότερους από ένα συνδυασμούς:

1)από balanced πηγή σε μη balanced ενισχυτή αλλά με xlr με μήκος κάτω του μέτρου, άρα συμφέρει RCA, και

2) από balanced πηγή σε μη balanced ενισχυτή αλλά με xlr και μήκος άνω του μέτρου, άρα συμφέρει με XLR.

Mε κάθε επιφύλαξη καθότι καταλαβαίνω ... δύσκολα! (50+)

Reaction score
1.187

To "συμφέρει" που λες καλύτερα θα ήταν να έλεγες "είναι απαραίτητο" ή όχι.
Σε μικρά μήκη σύνδεσης δεν είναι απαραίτητη η balanced συνδεσμολογία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι χειρότερη. Απλώς δεν χρειάζεται γιατί δεν έχει κάποιο πλεονέκτημα. Το πλεονέκτημά της είναι στα μεγάλα μήκη εκεί που δεν μπορεί να πάει η unbalanced RCA σύνδεση.
Το λέει και η Arcam στο site της.

Reaction score
11

Το λέει και η Arcam στο site της.
Ναι το έχεις παραθέσει σε άλλο thread το white paper της ARCAM και το έχω δει! Ωστόσο εγώ, (αν μπορούσα), θα έκανα balanced σύνδεση για οποιοδήποτε μήκος καλωδίου!

Reaction score
1.187

Εντάξει κι εγώ το CD player με τον ενισχυτή μου με balanced το έχω συνδέσει παρόλο που είναι μόλις 1μ. το μήκος των καλωδίων.

Reaction score
0
Mόνο οι ψύκτρες του μιλάνε για ενισχυτή των 10.000 €! (Το λένε σε review του Α 10, που έχει ακριβώς τις ίδιες ψύκτρες). Φυσικά είναι βελτιωμένος σε πολλά σημεία και σύντομα θα παραθέσω πλήρη ανάλυση γιατί είμαι εδώ και λίγες μέρες ευτυχής κάτοχος!
Μήπως μπορείς σε παρακαλώ να παραθέσεις τεχνικά χαρακτηριστικά του ενισχυτή επειδή είμαι και εγώ κάτωχός του ίδιου

Reaction score
420
Μήπως μπορείς σε παρακαλώ να παραθέσεις τεχνικά χαρακτηριστικά του ενισχυτή επειδή είμαι και εγώ κάτωχός του ίδιου
CAV A12 Υβριδικός (λυχνία στην προενίσχυση)/Είσοδοι γραμμής: 4 RCA/1XLR (40Omv/47kohm)/Ισχύς: 200Watt/8ohm,350/4ohm τάξη ΑΒ/Απόκριση συχνότητας:20-20000Hz +/- 0.5db >1%T.H.D, Διαχωρισμός καναλιών DB >80 Phono 5mv/47Kohm S/N DB : <100 Βάρος :33 kg

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.513
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106