yamaha dsp z-7 or PIONNER LX72,οr LX81,or LX82

Reaction score
1
Mιας και περιπου ειναι στα ιδια χρηματα...εχω τις ακολουθες αποριες

Ποιος κατα την γνωμη σας εχει τον καλυτερο scaler?

Ποιος εχει το καλυτερο συστημα ισοσταθμισης ?

τα ηχεια που θα παιξουν ειναι τα teufel LT 5

Δυνατοτητες οδηγησης των ανωτερω ηχειων.....?

Φυσικα και για μουσική και για ΗOME cinema συγκινησεις...

Περιμενω αποψεις....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
Ο yamaha φοράει τσιπάκι της anchor bay(κορυφαία εταιρία σε αυτά) στην εικόνα,ενώ για τον pioneer δεν βρήκα κάτι.

H γιαμαχα δίνει μέτρηση ισχύος σε καλές προδιαγραφές [RMS Power (8 ohms, 20Hz-20kHz) [THD]:140W x 7 [0.04%] ]

σε αντίθεση με την pioneer :190W @1khz,6Ohm.

Αυτό μου δείχνει περισσότερη πίστη της γιαμαχα στο προϊόν της(τουλάχιστον στο ενισχυτικό κομμάτι).

Αν και θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος pioneer είναι θηρίο(μια μικρογραφία του sussano στην μισή και κάτω τιμή) μάλλον θα κινούμουν προς τον yamaha.Με πείθει περισσότερο(δεν έχω απολύτως λογική εξήγηση μιας και δεν τους έχω διπλά-δίπλα να δώ τι ψαρια πιάνουν).Έχω ακούσει τον LX-82 και εντυπωσιάστηκα σε home cinema κατάσταση αλλά στην μουσική δεν ...... με έπεισε.Εντυπωσιακός αλλά μάλλον θα καταντούσε κουραστικός σε πολύωρη χρήση(βέβαια με όλα αυτά που έχει επάνω είναι φουλ ρυθμίσιμος).
Πάντως όποτε ακουσα yamaha σε μουσική μ άρεσε γιατί είχε ''γκάζια'' χωρίς να είναι κουραστικός/τσιριχτός.

Reaction score
1
Απάντηση: yamaha dsp z-7 or PIONNER LX72,οr LX81,or LX82

φανταζομαι μιλας για τον lx 82....ναι και εγω εχω την κλιση προς τον YAMAHA....

Επιπροσθετα οδευω προς τα εκει ...καθως δεν εχω ακουσει τα καλυτερα για το after sales της INTERSYS...επισης μετραει για εμενα η χωρα κατασκευης....made in japan o yamaha, made in malasya o Pionner

Τωρα αυτο για τις ρυθμισεις που ειπες....ο YAMAHA υστερει καπου? σε ρυθμιστικα εννοω? γιατι απο δυναμη....τα πηγαινει σαφως καλυτερα.

Την πληροφορια για το ancor bay που την τσιμπισες? ο Pionner κατι για freescaler μιλαει....

ειδομεννν αλλωστε δεν βιαζομαι κιολας

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
Δεν ξέρω αν υστερει σε ρυθμίσεις ο γιαμαχα(μάλλον μια ενδελεχης μελετη των manual θα το αποκαλύψει αυτό)

Την πληροφορια για το ancor bay που την τσιμπισες?
http://www.yamaha-uk.com/av_amps_receivers/?product_id=231

Στην 2η παράγραφο,τελευταίο χαρακτηριστικό.

Reaction score
1

ναι το ειδα...

κοιτωντας το site της YAMAHA επεσα πανω στον RX-v3900 ...
με προσεκτικη αναγνωση των specs ειδα καποιες μικρε διαφορες με τον DSP Z-1 ...κυριως σε ρυθμισεις εικονας ....., μια ζωνη παραπανω..μια usb και μια HDMI πορτα μπροστα....

αξιζουν ολα αυτα τα περιπου 600 ευρω που ζηταει παραπανω?

http://www.yamaha-uk.com/pdf/product_bulletins/DSP-Z7.pdf

http://www.yamaha-uk.com/pdf/product_bulletins/RX-V3900.pdf

Reaction score
1

καποιος απο τους παλαιους του avsite μπορει να βοηθησει???

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.304
Δεν ξέρω άν έχουν ακριβώς το ίδιο dhip εικόνας,αλλά η διαφορά (κατ εμέ) αξίζει αν:
1)Σας ενδιαφέρει το upscale σε υλικό πέραν των blu-ray(π.χ. στα dvd)
2)Όντως σας είναι χρήσιμες οι παραπάνω συνδέσεις

Αν όχι τότε ο 3900.

Reaction score
1

τα dvd θα τα παιζω απο το bluray piuonner lx71 που εχω..αραγε ο dsp z-7 κανει πιο καλο up scale?

se ena τηρεαδ στο avforums.com ειδα οτι τοσο ο 3900 οσο και ο z-7 φορανε το τσιπακι της ancor bay 2210...to software ομως toy z-7 δινει την δυνατότητα περαιτερω ρυθμισεων σε κοντραστ φωτεινοτητα και saturation....

Τα chips (DAC) επεξεργασίας ηχου ειναι τα ιδια...Burr Brown

επισης εχουν και διαφορα 2,2 κιλων η οποια δεν ξερω αν οφειλεται στο νεο σασι του Ζ-7 η σε λιγο καλυτερο ποιοτικα τροφοδοτικο.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.786
Απάντηση: Re: yamaha dsp z-7 or PIONNER LX72,οr LX81,or LX82

A,κάτι ακόμα.Ο rxv έχει ραδιόφωνο ενώ ο dsp7 όχι.(το είχα ξεχάσει:120:)
Πάντα οι ναυαρχίδες στους ενισχυτές κάθε εταιρίας, δεν έχουν ραδιόφωνο.

Reaction score
1

http://www.yamaha-uk.com/pdf/product...ins/DSP-Z7.pdf

εδω στη ν δευτερη σελιδα δινει τα spec toy ραδιοφωνου....

αλλα αν κοιταξεις την πισω οψη...δεν υπαρχει ουτε για δειγμα ειδοδος για κεραια.

δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει....αλλα λεει το prospectus και αλλα δειχνει η φωτο...δηλαδη αν παρει κανεις τον z7 πρεπει να χαλαει και αλλα χρηματα για ραδιοφωνο....για οσο υπαρχει εκπομπη σε FM ...μετα το 2012 ολαα θα ειναι σε DAB....τουλαχιστον ας εβαζαν τετοιο δεκτη οπως εχει ο DENON 4308....

Reaction score
0
Re: Απάντηση: yamaha dsp z-7 or PIONNER LX72,οr LX81,or LX82

Επιπροσθετα οδευω προς τα εκει ...καθως δεν εχω ακουσει τα καλυτερα για το after sales της INTERSYS...επισης μετραει για εμενα η χωρα κατασκευης....made in japan o yamaha, made in malasya o Pionner

Yamaha DSP Z-7... made in japan.....no!
http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=2097&cat_id=32

Reaction score
0
επειδη ειναι τις μοδας τελευταια η προστασια του περιβαλλοντος...pioneer SC-LX82

Reaction score
1

επειδη ειναι τις μοδας τελευταια η προστασια του περιβαλλοντος...pioneer SC-LX82

πως ακριβως προστατευει το περιβαλλον o Pionner?

με μικρότερο τροφοδοτικο ισως???

απο μουσικα ακουσματα πως ειναι? για σινεμα ειναι καλος...στην μουσική ομως??

Reaction score
1

ααα...καταλαβα μονο σε αλλες χωρες πιο hi απο εμας ...ειναι made in japan.. κριμα.....εμεις ειμαστε bassclass kai μας δινουν μαλαισιας....στην αμερικη επισης εχει 5 χρονια εγγυηση και οχι 2 που εχει ο 3900

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: yamaha dsp z-7 or PIONNER LX72,οr LX81,or LX82

πως ακριβως προστατευει το περιβαλλον o Pionner?

με μικρότερο τροφοδοτικο ισως???

απο μουσικα ακουσματα πως ειναι? για σινεμα ειναι καλος...στην μουσική ομως??
http://www.icepower.bang-olufsen.com/en/technology/power/

Reaction score
402

Να προσθεσω γιατι και εγω ψαχνω για ενισχυτη, Denon 4310 k Onkyo 5007. Των LX72 θα τον απέκλεια γιατι υπαρχει ο LX82 που ειναι καλυτερος. Εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερι ο scaler αλλα ο καλυτερος ειναι αυτος της HQV reon

Reaction score
5.549
Είμαι κάτοχος του Z7 εδώ και πέντε μήνες. Το προηγούμενο receiver μου ήταν ο Onkyo 905. Ο Yamaha βρίσκεται σε άλλη κλάση.

Δεν είναι μόνο τα specs που πρέπει να βλέπει κανείς, αλλά το τι ήχο βγάζει. Οδηγώ τα Klipsch THX Ultra 2 με πλήρη επάρκεια ισχύος. Βελούδινος, μεταξένιος ήχος, με όγκο στις χαμηλές και λεπτοφυή, καλοδουλεμένο ήχο στις μεσαίες και υψηλές. Οι κόρνες των Klipsch τιθασεύονται άριστα.

Καλοί και οι Pioneer αλλά η σκληρότητα στις υψηλές, ανάλογα και με τα ηχεία, μπορεί να κουράσει σε πολύωρες ακροάσεις. Για κάποιον που θέλει να ακούει και μουσική από τον receiver, θα πρότεινα Z7.

Υπάρχουν μικροδιαφορές με τον 3900 που δεν αναφέρονται στα χαρτιά, με χρήση πιο audiophile υλικών και επιλεγμένων πυκνωτών.

Reaction score
62

Είμαι κάτοχος του Z7 εδώ και πέντε μήνες. Το προηγούμενο receiver μου ήταν ο Onkyo 905. Ο Yamaha βρίσκεται σε άλλη κλάση.

Δεν είναι μόνο τα specs που πρέπει να βλέπει κανείς, αλλά το τι ήχο βγάζει. Οδηγώ τα Klipsch THX Ultra 2 με πλήρη επάρκεια ισχύος. Βελούδινος, μεταξένιος ήχος, με όγκο στις χαμηλές και λεπτοφυή, καλοδουλεμένο ήχο στις μεσαίες και υψηλές. Οι κόρνες των Klipsch τιθασεύονται άριστα.

Καλοί και οι Pioneer αλλά η σκληρότητα στις υψηλές, ανάλογα και με τα ηχεία, μπορεί να κουράσει σε πολύωρες ακροάσεις. Για κάποιον που θέλει να ακούει και μουσική από τον receiver, θα πρότεινα Z7.

Υπάρχουν μικροδιαφορές με τον 3900 που δεν αναφέρονται στα χαρτιά, με χρήση πιο audiophile υλικών και επιλεγμένων πυκνωτών.
Καλησπέρα flash.Ο Ζ7 πόσο κοστίζει? γιατί άλλαξες τον 905?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.258
Members
38.297
Νεότερο μέλος
Neroponti