Γνωμη για τον Plinius 9200

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.060
Απάντηση: Γνωμη για τον Plinius 9200

αν δεν σου γεμίζει το μάτι ένα πράγμα που δουλεύει σαν ενισχυτής, έχοντας εξαιρετική γραμμικότητα και τεράστια ισχύ, ενώ επιπλέον δεν ζεσταίνεται όταν λειτουργεί, δεν σε αδικώ. Ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο, και η κεκτημένη ταχύτητα που έχουμε από το παρελθόν είναι σημαντική και δύσκολα αλλάζει κανείς μια καθεστηκυία αντίληψη δεκαετιών.
τα σέβη μου.... :145:

Τα modules που φοράει ο Wyred 4 Sound είναι ανώτερα από όλες τις πλευρές, αλλά μην τον πάρεις, είναι κρίμα να σε τρώει το σαράκι.
:143::135:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Γνωμη για τον Plinius 9200

τζοκερ τους ενισχυτες τους ακουγες στον χορο σου?
Εδώ και λίγες μέρες τα ακούω στον χώρο μου. Πιστεύω ότι παρότι είναι άστρωτα ακούγονται λίγο καλύτερα από το κατάστημα που έκανα τις ακροάσεις.

Reaction score
1.769

"Πίστευα κι’γω όπως και άλλοι που γράφουν πιο πάνω πως από τα χαρακτηριστικά μιας συσκευής θα μπορούσα να επιλέξω το καλύτερο μηχάνημα και με λίγα χρήματα"

νομιζης οτι τα προτεινουμε λογω watt χωρις να τα εχουμε δοκιμαση;

Reaction score
4.530

"Πίστευα κι’γω όπως και άλλοι που γράφουν πιο πάνω πως από τα χαρακτηριστικά μιας συσκευής θα μπορούσα να επιλέξω το καλύτερο μηχάνημα και με λίγα χρήματα"

νομιζης οτι τα προτεινουμε λογω watt χωρις να τα εχουμε δοκιμαση;
Έχει δοκιμάσει κανείς τον Wyred 4 Sound ??
Όλοι τον προτείνουν με βάση τα χαρακτηριστικά.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Γνωμη για τον Plinius 9200

ναι εγω... σε μικροτερη του ομως εκδοση (200W).
τον εχουν ενσωματωμενο τα ηχεια μου! οδηγει τις μεμβρανες που κατεβαινουν στα 2ωμ και τα 2 γουφερ για πλακα :140::121:
(αφου κ κυριακοπουλε ειπαμε ειναι ICE....)

Reaction score
140
Εγώ αυτό που κατάλαβα τελικά είναι ότι αν ο ενισχυτής υλοποιείται με ice είναι τέλειος
Με το ίδιο σκεπτικό όλα τα jean είναι βαμβακερά και όλα τα αυτοκίνητα έχουν τέσσερις ρόδες
Οκ,
:434:

D

deleted user 10898

Guest
Εγώ αυτό που κατάλαβα τελικά είναι ότι αν ο ενισχυτής υλοποιείται με ice είναι τέλειος
Με το ίδιο σκεπτικό όλα τα jean είναι βαμβακερά και όλα τα αυτοκίνητα έχουν τέσσερις ρόδες
Οκ,
:434:
ναι, η αποψη που κυριαρχει στο σαιτ ειναι αυτη. εγω φυσικα διαφωνω... (και εχω και τετοιο...)
συμφωνω ομως απολυτα πως ολοι οι Ice ειναι ιδιοι (αντε με ελαχιστες ακουστα διαφορες....) ανεξαρτητα απο τον κατασκευαστη....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.480

Μα, ο κατασκευαστής των Ice είναι ένας. Υπάρχει άλλος και δεν τον γνωρίζουμε;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Γνωμη για τον Plinius 9200

Πες καλύτερα: "Νομίζω ότι όλοι τον προτείνουν με βάση τα χαρακτηριστικά", εκτός αν είσαι έτοιμος να βάλεις στοίχημα... :126:

Αν έχεις ακούσει άλλο ενισχυτή με ICEPower 1000άρη ή εστω και 500άρη, ξέρεις ακριβώς τι να περιμένεις.

Για το αν είναι ίδιοι ή όχι τα είπαμε παραπάνω και τα έχουμε ξαναπει και σε 50 ακόμα thread, ακόμα και με φωτογραφίες (για όσους δεν τους συγκινούσε η λογική και το 1+1 = 2 αλλά ήθελαν να το δουν με τα μάτια τους)...
Όποιος δεν έχει πειστεί ακόμα πολύ απλά ανήκει ακριβώς στο target group που ψάχνουν οι τύποι και να πάει άμεσα να αγοράσει τους αντίστοιχους Jeff Rowland..

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Εγώ πιστεύω πως με τις αλλαγές που έχει ο ενισχυτής δεν ακούγεται καθόλου ίδιος με τους άλλους που φοράνε τα ίδια modules.:126:

Reaction score
140
Α εντάξει δλδ προτρέπεται κάποιον να πάει να αγοράσει το τάδε μηχάνημα για να ακούσει μουσική λες και μιλάμε για κρουστικό τρυπάνι

Επίσης ο συλλογισμός άκουσα class d οπότε όλα ta class d είναι ίδια ,με το ιδιο σκεπτικό πρέπει να ισχύει και στα τρανζίστορ και στους λαμπατους ?
Έχει 300Β? ίδιο είναι , έχει τρανζίστορ Motorola ? ίδιο είναι
Είναι σαν να λες δεν θα πάρω αυτοκίνητο γιατί έχει λακκούβες στους δρόμους και με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω τρακτέρ
Είναι λάθος αγορά?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.060
Απάντηση: Re: Γνωμη για τον Plinius 9200

Επίσης ο συλλογισμός άκουσα class d οπότε όλα ta class d είναι ίδια ,με το ιδιο σκεπτικό πρέπει να ισχύει και στα τρανζίστορ και στους λαμπατους ?
Είναι σαν να λες δεν θα πάρω αυτοκίνητο γιατί έχει λακκούβες στους δρόμους και με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω τρακτέρ
Είναι λάθος αγορά?
Λάθος.

ούτε όλα τα class-D είναι ίδια, ούτε όλα τα ενισχυτικά που χρησιμοποιούν 300B είναι ίδια.

Ούτε όλα τα αυτοκίνητα είναι ίδια.

Αλλά: όλα τα ενισχυτικά που έχουν το ίδιο module είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια με μόνη διαφορά το προενισχυτικό στάδιο, αν υπάρχει.

Αντίστοιχα, όλοι οι ενισχυτές με 300Β που έχουν μέσα όλο το ΚΙΤ της Audio Note (Kit1 300B/2A3) παίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο, κι ας τα βάλεις σε διαφορετικά κουτιά. Αρκεί να χρησιμοποιείς όλες τις πλακέτες και τα εξαρτήματα του ΚΙΤ.

Επίσης, το C1 και το Aygo είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια, κι ας έχουν διαφορετικη μάρκα στο σασσι.

Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις?:144:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Εγώ πιστεύω πως με τις αλλαγές που έχει ο ενισχυτής δεν ακούγεται καθόλου ίδιος με τους άλλους που φοράνε τα ίδια modules.:126:
Ποιές αλλαγές λες, Πέτρο;
Στο input stage το αν δεν θα βάλεις τίποτα (Bel Canto), αν θα βάλεις μετασχηματιστή (Jeff Rowland και Murano) ή αν θα βάλεις διακριτό (Wyred) ;;

Α εντάξει δλδ προτρέπεται κάποιον να πάει να αγοράσει το τάδε μηχάνημα για να ακούσει μουσική λες και μιλάμε για κρουστικό τρυπάνι

Α, καλά, ούτε έχεις καταλάβει τι λέμε τόση ώρα...Τι τρανζίστορ και 300Β λες?! Μιλάμε για τις ίδιες ακριβώς πλακέτες.....
Κι εσύ φωτογραφίες θέλεις μου φαίνεται Αντώνη..

Reaction score
140
Ποιές αλλαγές λες, Πέτρο;
Στο input stage το αν δεν θα βάλεις τίποτα (Bel Canto), αν θα βάλεις μετασχηματιστή (Jeff Rowland και Murano) ή αν θα βάλεις διακριτό (Wyred) ;;

Α, καλά, ούτε έχεις καταλάβει τι λέμε τόση ώρα...Τι τρανζίστορ και 300Β λες?! Μιλάμε για τις ίδιες ακριβώς πλακέτες.....
Κι εσύ φωτογραφίες θέλεις μου φαίνεται Αντώνη..
Οκ υπόδειξε μου σε τι μορφή πουλάει η bang&olufsen γιατί μπορεί να κάνω εγώ λάθος
Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα και το κόστος τους bulk αλλά δεν πειράζει

Ps πάλι το πηδήξαμε το thread:137:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Jeff Rowland 501 (αποφεύγει με δεξιοτεχνία να δείξει περισσότερα στη φώτο που έχει στο site του):

Kαι ορίστε το module 1000ASP, κατευθείαν από το site της B&O ICEpower:

Το ίδιο module φοράνε όλοι οι παραπάνω ενισχυτές, όπως και πολλοί ακόμα (Seymour, Acoustic Reality eAR 1001 and the list goes on)....

Reaction score
140
Α γεια σου, αυτό ήθελα
Οκ οπότε λογικά μιλάμε για 95% ομοιότητα
Σε αυτήν την περίπτωση έχετε απόλυτο δίκιο
Εγώ το τράβηξα sorry

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Btw, το module σκέτο το φθηνότερο που το έχω βρει είναι 400-500 ευρώ για το 1000άρη στο κανάλι.
Είναι δυσεύρετα διότι η B&O πουλάει μόνο σε κατασκευαστές οι οποίοι προφανώς τα αγοράζουν πολύ φθηνότερα από την τιμή που τα βρίσκω εγώ.
Κι έτσι ακόμα νομίζω ότι η τιμή του Wyred είναι πολύ χαμηλή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.060

Αυτά είναι έτοιμα - πλήρως λειτουργικά και δοκιμασμένα modules, των οποίων την τεχνολογία κατέχει ΜΟΝΟ η κατασκευάστρια εταιρία.

Σε αυτά τα modules βάζεις βύσματα εισόδου και βύσματα εξόδου, το βάζεις στην μπρίζα και δουλεύει!

Πραγματικά, δεν υπάρχουν περιθώρια "πειραματισμών" ούτε στην Bel Canto, ούτε στην Jeff Rowland, ούτε στην Murano, ούτε στην Wyred, ούτε στην Rotel, ούτε στο σπίτι του Μήτσου του ντιούη που θα αγορασει το module και θα το βάλει μέσα σε ένα σασσί από τα φτηνά της αγοράς, αυτά με τα χερούλια τα μαύρα των 15 ευρώ.

Η μόνη σοβαρή "διαφοροποίηση", έτσι για τα "μάτια του κόσμου", είναι πιο όμορφο σασσί και πιο καλά βύσματα, βε μπε τε και κάρντας επιροδιωμένα και 3 αυγά τουρκίας. Άντε και καμιά ψύκτρα έξτρα, έτσι για να αυξηθεί το βάρος.

Τώρα αν βάλει ο ένας στάδιο προ με op-amps και ο άλλος μετασχηματιστή, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ.

Κι ο Μήτσος ο ντιούης μετασχηματιστή έβαλε πάντως. Ίδιον με αυτόν της Jeff Rowland. ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΠΩΣ ΕΦΤΙΑΞΕ Jeff Rowland με 800 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ....

Την αλήθεια λέει ο άνθρωπος. Κι ας μη φαίνονται ίδια, ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ. Διότι περιέχουν τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ υλικά, απ'άκρη σ'άκρη.

Αν πιστεύετε βέβαια πως το σασσί αλλάζει τις χροιές, δικαίωμά σας. Αλλά μη πάτε να με πείσετε τουλάχιστον....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.163
Members
38.419
Νεότερο μέλος
JOHNDOULAMIS