Καλώδια ρεύματος & εικόνας.

Reaction score
0
Καλησπέρα σας,

θα ήθελα να ρωτήσω αν ένα καλώδιο HDMI περνάει κάθετα σε ένα και μόνο σημείο με καλώδιο ρεύματος, θα υπάρχουν προβλήματα στο σήμα της εικόνας. Ισχύει κια για component καλώδιο;

Ευχαριστώ.

Reaction score
904
Απάντηση: Καλώδια ρεύματος & εικόνας.

αν στο καλώδιο ρεύματος υπάρχουν μόνο τα 50Hz και δεν έχει τίποτα υψήσυχνα απο κακής ποιότητας συσκευές που τροφοδοτεί, δεν θα έχεις πρόβλημα.

παρ'ολα αυτά ο κανονισμός εγγαταστάσεων λέει ότι πρέπει να έχουν δικιά τους γραμμή για λόγους ασφαλείας.

(μη φτάσουμε και στην τοποθέτηση θωρακισμένου καλωδίου ρεύματος:138: δεν χρειάζεται)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αν το hdmi δεν ειναι σωστα θωρακισμενο, μπορει να εχεις θεμα.Οσο για το τι μπορει να φυγει απο ενα καλωδιο ρευματος ειναι γνωστο.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Θα μπορούσε το HDMI να θωρακιστεί με κάποιο τρόπο στο συγκεκριμένο σημείο; Γιατί στην ουσία περνάει κάθετα από το καλώδιο ρεύματος.Αν όχι τι θα μπορούσα να κάνω, διότι τώρα γίνετε η εγκατάσταση και περνάω τα καλώδια μέσα από τον τοίχο (μέσα σε σωλήνες φυσικά).

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

με πολυ λεπτο χαλκοφυλλο , και αλουμινοχαρτο.

Reaction score
1.187

Καλησπέρα σας,
θα ήθελα να ρωτήσω αν ένα καλώδιο HDMI περνάει κάθετα σε ένα και μόνο σημείο με καλώδιο ρεύματος, θα υπάρχουν προβλήματα στο σήμα της εικόνας.
Οχι.

Ισχύει κια για component καλώδιο;
Ναι.

Reaction score
0
Καταρχήν, από θέμα ηλεκτρολογικών κονονισμών δεν είναι αποδεκτό.

Τώρα, σε μένα δεν είχε πρόβλημα ούτε το HDMI ούτε το component. Και να φανταστείς ότι όχι μόνο κάθετα σε ένα σημείο ήταν, αλλά συνταξιδευανε για αρκετά μέτρα.
Τα 2 HDMI που έχω είναι και τα δύο 10μ και με κανένα δεν έχει πρόβλημα (το ένα από το Plaisio και το άλλο εντελώς φθηνιάρικο από το ebay. Τα component ήταν 3XRG59 αγορασμένα από το Carefour).

Στην νέα μου εγκατάσταση απλά πήγα και πήρα καλώδιο ρεύματος 3X1.5 με αλουμινόχαρτο θωράκισης (από το Καυκά) όπου και πάλι δεν έχω πρόβλημα.

Εντάξει, νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη-σίγουρη απάντηση για αυτό που ρωτάς (για μένα δούλεψε πάντως). Απλά νομίζω ότι με θωρακισμένο καλώδιο ρεύματος οι πιθανότητες είναι πολύ καλές (εως και μηδενικές να έχει πρόβλημα).

[ Με την ευκαιρία -να βγω λίγο εκτός θέματος- και σχετικά με το θέμα με τα ακριβά καλώδια HDMI, τα 2 που προείπα και 1 από το eshop (επίσης φθηνιάρικο) κλειδώσανε στα 10μ κανονιkά στα 1080p. Όταν ευκαιρίσω θα κόψω και θα ενώσω HDMI και μάλιστα φθηνιάρικο να δούμε τι θα γίνει].

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Καλώδια ρεύματος & εικόνας.

Όταν ευκαιρίσω θα κόψω και θα ενώσω HDMI και μάλιστα φθηνιάρικο να δούμε τι θα γίνει said:
Οταν το κάνεις πές μου και σε μένα τα αποτελέσματα γιατί είμαι πολύ περίεργος :D. (όχι τίποτα άλλο αλλά έχω και εγώ ένα 15μετρο κομένο απλά δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθώ :( )

Reaction score
1.153

...Όταν ευκαιρίσω θα κόψω και θα ενώσω HDMI και μάλιστα φθηνιάρικο να δούμε τι θα γίνει].
Το έχω κάνει 2 φορές,την πρώτη επιτυχημένα την δεύτερη πάλι όχι.
Το πρώτο ήταν ένα 15μετρο clicktronic αν δε με απατά η μνήμη μου και δούλεψε απροβλημάτιστα.Το δεύτερο ήταν ένα τρίμετρο του οποίου η μάρκα μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή,το οποίο εκ πρώτης όψεως δούλευε ΑΛΛΑ αν παρατηρούσες από κοντά την εικόνα στην TV έβλεπες κάποια "χιονάκια",σαν τυχαία άσπρα pixels που άστραφταν με μεγάλη ταχύτητα.Επίσης που και που χανόταν η εικόνα για 2-3 sec.Αλλάχτηκε με ένα τρίμετρο EXTRON και όλα καλά.Είναι ζόρικη δουλειά πάντως η κοπτοραπτική HDMI.

Reaction score
0
Πάντως είμαι πολύ αισιόδοξος για το κόψιμο-ένωση. Ειδικά αν κρατήσεις κάποιες βασικές αρχές (διατήρηση θωράκισης, twisted pairs, αποφυγή χονδρών κολλήσεων για reflection του σήματος) νομίζω ότι έχει καλές πιθανότητες να λειτουργήσει.

(παρεπιπτόντως έχω καλή εμπειρία με κολλήσεις -για αυτό και η αισιοδοξία μου-: ενώνω (κολλάω) ομοαξονικό από ένωση στα 2.1 GHZ με απώλεια μικρότερη από 0.15 db -μετρημένη με vector analyzer-, κολλάω άνετα chips soic,tqfp και ακόμα μικρότερα).

Μπορει βέβαια, στο τέλος, να το κλάψουμε το καλώδιο πίνοντας ελληνικό με παξιμαδάκι και σφηνάκι κονιάκ...:105:

Θα σας πω τα αποτελέσματα όταν ασχοληθώ.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Καλώδια ρεύματος & εικόνας.

Πάντως είμαι πολύ αισιόδοξος για το κόψιμο-ένωση. Ειδικά αν κρατήσεις κάποιες βασικές αρχές (διατήρηση θωράκισης, twisted pairs, αποφυγή χονδρών κολλήσεων για reflection του σήματος) νομίζω ότι έχει καλές πιθανότητες να λειτουργήσει.

(παρεπιπτόντως έχω καλή εμπειρία με κολλήσεις -για αυτό και η αισιοδοξία μου-: ενώνω (κολλάω) ομοαξονικό από ένωση στα 2.1 GHZ με απώλεια μικρότερη από 0.15 db -μετρημένη με vector analyzer-, κολλάω άνετα chips soic,tqfp και ακόμα μικρότερα).

Μπορει βέβαια, στο τέλος, να το κλάψουμε το καλώδιο πίνοντας ελληνικό με παξιμαδάκι και σφηνάκι κονιάκ...:105:

Θα σας πω τα αποτελέσματα όταν ασχοληθώ.
Αν δε θες να κλάψεις κανένα καλωδιάκι έχω εγώ ενα 15μετρο, ήδη κομμένο να μου φτιάξεις!!!! :p :p

Reaction score
0

Μερικές διευκρινήσεις θα ήθελα,αν είναι μαζί σένα προστατευτικό καλωδίων το καλώδιο hdmi φτηνιάρικο 10μετρο και τα καλώδια των πίσω δυο ηχείων σένα 5.1 ηχοσυστημα θα υπάρχει πρόβλημα; ΄

Αν αντί του Hdmi είναι το καλώδιο κεραίας tv;

Και τέλος αν είναι όλα μαζί υπάρχει θέμα στην μεταφορά εικόνας και ήχου;

Και το προστατευτικό φτηνιάρικο είναι
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.566084

Reaction score
1.187

Καλό είναι πάντως να μην "τρέχουν" όλα αυτά μαζί...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.370
Members
38.310
Νεότερο μέλος
Ewa