Να καρφώσω η να μην καρφώσω.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785
Εδώ θα ήθελα τις γνώμες σας.

Βλέπεις κάποιο αυτοκίνητο στον δρόμο, που ο οδηγός του οδηγεί σαν τρελός .
Που αποτελεί κίνδυνο.
Που προσπερνάει από δω κι από κει, μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα και στο τσαφ δεν συγκρούεται με άλλο αυτοκίνητο και περνάει με κόκκινο αποφεύγοντας πάλι στο τσαφ την σύγκρουση.
Τον καρφώνεις στην τροχαία; Καλείς αστυνομία;
Μπορείς να μπλέξεις;
Έχετε ιδέα τι ισχύει;
Μήπως θα πρέπει να γίνουμε λίγο Νέστορας Μάτσας;
Μήπως πρέπει να γίνουμε λίγο σαν τους Γερμανούς που ο κάθε νόμιμος πολίτης αποτελεί ένα αστυνομικό για να επιβλέπει τους γύρω του;
Τι λέτε;

Reaction score
4.536
Απάντηση: Να καρφώσω η να μην καρφώσω.

δωστου , το κάνω συχνά στην Εθνική .

Όταν κάνει μαλακία κάποιος , του κορνάρω ή παίζω τα φώτα.
Αυτομάτως , αν είναι γυναίκα θα βρίσει και/ή θα μουτζώσει , ενώ άντρας θα βρίσει...

Παρακάτω , στα διόδια συνήθως , τους βλέπω σταματημένους απ'τη τροχαία που εγώ κάλεσα, κόβω , ανοίγω το παράθυρο και σταματάω για λίγο να απολάυσω το τραύλισμα και τα παρακάλια....

Reaction score
0

Έχω δώσει 2 φορες. Την 1η για έναν επικίνδυνο που έκανε προσπεράσεις πάνω σε στροφές και κοντέψαμε να σκοτωθούμε και τη 2η για έναν εξίσου @@@ που μπήκε στο αντίθετο ρέυμα εν γνώση του για αν αποφύγει μποτιλιάρισμα. Δεν ξέρω την έκβαση αλλά εύχομαι να τους σταμάτησαν.

Reaction score
3

Παρά το ότι με το σημερινό μου επάγγελμα έχω κάπως αυξημένο κύρος όταν κάνω μια καταγγελία, δεν έχω δει ανταπόκριση.

Reaction score
33
Κατ'αρχήν αυτό ΔΕΝ είναι κάρφωμα....
Αυτό είναι άμυνα: άμυνα για να διαφυλάξεις την ζωή και την σωματική ακεραιότητα την δική σου ή κάποιου άλλου αθώου...

Πίστεψέ με ξέρω! Έτσι ένας εγκληματίας που -σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων- έκανε "μαγκιές", προκάλεσε ατύχημα στο οποίο σκοτώθηκε ο αδερφός μου.
Επίσης εγκατέληψε μετά το σημείο και δεν βρέθηκε ποτέ.

Κάρφωμα? Υποχρέωσή μας είναι!

Reaction score
22

δωστου , το κάνω συχνά στην Εθνική .

Όταν κάνει μαλακία κάποιος , του κορνάρω ή παίζω τα φώτα.
Αυτομάτως , αν είναι γυναίκα θα βρίσει και/ή θα μουτζώσει , ενώ άντρας θα βρίσει...

Παρακάτω , στα διόδια συνήθως , τους βλέπω σταματημένους απ'τη τροχαία που εγώ κάλεσα, κόβω , ανοίγω το παράθυρο και σταματάω για λίγο να απολάυσω το τραύλισμα και τα παρακάλια....
Η τροχεα σε γραφει που μιλας στο κινητό οδηγώντας στην εθνική?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785

Ο Άρης Σταθάκης είναι από τα άτομα που έχω σε μεγάλη εκτίμηση.
Κάποτε είχε πει σε μια εκπομπή για το ότι πρέπει να μάθουμε στους οδηγούς την σωστή οδική συμπεριφορά.
Είναι θέμα λέει παιδείας και δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να καρφώνουμε ο ένας τον άλλον.
Σωστά.

Όμως η πραγματικότητα βλέπω ότι είναι διαφορετική.
Ακόμη και αν όλοι αποκτήσουν την παιδεία και σέβονται τους κανόνες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθούν και 5 - 10 μ@λ@κες που δεν δέχονται κανόνες και θα κάνουν του κεφαλιού τους.

Και είναι πολλές οι κατηγορίες.
Αυτός που είναι "αναρχικός" με τους κανόνες.
Αυτός που μέθυσε και δεν καταλαβαίνει τι κάνει.
Αυτός που θέλει να κάνει φιγούρα στην γκόμενα ή στους φίλους του.
Αυτός που κάνει τον μάγκα επειδή δεν είναι μάγκας.
Αυτός που θα δοκιμάσει το νέο του αμάξι ή τον νέο εξοπλισμό tuning.
Αυτός που κάνει κόντρες.

Όλοι επικίνδυνοι για την σημόσια υγεία.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785
Απάντηση: Re: Να καρφώσω η να μην καρφώσω.

Έτσι ένας εγκληματίας που -σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων- έκανε "μαγκιές", προκάλεσε ατύχημα στο οποίο σκοτώθηκε ο αδερφός μου.
Επίσης εγκατέληψε μετά το σημείο και δεν βρέθηκε ποτέ.

Κάρφωμα? Υποχρέωσή μας είναι!
Λυπάμαι πολύ γι΄αυτό που μαθαίνω για τον αδερφό σου.
Είναι από τα πράγματα που με τσαντίζουν πάρα πολύ.
Να χάνει κάποιος τη ζωή του εξ΄αιτίας ενός ηλίθιου και ανεγκέφαλου.
Και άνανδρου εφόσον δεν έχει τα κότσια να μείνει στον τόπο του δυστυχήματος να βοηθήσει και αφήνει το θύμα στην άσφαλτο.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785

Μα μπορεί να μιλάς με κυανόδοντα. (blutooth)
Αλλά και αν σε γράψει χαλάλι το πρόστιμο (νομίζω 15 €) προκειμένου να προλάβεις ένα κακό που μπορεί να γίνει.

Reaction score
2

Δεν είναι δώσιμο είναι άμυνα και κάποια προφύλαξη για το μέλλον.Θα ήθελα να πείτε ποιό νούμερο καλείτε και τι λέτε για να το ξέρω και εγώ. Μου έχει χρειαστεί και έχω κινδυνέψει αρκετέρ φορές από τέτοια "παλικάρια".

Reaction score
0

Πραγματικά γεμίζω ελπίδες για την βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς των ελλήνων, κάθε φορά που βλέπω αστυνομικούς ανάμεσα στους θεατές στις τρομερές κόντρες στην Βούτα, στα Λιμανάκια, στην Βάρκιζα....
Είναι πραγματικός ηρωϊσμός να οδηγείς στην Βουλιαγμένης, ή στην παραλιακή κάποιες νύχτες, κυρίως Πέμπτης....

Reaction score
0

Και να τον δώσεις, το πολύ-πολύ να τον σταματήσουν παρακάτω για τυπικό έλεγχο... Αν δεν τον πιάσουν οι ίδιοι να παρανομεί οδικά, δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα...

Reaction score
0

Εν τω μεταξύ, αυτοί που θέλουν να αποφύγουν τους ελέγχους, όταν φτάνουν σε περιοχή που ξέρουν ότι γίνονται έλεγχοι, πιάνουν αριστερή λωρίδα ώστε να είναι δύσκολο να τους σταματήσουν (για αποφυγή ατυχήματος) ή και δεξιά να οδηγούν εκείνη την στιγμή, κολλούν πίσω από τον μπροστινό τους (ο μπροστινός πάντα είναι αυτός που σταματάνε)...

Reaction score
10
κ.Μελίδη, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το βλέπετε ως δώσιμο, ούτε ως άμυνα. Πρέπει να το βλέπετε ως ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ απέναντι στα παιδιά σας (δεν ξέρω αν έχετε) και αμέσως μετά απέναντι στον εαυτό σας. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων μας η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητάς μας, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων μας η διαφύλαξη του μέλλοντος των παιδιών μας, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων μας η διαφύλαξη της περιουσίας μας από τον κάθε ασυνείδητο εν δυνάμει ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ. Διότι όσο πιο πολλές μαμακίες κάνει κάποιος στο δρόμο, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να δημιουργήσει ατύχημα.

Όταν όμως οι ίδιοι οι τροχονόμοι και οι αστυνομικοί οδηγούν τα περιπολικά χωρίς να φοράνε ζώνη, ή ο οδηγός μιλάει στο κινητό του, τότε πρέπει να αισθανθήτε ακόμα μεγαλύτερη αυτή την υποχρέωση και να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ αυτό το γεγονός σε κάποιον ανώτερο. Αυτό όμως είναι άλλη ιστορία...

Reaction score
4.536

΄χρησιμοποιοω bt, αλλά έπρεπε να την πεις ....

Και να τον δώσεις, το πολύ-πολύ να τον σταματήσουν παρακάτω για τυπικό έλεγχο... Αν δεν τον πιάσουν οι ίδιοι να παρανομεί οδικά, δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα...
συνήθως αυτοί που οδηγούν έτσι , είτε πιωμένοι είναι , είτε κάτι κουβαλάνε πάνω τους .
όπως και να'χει , πρέπει να δεις τις φάτσες τους έστω και σε τυπικό έλεγχο

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Να καρφώσω η να μην καρφώσω.

Ναι ρε παιδιά και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω αν γίνεται να πεις στην τροχαία ότι ο τάδε τρέχει με 250 και να τον σταματήσουν τι θα γράψουν στην κλήση ?:133:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Να καρφώσω η να μην καρφώσω.

Ναι ρε παιδιά και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω αν γίνεται να πεις στην τροχαία ότι ο τάδε τρέχει με 250 και να τον σταματήσουν τι θα γράψουν στην κλήση ?:133:
Από ένα όριο και πάνω έχει αυτόφωρο.

Τι θα γράψουν; Ε, ότι γράφουν για όλα σχεδόν τα τροχαία. Στου χαντ... εεεεε συγνώμη, "υπερβολική ταχύτητα". :101:

Reaction score
140
Ναι εντάξει υπερβολική ταχύτητα – ποιος την μέτρησε ?

Μπορώ να το τσεκάρω όμως εύκολα – ο π@στης ο κουνιάδος μου κάθε φορά που μπαίνω στο αμάξι του με πάει γ@μιωντας , την επόμενη θα πάρω τηλ να καταγγείλω το αυτοκίνητο που επιβαίνω :145:

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos