Να καρφώσω η να μην καρφώσω.

Reaction score
6
Ναι εντάξει υπερβολική ταχύτητα – ποιος την μέτρησε ?

Μπορώ να το τσεκάρω όμως εύκολα – ο π@στης ο κουνιάδος μου κάθε φορά που μπαίνω στο αμάξι του με πάει γ@μιωντας , την επόμενη θα πάρω τηλ να καταγγείλω το αυτοκίνητο που επιβαίνω :145:
Το ραντάρ νομίζω.

Αλήθεια εκείνες τις μεζούρες που μετράνε το φρενάρισμα τις έχουν ακόμα; :138:

Reaction score
1.188
Απάντηση: Να καρφώσω η να μην καρφώσω.

Εχω δώσει ψυχρά λεωφορειατζή (εκδρομικό, όχι ΚΤΕΛ) στην Αθηνών Λαμίας που παραλίγο να μάς σκοτώσει. Σταμάτησα στα διόδια, το είπα στον αστυνομικό και του επέστησα την προσοχή να κοιτάξει τον ταχογράφο γιατί μάς προσπέρασε πάνω σε έργα στην Εθνική ενώ εμείς ήδη πηγαίναμε με 120 km/h.
Το περιπολικό τον ακολούθησε με σβηστό τον φάρο για 3km περίπου έτσι ώστε να διαπιστώσει ότι πράγματι έτρεχε με 130 km/h. Τελικά τον σταμάτησε και όταν πέρασα εγώ χαλαρά με 60 km/h είχε ήδη το δίσκο του ταχογράφου στο χέρι και το μπλοκάκι.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785

Δεν ξέρω ακριβώς τι επικρατεί αλλά με τους νόμους που ισχύουν μπορεί να μην δεχθεί ο ενθουσιώδης οδηγός την κλήση και να απαιτεί αποδείξεις του "εγκλήματός του.
Και κατά συνέπεια να την γλυτώσει.
Ξέρει κανείς τι ισχύει;

Reaction score
1.182

Η μαρτυρία πολιτών ακόμα και αν συνοδεύεται με φωτό ή καμερα (που είναι παράνομη η videoσκόπιση και εμείς θα την πατήσουμε στο τέλος), δεν έχει καμία αξία στο νομικό μας καθεστώς.

Μονο οι αστυνομικές αρχές μπορούν να βεβαιώσουν παράβαση και όχι οι πολίτες.
Είναι θέμα που είχε συζητηθει παλιότερα με τον Σταθάκη...

Δηλαδή: πείς δε πείς, ... το ίδιο κάνει.
Δεν υπάρχει δηλαδή το citizen arest (τι αμέρικαν μπαρ θα το κάνουμε:140:)

ασχετο:
Σε μένα μια φορά έφιγε προφυλακτηρας απο τον μπροστά.
Κάνω ελιγμο (απότομο) και τον αποφεύγω.
Ο πίσω bmwδακιας (πρόεδρος ΚΤΕΛ κάποιας περιοχής) τον τρώει στη μούρη και χάνει φανάρι-μάσκα.
Πέρνει τροχαία και με σταματάνε στα διόδια.
Τον δουλέψαν ψιλό γαζί ("κύριε μου ο προπορευόμενος σας, άνοιξε το παράθυρο και σας πέταξε τον προφυλακτήρα;")

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Συμφωνώ... στην επικίνδυνη συμπεριφορά δεν πρέπει κανείς να χαρίζεται. Να σκέφτεστε ότι λίγο πιο κάτω, ο συγκεκριμένος επικίνδυνος οδηγός με τη συμπεριφορά του έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να σκοτώσει ένα παιδί απ' ότι ο μέσος οδηγός στην κακιά ώρα.

Reaction score
1.182

η μπορεί να έχει ικανότητες να αποφύγει ένα παιδί που ο μέσος οδηγός δεν μπορεί...δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό.
Καθε περίπτωση διαφέρει. Αν γίνεται βέβαια συστηματικά...τότε κάτι μπορεί να σημαίνει

Reaction score
1.213

η μπορεί να έχει ικανότητες να αποφύγει ένα παιδί που ο μέσος οδηγός δεν μπορεί...δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό.
Καθε περίπτωση διαφέρει. Αν γίνεται βέβαια συστηματικά...τότε κάτι μπορεί να σημαίνει

Λογω ταχυτητας να το πετυχει αυτο ? Δεν νομιζω.Λογω ικανοτητας θα μπορουσε , αλλα αφου την εχει γιατι να μην την συνδυασει και με την σωστη οδηγικη συμπεριφορα , απο το να δοκιμαζει τα ορια του παιζοντας με την ζωη μας ?

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Λογω ταχυτητας να το πετυχει αυτο ? Δεν νομιζω.Λογω ικανοτητας θα μπορουσε , αλλα αφου την εχει γιατι να μην την συνδυασει και με την σωστη οδηγικη συμπεριφορα , απο το να δοκιμαζει τα ορια του παιζοντας με την ζωη μας ?
+1

Reaction score
6
Σωστή οδική συμπεριφορά; Όπως ας πούμε την οπισθοπορεία με γωνία που σου μαθαίνει ο δάσκαλος γιατί το ζητάνε οι εξεταστές αλλά που δεν επιτρέπεται από τον ΚΟΚ; :121:

Αστεία πράγματα. Είναι θέμα παιδείας πάνω απ' όλα. Όταν δεν υπάρχει η πρόληψη (δηλαδή η σωστή εκπαίδευση) υπάρχει η καταστολή.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Να καρφώσω η να μην καρφώσω.

Σωστή οδική συμπεριφορά; Όπως ας πούμε την οπισθοπορεία με γωνία που σου μαθαίνει ο δάσκαλος γιατί το ζητάνε οι εξεταστές αλλά που δεν επιτρέπεται από τον ΚΟΚ; :121:

Αστεία πράγματα. Είναι θέμα παιδείας πάνω απ' όλα. Όταν δεν υπάρχει η πρόληψη (δηλαδή η σωστή εκπαίδευση) υπάρχει η καταστολή.

Ενταξει ρε συ, οταν εγραψα οδηγικη 'συμπεριφορα' αυτο εννουσα...:114:

Reaction score
1.213

Δεν υπάρχει δηλαδή το citizen arest (τι αμέρικαν μπαρ θα το κάνουμε:140:)

Ειχα ευχαριστηθει παλια μια τετοια ατυπη ''συλληψη''.

Πηγαινε ο μεγαλος σφαιρα , τοσο που οταν με προσπερασε σκεφτηκα οτι ειτε θα καρφωθει καπου , ειτε θα σκοτωσει κανεναν.Μετα απο λιγο μπηκαμε σε κατοικημενη περιοχη , απο αυτες που υπαρχει ενας δρομος και οι αυλες βλεπουν σε αυτο.Τον ειχαν σταματησει 5,6 ατομα (προφανως θα σταματησε αποτομα μπροστα σε κανα πεζο ,και θα μαζευτηκαν οι γειτονες ) και τον ειχαν αρχισει στα μπινελικια ...πουρε του ειχε παει του ''γρηγορου''

Reaction score
1.182

Ειχα ευχαριστηθει παλια μια τετοια ατυπη ''συλληψη''.

Πηγαινε ο μεγαλος σφαιρα , τοσο που οταν με προσπερασε σκεφτηκα οτι ειτε θα καρφωθει καπου , ειτε θα σκοτωσει κανεναν.Μετα απο λιγο μπηκαμε σε κατοικημενη περιοχη , απο αυτες που υπαρχει ενας δρομος και οι αυλες βλεπουν σε αυτο.Τον ειχαν σταματησει 5,6 ατομα (προφανως θα σταματησε αποτομα μπροστα σε κανα πεζο ,και θα μαζευτηκαν οι γειτονες ) και τον ειχαν αρχισει στα μπινελικια ...πουρε του ειχε παει του ''γρηγορου''
αυτό μπορείς να το κάνεις... νομικά δεν καλύπτεσε.
Αν δεν πατήσει κανένα παιδί/μεγάλο δηλαδή δεν έχεις δικαίωμα να πειράξεις κάποιον που τρέχει σφαίρα σε στενό χωρίς ορατότητα... μετά βέβαια είναι αργά.

Οπως είπα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

ΥΓ: μου θυμίζει το παλιό σλόγκαν του ΥΠΕΠΘ: όλα είναι θέμα παιδείας... Αλλά ακόμα και το υπουργείο άλλαξε τίτλο (για θέμα θα δείξει)

Reaction score
1.182

Μα μπορεί να μιλάς με κυανόδοντα. (blutooth)
Αλλά και αν σε γράψει χαλάλι το πρόστιμο (νομίζω 15 €) προκειμένου να προλάβεις ένα κακό που μπορεί να γίνει.
σε αυτό έχουν γίνει δοκιμές σε οδηγούς και έχει βρεθεί ότι η μείωση συγκέντρωσης βασίζεται στην ομιλία και στην απασχόληση του μυαλού με άλλα θέματα, αλλά δεν μπορούμε να περιορίσουμε τα κέρδη των εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

Μιχάλη για το Σταθάκη είχα θετική άποψη και εγώ, αλλά έχω ακούσει απο τη στιγμή που έγινε βουλευτής πολλές πατάτες.
π.χ. "αλλού κάνετε οικονομία και στο παιδί θα τσιγκουνευτείτε να πάρετε ένα ακριβό υβριδικό; " Αυτός πήρε το υβριδικό γιατί άλλος το αγόρασε και το συντηρούσε. Έτσι (τσάμπα) αγοράζω και εγώ.
Και σε άλλο θέμα είχα αναφέρει ότι είχε άγνοια του νέου ΚΟΚ (είχε μείνει στον παλιό) και έλεγε τα δικά του....δεν είναι της ωρας όμως

πάντως αν θέλαμε να ακολουθούμε τον ΚΟΚ ουτε τα μηχανάκια δεν θα έπρεπε να κάνουν(με) ελιγμούς ακόμα και αν μπορούν :126:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Εδώ δεν νομίζω ότι είναι θέμα κανόνων και υπο-κανόνων του ΚΟΚ που μπορεί να μην τους ξέρει ούτε ο Σταθάκης... αυτός που τρέχει σαν παλαβός εκεί που δεν τον παίρνει να τρέξει, προσπερνάει στριμώχνοντας τον άλλο ή πάνω σε στροφή χωρίς ορατότητα, μπαίνει με το χειρόφρενο σε στροφές κατοικημένης περιοχής (ναι...) ή δεν κρατάει τις αποστάσεις που πρέπει, δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις για να διαπιστώσει κανείς ότι είναι επικίνδυνος πρώτα απ' όλα για τη ζωή και δεύτερον και για την περιουσία των άλλων.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785

Αν δηλαδή δώσω στην τροχαία φωτογραφίες ή βίντεο που αποδεικνύουν την παρανομία κάποιου, αυτός δεν θα τιμωρηθεί;
Θα τιμωρηθώ εγώ που έβγαλα την φωτο ή το βίντεο εν αγνοία του;

Reaction score
0

Ναι, είναι προσωπικά δεδομένα (οι φωτογραφίες) και δεν θεωρούνται πειστήρια...

Reaction score
0

Ασε, που οι φωτογραφίες είναι σχετικές... Μπορεί αυτός να ήταν π.χ. παρκαρισμένος παράνομα 2 μέρες και να ισχυριστεί οτι ήταν 30 δευτερόλεπτα, ίσα ίσα να αγοράσει το φάρμακο του παιδιού του απο το φαρμακείο...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785

Χμμμ. Έχεις δίκιο. Πολλές παράμετροι εγκυμονούν εις βάρος του αποτελέσματος.
Με λίγα λόγια άντε να βρεις άκρη.
Λες εσύ έτσι και λέει ο άλλος αλλιώς.Τρέχα γύρευε.

Πάντως πολύς κόσμος σκοτώνεται στους δρόμους ρε γμτ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.244
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos