Βοήθεια για επιλογή Subwoofer στο αυτοκίνητο.

Reaction score
0
Πριν δύο μέρες πέταξα τα ήχεια της εταζέρας και τώρα αναρωτιέμαι για ποιον λόγο τα είχα βάλει το μόνο που κάνανε ήταν να χαλάνε το ήχο. Αποφάσισα να αφήσω μόνο τα μπροστινα μου λοιπόν και να επιλέξω ενα subwoofer για το πορτ μπαγκαζ για να έχω μπάσο. Οπότε θέλω ένα subwoofer για να ακούω μουσική όχι για να τρίζουν τα πάντα μέσα δεν ξέρω πως να το περιγράψω αλλα θα ήθελα να ακουγεται σαν να έχω ηχεία που βγάζουν μπάσο. Θα το προτιμουσα 10 in.

πηγη: Pioneer 6900mp http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=7183
εμπρός ηχεία: Peerless cd 1339 http://www.ellicon.gr/prodspeaker.php?id=6

Ενισχυτής: ESX 4120 με ρυθμιστικό για bass level. http://www.dragiotis.gr/store/product_info.php?id=1213&ccid=

Reaction score
24.770

Reaction score
0
Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή Subwoofer στο αυτοκίνητο.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Το αυτοκίνητο είναι Ford Fiesta Mk5 2001. Δεν ξέρω ποσα πρέπει να δώσω? αλλα κάπου στα 200€ νομίζω. Επίσης αν αγοράσω το μεγάφωνο και φτιάξω μονος μου την κούτα του θα είναι μεγάλη αποτυχία.

Reaction score
24.770

δεν ξερω τι μπορεις να κανεις μονος σου, παντως αν το παρεις αποφαση να φτιαξεις δικο σου κουτι θελει καποια εργαλεια και πιστη υπακοη σε μερικους κανονες για να βγει καλη η κουτα.
το ετοιμο απο την αλλη το παιρνεις το βγαζεις απο το ναυλον και το στρωνεις με τη μια.
στο φιεστακι νομιζω και εγω οτι για μουσικη το 10αρι σου περισευει.

Reaction score
0

Κ ένα 8" μια χαρά είναι, εκτός αν θες να επιβάλει την παρουσία του μπάσο από τις υπόλοιπες συχνότητες...
Κανονικά, το υπογούφερ απλά θα πρέπει να συμπληρώνει τον ήχο, εκεί που τα ηχεία δεν κατεβαίνουν τόσο χαμηλά.
Βέβαια, υπάρχουν κ άνθρωποι που ακούν διαφορετικά...

Reaction score
2

Εγώ προσωπικά έχω εδώ και 3-4 χρόνια ενα MTX 4500 12" 300watt και καλά και είμαι ευχαριστημένος. Αν θα το αλλάξω θα πάρω ένα focal για λόγους αισθητικής και για να είναι όλα πλεον μέσα στο αυτοκίνητο focal αν και ξέρω οτι δεν θα είναι τόσο "δυνατό" σαν το MTX.

Reaction score
24.770

8 αρι στο αυτοκινητο δυσκολα θα κανει δουλεια σαν sub , αλλα περισσοτερο σαν συμπληρωμα στο μπασσο της πορτας.
επιπλεον εινια δυσκολο να ακουληθησει σε σταθμες (διοτι οταν γουσταρεις θες να μπορεις να ριξεις μια 120αρα απαραμορφωτη).
το 10 αρι ειναι συνηθως αρκετα γρηγορο , ευκολο στην τοποθετηση του , ευκολο φορτιο, κατεβαινει αρκετα χαμηλα , παιζει αρκετα δυνατα ειναι αρκετα φθηνο γενικα εινια η πιο βολικη τα-παντα-ολα λυση.

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ όλους. Η διαφορές μεταξύ στο Helix και το Focal είναι μεγάλες ποιο να προτιμήσω?

Reaction score
24.770

τι να σου πω
εχω ακουσει καλα λογια και για τα δυο απλα καθοτι ειμαι βαμμενος braxακιας τεινω παντα υπερ του αδερφου σωματειου (helix)

Reaction score
0

Να πώ και εγω την αλήθεια μου εγω ήθελα κάποτε το Helix w10 χώρις να ξέρω τον λόγο. Να ρωτήσω κάτι υπάρχει περίπτωση στο καταστημα του κ. Δραγκιότη να μου ρυθμίσουν το sub εκεί επιτόπου γιατι η καλωδίωση και όλα αυτα είναι ετοιμα απο καιρό. Αλλα το πως ρυθμίζω την πηγη και τον ενισχυτή που έχω για να παίξει το sub δεν έχω πραγματικά ιδέα.

(Braxakias) (ποπο πανάκριβο είναι :126:)

Reaction score
24.770

που να ψαχτω?
γιανατ θελω αλλον εναν x2000 ge

Reaction score
24.770

σσσσ και εχω τεντομενο πανι στα κολονακια με θεση για μιντ και τουιτερ.
εχει παρει φορα ο μαστορας .
μονο που τον χτυπησε μια καλλιτεχνικη ανησυχια και ηθελε να τα αλλαξει αλλα μαλλον το εσωσα!
να μωρε σκεφτηκα μια εναλλακτικη ΕΑΝ ΔΕΝ κατσει τοσο καλα οσο πρεπει το προτζεκτ "νο σαμπγουφερ"...

Reaction score
1.269
Οσο αφορά στην κατασκεύη κούτας φίλε μου καλύτερα να στην κάνει άλλος γιατί θα τρέξεις πολύ για τα ξύλα υλικά,θα σου βγουν όσο καινούρια,θα την στραβοφτιάξεις ή στραβομοκετάρεις και θα πρέπει να χαλάσεις 2-3 κούτες για να μάθεις.Εγω τώρα έμαθα μετά απο 3 κούτες και προτιμώ βέβαια γιατί έχω εργαλεία και διάθεση να μάθω αλλά είναι ταλαιπωρία ρε παιδιά κακά τα ψέμματα.Αν σκοπευεις να πειραματίζεσαι με το ποια διάσταση κούτας σου ταιριάζει,ξεκίνα κάντο μόνος σου,θα σε βοηθήσω σε πολλά.

Απο τις 6 κούτες που άλλαξα συνολικά στα 6 χρόνια που έχω ηχοσυστήματα,προσωπικά θεωρώ την μικρή χωρίς πορτ άκρως ποιοτική.Στη μεγάλη,χάνεται η δύναμη του ηχείου και το πορτ προκαλεί πολύ βουϊτό.Εκανα στο δικό μου ηχείο μόνο 25 λιτρα κούτα (την κατώτερη διάσταση που προτείνει ο κατασκευαστής) και χωρίς πορτ και το ηχείο παίζει τρομερά δυνατά και σφιχτό-απότομο μπάσο χωρίς να πονοκεφαλιάζεις και ποιάνει ελάχιστο χώρο και μπαίνει με μέτωπο το θόλο ωστε να μειώνονται οι τριγμοί.

Σχετικά με την ταλαιπωρία που θα αντιμετωπίσεις για να επιχειρήσεις να την κάνεις μόνος σου,τα ίδια ξύλα ένας μου τα έδινε 60 €,μετά βρήκα έναν με 40,τυχαία ανακάλυψα έναν με 20 και τέλος πήγα σε εργοστάσιο (που μου τα έκοψαν κιόλας) μόνο με 10€.Απο εκεί και πέρα θες:
βενζινόκολλα,πινέλο,μοκέτα,βίδες,ξυλόκολλα,βιδολόγο,βύσματα για να κουμπώνει το καλώδιο ,καλώδιο,λάστιχο για να βάλεις τριγύρω απο το ηχείο για στεγανοποίηση και λίγο πολύ θες ένα 50άρι χαλαρά.Μόνο για μοκέτα θες 30€ τουλάχιστον.

Επίσης του ηχοσυστηματά που άνοιξα την κούτα ανατομία να δω τι παίζει βίδες-κόλλα δεν βάζει καθόλου μόνο κάτι σαν συραπτικό μεγάλου μεγέθους που συγκρατεί τα ξύλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά τα πιο φτηνά.Η δική μου η κούτα είναι έργο τέχνης μπροστά του.Σαν να λέμε χειροποίητη φεράρι με εργοστασιακό fiat punto.
Στην μοκέτα βέβαια κάνει άριστη δουλειά αλλά και εμένα είναι αποδεκτό (γιατί εγώ βάζω χοντρή μοκέτα ενώ αυτός ψιλή που τσαλακώνει ευκολα,αλλιώς θα τον έτρωγα και στην μοκέτα)..

Reaction score
24.770

με χαλαει λιγο γιατι αν και εχω καβατζα ενα σασι αλλα δεν μπορει να σενιαριστει διοτι ειναι αναποδα οι βιδες στα τερματικα.
επιπλεον σε μια μεταγενεστερη κατασκευη που σκεφτομαι να κανω ειναι σημαντικο να ειναι ολοιδιοι και οι 3 ενισχυτες.
χαοεβερ θυμαμαι μια αγγελια παλια για εναν χ2000 απλο (μαυρο?) υπαρχει ακομα?

Reaction score
245

με χαλαει λιγο γιατι αν και εχω καβατζα ενα σασι αλλα δεν μπορει να σενιαριστει διοτι ειναι αναποδα οι βιδες στα τερματικα.
επιπλεον σε μια μεταγενεστερη κατασκευη που σκεφτομαι να κανω ειναι σημαντικο να ειναι ολοιδιοι και οι 3 ενισχυτες.
χαοεβερ θυμαμαι μια αγγελια παλια για εναν χ2000 απλο (μαυρο?) υπαρχει ακομα?
θα σου πω αυριο.Πρεπει να βρω το παλικαρι που τον πουλαει(καινουργιος ειναι,στο κουτι του) και σου λεω.Μαζι τους ειχαμε αγορασει αλλα τελικα ουτε εκεινος εκανε δουλεια και μαλλον θα τον δωσει οπως μου ειχε πει μια εβδομαδα πριν

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.108
Members
38.409
Νεότερο μέλος
mmapollo