Ήρθε η ώρα να φρεσκάρω τα παλιά...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ήρθε η ώρα να φρεσκάρω τα παλιά...

Φίλε δεν είμαι μέτοχος καμίας εταιρίας. Τις μηχανές και τις 2 τις έχω ζήσει, σε διαβεβαιώ απο πρώτο χέρι. Το dpreview δεν είναι υπέρ της Canon. Κάθε άλλο. Δεν είναι το θέμα μας, αλλά δεν είναι. Αν είναι άλλη φορά να το συζητήσουμε.

Διάβασε λοιπόν εσύ τα άρθρα και πές μας τα κατά πόσο σοβαρά είναι τα μείον. Δεν έχει πολύ EV -2/+2

Ποιο απο αυτά είναι σοβαρά μειονεκτήματα? Ποιο απο αυτά θα σου λήψει?
Από την άλλη έχεις περισσότερους, φθηνότερους και μεγαλύτερη αγορά μεταχειρισμένων φακών.

Κοίτα και την d5000.

Αυτά δεν πάνε με την ποσότητα, πάνε με την χρησιμότητα. Την καλύτερη οθόνη πχ την ζείς κάθε δευτερόλεπτο. Τώρα αν έχει μέτριο live view... σόρυ αλλά και? Το βασικότερο μειονέκτημα είναι ότι είναι ΑΡΓΟ το AF, και ακόμα περισσότερο ότι ΚΥΝΗΓΑΕΙ περισσότερο σε σχέση με την CANON, και (αυτό δεν το γράφει στο λέω εγώ) ότι τα σημεία εστίασης της NIKON είναι τουλάχιστον ιδιότροπα και κάθε φορά βαράνε όπου τους κατέβει. Με την Canon τσούπ ένα κουμπάκι κάθε φορά και διαλέγεις ένα απο τα 6 σημεία εστίασης. Αυτά είναι τα βασικά και όχι τα τους live view ή το μικρό raw buffer. Αυτά κάνουν την ζωή μας πιο άνετη.

Δεν λέω ότι μου κατέβει στο κεφάλι, σε διαβεβαιώ. Αν θές ρίξε μια ματιά στην υπογραφή μου. Πήγα στο ταξίδι με μια παρέα 3 μηχανών τις 2 που συζητάμε εδώ, και μια 50d. Σου λέω τις έζησα και τις 3 μηχανές.
Για κρατα λιγο τα αλογακια σου η 50d αν καταλαβα καλα την συγκρινεις με την Νικον D500 ? αν ειναι ετσι η 50d ειναι ανωτερη κατηγορια .
Την D5000 που την εχω ξεσκισει στην κυριολεξια δεν ειδα να εστιαζει αργα αντιθετως με τον κιτ 18-105 εστιαζει ταχυτατα και εντυποσιακα σε σημειο που εκανα WOW .
Οπως και να εχει το πραγμα αυτες οι κατηγοριες δεν φημιζονται για σουπερ ταχυτατες εστιασεις ουτε απο νικον αλλα ουτε και απο την κανον. Για γρηγορη εστιαση αν θες να σου αναλυσο τι εστι να ειναι ταχυτατη μιας που εχω οτι καλυτερ υπαρχει στον τομεα αυτον.

Η εμπιρεια σου γενικα με μηχανες νικον ειναι μηδαμινη και το να πιανεις στα χερια σου μια μηχανη για μερικα λεπτακια που ουτε εχεις αναλυσει τι καταστασεις φωτισμου ειταν ουτε τι ρυθμισεις ειχε η μηχανη και αλλα πολλα πεζουν ρολο . Ετσι δεν μας λες τιποτα το να πετας ενα ξερο οτι η νικον 5000 εστιαζει αργα.
Ενας φιλος μου εκανε παραπονα για αργη εστιαση για την υπεροχη D90 και να φανταστεις την ειχε καθε μερα ενω ειχε μεσανυχτα στο να την κανει κουμαντο και οτι εκανε ειταν καταστροφη .

Ετσι δεν μου λεει τιποτα η εμπιρεια σου περι νικον μηχανες .
Και μιας που μας το πεζεις εξπερτ μπορεις να μου πεις γιατι η φωτογραφιες σου με την κανον σου ειναι ολες μουντες χλομες και εχουν 1000+2 κουσουρια .
Ολοι στο ιντερνετ γιναμε εξπερτ οταν ομως ερχεται σειρα να βγαλουμε μια φωτογραφια της προκοπης αστα να πανε .

Μιλας για συστημα εστιασης τι ειναι αργο και τι ειναι καλυτερο τι στιγμη που εχεις μεσανυχτα σε νικον μηχανες και τι γινεται σε ρυθμισεις ασε που εισε κατοχος μηχανης που εστιαζει σαν χελωνα.
Το περι εστιασεις αστο τουλαχιστο σε καποιον που ασχολειτε με αυτο και με τετοιες μηχανες.

Ειτε η κανον 1000 ειτε η νικον 5000 εδω δεν ψαχνουμε για δαιμονικες εστιασεις και πρασινα αλογα μιας που σε αυτην την κατηγορια ολες ειναι δραμα και ουτε ειναι μηχανες να κυνηγας πουλια στον αερα . Κοιταζουμε να μην σκαει τα λευκα και να βγαζει καλα ετοιμα χρωματα και αλλα ΒΑΣΙΚΑ που ειναι απαραιτητα σε εναν αρχαριο η καποιον που πρωτο πιανει στα χερια του μια τετοια μηχανη. Και εδω η νικον εχει το πανω χερι , ολα τα αλλα ειναι ιστοριες για αγριους και να εχουμε να λεμε.

Reaction score
0

Πήγαινα να σου γράψω ότι έχει 3 σημεία εστίασης η d5000, εσύ που τα βρήκες τα 6... αλλά μετά συνειδητοποίσα ότι μιλάω για την D60! :623: Κάπου έχασα τον λογαριασμό με τα τόσα μοντέλα.

Δικό μου λάθος. Αλλά αυτά που είπα ισχύουν Nikon d60 vs Canon 1000d. H D60 είναι αργή. Ακόμα και το review στην οθόνη είναι αργό. Όλα αργά. Τα σημεία εστίασης -μάνυαλ δεν διάβασα αλλά έψαξα αρκετή ώρα τα μενού- βαράνε στου κεφαλιού τους. Χωρίς κουμπάκι τελευταία στιγμή να επιλέγεις. Κατά τα άλλα δεν έχω κανένα κόλλημα. Αν δεν είχα σετ φακών, πριν 1 χρόνο δεν θα έπαιρνα την eos 50d, αλλά την Nikon D90, νομίζω ήδη το είπα.
Για την 5000 νομίζω πως πιο δίκαιη είναι η σύγκριση με την 500d της Canon. Δεν έχω εμπειρία εκεί να σας πώ, δεν έχω δει καμιά μηχανή προσωπικά.

Ο θόρυβος πλέον αγαπητέ Ταρτούφε είναι τόσο καλός και στις 2 εταιρίες που πλέον διυλίζουμε τον κόνωπα. Ίσως υπάρχουν μικροδιαφορές δές τα review του Dpreview. Έχει side by side συγκρίσεις.
Οχι δεν ειναι ετσι ο τροπος που χειριζεται η κανον τον θορυβο αποσπα καθε λεπτη πληροφορια και ολα ειναι θαμπα.
Η νικον εχει κανει θαυμασια δουλεια και δες το δειγμα μου παρακατω με την D90 που φορα ιδιο αισθητηρα με την 5000.
Ακομη και το χνουδι στο προσωπο του αγοριου φαινεται σαν μακρο ειναι εξωφρενικο για τετοιο αισθητηρα.
Αν εσυ βαλεις δειγμα ισο με την κανον σου η ακομη με αλλες κανον να δω στα 2500 ισο τοτε θα μας πεισεις οτι η κανον ειναι ισα με την νικον σε αυτον τον τομεα :137:
Η 90 και η 5000 τιναζει στον αερα κατα πολυ οχι μονο μοντελα της κανον στην ιδια κατηγορια αλλα και την καινουργια της κανον που εννοειτε ειναι επαγγελματικη η 7D.

Η φωτογραφια αυτη ειναι σε μικρο jpeg ενα αλλο ακομη ατου της νικον οταν μιλαμε για ποιοτητα .

Reaction score
4.352
Απάντηση: Ήρθε η ώρα να φρεσκάρω τα παλιά...

Καλά χαλάρωσε λίγο που η Νίκον "τρώει" και ανώτερης κατηγορίας μοντέλα της canon. Επειδή εσύ είσαι φανατικός της Νίκον δεν σημαίνει ότι αυτό που μισείς είναι και μάπα. Η canon μπορεί από την φύση της να βγάζει σαν ξεπλυμένα χρώματα αλλά από την άλλη η Νίκον τα βγάζει όλα κατακόκκινα με πρόσωπα αφύσικα και άσπρα ροζέ.
Και μην αρχίζεις να βάζεις φώτο τις έχω δεί όλες τις δικές σου.
Μπορεί να είναι φανταστικές σαν θέμα και σύλληψη αλλά τα χρώματα είναι ουτοπικά . Ανάλογα τι θέλει κανείς οι δύο εταιρείες σε καλύπτουν ανάλογα. Μην βγάλουμε και την 5d mk ii αιώνες πίσω από την d700 ή την νέα 1d mkiv πίσω σε σχέση με την d3s .
Λίγη αντικειμενικότητα δεν βλάπτει εκτός αν είσαι αντιπρόσωπος της Νίκον.

Reaction score
0

Καλά χαλάρωσε λίγο που η Νίκον "τρώει" και ανώτερης κατηγορίας μοντέλα της canon. Επειδή εσύ είσαι φανατικός της Νίκον δεν σημαίνει ότι αυτό που μισείς είναι και μάπα. Η canon μπορεί από την φύση της να βγάζει σαν ξεπλυμένα χρώματα αλλά από την άλλη η Νίκον τα βγάζει όλα κατακόκκινα με πρόσωπα αφύσικα και άσπρα ροζέ.
Και μην αρχίζεις να βάζεις φώτο τις έχω δεί όλες τις δικές σου.
Μπορεί να είναι φανταστικές σαν θέμα και σύλληψη αλλά τα χρώματα είναι ουτοπικά . Ανάλογα τι θέλει κανείς οι δύο εταιρείες σε καλύπτουν ανάλογα. Μην βγάλουμε και την 5d mk ii αιώνες πίσω από την d700 ή την νέα 1d mkiv πίσω σε σχέση με την d3s .
Λίγη αντικειμενικότητα δεν βλάπτει εκτός αν είσαι αντιπρόσωπος της Νίκον.
Για να το λες εσυ κατι θα ξερεις οσο αφορα τα χρωματα , ειπαμε ολοι στο ιντερνετ γινανε εξπερτ :116:

Reaction score
4.352

Άντε καλά δεν αμφισβητεί κανείς την μεγαλειότης σου....

Reaction score
0

Κοίτα τα samples εδώ

http://www.dpreview.com/gallery/canoneos7d_samples/

με χαμηλό φωτισμό και όχι μέρα που έβγαλες εσύ την φώτο.
Καλα τι δειγμα μου εβαλες σκετη θολωμαρα ειναι να φανταστεις η Canon 450D βγαζει τζαμι καθαροτατες και καλυτερες φωτογραφιες απο την 7D .
Οσο για το ισο που μου λες μιστερ εξπερτ δες το εξιφ 5,6 με 1/200 ταχυτητα σε σκια αν αυτο λεγεται μερα τοτε βγαλε και εσυ μερα με τετοια ταχυτητα να δουμε τι κανουν η κανον σε ισο 2500 και τι πληροφορια δινουν .

Σαν μηχανη απο κανον ειχα την μαρκ 3 και αυτη θα σου ελεγα ειναι η μονη μηχανη που εχει καθαρα αποτελεσματα απο οποιαδηποτε αλλη σε χαμηα ισο 100-200 .
Μεχρι στιγμης ουτε η 7D αλλα ουτε αλλη μηχανη μπορει να βγαλει κατι εξισου καλο οπως μια νικον παρα θολωμαρες .

Για την καινουργια μαρκ IV αντε να την δουμε και αυτη αλλα δεν χωρα αμφιβολια λογο αισθητηρα οτι ουτε και αυτη ξεπερνα την D3-D3X Σε ποιοτητα ειναι φυση αδυνατο να γινει.
Αν η μαρκ IV ειναι καλυτερη απο την μαρκ 3 στο AF που θεωρητικα θα πρεπει να ειναι εχει καλως και εκει ριχνει αποσκοπει η κανον να πιασει πουλακια :105:

Reaction score
4.352

Και εγώ έχω επεξεργαστεί εκατοντάδες φώτο από D3 ( με τον 14-24) και 1ds iii (με διαφόρους L) και σαν ποιότητα εικόνας δεκάδες μάτια που τις είδαν όλοι προτιμούσαν την canon . Σαν ευκρίνεια δεν το συζητώ μέρα με νύχτα αφού το af αγγίζει το τέλειο στην canon όπως και η ποιότητα του αισθητήρα .Εκεί να δείς πως φαίνονται σε σύγκριση με την d3 που είπες για θολωμάρες.
Σε χρώματα καμία σχέση με τα canon χρώματα και κλάσεις πάνω από τα super-saturated της nikon. Και το White balance να ξεσκίζει .
Στον θόρυβο σίγουρα έχανε αλλά όσο πηγαίνει η 1dsiii (3200) τα δείγματα είναι αξιοποιήσιμα άνετα.

Μέχρι πριν δύο χρόνια όλα τα μοντέλα nikon ήταν για τα σκουπίδια σχέση με τις canon.Από πέρυσι η nikon έκανε αντεπίθεση και πήρε κεφάλι με πολύ καλές μηχανές. Τώρα η canon με τα νέα μοντέλα ισοφάρισε και αναμένουμε τα επόμενα χρόνια ντέρμπι στα 102.000 iso.

Reaction score
0

White balance ειπες για White balance αχαχαχαχαχαααααααααα
εχεις πλακα και αρχιζεις να μου αρεσεις .

Καλα συμφωνο μαζι σου και να προσθεσω οτι ο 14-24 της νικον ειναι για τα σκουπιδεια μπροστα στους φοβερους L της κανον που κανουν κολπα μαγικα.

Πριν 2 χρονια η κανον ειχε μεν την 5D αλλα με χρωματα καρναβαλιστικα και μεγαλα προβληματα σε color rendering και εκει η κανον ετρωγε σφαλιαρες ανετα απο την D2X αν θες διαβασε να δεις τι γραφει ο κανονακιας και χρηστης νικον και εξπερτ σε μηχανες
http://diglloyd.com/
Σε θορυβο ναi συμφωνο μιας που η νικν δεν ειχε τοτε full frame .

Οσο για την D3 που την δοκιμασες και την ειδες με τα εξπερτ ματια σου και τα αλλα ματακια που ειδανε και κρινανε , βαλε μας εδω τα δειγματα σου να τα δουμε εγω δεν ετυχε να δοκιμασο ουτε να παιξω λιγακι με την D3 αλλα την εχω στην κατοχη μου και κατι μπορει να ξερω ο βλακας .
Για βαλε να δουμε τι ειδες και τι εκρινες .

Reaction score
4.352

Ok ότι πείς τρέχω να βάλω φωτιά όλες τις canon. :139:

Δείγματα δεν μπορώ να βάλω τα επεξεργάζομαι για τρίτους . Μόνο από κοντά .

http://www.dxomark.com/index.php/en...0/(brand)/Canon/(brand2)/Canon/(brand3)/Canon

Είναι που την είχες και ήταν η καλύτερη ......
Ακόμη 3 πουλάκια κάθησαν :138::138:

Reaction score
0
Ρε σεις είπαμε να βγάλουμε μια άκρη όχι να μπερδευτούμε περισσότερο :136:

Λοιπόν για σώμα καταλήξαμε στην D5000, ας πάμε τώρα στους φακούς ...ποιο αξιόπιστο φακό προτείνεται με δεδομένο ότι η αγορά του επόμενου θα αργήσει αρκετά (μιλώ για zoom φακό ..)

Reaction score
4.352

Ρε σεις είπαμε να βγάλουμε μια άκρη όχι να μπερδευτούμε περισσότερο :136:

Λοιπόν για σώμα καταλήξαμε στην D5000, ας πάμε τώρα στους φακούς ...ποιο αξιόπιστο φακό προτείνεται με δεδομένο ότι η αγορά του επόμενου θα αργήσει αρκετά (μιλώ για zoom φακό ..)
χαχαχαχχα δίκιο έχεις . Πόσα λεφτά διαθέτεις για φακό ?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Ήρθε η ώρα να φρεσκάρω τα παλιά...

χαχαχαχχα δίκιο έχεις . Πόσα λεφτά διαθέτεις για φακό ?

Βασικά κοιταω για kit απλά δεν ξέρω αν οι φακοί που δίνονται μαζί αξίζουν ... Τώρα αν δε βρεθεί κάτι ικανοποιητικό θα κοιτάξω για ξεχωριστή αγορά για φακό.

Reaction score
1

φιλε σακη θα σου προτεινα τον φακο που αγορασα προσφατα...

SIGMA 18-250 DC OS HSM .....ειναι και προιον της χρονιας σαν εισαγωγικος φακος...κοστιζει 449 ευρω...ειμαι σουπερ ικανοποιημενος...εστιαζει πολυ γρηγορα....εχει καλες κριτικες ..και δεν προκειται να βγει απο την μηχανη.....

ααα...ξεχασα να σου πω οτι τον φοραω σε μια canon 450 D αλλα βγαινει και σε μοντουρα για ΝΙΚΟΝ...

Αν θελεις ενα φακο για αρχη και με ζοομ και πιστευεις οτι θα αργησεις πολυ να παρεις αλλον ( ή δεν θα παρεις ποτε) ριξτου μια ματια.....αξιζει τον κοπο.

Reaction score
1
Άντε πάλι (3η φορά σε παρόμοια θρενt)

Εντάξει η Nikon είναι μηχανάρες, το είπαμε αυτό.
Για κρατα λιγο τα αλογακια σου η 50d αν καταλαβα καλα την συγκρινεις με την Νικον D500
Καμία σχέση, αν μου βρείς που το είπα αυτό..., μάλλον κάτι σου διέφυγε.

Τα χρώματα αν είναι ξεπλυμένα ή όχι, θεωρώ αστεία την κουβέντα εν έτη 2009, που όλοι τραβάμε raw. Με την ίδια εμφάνιση raw, βγάζεις τα ίδια ακριβώς χρώματα και στις 2 μηχανές. Μια προσεκτική raw εμφάνιση (ειδικά στα blacks) είναι το παν. Δεν περίμενα να μιλάς για ξεπλυμένα χρώματα... αυτά είναι προβλήματα των παιδιών της Α" δημοτικού. (που απο κόμπακτ, πήραν SLR)

Τα συμπεράσματα του DXO τα θεωρώ τουλάχιστον αστεία, χωρίς καμία απολύτως μεθοδολογία. Του dpreview είναι πιο αξιόπιστα (βρες εκεί το DR) χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχουν σφάλματα. Αν μια διαφορά 0.1 EV είναι "ρίχνεις στα αυτιά..." τι να πώ.

Αυτά.

ΑΑ, είδα και το άλλο.

Αν εσυ βαλεις δειγμα ισο με την κανον σου η ακομη με αλλες κανον να δω στα 2500 ισο τοτε θα μας πεισεις οτι η κανον ειναι ισα με την νικον σε αυτον τον τομεα
Επειδή δεν έχω μετοχές στην Canon για να σε πείσω, θέλω κίνητρο. Αν σου βάλω τέτοιο δείγμα, και μάλιστα με 100% crop χωρίς επεξεργασία, τι μου δίνεις? :146:

Reaction score
4.352

Δυστυχώς στους φακούς για να πάρεις κάτι αξιόλογο δύσκολα αρκούν 200-300 ευρώ για όλες τις χρήσεις. Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις έναν ευρυγώνιο 17-50 και μετά από καιρό να μαζέψεις για κάποιον πιο τέλε.
Θα σου πρότεινα ξεκινήσεις με τον http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=1873 που θα σου μείνει .

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ήρθε η ώρα να φρεσκάρω τα παλιά...

φιλε σακη θα σου προτεινα τον φακο που αγορασα προσφατα...

SIGMA 18-250 DC OS HSM .....ειναι και προιον της χρονιας σαν εισαγωγικος φακος...κοστιζει 449 ευρω...ειμαι σουπερ ικανοποιημενος...εστιαζει πολυ γρηγορα....εχει καλες κριτικες ..και δεν προκειται να βγει απο την μηχανη.....

ααα...ξεχασα να σου πω οτι τον φοραω σε μια canon 450 D αλλα βγαινει και σε μοντουρα για ΝΙΚΟΝ...

Αν θελεις ενα φακο για αρχη και με ζοομ και πιστευεις οτι θα αργησεις πολυ να παρεις αλλον ( ή δεν θα παρεις ποτε) ριξτου μια ματια.....αξιζει τον κοπο.
Δυστυχώς στους φακούς για να πάρεις κάτι αξιόλογο δύσκολα αρκούν 200-300 ευρώ για όλες τις χρήσεις. Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις έναν ευρυγώνιο 17-50 και μετά από καιρό να μαζέψεις για κάποιον πιο τέλε.
Θα σου πρότεινα ξεκινήσεις με τον http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=1873 που θα σου μείνει .

Με σας που έμπλεξα εδω μέσα δεν θα την γλυτώσω την παντόφλα ...ξεκίνησα από 500 - 600 ευρώ , φτάσαμε τα 750 και τώρα πάμε για τα 1000...:609::142:

Πέρα από την πλάκα θα συμφωνήσω μαζί σας ότι πρέπει να δοθούν χρήματα για ένα σοβαρό φακό, και ίσως πέσουμε σε μικρότερο σώμα. Από ότι κατάλαβα οι φακοί στην προσφορά που έβαλα δεν πρέπει να λένε και πολλά.

Είναι αυτοί
1
2

Reaction score
4.352

Είναι εισαγωγικοί φακοί για να καταλάβεις την έννοια αλάζω φακό, και να καταλάβεις τί είναι το εστιακό μήκος :105: . Εσύ τα έχεις ξεπεράσει αυτά θα σου πρότεινα ένα βήμα παραπάνω.

Πέρα από την πλάκα ο 18-55 ο τελευταίος της nikon είναι πολύ καλός για τα λεφτά του . δες εδώ

http://www.photozone.de/nikon--nikk...18-55mm-f35-56-g-ed-dx-ii-review--test-report

Και ο 55-200 επίσης καλός

http://www.photozone.de/nikon--nikk...0mm-f4-56-g-ed-dx-review--test-report?start=1

Για αρκετό καιρό (ίσως για πολλά χρόνια) αν δεν πωρωθείς με το χόμπυ θα σε καλύψουν. Βέβαια ο 17-50 ο ταμρον είναι καλύτερος αλλά σε ερασιτεχνική χρήση μπορεί και να μην σε ενοχλήσει.

Status
Not open for further replies.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292