THX. Τι είναι και πόσο χρήσιμο είναι;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Θελει αρκετη δουλεια για να γινει κατι παραπανω, ας δουλεψουν πρωτα με τα περιφεριακα καναλια και μετα το ξαναβλεπουμε.

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
να ρωτησω και εγω κατι? γελαστε με το ερωτημα, δεν πειραζει ! :137:

ειναι μονο τεχνικες οι προδιαγραφες που πρεπει να καλυπτει η αλυσιδα για να παρει την σταμπα ή κοιτουν και τα υπολοιπα?

πχ χροιες, αληθοφανεια, μουσικοτητα και παει λεγοντας...

ειναι καθαρα ποσοτικο το θεμα ή και ποιοτικο ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το Α που ειπες εγγυαται για το Β

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
Re: Απάντηση: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

το Α που ειπες εγγυαται για το Β
παρολαυτα φανταζομαι οτι υπαρχουν ποιοτικες διαφορες

πχ ηχεια σταμπαρισμενα κατα thx

δεν εχω ακουσει τα thx της klipsch αλλα αν κρινω απο τα μη σταμπαρισμενα, σειρας RF, δεν θα ελεγα οτι με ξετρελαινει ο ηχος τους...

ειμαι πολυ εκτος? λιγο θα το αντεξω! :139:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
ειναι καθαρα ποσοτικο το θεμα ή και ποιοτικο ?
To να είναι τα ηχεία λογική διακύμανση στην αντίστασή τους, flat απόκριση συχνότητας, καλή διασπορά στον οριζόντιο άξονα κ.ο.κ., κάθε άλλο παρά ποσοτικά κριτήρια είναι. Ποιοτικότατα τα κόβω. :126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

καντε μια βολτα στο ολοφρεσκο και ανανεωμενο σαιτ του λουκα .
Εχουν γινει ολα αλλιως.Ωραια περιπτωση

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μιας και λοιπον οι διαφωνιες πηγαν αλλου, εδω μενουν οσοι θελουν να μαθουν ποσο χρησιμο ειναι το thx.
Ξεκινωντας με τον πρωτο μου av με thx sx και ηχεια ενα σετ μιραζ.Ο ηχος κατα την ενεργοποιησει της επεξεργασιας ηταν ξερος -και επιθετικος.Λιγους μηνες αργοτερα τα πλαινα ηταν τα jamo d6 thx ultra .Και σε λιγο καιρο ακομα τα μπακ ηταν 2 jamo d7 thx ultra 2.
Μιας και ειμαι ανθρωπος των παιχνιδιων ξεκουμπωσα τα 7αρια και τα εβαλα για πλακα μπροστα.Αυτο ηταν, την αλλη μερα αγορασα ενα κεντρικο και 2 μπακ.Πλεον το σετ ηταν με 7 ηχεια του ιδιοιυ κατασκευαστη και της ιδιας σειρας.
Ακουγοντας ξανα ταινιες που ηδη ειχα ακουσει πολλες φορες
τα ηχεια σου εδινα την εντυπωσει οτι επικοινωνουσαν μεταξυ τους.Επομενο σοκ ηταν να ακουσω τα teufel 10 .Παρεα με ενα σετ προ τελικου krell.Ξερει ο αντρεας.Αν και εζησα για καποιο διαστημα με τα jamo το μυαλο μου ηταν σε αυτα τα ηχεια.
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ηχος, κινηματογραφικος θα ελεγα.
Μεχρι που το περασμενο καλοκαιρι τα αποκτησα.
Ακομα και το εξωγηινο σετ της triad αν και δεν ειναι σφραγισμενο εχει κεντρικο -περιφεριακα ιδιας τοπολογιας.
Αυτα για τωρα............................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εδω νεα περι thx πιστοποιησης
The THX testing process usually begins early in product development. Manufacturers ship samples to the THX Testing Lab in Northern California where a team of expert technicians carefully analyzes each sample and produces reports on their findings. Big reports! They cover hundreds of data points and virtually every aspect of the product’s operational performance.
These findings are then sent to the manufacturer with suggestions for fixing any problems that could prevent certification. In many cases, THX requires the manufacturer to adjust the product’s design or firmware and integrate THX playback features to improve performance and meet the THX spec. Further testing, modifications, tweaks and upgrades are done, and the manufacturer sends back the product for final evaluation.
THX certification is either pass or fail. And product pricing is never a driving factor. If a product meets the THX testing standards, then certification is granted. With all of this testing from THX, the consumer is assured that the TV, receiver or speaker system they are purchasing meets the highest standards for quality and compatibility right out of the box.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

χθες λοιπον μετα απο αρκετα μαζεματα εκατσα να ακουσω thx u2 cinema κοντρα στα αλλα φορμα
Τι ακουσα?
1 η επεξεργασια u2c ακουγεται πολυ κοντα σε οτι αφορα την μπροστινη εικονα με τα dlIIz και audyssey DSX .Η διαφορα με αυτα ειναι το παιχνιδι που φτιαχνουν στα περιφερικα ηχεια.
2 σε σχεση με το dtsma και dthd θα ελεγα οτι το thxu2c δεν εστιαζει τον ηχο με τον ιδιο τροπο που κανουν τα αλλα φορμα.
Το thxu2c απλωνει τον ηχο σε ολο το πλατος και υψος της οθονης δεν μπορω να πω τι ειναι σωστο , απο θεμα μουσικης τα νεα φορμα dts dd θα ελεγα οτι εστιαζουν πιο καλα -σωστα , αν μπορω να πω ετσι.Αλλα απο την αλλη μερια το απλωμα του ηχου μετα απο προσεκτικες ακροασεις ακουγεται πιο σινεματζιδικο.Οσο αφορα αυτα ειπαμε περι ορεξεως κολοκιθοπιτσα.
Οσο αφορα τα πλαινα ηχεια εκει δεν τιθεται θεμα πιο κανει τι
οσοι το ακουσατε θα το θυμαστε για πολυ πολυ καιρο.
Θα μπορουσα να πω οτι θα ηθελα καλυτερο εστιασμο απο το thx
και καλυτερο απλωμα απο τα νεα φορμακια πιο σινε αισθηση.
Για τα πισω καναλια δεν χρειαζεται να τα ξαναπω.

Reaction score
150
ρε συ argi γύρνα τα πλαϊνά σου ή τα πίσω σε μονόπολα και δοκίμασε Dolby PrologicIIx Movie και πες μου.

Εγώ για παράδειγμα με 4 κανόνικά για surrounds για 7.1 από 5.1 κατέληξα ότι το καλύτερο στο σύστημα μου είναι αυτό.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τηρη παει μακρια η βαλιτσα, πολυ μακρια.......το προσωπικο γουστο ειναι κατι το οποιο ειναι μεγαλο θεμα..........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

oπως εχω ξαναπει το thx εξελιχθηκε με το thx lab.To audyssey dsx-dolby IIz-thx U2 cinema .Ακουγονται ιδια απο την στιγμη που ακουμε με μπροστινα ψηλα καναλια.(Για τα πισω το εχω ξαναπει το thx ειναι second to none).Οσο αφορα τα υψηλά καναλια θα μπορουσα να πω κατι δινουν κατι περνουν.Σημερα που θα εχω λιγο χρονο να τελειωσω ενα καλωδιο ρευματος θα ξανακατεβω κατω και θα σου πω τι ακουσα.

Reaction score
460

Αργυρη καλημερα πες μας τις εντυπωσεις σου αν θες ,τι ακουσες απο τα jbl.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Kαλη σου μερα Αντωνη, λοιπον χθες για πρωτη φορα ειχα την ευκαιρια-εμπειρια να ακουσω το συστημα σου .
Οι ΕΝΤΑΣΕΙΣ ειναι συναυλιακες απο συστοιχιες claster .ο ηχος των μεγαλων jb's ειναι πεντακαθαρος απο χαμηλα μεχρι ψηλα.Η ρετσινια της κορνας δεν υφισταται σε αυτα τα ηχεια , σε εντασεις ανω των 100 db δεν ενοιωσα ποτε την κορνα να ειναι σε αποσταση αναπνοης απο τα αυτια μου.
Τα ενισχυτικα ψυχρα( απο θεμα θερμοκρασιων) οπως η αισθηση που σου δημιουργει η bryston στην πρωτη επαφη μαζι της.
Απο θεμα οδηγησης υποδειγματικα, παρολο που ειχαν να αντιμετωπισουν ηχεια -μαυρες τρυπες ρυεματος καταφερναν να τα γεμισουν τρελλη ενεργεια.
Αν και δεν ηταν η πρωτη φορα που ακουγα bryston, με τα jb σε εκαναν να νομιζεις οτι ειναι ματσαρισμενα με τροπο μοναδικο.
Ο χωρος μεγαλος αλλα τα ηχεια μπορουν να το γεμισουν διχως ιχνος κοπωσης , ή να καταντουν ενοχλητικα.Ευτυχως το τρακ ειναι αυτο που και εγω χρησιμοποιω ,λιγο fine tunning ακομα και θα εχεις πετυχει ΗΧΟ αναφορας. Οι εντασεις αν προερχονταν απο μουσικα οργανα θα ειχαν καταστραφει.Η παραζαλη απο χθες το βραδυ με συνοδευει ακομα. Απο την ενταση που η μπαγκετες χτυπουσαν τα βαθεια και τα τομ αν ηταν αληθινες θα ειχαν σκισει τα δερματα και τα πλαστικα απο τα τυμπανα.Ενα συστημα φτιαγμενο οχι τυχαια απο καποιον που η λατρεια που τρεφει για την μουσικη φαινεται μεσα απο το συτημα που εχει στησει.Ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ-ΜΠΡΑΒΟ για το ολο αποτελεσμα.Τα μεγαλα j θα μπορουσαν να κοσμουν ενα χωρο μιας και ο ογκος και το φινιρισμα προκαλουν συνειρμους ομοιους με την mv agusta (μια τετοια εχει ο max biaggi στο σαλονι του).
Το κακο ειναι οτι αυτα τα ηχεια, και γενικα τα j ειναι αγνωστα στους πιο πολλους ελληνες.Ηχεια σε αυτο το ποσο υπαρχουν και αλλα , εντασεις ισες , και ποιοτητα δεν νομιζω (απο οσα εχω ακουσει ) να υπαρχουν.δυστυχως τα λογια δεν ειναι σε θεση να αποτυπωσουν τα συναισθηματα που σου δινει το συγκεκριμενο σετ .Αντωνη ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Αν δεν κανω λαθος ο Αργυρης πηγε σε Teufel για το Home Cinema
απο τα μεσα του αυγουστου εχω ενα 5,1 σετ και 4 jamo .

Reaction score
460

Αργυρη ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Ειναι σημαντικο να επιβραβεβονται οι κοποι και τα χρηματα που δαπανησες για ενα συστημα, απο εναν ανθρωπο με την εμπειρια και τα ακουσματα του Αργυρη.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

be well , οσο αφορα το συστημα σου ειναι τοσο δυνατο που το καταλαβαινει και κουφος (oi vibrations ειναι τετοιες ) που θα του κροταλισουν απο τα παπουτσια μεχρι τα μανικια.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σωτηρη- γιαννη το λαθος που εγινε με εσας και σας διακαιωνει εν μερει ειναι οτι σας εβαλα 9,1 .Με αποτελεσμα το κεντρικο να αδειαζει και να δινει μερος της πληροφοριας του στα υψηλα καναλια.Next time θα ακουσετε 7,1.Βεβαια με μεγαλυτερη προσοχη καταλαβαινεις οτι η πληροφορια ειναι πιο κινηματογραφικη μιας και ο ηχος απλωνει .Το τι αρεσει στον καθενα ειναι σχετικο , αλλα αν καποιος αποφασισει να περασει στα 9 ηχεια ευτυχως ή δυστυχως ετσι θα ακουει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab