2A3

Reaction score
23
Γεια χαρα σε όλους,
πριν απο λιγους μηνες ολοκλήρωσα την κατασκευή ενος single ended 2A3 τελικου ενισχυτή. Βασιζεται στο γνωστο "Loftin-White" κύκλωμα, ειναι δηλαδη ενας direct coupled ενισχυτης με την προενισχυτρια λυχνια 12ΑΧ7 να οδηγει απ'ευθειας το πλέγμα της τελικής 2Α3 χωρις πυκνωτη η μετασχηματιστη συζευξης. Ολο το αρθρο της κατασκευής εχει δημοσιευτει στο αμερικάνικο AudioXpess στο τεύχος αυγουστου 2013. επίσης λεπτομέρειες για την κατασκευή υπάρχουν και εδώ : http://www.sarris.info/main/2a3-tube-amp
το κύκλωμα ειναι αυτό :

κλασικα η 2Α3 λειτουργει στα 250V/60mA και το autobias δινει στο πλέγμα -45V. Μετασχηματιστες εξόδου επέλεξα τους Βελγικους Monolith Magnetics ( 3,3K primary ) οι υπόλοιποι M/T ειναι custom.

μερικες φωτο

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.002
Μπράβο σου πολύ όμορφη δουλειά.
Τι ηχείο έχεις?
Το καλώδιο διασύνδεσης είναι κάποιο RG ή έτσι δείχνει?

Reaction score
1.173
Μπράβο σου πολύ όμορφη κατασκευή!!!
Καθαρή δουλειά έχει γίνει. Συγχαρητήρια:).

Reaction score
23
Μπράβο σου πολύ όμορφη δουλειά.
Τι ηχείο έχεις?
Το καλώδιο διασύνδεσης είναι κάποιο RG ή έτσι δείχνει?
Ευχαριστώ,
Τα ηχεια ειναι full range με fostex 206 και ενα μικρο tractrix με το BMS 4524.
Tα καλώδια ναι ειναι RG
Γενικα το συστημα ειναι καπως ετσι

Reaction score
2.566
Αμα το χει ο άνθρωπος...μπράβο φίλε για όλο το σύστημα...είμαι σίγουρος ότι η λάμπα με τα μονόδρομα έχει κάποια στοιχεία εξαιρετικά!!

Reaction score
23
γεια σου Κωστα με τα ωραια σου!! εχουμε πολυ καιρο να τα πουμε!! συγχαρητηρια για την κατασκευη!!
Γεια σου Τακη ! Να σαι καλα! Ναι οντως, με τις δουλειες και τα τρεχαματα εχω μεινει πισω με το χομπυ. Θα τα λεμε και απο εδω πλεον.

Reaction score
23
Αμα το χει ο άνθρωπος...μπράβο φίλε για όλο το σύστημα...είμαι σίγουρος ότι η λάμπα με τα μονόδρομα έχει κάποια στοιχεία εξαιρετικά!!
Ευχαριστω, η αληθεια ειναι οτι ο 2Α3 ειναι απο τους πιο μουσικους ενισχυτες που ειχα ( ισως ο πιο μουσικος) με απιστευτες χροιες, και χαμηλα που δεν περιμενα απο 3,5 βατ

Reaction score
23
Πολύ όμορφο δείχνει. Ιδιοκατασκευές φουλ εκτός του προενισχυτή εε!
Ναι αν και με τον προ αυτον εχω "δεθει" και τον εχω συνηθησει μου φαινεται οτι θα συνταξιοδοτηθει σε λιγο

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.002
Ναι αν και με τον προ αυτον εχω "δεθει" και τον εχω συνηθησει μου φαινεται οτι θα συνταξιοδοτηθει σε λιγο
Εμ μα αν πιάνουν τα χέρια σου τι να λέει ένας Conrad Johnson!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.955
Members
38.269
Νεότερο μέλος
giodebabal13