Έκλαψα τα crossover ηχεία chario 530r και τα δυο

Reaction score
12
Παιδιά χθες δυστυχώς έπαιζα δυνατά και έκαψαν Κάιντα δύο τα ηχεία. Ξαφνικά τα ηχεία παίξανε και τα δυο μαζί η πρώτα το ένα και μετά το άλλο δεν ξέρω τι έγινε. Νόμιζα ήταν τα twitter αλλά άνοιξα και είναι τα crossover είναι καμένη στον ένα η πλακέτα σχεδόν όλη μαύρη και στο άλλο μια αντίσταση Σίγουρα. Φαντάζομαι υπάρχουν ανταλλακτικά να γίνει αλλαγή? Από πρώτη άποψη πάντως κανένα μεγάφωνο δεν έχει κάνει οπτικά. Έχει κάποιος τύχει σε παρόμοιο περιστατικό?

Reaction score
11.204
Θα τα πας σε έναν επισκευαστή ηχείων να στα φτιάξει. Δεν είναι πρόβλημα, μόνο χρήματα κοστίζει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.934
Στα ηχεία σου, τα tweeters (ιδίως) είναι χαμηλής ποιότητας. Πλαστικό καπάκι και από πίσω μικρά tweeterάκια μικρής αντοχής.
Ξεβίδωσε τα να το διαπιστώσεις. Δεν θα μου φαινόταν καθόλου παράξενο να είναι καρβουνιασμένα. Το ίδιο βέβαια ισχύει για την ποιότητα των crossovers.
Λογικά πρώτα θα κάηκαν τα μεγάφωνα και στην συνέχεια άρπαξαν και υλικά από τα crossovers, αφού <<τράβηξαν>> όλο το φορτίο.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.175
Παιδιά χθες δυστυχώς έπαιζα δυνατά και έκαψαν Κάιντα δύο τα ηχεία. Ξαφνικά τα ηχεία παίξανε και τα δυο μαζί η πρώτα το ένα και μετά το άλλο δεν ξέρω τι έγινε. Νόμιζα ήταν τα twitter αλλά άνοιξα και είναι τα crossover είναι καμένη στον ένα η πλακέτα σχεδόν όλη μαύρη και στο άλλο μια αντίσταση Σίγουρα. Φαντάζομαι υπάρχουν ανταλλακτικά να γίνει αλλαγή? Από πρώτη άποψη πάντως κανένα μεγάφωνο δεν έχει κάνει οπτικά. Έχει κάποιος τύχει σε παρόμοιο περιστατικό?
Δεν ξέρω άμα τα έκλαψες - όπως γράφεται στον τίτλο - αφότου τα...έκαψες αλλά προτείνω να τ'αφήσεις πίσω σου άκλαυτα και να πάρεις νέο ηχείο με ανώτερη αντοχή στη διαχείριση ισχύος έχοντας επιπλέον υπ'όψιν ότι ενισχυτές με μικρή ισχύ καίνε ευκολότερα ηχεία καθώς θα πιέζονταν με την άνοδο στη στάθμη. Έτερη καλή ιδέα τα main ηχεία να κροσάρονταν υψιπερατά με sub ώστε να βελτιωνόταν περαιτέρω η διαχείριση ισχύος... Η καλή πράξη ετελέσθη για σήμερα...

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250